Potasiu

Potasiul se găseste in aproape toate produsele alimentare, cu preponderenta in fructe si legume. Suplimentarea lui de obicei nu este necesara, deoarece alimentele vegetale precum cartofi, seminte de floarea-soarelui, rosii, cereale, lapte, ceai, portocale, mere, bananae, struguri contin suficient din acest element. Are un rol esential in functionarea muschilor, inimii, nervilor, este utilizat in tratamentul alergiilor, pastreaza echilibrul apei in corp (setea excesiva poate indica lipasa potasiului din corp), ajuta rinichii sa isi indeplineasca functia de excretie, este prezent in celule corpului si astfel imbunatateste echilibrul acido-bazic.

Deficitul de potasiu apare adesea in urma consumului excesiv de carne, dulciuri, alcool, cafea, tutun, in urma curelor de slabire drastice, insa acest lucru se poate redresa printr-o dieta vegetala.
Lipsa potasiului conduce la numeroase disfunctii neurologice, la edeme, hipertensiune, dereglarea ritmului cardiatic, crampe musculare, oboseala, uneori influentand chiar si cresterea in mod negativ. De asemnea osteoporoza apare in urma carentei de potasiu, deoarece acesta are un rol important in mentinerea densitatii oaselor. Atat stresul mental cat si cel fizic pot duce la carente de potasiu.

Doza minima necesara este de 200 mg de potasiu/zi, iar cea recomandata de 3500 mg/zi. Administrarea in cantitati mari de potsiu poate afecta echilibrul mintal, poate duce la o intoxicatie grava a organismului si poate perturba buna functionare a inimii. Excesul de potasiu se elimina prin ricnichi. Studiile din ultimii ani au scos in evidenta faptul ca tinerii nu consuma suficient potasiu, desi acesta este un element foarte important in functionarea organismului uman.
Administrarea acestui element mineral nu este recomandata in cazul consumatorilor de cafea, de alcool, de dulciuri. Acestia, alaturi de diabetici, de persoanele care au urmat un tratament cu cortizon sau antiinflamatoare, sau cei care consuma laxative in exces, sunt predispusi sa dezvolte o carenta de potasiu.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Potasiu

Power Mins
72.00 Ron
24,75 mg

Menopausal Formula
201.00 Ron
10 mg

Super Mega 50
217.00 Ron
10 mg

New Life
95.00 Ron
5 mg

Full Spectrum
74.00 Ron
10 mg

Vital B
118.79 Ron
20,0 mg

Senior Formula
105.00 Ron
5 mg

Vital 0
118.79 Ron
20,0 mg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.