Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Lauril sulfat de sodiu (LSS )(dodecil sulfat de sodiu)

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Lauril sulfat de sodiu (LSS )(dodecil sulfat de sodiu)


Ce este lauril sulfat de sodiu?



Lauril sulfat de sodiu (LSS ), de asemenea, cunoscut sub numele de dodecil sulfat de sodiu, este un agent tensioactiv folosit pe scară largă în produsele cosmetice,produsele de îngrijire personală si produsele de curățare. LSS este un surfactant anionic foarte eficient utilizat pentru a îndepărta petele uleioase și reziduurile. Se gaseste in concentratii mari in produsele industriale, inclusiv cele pentru degresarea motoarelor, curatarea podelelor și produsele de spalatorie auto. LSS este, de asemenea, utilizat (în concentrații mai mici) in produsele de uz casnic și produsele de îngrijire personală, cum ar fi produsele de curățat, pasta de dinți, șampon  și spuma de ras.



LSS este un ingredient foarte eficient folosit în produsele de curățare și in creme si lotiuni. Functioneaza ca  un produs de emulsionare sau solubilizare a uleiurilor. Contribuie, de asemenea la spumarea produselor de curățare și produselor de facut baie.



Există vreun adevăr în rapoartele de pe internet despre lauril sulfat de sodiu?



Există un e -mail care a circulat pe Internet timp de mai mulți ani, care prevede în mod fals că lauril sulfat de sodiu ( LSS ), ingredient utilizat în principal în unele cosmetice, poate cauza cancer. Afirmația este nefundamentată și falsa.



Lauril sulfat de sodiu si cancerul



Aproape fiecare sampon are lauril sulfat de sodiu in el. Având în vedere că aceste produse trebuie să fie aprobat de US Food and Drug Administration înainte de a ajunge pe raft , a aparut ipoteza ca acest ingredient ar putea cauza cancer.



Surse de la Societatea Americana de Cancer pentru si Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului spun toate acelasi lucru: LSS este negarcinogen. Faptul  ca este un ingredient folosit in produsele de curățare nu înseamnă prea mult. Arsenicul, un ingredient de conservare a lemnului, este, de asemenea, prezent în apa de baut - este vorba despre nivelul de concentrare.



Deci, în cazul în care nu produce cancer sau nu ne omoara, atunci care e treaba cu lauril sulfat de sodiu?



Lauril sulfat de sodiu ne poate răni , dar nu în modul în care sugerează zvonurile.Acesta poate irita pielea în anumite circumstanțe. Ar putea părea ciudat faptul ca un produs cosmetic, precum un sampon, ar conține un iritant, dar singura modalitate prin care LSS, de fapt, irita pielea este atunci cand este lăsat pe piele o perioadă îndelungată de timp.



De asemenea, pe recipientul pastei de dinti este un avertisment care spune să nu înghitim pasta de dinti, iar o parte din motivul pentru care acest lucru nu e recomandat este prezenta de LSS. Multi se intreaba:” Vom face cancer dacă înghițim prea multa pasta de dintit care conține LSS?” Sigur ca nu. Dar s-ar putea termina cu un caz de diaree. Toxicitatea este posibila doar daca se înghit aproximativ 7.5 kg  de pastă de dinți care conține LSS.



Cel mai rău caz de iritare este atunci cand un sampon care contine LSS  este lasat prea mult timp pe cap. Folosit in crème si lotiuni, acest ingredient de obicei nu produce efecte neplacute.



Este LSS sigur pentru utilizarea în produsele cosmetice și produse de îngrijire personală?



LSS este sigur pentru utilizarea în produsele cosmetice. Acest  ingredient a fost revizuit în 1983 și –re-revizuite în 2002 de catre  grupul de experti CIR și s-a dovedit a fi sigur pentru utilizarea în produsele cosmetice și de îngrijire personală. Acest produs poate provoca iritatii ale pielii la unele persoane, motiv pentru care este important să se urmeze instrucțiunile de pe etichetă atunci când se utilizează un produs cosmetic. De obicei, in creme si lotiuni si nu produce iritatii sau alte efecte negative. Substanțe cunoscute a fi cancerigene au fost clasificate și înregistrate de mai multe organizații internaționale , precum Organizația Mondială a Sănătății sau Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului, precum si Agentia pentru Protectia Mediului din SUA și Uniunea Europeană. Nici una dintre aceste organizații nu au clasificat LSS ca fiind cancerigen. Nu există nici o dovadă directă sau indirectă a faptului că acest ingrediente are potențial carcinogen. Studiile care au fost efectuate indică faptul că poate fi folosit în siguranță, în condiții de utilizare corespunzătoare.