L-ornitina


L-Ornitina este un aminoacid neesențial și este fabricat de organism. Deoarece organismul poate produce ornitina, un deficit de acest aminoacid neesențial este rar si este abundent in alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, pește, produse lactate și ouă.



L-ornitina este un aminoacid bazic și este important în formarea de uree. Acesta este un aminoacid nonproteic ceea ce înseamnă că nu se produce în proteine. Corpul il foloseste in biosinteza de L-arginin, L-prolina și poliamina.



L-ornitina este uneori folosita ca un supliment nutritiv pentru presupusa sa activitate anabolica, deși există puține dovezi pentru a sprijini acest lucru. Cu toate acestea, există un derivat de L-ornitină numit ornitina alfa-ketoglutarat sau OKG care, în anumite condiții, pot avea actiuni imunomodulatoare și anticatabolice și / sau anabolice.



Suplimentarea cu L-ornitină atenueaza oboseala fizica la voluntarii sănătoși prin modularea metabolismului de lipide și aminoacizi.



S-au examinat efectele administrării de L-ornitină in oboseala fizica. Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, 17 voluntari sanatosi au fost randomizati pentru L-ornitină (2000 mg / zi timp de 7 zile și 6000 mg / zi timp de 1 zi sub formă de clorhidrat de L-ornitină) sau placebo pentru 8 zile. S- constatat că administrarea orala de L-ornitina a promovat metabolismului lipidic și a activat ciclul de uree, iar corpii cetonici, acizii grași liberi și nivelul de amoniac din sânge au suferit o schimbare. L-ornitina a atenuat semnificativ sentimentul subiectiv de oboseală (masurata prin scala vizuala analogica la postrecuperare), comparativ cu perioada postsarcina (p <.01). Mai mult decât atât, în subiecții de sex feminin, sentimentul subiectiv de oboseala a fost semnificativ mai mic comparativ cu grupul placebo (p <.05). În testul de performanță fizică la subiecții de sex feminin, scăderea în viteza medie de maximum 10 secunde de pedalare de la 0,5 la 3.5 ore în grupul care a primit L-ornitină a fost mai mică decât cea din grupul placebo (p <.05). Aceste rezultate sugereaza ca L-ornitina are un efect antioboseala prin creșterea eficienței consumului de energie și promovarea excreției de amoniac. L-ornitina este un aminoacid liber și nu este bogat în carne sau pește, așa că este dificil să se obțină cantități de L-ornitină din mesele obisnuite care ar fi suficiente pentru a promova efectul antioboseala. Se recomandă consumul de L-ornitina ca un supliment nutrițional, în cazuri de oboseală fizică.



Suplimentele de L-ornitină sunt un puternic rejuvenator



L-Ornitina este cel mai puternic aminoacid studiat vreodată pentru stimularea producției și eliberarea hormonului de crestere uman de catre glanda pituitara. HGH este un rejuvenator puternic - utilizarea sa are potențialul de a inversa îmbătrânirea cu până la 10 - 20 de ani. Studiile pe L-ornitina au demonstrat capacitatea de a regenera glanda timus, ficatul și țesutul cardiac, de a dezvolta musculatura, și capacitatea de a crește funcția sistemului imunitar.



 



Specialistii cred că punerea unui hormon artificial într-un corp uman nu este naturala, așa că s-a creat un produs care permite corpului sa creeze propriul hormon in sumele de care are nevoie.



L-Ornitina este cel mai puternic aminoacid studiat vreodată pentru stimularea producției și eliberarea de hormon uman de crestere (HGH) de catre glanda pituitara. Cercetările au arătat că Hormonul de creștere este un rejuvenator puternic; utilizarea acestuia a fost asociată cu inversarea îmbătrânirii cu până la 10 - 20 de ani.



Studiile majore de cercetare efectuate pe animale în laboratoare au descoperit ca suplimentele de L-ornitină pot determina glanda timus, glanda imunitara majora aflata in partea superioara a pieptului, sa re-creasca la un nivel mult mai tineresc. Acest efect poate oferi sistemului imunitar un impuls semnificativ.



Alte organe care au dovedit puetere de refacere sub influența hormonului de creștere sunt inima, ficatul, splina, rinichii si pielea. Deosebit de important pentru sculptura organismului, hormon de creștere poate contribui la creșterea masei musculare.



L-Ornitina este capabila sa îmbunătățeasca răspunsul sistemului imun la bacterii, virusuri și celule tumorale, în plus față de detoxifierea organismului de depozite de amoniac.



Se recomanda ca acest aminoacid sa se ia mai bine inainte de culcare, pentru a spori eliberarea naturală de hormoni de crestere, care apare la 90 minute după adormire, care poate imbunatati, de asemenea, calitatea somnului.



Sugestii de utilizare



 Se recomandă să nu să mănânce timp de 3 până la 4 ore înainte de a lua L-Ornitina. Posibilila alimentatie în această perioadă poate schimba construirea mușchilor obisnuita, si poate duce la o tendinta de ingrasare.



Luata seara la culcare, pe stomacul gol, L-Ornitina ajuta metabolismul grasimilor și ajută organismul sa transforme excesul de grasime corporala in energie.



Beneficiile L-ornitinei



Ornitina este importantă, deoarece:



Induce eliberarea de hormoni de creștere în organism, care, la rândul său, ajută in metabolismul grăsimilor. Este necesara pentru un sistem imunitar si un ficat  care funcționează corect. Aceasta ajută la detoxifierea de amoniac și la întinerirea ficatului. Ajută la vindecarea si repararea pielii si a tesutului si este gasita in ambele aceste parti ale corpului. Este utila pentru persoanele care se afla in perioada de recuperarea dupa operatie.



 



Sportivii pot beneficia, de asemenea, de acest nutrient.



Dacă sunteți încercarea de a construi musculatura, ar trebui sa tineti cont de echilibrul de azot. Echilibrul de azot reprezintă suma de azot pe care corpul o excreta în comparație cu cât de mult primeste. Când corpul primeste mai mult azot decât secreta, atunci acesta se afla în echilibru pozitiv de azot si cresterea masei musculare are loc. În cazul în care corpul secreta mai mult azot decât primeste - spunem că echilibrul de azot este negativ, pierderea masei musculare are loc și în cazul în care azotul este epuizat de la organele vitale, acest lucru poate duce la afectiuni grave de sanatate. L-ornitina controlează eliminarea azotului din corpurile noastre.



Pentru că este legata de producția de HGH, L-ornitina pot fi eficienta atunci când se încearcă să se piardă in greutate. HGH este, probabil, hormonul cel mai anabolic din organism, iar printre unele dintre rolurile sale se numără creșterea metabolismului și semnalizare organismului pentru a începe să utilizeaze grasime ca energie. Suplimentarea cu L-ornitină va ajuta la menținerea greutatii sub control.



O altă funcție importantă a L-ornitinei este utilizarea sa în detoxifierea celulele de depunerile de amoniac dăunătoare. Pe scurt, ajută funcția ficatului și poate încetini procesul de imbatranire.



Precautie:



Femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite suplimentarea cu L-ornitină. Simptome gastro-intestinale cum ar fi greata, crampe abdominale și diaree pot să apară cu doze mai mari de 10 de grame pe zi.



Dozare:



În mod normal, oamenii care folosesc L-ornitină ia o doză intre 500 mg - 2 grame, inainte de culcare, pe stomacul gol. Unii oameni combina L-ornitină cu doze similare de L-arginină.



Exista efecte secundare sau interactiuni?



Nu au fost raportate reacții adverse cu utilizarea de ornitina, cu excepția problemelor gastrointestinale la doze de peste 10 grame pe zi.



Este necesară prezența de arginină pentru a produce ornitină în corp, deci niveluri mai ridicate ale acestui aminoacid ar crește producția de ornitina.



Pana in prezent nu au fost semnalate interacțiuni medicamentoase cu L-ornitina.



dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de L-ornitina

LiverAid
215.00 Ron
100 mg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.