Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Ginseng

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Ginseng

Ginsengul provine din China si America de Nord, insa in prezent este folosit mai mult in estul Asiei, in China regasindu-se in toate retetele prescrise de medici. Inca din timpurile stravechi oamenii foloseau radacinile de ginseng, in special cand calatoreau pe o distanta mare pentru a face fata oboselii si pentru a-si energiza organismul.

Printre beneficiile consumului de ginseng se numara: fortifica organismul, intareste activitatea sistemului imunitar, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire al organismului, echilibreaza procesele metabolice, regleaza tensiunea arteriala si colesterolul, stimuleaza digestia, elimina stresul psihic, imbunatateste memoria si puterea de concentrare. De asemenea, ginsengul este cunoscut si pentru calitatile sale afrodisiace, deoarece previne disfunctiile sexuale atat ale femeilor, cat si ale barbatilor si sporeste fertilitatea ambelor sexe. Datorita faptului ca in componenta sa se gasesc steroizi, planta este utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare, fiind denumita de chinezi “esenta barbatilor ” (gin= barbat, seng=esenta). O alta substanta continuta de ginseng este saponina, ce prezinta antioxidanti, datorita carora sistemul imunitar este intarit.

Pe langa aceste efecte benefice, exista si efecte adverse cum ar fi somnolenta, nervozitate excesia si tensiune arteriala ridicata. Toate acestea sunt cauzate de saponine (un numar de 29 de specii), substante aflate in radacinile ginseng. In functie de tara unde este cultivat ginsengul, in functie de sol si clima, saponinele pot oferi efecte benefice sau daunatoare. Ele au capacitatea de adaptare regionala si astfel ajuta planta sa reziste la schimbarile fizice, chimice si biologice, ce au loc in mediul in care creste. Din cauza diferitelor specii de saponine si a modului de reactie distinct, apar efectele adverse ale ginsengului.

Prin urmare, va recomandam ca inainte de a consuma aceasta planta minune, sa consultati medicul de familie si sa o procurati doar din magazine specializate.