Berberis vulgaris


Berberis vulgaris , de asemenea, cunoscuta sub numele de dracilă, agrisa sau lemn  galben, a fost folosita în Orientul Mijlociu, Europa, China și India, pentru scopuri de vindecare.



Berberis vulgaris este un arbust care crește până  la 8 metri în înălțime, comun pentru cele mai multe zone din Europa temperată și în regiunile nord-estice ale Statelor Unite. Produce un fruct ( Fructis Berberidis ), care poate fi recoltat la începutul toamnei.



Berberis vulgaris – compozitie chimica



Substanțele din plantele Berberis vulgaris includ glucide, acizi organici, unele vitamine, compuși polifenolici, pectine, taninuri, minerale  si palmatine  Berberis vulgaris contine , de asemenea, berbamina și berberina. Berberina este un alcaloid din plante  cu o lunga istorie de utilizare în medicina ayurvedică și chineză. Este prezenta în Hydrastis canadensis ( gentiana ), Coptis chinensis, Berberis aquifolium, Berberis vulgaris, și Berberis aristata. Alcaloidul berberina poate fi găsit în rădăcinile, rizomii, și scoarța de pe tulpina.



Berberis vulgaris - Beneficii pentru sanatate



Extrasele din Berberis vulgaris au un efectantihistaminic natural și un potențial anti - alergie.



Extract de Berberis vulgaris poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiovascular și neural, sugerând o potențială utilizare pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, tahicardie și unele tulburări neuronale, cum ar fi epilepsia și convulsiile. În mod tradițional, Berberis vulgaris a fost folosita pentru tulburări hepatice și gastrointestinale împreună cu activitatea anti - parazitara , anti - bacteriana și anti – fungica.Extractul din fructele de Berberis vulgaris are un potential anti - hipertensiv.



Astăzi, există o conștientizare tot mai mare a eficacitatii remediilor naturale. Mulți oameni au început să realizeze că remediilr din plante sunt ieftine , sigure si eficiente. Dracila este una dintre cele mai minunate plante medicinale cu o multime de beneficii pentru sanatate.



• Infecții : Dracila conține barberine care ajută la împiedicarea dezvoltării bacteriilor. Proprietatile sale antibacteriene sunt utile in tratarea infectiilor tractului urinar și infecțiilor respiratorii . Infectiile respiratorii tratate de dracilă includ pioree, durere în gât, rinită, sinuzită, bronșită și faringită.



• Boli de ficat : Dracila a fost folosita cu succes în tratarea tulburărilor hepatice cum ar fi icter si tulburări biliare.



• Diaree : Cercetatorii ajung la concluzia că dracila este mai eficace in tratarea diareei decât antibioticele. Diareea calatorului si diaree rezultata din intoxicație alimentară poate fi vindecata de dracilă.



• Boli gastro-intestinale : Aceasta planta este utilă în tratarea nu numai a diareei, ci, de asemenea, a multor boli gastro-intestinale, cum ar fi arsuri la stomac, stomac deranjat, pierderea poftei de mâncare, constipație și indigestie etc.



• Artrita : Dracila conține un alcalin numit berbmaina. Acesta este util in reducerea inflamatiei si este motivul pentru care dracila este eficace in tratarea inflamatiilor cauzate de artrita reumatoida.



• Arsuri: Dracila ajută la reducerea incidenței unor infecții provocate de arsuri de gradul I si II. Aceasta se aplică local pentru arsuri.



• Sanatatea pielii : Fructelede dracilă sunt bogate in vitamina C. Aceasta ajută pielea să rămână sănătoasa, moale si stralucitoare.



• Hipertensiune : Barberinele prezente în dracilă dilata vasele de sânge și scad tensiunea arteriala.



• Bolile cardiovasculare : hipertensiunae arterială este una dintre cei mai importanti factori care cresc riscul de atacuri cardiace si accident vascular cerebral. Dracia tratează hipertensiunea arterială și reduce riscurile de boli cardiovasculare.



• Epilepsie : Este o tulburare a creierului cauzata de un comportament anormal cauzat de neuroni. Acesta este caracterizat prin convulsii , pierderea cunoștinței și comportament ciudat . Un studiu realizat în anul 2005 a demonstrat că dracila a deschis canalele de potasiu și a oprit convulsiile.



• Infecții cu drojdii: Infecția fungica este adesea cauzata de ciuperca Candida albicans. Dracila este utila în uciderea acestei ciuperci.



• Imunitatea: Alcaloizii prezenti în dracila sunt utili în îmbunătățire aimunitatiiorganismului. Dracila stimuleaza macrofagele, care sunt necesare pentru stimularea imunitatii.



• Pietre la rinichi : Este planta utilizata pe scară largă pentru a elimina pietrele la rinichi și pentru a ameliora simptomele de pietre la rinichi.



• Antioxidant : Proprietatile sale antioxidante au beneficii care sfideaza varsta. Acesta planta reduce riscurile de boli legate de vârstă.



 Efecte secundare



Femeile gravide și care alăptează trebuie să evite utilizarea de dracilă. Atunci cand este aplicata local, unii pacienti sufera de reacții alergic , cum ar fi mâncărime , arsură  și roșeață. Unii oameni au dezvoltat reacții de hipersensibilitate, cum ar fi voma, letargie și nefrită, dar acest efect este foarte rar. Aceasta planta poate împiedica maturarea spermatozoizilor și trebuie să fie evitata de către barbatii care au in plan conceperea unui copil. 



 Forma de utilizare



Dracila este utilizata pe cale orală și topică. Doza orală este sub formă de ceai, tinctura, capsule și extracte uscate.



dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Berberis vulgaris
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.