Arginina

Arginina este este o substanta cu actiune neurologica, care alaturi de omitinina si fenilanina este indispensabila pentru sinteza si elaborarea hormonului de crestere a glandei hipozfiza.

Arginia se regaseste in nuci, floricele de porumb, ciocolata, orez brun, faina de ovaz, stafide, seminte de susan si de floarea soarelui, paine integrala de grau si tot ce inseamna alimente bogate in proteine.

Acest aminoacid este strict necesar adultilor peste 30 de ani, in special barbatilor, deoarece lichidul seminal contine aproximativ 80% arginina si deficitul poate duce la sterilitate. Prin urmare consumul de arginina duce la cresterea fertilitatii masculine, efectele sale putand fi comparate cu efectele obtinute in urma consumului de viagra, cel mai cunoscut medicament pentru potenta.

Arginina ajuta la vindecarea ranilor, sprjina sistemul imunitar, are efecte benefice asupra ricnichilor si sustine ficatul in detoxifierea organismului, avand rezultate bune in bolile de ficat (ciroza). De asemnea, arginina participa si la formarea muschilor si accelereaza eliminarea amoniacului, sprijinind performanta fizica pe termen scurt si lung. In cazul sportivilor pot fi observate efectele daca se administreaza o doza de 2g pe stomacul gol, cu apa, cu o ora inainte de a incepe programul de exercitii fizice.

Nu se recomanda administrarea argininei in cazul copiilor in crestere si in cazul persoanelor cu herpes.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Arginina

Comprimate Cystiphane Par si Unghii
85.90 Ron
-
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.