Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Consultatii Medicale Online

Mai multe detalii despre acordarea consultatiei
Solicita o consultatie
Arhiva de consultatii medicale

« Inapoi la Arhiva consultatii
mimie, barbat
varsta = 12 ani, inaltimea = 127 cm, greutatea = 30 kg
Mediu de proveninta: Urban
Profesia: elev
Fumator: Niciodata
Consumator de alcool: Niciodata

Simptome: ticuri motorii, verbale
De cat timp au aparut?: 7 luni
Au existat cauze declasatoare?: Nu
Aveti dureri?: Nu
Faceti alergii?: Nu
Mai acuzati si alte simptome?: Da
Alte simptome mai aveti: Copilul face judo de performanta de 4 ani .este dublu campion national.De la un timp oboseste repede.nu poate termina un antrenament.Eu nu cred ca diagnosticul este corect.Este sub tratament cu Straterra 18 mg .Dupa 7 luni de tratament face ticuri ca inainte.

Raspuns:

 

Buna ziua,


Inteleg de la dumneavoastra ca, fiul, Cosmin este cunoscut cu talasemie minora pentru care i se administreaza acid folic si mai prezinta si ticuri verbale si motorii. As vrea sa discutam putin despre ticurile care apar la copii. In timpul copilariei, persoanele pot dezvolta ticuri, insa acestea sunt pasagere si in mai mult de 80% dintre cazuri dispar de la sine, exista situatii in care ticurile nu dispar ci se cronicizeaza. De asemenea ticurile pot aparea la copii si ca urmare a lipsei de magneziu. Lipsa de magneziu are ca efect si starea de oboseala pe care o acuza fiul dumneavoastra.


Strattera este un medicament care se administreaza in deficitul de atentie, hiperactivitate (ADHD). Faptul ca ii administrati acest medicament de sapte luni si ticurile persista inseamna ca nu este vorba despre un copil hiperkinetic.


Ceea ce va recomand eu este un remediu naturist care poate fi asociat si cu tratamentul dat de neurolog. Acest tratament naturist consta in:


1. Noni lichid, administrat 1-1-1 linguri pe zi inainte de fiecare masa cu o jumate de ora.  

Noni este un produs extrem de complex care are un efect foarte bun asupra sistemului nervos central (combate anxietatea, depresia, tulburari obsesiv-compulsive si alte tulburari neurologice). Este indicat la copii cu probleme neurologice si este indicat si pentru fiul dv pentru a combate ticurile de care sufera.


2. Strong Bones Plus, administrat 0-0-1cp pe zi seara timp de 10 zile pe luna.

Contine calciu magneziu si vit D. Magneziu este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, si tot odata indispensabil sportivilor pentru ca participa la procesele de eliberare si consum a energiei.


Este recomandat sa aiba un hoby care sa-i ocupe timpul si mintea, deci este foarte bine ca are activitati extrascolare (carate). Este bine sa continue cu acest sport.


Tratamentul pe care vi l-am recomandat trebuie administrat cel putin 3 luni fara pauza iar dupa aceea vom mai discuta.


Multa sanatate!

Dr. Delia Enache,

Medic consultant Centrul Medical Sanatatea