Cauza unei dureri de dinți poate fi mai mult decat o problema dentara

De obicei, o durere de dinți este cauzata de o cavitate dentara care provin de la aparitia cariilor dentare. Placa construita pe dinti începe deseori producerea cavitatii. Placa si tartrul se agață de suprafata dintelui, cu care se hranesc bacteriile. Bacteriile contruite pe dinti pe o lungă perioadă de timp vor provoca slăbirea acestora și vor crea găuri, care devine umplute cu materii putrezite.


Cu toate acestea, durerea de dinți poate fi mai mult decat o problema dentara. Poate fi, de asemenea, cauzata de o varietate de motive, printre care: gingii inflamate si umflate, dinti lezati, infectii.. De asemenea, durerea de dinți poate fi cauzata de sinusurile inflamate, stres și tensiune în zona gâtului și / sau spasme musculare ale maxilarului.


Cauza cea mai populară cunoscută pentru durerea de dinți, alta decât caria dentara, este boala gingiilor. Deficitul de Vitamina face ca gingiile sa fie moi și umflate, rezultând o pierdere anormală a osului din jurul dintelui. Acest lucru este menționat ca gingivita, o tulburare care determină gingiile sa sangereze, chiar și fără durere. Această cauză specială semnifică o problemă gingivala avansata, cu o posibila deteriorare a osului în jurul zonei dintilor si formarea de buzunare in gingie. Aceste buzunare oferă teren propice pentru bacterii care provoaca infectii.


Presarea  dintilor intre ei, provoaca durere din cauza unui singur dinte afectat,  si preprezinta o alta cauza a durerii de dinți. Acest lucru se întâmplă de obicei cu o creștere a molarului de minte în direcția greșită. Presiunea pe rădăcina dinților laterali va crea o durere surda in zona. Țesuturile gingivale pot deveni apoi umflate si inflamate.


Un dinte spart sau crăpat poate provoca, de asemenea, dureri de dinți. Absența cariilor dentare nu asigură în mod necesar o viață lipsita de durere de dinți. Utilizarea dintelui afectat va da o durere ascuțita și pulsatila. Această cauză speciala trebuie să fie menționată stomatologului dvs, pentru ca acetsta sa intervina prin diverse practici, pentru a atenua durerea de dinți.


În cazul în care durerea de dinți este însoțită de temperatură ridicată sau febră ușoară, trebuie sa consultati stomatologul imediat. O alta cauza a durerii de dinți este infectia urechii. Molarii mai mici sunt aproape de zona urechii, si deoarece există probleme în acest domeniu, poate sa apara o durere de dinți. Infecțiile urechii și durerea de dinti sunt adesea menționate ca o durere asociata.


Un alt motiv pentru o durere de dinți este produsa de sinusurile inflamate. Sinuzita este inflamația cavitatilor sinusale din spatele ochiilor și nasului. Dacă aveți dureri de dinți în toiul gripei sau racelii, un sinus inflamat poate fi cauza cea mai probabilă. Verificați dacă medicamentele pentru raceala pot atenua presiunea asupra sinusurilor, in timp ce amelioreaza simptomele de gripă. În cazul în care niciun medicament nu are acest efect, ar trebui să vedeți medicul imediat.


Există o mulțime de motive care stau la baza unor dureri dentare chinuitoare, trepidante. Găsirea cauzei corecte care produce durerea de dinți vă va ajuta să alegeți cea mai buna metoda pentru a elimina problema. Administrați remedii naturiste de prim ajutor pentru durere, pentru a va simti mai confortabil iar daca problema nu dispare apelati la medicul dentist.


Cum sa scăpam de dureri de dinți cu remedii naturale


Ce se întâmplă atunci când aveti o durere de dinți și nu o puteti suporta pur și simplu si nu puteti ajunge prea repede la un dentist. Într-un astfel de caz, există mijloace rapide și necostisitoare, care vor reduce durerea prin utilizarea de remedii naturale.


Apa si sarea sunt, fără îndoială, disponibile în fiecare bucătărie și aveti nevoie de ajutorul lor atunci când vine vorba de dureri de dinti. Se pune apa caldă într-o ceașcă și se adaugă două linguri de sare în ea. Se mentine această soluție în gura cat de mult este posibil. Apa calda si sarea vă ajută la amortirea durerii. Acest lucru trebuie să fie repetat la intervale regulate, deoarece ofera ajutor pentru o perioadă temporară.


Uleiurile de menta si cuisoare sunt, de asemenea, remedii naturale foarte eficiente pentru durerea de dinti, care oferă ajutor imediat. Uleiul de cuișoare are un agent calmant natural, numit eugenol, care funcționează împotriva durerii de dinți. Se ia o cantitate mica de ulei pe un tampon de bumbac și se aplică pe dintele afectat. Nu se aplica pe gingii sau limba, deoarece provoaca o senzatie de arsura.


Iarba de grâu este, de asemenea, o cale de atac naturala eficientă in dureri de dinți. Ea pătrunde adânc și ucide bacteriile în dinte, deoarece este un antiseptic puternic. Acesta reduce atât durerea cat și inflamația.


Dureri de dinti