Remedii naturale pentru depăşirea spasmelor musculare

Spasmele musculare, cunoscute şi ca fasciculaţii musculare, sunt mici mişcări necontrolate, care cuprind zone mici ale muşchilor sau de fibre musculare. Deşi acestea au adesea un efect asupra muschilor bratelor, picioarelor, capului, degetelor, fetei, picioarelor şi altor părţi ale corpului, pot să apară, de asemenea, în orice muschi, inclusiv ce ai limbii.


După cum sugerează şi numele, este o condiţie benignă, mai degrabă exasperanta, care din fericire nu duce la o tulburare neurologica mai critică. Muschii ochilor sunt zona cea mai comuna pentru convulsii. Cea mai bună parte a acestor spasme este că acestea sunt inofensive, şi dispar după un timp. Cei mai multi dintre oameni le experimentează într-un curs normal al vieţii.


Care este cauza spasmelor musculare?


–  Oboseala si lipsa de somn


–  Anxietatea sau stresul


–  Deshidratarea


–  Prea multa cofeina


–  Genetica


–  Efectele secundare ale unor medicamente sau droguri (cum ar fi corticosteroizii, diureticele, estrogenii)


–  Oprirea folosirii unor medicamente (în special benzodiazepine)


–  Lipsa de minerale si vitamine, cel mai frecvent un deficit de magneziu


–  Scleroza multipla


–  Scleroza laterală amiotrofică (ALS sau boala lui Lou Gehrig)


–  Afectarea nervului unui muşchi


–  Distrofie musculara


–  Atrofie musculară spinală


– Slăbiciune musculară (miopatie)


Sfaturi pentru gestionarea senzatiei de convulsii musculare


• Reducerea consumului de cofeina, inlocuirea cafelei cu apa plata  sau sucuri de fructe, pentru o mai buna hidratare.


• Relaxarea reduce nivelul de stres cauzat de spasme musculare. Aromaterapia joacă un rol mare în acest caz. Uleiurile de lavandă, de asemenea, ajuta la reducerea nivelului de stres. În plus, yoga ajuta la relaxarea corpului si mintii.


Remedii naturiste pentru spasme musculare


Ginkgo biloba – este o planta folosita în tratamentul unei varietati de maladii. Are proprietati vasodilatatotare; cele mai multe dintre aceste maladii implică probleme de circulaţie. În cazul spasmelor musculare care rezultă din furnizarea slaba de sange catre zona afectată, ginkgo biloba poate ameliora durerea, conform Institutului National al Sanatatii. Frunze de Ginkgo sunt considerate destul de sigure, cu efecte secundare minore.


Valeriana – este o planta intalnita pe tot parcursul anului, cu o rădăcină extinsa, folosita în scopuri medicinale. Valeriana conţine un set neobisnuit de larg de compuşi, printre care uleiuri, taninuri, răşini, aminoacizi şi alcaloizi, astfel încât efectele sale fiziologice sunt numeroase şi variate. În sistemul nervos central, valeriana se leaga de un receptor de celule cunoscut sub numele de inhibitor al receptorilor GABA. Acest lucru este considerat a fi mecanismul prin care ajută la eliminarea si prevenirea spasmelor musculare.


Magneziul – potrivit Institutului National de Sanatate, organismul uman are nevoie de magneziu pentru a efectua mai multe funcţii importante, inclusiv contractia si relaxarea muschilor, oaselor şi formarea de acid gras, precum si producţia şi transportul de energie în corp. Magneziul joaca, de asemenea, un rol esenţial în producerea de proteine ​​şi anumite enzime.


Ecest un mineral esential pentru inima, muschii si rinichii deoarece ajuta la producerea de energie şi reglează nivelul de cupru, zinc, potasiu, vitamina D si alti nutrienti. Se găseşte în fiecare celulă din corpul nostru şi este implicat în procesele a mai mult de 350 de enzime. Un deficit de magneziu nu aduce numai spasme musculare, carcei şi crampe, ci poate duce la instalarea de anxietate si panica, poate cauza insomnie, depresie, carii dentare, astm sau alte afectiuni.


Calciul – este un mineral pe care corpul il foloseste într-o varietate de moduri. Este necesar pentru ca vasele de sange sa se contracte si sa se dilate, pentru transmisiile nervoase, secretia hormonala si functia musculara. Deşi calciul este mai abundent mineral din organism, nivelul sau din sânge este foarte bine controlat, corpul foloseste tesut osos ca un rezervor şi se mută la calciul din sange, muschi si fluxul intracelular după cum este necesar. Fibrele musculare folosesc calciul ca un mecanism de semnalizare, iar întreruperile în reglementarea de calciu pot afecta muschii. De fapt, calciu este unul dintre motivele pentru care organismul dezvoltă rigor mortis, deoarece cresterea nivelului de calciu din interiorul celulelor determina contractia musculara, şi nu mai există un mecanism de compensare pentru a produce relaxare.