Produse de curatat naturale, gata cu iritatiile, alergiile sau intoxicatiile.

Istoria curăţatului se întinde pe mai mul­te mii de ani. Omul preistoric – şi cu atât mai mult femeia preistorică – se ocupau şi cu făcutul curăţeniei, pen­tru că, la un moment dat, nu ar mai fi avut loc în peş­teră de oasele anima­le­lor devorate. Ca să nu mai vorbim că făcutul focului în în­că­perile rupestre, fără horn, pro­ducea o groa­ză de funingine. Aşa că femeia preis­to­rică nu avea încotro: în afară de cu­lesul fructelor, trebuia să facă şi curat în peş­teră din când în când, asta în cazul în care nu îşi dorea să îşi schimbe prea re­pede locuinţa.


Antichitatea a fost faimoasă pentru ob­sesia ei pentru curăţenie, cu băi şi izvoare ter­male, sclavi care se ocupau special de spă­lat, Evul Mediu a fost mult mai „întunecat” în această privinţă. Pe lângă războaiele împotriva vanda­lilor, barbarilor şi vrăjitoarelor, aceste secole au fost caracterizate şi de epidemii devastatoare de lepră şi ciumă (care au apă­rut, printre altele, chiar din cauză că eliminarea deşeurilor şi curăţenia în general nu erau punctul forte al ce­lor din Evul Mediu). Epoca modernă, în schimb, este era femeilor de serviciu şi, recent, a robo­ţilor de curăţat.


Nici nu încape îndoială – curăţenia este ab­solut necesară. În primul rând, facem cu­răţenie din motive de igienă, dar şi aspectul estetic este la fel de important. O casă murdară poate avea efecte adverse la adresa sănătăţii şi dispoziţiei noastre. În zilele noastre, o casă curată şi ordo­nată, ca şi hai­nele curate şi igiena perso­nală adecvată, re­prezintă o parte integrantă a vieţii noastre.


Curăţenia este secretul sănătăţii

Revenirea la Evul Mediu nici nu intră în discuţie. Însă cel mai probabil nu vom reuşi nici să curăţăm impecabil cu produsele chimice pe care le putem cumpăra la supermarket. De ce?


Într-o gospodărie obişnuită, putem găsi cel pu­ţin cinci tipuri de produse de curăţat. Tu ce spui? Poate ai chiar mai multe. Ăsta nu e nea­părat un lucru bun! Consultă tabelul şi vezi cât de multe produse de curăţat conţin substanţe dăunătoare sănătăţii! Zece din zece? Cam aşa!


Prin urmare, este într-adevăr curăţenia secretul sănătăţii?

Evident! DAR, în cazul în care folosiţi produse chimice de curăţat, trebuie să purtaţi o mască şi mănuşi de cauciuc! Dacă este posibil, purtaţi haine care nu pot fi erodate de aceste produse! Citiţi cu atenţie informaţiile despre modul de utilizare! Nu amestecaţi mai multe produse! Nu le lăsaţi la îndemâna copiilor şi animalelor de companie, nu le depozitaţi la un loc cu alimen­tele! Substanţele periculoase, chiar dacă sunt di­luate, nu trebuie să vină în contact direct cu so­lul sau cu îngrăşămintele agricole naturale!


Ţineţi minte! Detergenţii care conţin sub­stanţe periculoase sunt nocive atât pentru oa­meni, cât şi pentru mediul înconjurător. Sub­stanţele chimice pe care le aruncăm în chiuvetă şi le deversăm în canalizare încetinesc procesele naturale de purificare, deoarece distrug bacte­riile necesare purificării apei. Majoritatea siste­melor de deversare nu sunt concepute să proce­seze substanţele chimice, prin urmare, dacă re­zi­duurile domestice periculoase sunt eliminate în forma lor originară, acestea vor periclita fauna şi apele freatice.


Produse de curatat bio: CaliClean


Produs de curatat natural cu utilizare generala


Produs  de curatat natural pentru baie


Produs de curatat natural pentru geamuri


Produs de curatat natural pentru bucatarie


Produs de curatat natural pentru toaleta