Detoxifierea organismului


Detoxifierea organismului este un proces care, în cazul unui organism sănătos, se produce în mod natural zilnic. În  general însă, lunile de iarnă sunt caracterizate de o activitate fizică redusă şi de o alimentaţie nesănătoasă. De aceea, este recomandabil ca odată cu sosirea primăverii să ne preocupăm de găsirea celor mai bune metode care să contribuie la realizarea acestui proces pentru a elimina toxinele acumulate în organism şi a-i asigura forţe proaspete cu care să întâmpine vara.
Haideţi să observăm mai îndeaproape modul în care aceste procese naturale au loc: sistemul digestiv asigură descompunerea alimentelor ingerate în componente simple, absorbţia nutrienţilor necesari şi eliminarea substanţelor nefolositoare din organism.


Hidratarea adecvată, aportul de fibre şi o floră intestinală sănătoasă sunt elemente care pot reduce durata procesului de excreţie, astfel că secreţiile nefolositoare şi potenţial nocive rămân mai puţin timp în organism. Prin urmare, o alimentaţie sănătoasă este de o importanţă majoră pentru realizarea detoxifierii ale organismului.


Consumul zilnic de fibre alimentare, precum alimentele pe bază de cereale integrale sau tărâţe şi legumele şi fructele proaspete, contribuie într-o măsură uriaşă la buna funcţionare a sistemului intestinal.


Unele studii au avansat ideea conform căreia consumul de  alge marine ca spirulina sau chlorella ajută la eliminarea metalelor grele din organism, căci ambele conţin un anumit tip de fibre care blochează procesul de absorbţie al acestora. În plus, consumul regulat de produse probiotice are drept efect dezvoltarea şi protejarea florei intestinale. Din păcate însă, adeseori se întâmplă ca îndatoririle noastre zilnice să ne răpească din timpul şi energia necesare pentru prepararea unor mese sănătoase şi adecvate.  În ciuda acestui fact, este extrem de important să încercăm să respectăm o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă ori de câte ori acest lucru este posibil.


CaliVita oferă o mare varietate de produse pentru stimularea şi menţinerea stării de sănătate a organismului, inclusiv din acelea care ajută la detoxifierea acestuia. În această categorie intră exemple de produse probiotice precum ProbioBalance, AC-Zymes sau Acidophylus Psylium. De asemenea, Nopalin are şi el efecte benefice în procesul de detoxifiere datorită conţinutului său ridicat de fibre, vitamine şi minerale.


Un alt lucru de care trebuie să ţinem seama este acela că fibrele sunt eficiente şi produc efectul dorit doar atunci când sunt combinate cu un aport adecvat de lichide. Aquarion Water Ionizer ne permite să bem zilnic apă ionizată şi filtrată, deci mai sănătoasă.


Pe lângă rolul pe care îl au în reglarea temperaturii corpului, glandele sudoripare, care se găsesc pe toată suprafaţa pielii, contribuie la buna funcţionare a rinichilor realizând procesul de detoxifiere prin descompunerea şi filtrarea substanţelor pe care corpul nu le poate utiliza.


Funcţia de excreţie poate fi stimulată prin activităţi fizice intense şi saună, în acelaşi timp avându-se în vedere menţinerea unei hidratări adecvate şi compensarea necesarului de sare eliminat prin intermediul glandelor sudoripare. (Aruncaţi deci o privire asupra produselor  CaliVita special create în acest scop: Power Mins, MangeZi B6 etc.).


Unii specialişti afirmă că celulita este rezultatul acumulării de grăsimi şi reziduuri toxice la nivelul dermei. Această problemă specifică a pielii poate fi tratată prin folosirea unor produse care stimulează circulaţia sangvină şi facilitează procesul de detoxifiere. Extractul de ceai verde ce se găseşte în compoziţia cremei C-Rx create de CaliVita revigorează circulaţia sangvină, în vreme ce rozmarinul şi celelalte ingrediente ajută la eliminarea toxinelor din celulele corpului. Nu este încă prea târziu pentru a vă bucura de o vară fără celulită!


Rinichii sunt alte două organe excretoare extrem de complexe şi importante. Aceştia îndeplinesc funcţia de detoxifiere, reglează valoarea pH-ului (întocmai ca şi plămânii) şi controlează tensiunea arterială. Pentru a stimula buna funcţionarea a rinichilor, este necesar să le asigurăm o hidratare adecvată. Astfel, un adult sănătos are nevoie să consume zilnic 1,5 -2 l de apă, însă aceste cantităţi trebuie să fie mult mai mari de-a lungul zilelor de vară foarte călduroase şi în timpul şi după efectuarea unor activităţi fizice intense.     Nu aşteptaţi să vi se facă sete! Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să purtaţi cu dumneavoastră o sticlă de de apă de 1, 5 l din care să beţi în mod constant.


În plus, pe lângă faptul că Aquarion Water Ionizer filtrează apa clorinată şi poluată de la robinet, acesta vă ajută organismul să elimine toxinele prin aceea că vă oferă şansa de consuma zilnic apă alcalină curată.Ficatul
joacă şi el un important rol în neutralizarea toxinelor din organism. Prin intermediul său, substanţele nocive sunt transformate în unele hidrosolubile, lucru care face posibilă excretarea lor. Funcţionarea sănătoasă a ficatului poate fi cel mai bine menţinută cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate, consum redus de alcool şi evitarea ingerării în mod conştient a toxinelor cunoscute.

Alimentele bogate în aminoacizii conţinând sulf (meiul, brânza de vaci, albuşul de ou), amidon şi carbohidraţi simpli pot îmbunătăţi funcţia de detoxifiere datorită efectelor regeneratoare pe care acest proces le are asupra ficatului. Prin urmare, încercaţi să le includeţi în dieta dumneavoastră zilnică! Dacă acest lucru nu este posibil, puteţi apela la folosirea unor suplimente alimentare specifice.


Produsul Liver Aid de la CaliVita conţine aminoacizii menţionaţi mai sus sub forma unei tablete şi, în plus, este îmbogăţit cu extract de Ciulinul laptelui (armurariu), o plantă despre care se afirmă că protejează ficatul împotriva acumulărilor de toxine.  Atunci când circumstanţele fac necesară o detoxifiere mai complexă, varietatea mare a produselor CaliVita vă oferă întotdeauna posibilitatea de a alege între mai multe soluţii.


Detox Patch este un alt produs care combină înţelepciunea orientală cu tehnologia modernă a zilelor noastre pentru a vă ajuta să eliminaţi toxinele din organism, efectele sale fiind vizibile chiar imediat.


Dacă aveţi grijă de corpul dumneavostră, acesta vă va proteja la rându-i şi se va îngriji ca fiecare organ al său să îşi îndeplinească funcţia specifică, fără a permite ca secreţiile nocive să se acumuleze în organism.


Pentru mai multe articole referitoare la detoxifierea organismului, vizitaţi site-ul nostru www.retetanaturista.ro


Veresné Bálint Márta (szerk.): Gyakorlati dietetika

Donáth Tibor (szerk): Anatómia-élettan, Medicina Könyvkiadó

Dr. Kohán József: A bőr és különböző cellulitterápiák, Nutrition & Health

Ferenci, P., B. Dragosicsa, H. Dittrichb: Randomized controlled trial of silymarin treatment in patients with cirrhosis of the liver,  Journal of Hepatology, volumul 9, nr. 1, iulie 1989, paginile 105-113

*Effect of Chlorella intake on Cadmium metabolism in rats, Nutrition Research and Practice (2009), 3(1), 15-22