Ginkgo Biloba, imbunatateste circulatia cerebrala la adulti si batrani

Ginkgo biloba este unul dintre cei mai vechi copaci din istoria omenirii. In ciuda faptului ca nu a devenit cunoscut in Occident decat in secolul al 17-lea (primul copac, care inca mai traieste, a fost plantat in 1730, in Olanda), astazi popularitatea sa este in continua crestere. Datorita excelentelor sale beneficii la adresa sanatatii, astazi ginkgo este una din cele mai bine vandute plante medicinale.


Ginkgo biloba este un copac dioic si decidu, singura specie din familia Ginkgophytae care a supravietuit pana in zilele noastre. Se crede ca s-a dezvoltat acum aproximativ 200 de milioane de ani, in epoca de piatra; prin urmare, este considerat o fosila vie. Este unic in regnul vegetal, neexistand nicio specie inrudita. Ginkgo este originar din China, dar, datorita popularitatii sale, s-a raspandit in lumea intreaga. Acest copac exista neschimbat de 150 de miloane de ani datorita faptului ca, in aceasta zona, clima a ramas temperata in timpul si dupa epoca de gheata. Mai tarziu a supravietuit multumita devotamentului calugarilor care, observand excelentele sale beneficii la adresa sanatatii, l-au venerat, considerandu-l un copac sacru.


Substantele active din Gingko biloba se impart in doua grupe: flavonoide si terpenoizi. Cei mai importanti agenti activi din grupa flavonoidelor sunt kempferolul si quercitina. Dintre agentii activi din grupa terpenoizilor, ginkgolidulsi bilobalidul sunt cei mai semnificativi; important de observat ca ultimele doua substante pot fi gasite doar in aceasta planta. Flavonoidele din ginkgo contribuie la functionarea normala a sistemului circulator, la mentinerea fluxului sanguin si, prin urmare, la furnizarea de oxigen si nutrienti celulelor. Prin urmare se recomanda in special persoanelor in varsta (pentru mentinerea unui nivel optim al functiilor cerebrale), in caz de stres intens sau persoanelor cu probleme de circulatie periferica. Ginkgo este un puternic antioxidant, iar agentii sai activi pot contracara efectele negative ale radicalilor liberi.


Atentie !


Produsul Ginkgo XC nu este recomandat copiilor.


Evitati consumul produsului in perioada sarcinii si alaptarii !


Diabeticii si persoanele cu probleme de coagulare trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe consumul produsului !


Ginkgo XC – compozitie / tableta:


Extract din frunze de Ginkgo biloba   – 90 mg


Mai multe detalii si posibilitate comanda: Ginkgo XC


Command-Option für die Menschen in Deutschland, Österreich: Ginkgo XC