Grupele sanguine si alimentatia, Grupa sanguina A (II), Vital A CaliVita

GRUPA  A (II)


Persoanele cu grupa A se simt bine dacă urmează o alimentaţie vegetariană. În mod special, pentru grupa A, se impune consumul de alimente în cea mai naturală stare posibilă: proaspete, pure, organice. Un aspect pozitiv al ascendenţei genetice pe care o are grupa A este că au posibilitatea să utilizeze tot ce are natura mai bun de oferit. Sarcina noastră este să reânvăţăm ceea ce sângele nostru ştie deja. Tractul digestiv al persoanelor cu grupa A este foarte sensibil, iar sistemul imunitar foarte delicat.


Grupa A are predispoziţie biologică pentru: boli cardiace, anemie, tulburări hepatice şi de vezică biliară, diabet tip I, cancer. Aceştia sunt factorii de risc, dar nu e obligatoriu ca acesta să fie destinul. Se poate ocoli dezvoltarea afecţiunilor cu potenţial letal, urmând dieta adecvată grupei sanguine.


Persoanele cu grupa A au un conţinut de acid gastric redus – adaptat strămoşilor care au supravieţuit cu dieta agrariană – ceea ce nu permite digestia cărnii. Pentru a obţine cele mai mari beneficii, cei cu grupa A ar trebui să elimine toate produsele de carne din alimentaţie. Dar să fim realişti! E nevoie de timp să vă convertiţi la o alimentaşie vegetariană. Începeţi prin a înlocui carnea cu peştele – de câteva ori pe săptămână. Când consumaţi carne, alegeţi cele mai slabe bucăţi. Alegeţi carnea de pasăre (carnea albă – de preferat în locul celei roşii). Când consumaţi carne roşie vă simţiţi mai moleşiţi, mai fără energie, decât atunci când consumaţi proteine vegetale. Preparaţi carnea prin prăjire sau coacere. Evitaţi complet şunca, feliile de carne rece. Acestea conţin nitriţi care favorizează cancerul gastric  persoanelor cu nivel scăzut al acidului gastric. Carnea se digeră lent (din cauza acidului gastric redus) şi în final se depozitează sub formă de grăsime, producându-se şi retenţie hidrică şi oboseală pentru ogranism.


Produsele lactate sunt de asemenea slab digerate de cei cu grupa A şi provoacă reacţii insulinice care încetinesc metabolismul. Produsele lactate sunt foarte bogate în grăsimi saturate, adică acele grăsimi care afectează inima şi duc la obezitate şi diabet.


Persoanele cu grupa A pot să mănânce grâu şi produse din grâu, dar nu în cantităţi excesive (pentru că ele inhibă eficienţa insulinei şi afectează utilizarea caloriilor). Persoanele cu grupa A se simt bine când ţesuturile lor sunt uşor alcaline, iar excesul din produse din grâu determină o reacţie acidă.


Cei cu grupa A pot consuma alimente marine în cantităţi modeste, dar ar trebui să evite peştii cu carne albă (plătica, calcanul) care conţin olectina ce irită tubul digestiv. Cei cu grupa 0 trebuie să evite laptele integral şi să-şi limiteze consumul de ouă, la ouă de casă consumate oczional. Opţiunile pentru grupa A trebuie să fie: iaurt, kefir, smântână acră fără grăsimi, produse lactate naturiste. Laptele crud de capră este un excelent substituient pentru laptele integral.


Dacă sunteţi de grupa A şi prezentaţi probleme respiratorii, produsele lactate măresc mult cantitatea de mucus pe care o secretaţi (care şi aşa este mai mare decât în cazul altor grupe). Totuşi, prea mult mucus poate fi dăunător, constituind mediul prielnic pentru bacterii. Hiperabundenţa de mucus duce la reacţii alergice şi probleme respiratorii. Iată un alt motiv întemeiat de a limita consumul de produse lactate.


Grupa A are nevoie de foarte puţine grăsimi, dar, în fiecare zi, o lingură de ulei de măsline pe salate sau pe legume opărite îi va ajuta la digestie şi eliminare. Uleiul de măsline are un efect deosebit de benefic asupra inimii şi poate efectiv să reducă colesterolul.


Deoarece cei cu grupa A consumă puţine proteine animale, nucile şi seminţele asigură o componenţă proteică importantă. Arahidele sunt cele mai utile şi deosebit de benefice. Consumaţi-le des deoarece ele conţin o lectină ce luptă împotriva cancerului. Puteţi să consumaţi şi pieliţa arahidelor (nu şi coaja). Seminţele de dovleac sunt deasemenea deosebit de benefice. Persoanele cu grupa A evoluează foarte bine cu proteine vegetale din fasole şi legume. Atenţie însă! Nu folosiţi fasolea cu bob mare şi nici cea cu bob roşu. Ea conţine o lectină care cauzează scăderea producţiei de insulină – factor implicat în obezitate şi diabet.


Boabele de soia sub toate formele sunt foarte benefice ca aliment pentru grupa A şi sunt foarte importante în profilaxia generală a cancerului. Lectina din soia conţine compuşi înrudiţi cu extrogenii (la japonezi cancerul mamar are o incidenţă mai rară deoarece folosirea produselor de soia ocupă un loc important în dieta japoneză).  Produsele vegetale din soia sunt mai uşor de utilizat de grupa A.


Legumele sunt vitale pentru grupa A, furnizând minerale, enzime şi antioxidanţi. Consumaţi legume în stare cât mai naturală posibil (crude sau opărite), pentru a menţine beneficiile pe care le aduc. Majoritatea legumelor sunt disponibile pentru cei cu grupa A cu câteva observaţii: • Cei cu grupa A sunt sensibili la lectinele din cartofii de casă, cartofii dulci, varza.

 • De evitat roşiile care au un puternic efect dăunător asupra tractului digestiv.

 • Legume excelente pentru grupa A: morcovii, dovleacul, spanacul.

 • Folosiţi din belşug usturoi. Fiecare grupă are de câştigat de pe urma usturoiului. Grupa A, cu atât mai mult, pentru că are un sistem imunitar vulnerabil la câteva boli pe care usturoiul le ameliorează.

 • Ceapa galbenă este la fel de excelentă. Conţine quercitina – un bun antioxidant.


Grupa A ar trebui să consume fructe din abundenţă. Fructele tropicale papaya şi mango, benefice pentru alte grupe, nu sunt tolerate de grupa A din cauza enzimei pe care o conţin. În schimb ananasul este un ajutor digestiv excelent. Portocalele sunt un iritant gastric pentru grupa A şi interferează cu absorţia unor minerale importante. Grapefruitul, înrudit cu portocalele, are însă un efect pozitiv, puternic, asupra stomacului (deşi este un fruct acid, după digestie are efecte alcaline). Şi lămâile sunt excelente pentru grupa A, ajutând la favorizarea digestiei şi la eliminarea mucusului din organism.


Deoarece vitamina C este un antioxidant important, mai ales în prevenirea cancerului gastric, consumaţi fructe bogate în vitamina C: grapefruit şi kiwi.


Lectina din banană interferează cu digestia la grupa A. De aceea e bine să fie înlocuită cu alte fructe bogate în potasiu: caise, smochine, anumiţi pepeni (nu cantalup, nici dulci).


Persoanele cu grupa A trebuie să privească mirodeniile ca fiind mai mult decât aromatizante. O combinaţie adecvată de mirodenii constituie un întăritor puternic al sistemului imunitar. Observaţie! Piperul trebuie consumat cu grijă pentru că agravează sensibilitatea gastrică. La fel şi mucegaiurile din măslinele fermentate.


Zahărul şi ciocolata sunt permise doar în cantităţi mici (după consumul de zahăr alb prelucrat, sistemul imunitar funcţionează foarte lent câteva ore).


Dintre condimente, muştarul este singurul util persoanelor cu grupa A – datorită proprietăţilor stimulatoate ale sistemului imunitar.


Atenţie la alimentele murate! Ele au fost corelate cu cancerul gastric la persoanele cu niveluri scăzute ale acidului gastric.


Eliminaţi ketchupul din alimentaţie. Cei cu grupa A nu digeră roşiile şi oţetul.


Plante ca: păducelul (tonic cardiovascular), aloea, echinaceea (întăritoare ale sistemului imunitar), ceaiul verde (antioxidant asupra tubului digestiv – asigură protecţie şi împotriva cancerului), sunt deosebit de benefice pentru cei cu grupa A.


Vinul roşu are pentru grupa A efecte cardiovasculare pozitive. Se consideră că un pahar de vin roşu în fiecare zi, scade riscul afecţiunilor cardiace, atât la bărbaţi cât şi la femei. Toate celelalte băuturi trebuie evitate. Nu se potrivesc cu sistemul digestiv al grupei A şi nici nu susţin sistemul imunitar.


Cafeaua poate fi cu adevărat bună pentru cei cu grupa A. Ea creşte aciditatea gastrică, conţine aceleaşi enzime găsite în soia (planta cea mai bună pentru grupa A). Pentru a obţine o combinaţie cu efecte benefice, alternaţi cafeaua şi ceaiul verde.


Apa proaspătă trebuie consumată liber.


Pentru Grupa Sanguina A urmatoarele alimente sunt:


Benefice: Peşte cu carne albă, crab, cod, macrou, ştiucă, melci, brânză de soia, lapte de soia, ulei de măsline, ulei de in, arahide, seminţe de dovleac, fasole verde, amarant, hrişcă, pâine din făină de soia, făină de ovăz, făină de orez, făină de secară, morcovi, hrean, gulie, praz, ceapă, usturoi, pătrunjel, dovleac, ridichii.


Neutre: Pui de găină, curcan, peşte spadă, brânză feta, brânză de capră, khefir, iaurt cu fructe, castane, alune, seminţe de floarea soarelui, nuci, fasole cu boabe late, mazăre păstăi, orez, făină de porumb, orez expandat, secară albă, lipie, pâine fără gluten, sfeclă, ţelină, conopidă, castravete, muştar, măsline verzi, mere, pere, piersici, tei, soc, cimbru, vin alb.


De evitat: Vită, porc, raţă, gâscă, vânat, caviar, scoică, creveţi, unt, lapte bătut, camembert, brânză cu zmântână, schweitzer, lapte integral, ulei de arahide, fasole arămie, fasole mare, fasole roşie,făină de grâu integral, varza roşie, varza albă, măsline negre, măsline greceşti, ardei roşii, cartofi albi, cartofi roşii, vinete, roşii, banane, nuca de cocos, papaya, mandarine, ketchup, murături picante, mătase de porumb, ceai negru, bere, băuturi distilate, cola, sifon.


IMPORTANT! • Cei cu grupa A trebuie să fie atenţi la deficitul de B12 – pentru că genetic absorb cu dificultate B12 (le lipseşte substanţa produsă de învelişul stomacului care ajută la absorbţia vitaminei B12 în sânge). La persoanele în vârstă ce au grupa A deficienţa de B12 poate cauza demenţa senilă şi alte tulburări neurologice.

 • Dacă aveţi grupa A şi suferiţi de anemie e nevoie să vă suplimentaţi acidul folic – adică vitamina B4 (responsabilă de absorţia fierului).

 • Persoanele cu grupa A au predispoziţii pentru cancerul gastric datorită acidităţii gastrice scăzute. E nevoie de suplimentare de vitamina C. Pentru aceste persoane produsele din carne afumată sunt cancerigene. Vitamina C ca antioxidant are proprietatea de a mai bloca din această reacţie, însă nu este indicat ca vitamina C să se consume în doze mari luate odată, ci în doze mici luate mai des.

 • Există dovezi că vitamina E protejază atât împotriva cancerului cât şi a bolilor cardiace – două susceptibilităţi ale grupei A.

 • Calciul este indicat a fi suplimentat începând cu vârsta mijlocie. Dintre toate formele de calciu grupa A tolerează gluconatul de calciu şi se simte cel mai bine cu lactat de calciu.

 • Femeile cu grupa A, mai ales cele care au menstruaţii abundente, trebuie să aibă grijă să-şi menţină rezervele de fier.

 • Grupa A are nevoie de suplimente cu zinc pentru creşterea imunităţii, de seleniu ca antioxidant în prevenirea cancerului şi de crom pentru prevenirea diabetului.

 • Planta echinaceea este un excellent tonifiant al sistemului imunitar.

 • Frunza de pătrunjel este un tonic general, expectorant, reduce fenomenele inflamatorii, este calmant şi stimulant digestive şi diuretic.


Pentru persoanele cu grupa A care doresc să-şi păstreze starea de sănătate, alături de o alimentaţie potrivită grupei sanguine, pot să folosească excelentul produs Vital A, distribuit de CaliVita Internaţional, un produs complex alcătuit din vitamine, minerale, oligoelemente şi extract din diverse plante necesare organismelor care au grupa A.


Acest produs poate fi folosit în convalescenţă după boli contagioase, ca adjuvant în bolile cronice, ca detoxifiant şi ca revitalizant general.


Cancerul mamar, uterin, ovarian, esofagian, gastric, de colon, cerebral, de vezică şi prostată, de piele, toate se produc mai frecvent la cei cu grupa A, iar şansele de supravieţuire sunt mai mici. Atenţie! E mai bine să prevenim. Nu uitaţi! Există anumite alimente care au capacitatea de a preveni cancerul: soia, arahidele, lintea.


Persoanele cu grupa A fac mai uşor tuberculoză.


Paraziţii au o afinitate mai mare pentru grupa A: giardia, candidoza, sunt musafiri nedoriţi care nu vor să plece. Grupa A dezvoltă foarte uşor infecţii fungice după antibiotice. De aceea nu folosiţi antibiotice fără discernământ. Dacă vă îmbolnăviţi, lăsaţi-vă sistemul imunitar să lupte cu boala. Veţi fi mult mai sănătoşi dacă faceţi aşa. Totuşi sistemul imunitar poate fi puternic dacă i se dă şansa să acţioneze ajutându-l doar prin tehnici naturiste, adaptându-vă dieta la grupa sanguină, schimbându-vă atitudinea şi folosind antioxidanţi. Urmând aceste sugestii veţi vedea că veţi fi capabili să câştigaţi mai multă stăpânire de sine şi să fiţi mai sănătoşi.


Fiecare grupă sanguină are un instrument aparte programat genetic de a depăşi stresul. Persoanele cu grupa A reacţionează la stres întâi în plan intelectual, apoi dacă stresul se prelungeşte, sistemul lor imunitar se epuizează, slăbesc şi rămân repede vulnerabili în faţa bolilor, a infecţiilor, a cancerului.


Au nevoie de tehnici de liniştire ca: meditaţia, yoga, tehnici de concentrare (angajare mentală în activitatea fizică), exerciţii izotonice moderne: plimbare, înnot, ciclism.


Persoanele cu grupa A sunt ordonate, cooperante, au organisme mai tensionate interior, îşi reprimă anxietatea, pun totul la inimă.


Se spune: ”suntem ceea ce gândim” dar şi ”ceea ce mâncăm”. Pe de altă parte ”cine are informaţia stăpâneşte situaţia” – important e să folosim informaţia.


Vital A de la CaliVita


O tableta contine:


1.   Beta Carotene                            1,2 mg

2.  Vitamina E                                   10 UI

3.  Vitamina C                                   60 mg

4.  Vitamina B1                                1,4 mg

5.  Vitamina B2                               1,6 mg

6.  Vitamina B6                               2 mg

7.  Vitamina B12                            1 mcg

8.  Niacinamidă                              18 mg

9.  Choline                                        20 mg

10.  Inozitol                                     20 mg

11. PABA                                            5 mg

12.  Biotin                                          40 mg

13.  Acid Pantothenic                    5 mg

14.  Acid Folic                                 150 mcg

15.  Rutin                                           4 mg

16.  Citrus Bioflavonoid Complex  4 mg

17.  Quercitin                                    5 mg

18.  Hesperidin Complex              5 mg

19.  Betaine HCL                               10 mg

20.  Iod                                                50 mcg

21.  Calciu                                           100 mg

22.  Magneziu                                    50 mg

23.  Fier                                               8 mg


24.  Cupru                                          0,5 mg


25.  Zinc                                             8 mg

26.  Crom                                          50 mcg

27.  Seleniu                                     40 mcg

28.  Mangan                                    1 mg

29.  Potasiu                                     20 mg

30.  Molibden                               80 mcg

31.  Bor                                            50 mcg

32. Vanadiu                                  10 mcg

33.  Nickel                                     30 mcg

34.  Siliciu                                      1 mg

35.  L glutauthione Complex   5 mg

36.  L Cysteine                               20 mg

37.  Bromelain                              25 mg

38.  Frunză de hrean                  10 mg

39.  Ceai verde                             10 mg

40.  Frunză de pătrunjel           5 mg

41.  Coacăze negre (afine)        50 mg

42.  Prune                                      20 mg

43.  Frunze de oregano            20 mg

44.  Rădăcină de ghimbir       50 mg