Grupele sanguine si alimentatia, Grupa 0, Vital 0

GRUPA  0 (I) – nu are antigen


Este cea mai veche grupă.


Este grupa consumatorilor de carne.


Consumând multă carne, organismul are nevoie de multe lichide pentru a elimina toxinele rezultate din metabolismul cărnii. Acele toxine se depun de obicei la nivelul articulaţiilor (producând artrita – guta), la nivelul ficatului şi al colonului determinând procese inflamatorii ale colonului şi boala Crohn (cu incidenţa cea mai mare la grupa 0). Odată cu carnea se digeră şi grăsimi care încarcă şi obosesc ficatul (bucătăria organismului) şi produc steatoza sau grăsimi ce se depun pe pereţii vaselor sanguine determinând ateroscleroza. De aceea persoanele cu grupa 0 trebuie să consume antioxidanţi. Femeile cu grupa 0 ar trebui să fie atente la faptul că ficatul şi colonul sunt două sedii principale unde extrogenii pot fi degradaţi, iar dacă funcţiile acestor organe sunt deranjate, nivelul extrogenilor din corp poate creşte şi stimula celulele canceroase. Adoptaţi o dietă bogată în fibre alimentare care normalizează ţesuturile colonului.


Persoanele cu grupa 0 sunt o ţintă favorită pentru bacteria care determină ulcerul – H Pylori. S-a constat că algele brune au un excelent efect inhibitor asupra H Pylori. Dacă aveţi gropa 0 şi suferiţi de ulcer sau doriţi să-l preveniţi, alga brună face ca bacteria H Pylori să nu mai adere la învelişul stomacullui dumneavoastră.


Persoanele cu grupa 0 sunt intolerante faţă de condiţii noi de dietă şi mediu înconjurător; ele necesită un metabolism eficient pentru a se menţine suple şi energice. Persoanele cu grupa 0 pot digera şi metaboliza eficient produsele din carne deoarece au un conţinut mai ridicat de acid gastric.


Deosebit de benefice sunt carnea de vită, de viţel, oaie, miel, inimă, ficat (carnea roşie). Grupa 0 nu are tubul digestiv adaptat pentru a metaboliza cerealele şi produsele lactate. Femeile, mai ales, trebuie să-şi suplimenteze aportul de calciu pe care nu-l pot lua din produsele lactate, deoarece ele trebuie să reducă drastic folosirea produselor lactate.


Persoanele cu grupa 0 nu tolerează produsele din grâu integral şi ar trebui să le elimine total din alimentaţie. Produsele de grâu sunt principalul vinovat în creşterea în greutate la cei cu grupa 0 – aceste persoane pot scădea în greutate doar eliminând din alimentaţie cerealele. Lectinele din porumb afectează la grupa 0 producerea de insulină, ducând la diabet. De aceea trebuie evitate porumbul, mămăliga. Există un număr imens de legume disponibile, benefice pentru grupa 0, dar şi unele care determină probleme mari: varza, conopida, muştarul – care pot inhiba funcţia tiroidiană. Legumele, cum ar fi: vinetele şi cartofii, determină stări artritice deoarece lectinele se depozitează în ţesutul ce înconjoară articulaţiile. Roşiile sunt un caz special. La alte grupe, ele crează probleme pentru tubul digestiv, dar la grupa 0 ele devin neutre în organism, deci grupa 0 poate consuma roşii. Persoanele cu grupa 0 reacţionează foarte bine la uleiul de măsline, care are efect deosebit de benefic asupra inimii şi arterelor şi ajută la reducerea colesterolului sanguin. Sucurile de legume sunt preferate sucurilor de fructe pentru cei cu grupa 0 datorită alcalinităţii lor. Sucul de ananas este deosebit de folositor ca şi sucul de cireşe negre. Pătrunjelul, este calmant pentru tubul digestiv, oţetul şi piperul negru sunt iritante. Nu există condimente benefice pentru grupa 0 aşa că trebuie folosite cu moderaţie. Toate alimentele murate sunt indigeste pentru grupa 0.


Persoanele cu grupa 0 au tulburări ale funcţiei tiroidiene pentru că reţin mai greu iodul (acesta fiind responsabil de producerea hormonilor tiroidieni). La grupa 0 se întâlnesc frecvent hipotiroidii, persoanele cu hipotiroidie crescând în greutate prin retenţie de lichide şi scăderea masei musculare.


Grupa 0 duce lipsă de factori ai coagulării – sunt persoane cu sânge “subţire” – şi au nevoie de vitamina K pentru a ajuta procesul. Femeile cu grupa 0 au de obicei cicluri abundente, iar dintre persoanele care au ulcer cei cu grupa 0 fac hemoragii digestive. Datorită predispoziţiei la coagulare mai lentă, grupa 0 e bines ă evite suplimentele alimentare cu vitamina A şi E. Este de preferat ca vitamina A şi E să se ia din alimente ca: ficat, nuci, legume cu frunze verzi.


Sistemul imunitar al persoanelor cu grupa 0 este puternic şi bine înzestrat. Dintre toate grupele de sânge (în afară de grupa B) grupa 0 are cea mai puţină dispoziţie la cancer, în afară de cancerul pulmonar – una din puţinele forme ale cancerului care nu are legătură cu grupa sanguină. Limfoamele, leucemiile şi boala Hodgkin sunt forme de cancer care se întâlnesc şi la grupa 0 (mai puţin), dar care mai degrabă ar putea să nu fie cancere adevărate ci infecţii virale care au luat-o razna.


Persoanele cu grupa 0 sunt destul de bune în lupta cu majoritatea formelor de cancer, mai buni chiar decât în lupta cu viruşii. Un tratament promiţător pentru cei cu grupa 0 care tocmai au făcut cancer este vaccinul Pneumovax care întăreşte sistemul de apărare împotriva mutaţiilor canceroase. La grupa 0 sistemul imunitar poate fi în anumite condiţii hiperactiv şi se poate autoataca provocând boli autoimune.


Persoanele grupei 0 sunt predispuse la rinita alergică şi la astm bronşic.


Din punct de vedere al personalităţii, cei cu grupa 0 sunt persoane puterni ce, rezistente, îndrăzneţe, optimiste, ce se bizuie foarte mult pe forţe proprii şi au spirit de autoconservare. Dintre toate grupele, grupa 0 răspunde optim la stres şi are nevoie pentru aceasta de o activitate fizică intensă. Le sunt prielnice exerciţiile fizice intense: aerobic, arte marţiale, alergare.


In alimentatia lor, cei cu Grupa 0 trebuie sa tina seama ca urmatoarele alimente sunt:


Benefice:


Carne de vită, carne de pasăre,ficat, hrană marină, cod, heringi, macrou, sabie, scrumbie, peşte cu carne albă, ulei de măsline, nuci, seminţe de dovleac, hrean, lăptucă, sfeclă, gulie, ceapă, pătrunjel, păstârnac, ardei roşu, cartofi dulci, ridichii, spanac, smochine, prune, suc de ananas, cireşe amare, măceşe, gimbir, mentă, vin roşu, bere.


Neutre:


Raţă, unt, brânză feta, brânză capră, alune, castane, fasole cu boabe late, roşii, castraveţi, praz, morcov, ţelină, mere, caise, banane, cireşe, struguri, pepene,  cimbru, soc, ceai verde.


De evitat:


Carne de porc, şuncă, gâscă, cereale, produse lactate, brânză topită, fasole cu bob mare, grâu cu gluten, făină de porumb, varză albă, varză roşie, conopidă, muştar, măsline fermentate, cartofi roşii, lubeniţă, piersici, pere, stafide, mure, smeură, scorţişoară, vanilie, nucă de cocos, ketchup, murături cu mărar, murături acre, aloe, cafea, băuturi distilate, cola.


ATENŢIE! La combinaţia din timpul aceleiaşi mese, din cauza nivelului diferit de acid gastric necesar la digestia cărnii, a cerealelor şi a legumelor, este bine să nu se mănânce la aceeaşi masă toate trei combinate.

Pentru a corecta greşelile de alimentaţie, a echilibra organismul şi a menţine sănătatea, CaliVita oferă produsele adaptate grupei sanguine. Ele conţin toate vitaminele în proporţia necesară grupei 0, dar şi minerale şi oligoelemente:



  • Iodul – pentru a corecta disfuncţia tiroidiană,

  • Fierul – pentru anemie,

  • Nichelul – pentru sinteza enzimelor implicate în absorţia fierului.


Produsul Vital 0 are în compoziţia lui şi extracte din unele plante deosebit de benefice pentru grupa 0:



  • Bioflavonoide: Rutina şi Quercitina – antioxidanţi foarte buni.

  • Şofranul indian: puternic antioxidant pentru radicalii liberi, antiinflamator (recomandat în durerile reumatismale) şi hepatoprotector.


Capacitatea antioxidantă a şofranului indian este de sute de ori mai puternică decât vitamina E şi are un grad înalt de afinitate pentru ţesutul hepatic, depozităndu-se cu predilecţie în ficat. Şofranul indian este deosebit de benefic în tulburări caracterizate prin inflamaţia ficatului – hepatită şi ciroză. Atenţie! Nu se recomandă cu calculi biliari sau cu obstrucţie a căilor biliare.



  • Coacăze negre, afine: antioxidanţi cu rol în prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, încetineşte procesul de îmbătrânire şi degenerarea vederii (mai ales pe timp de noapte).

  • Rădăcina de hrean: antibiotic de succes în traheite, traheobronşite, laringite, angine, reduce severitatea gripei, bactericid pentru infecţiile aparatului urinar.

  • Prune: antioxidant deosebit de puternic.

  • Rădăcina de lemn dulce: hepatoprotector, elimină oboseala cauzată de încărcarea ficatului.


Produsul Vital 0 se foloseşte când se doreşte tonifiere generală în sezoanele cu alimentaţie deficitară, în convalescenţă după boli infecţioase, în bolile cronice sau când se doreşte detoxifierea organismului.


Dacă vă cunoaşteţi factorii de risc, dacă vă cunoaşteţi şansele, dacă înţelegeţi situaţia de boală, aveţi posibilitatea să acţionaţi pozitiv şi să luptaţi pentru sănătatea dumneavoastră.


Vital 0


O tableta contine:


1.  Beta Carotene                        1,2 mg


2.  Vitamina C                               60 mg


3.  Vitamina B1                            1,4 mg


4.  Vitamina B2                            1,6 mg


5.  Vitamina B6                               2 mg


6.  Vitamina B12                           1 mcg


7.  Niacinamidă                            18 mg


8.  Cholină                                     20 mg


9.  Inozitol                                     20 mg


10.  PABA                                           5 mg


11.  Biotin                                      40 mcg


12.  Acid Panthotenic                      5 mg


13.  Acid Folic                                50 mcg


14.  Rutin                                           4 mg


15.  Citrus Bioflavonoid Complex  4 mg


16.  Hesperidin Complex                 5 mg


17.  Betaine HCL                             10 mg


18.  Iod                                           80 mcg


19. Calciu                                       100 mg


20. Magneziu                                  50 mg


21. Fier                                             50 mg


22. Cupru                                        0,5 mg


23. Zinc                                              5 mg


24. Crom                                        20 mcg


25. Seleniu                                     15 mcg


26.  Mangan                                      2 mg


27.  Potasiu                                     20 mg


28.  Molibden                               80 mcg


29.  Bor                                          50 mcg


30.  Vanadiu                                  10 mcg


31.  Nickel                                      30 mcg


32.  Siliciu                                          1 mg


33.  L Glutuathione Complex         5 mg


34.  L Cysteine                                20 mg


35.  Yucca                                        30 mg


36.  Şofran de India (curcumă)      5 mg


37.  Rădăcină de lemn dulce        10 mg


38.  Frunză de pătrunjel                50 mg


39.  Prune                                        20 mg


40.  Coacăze negre (afine)            20 mg


41.  Rădăcină de hrean                 15 mg