5 reguli de aur

Vreţi să vă hrăniţi cât mai sănătos cu putinţă, fără să ameţiţi de cap de-atâtea sfaturi şi indicaţii? Este foarte uşor, dacă ţineţi seama de recomandările de mai jos:



  • Mâncaţi cât puteţi de des legume şi cât mai diferite. Şi chiar dacă nimeriţi peste vreo roşie sau un ardei cu urme uşoare de pesticide, nu renunţaţi, pentru că sunt mai puţin dăunătoare, decât renunţarea la legume.

  • Optaţi mai ales pentru legumele indigene proaspete, de sezon. Sunt mai consistente, se recoltează de regulă atunci când sunt bine coapte, iar drumul până la tarabe este mai scurt.

  • Încredeţi-vă în ceea ce vedeţi cu ochii dvs.: legumele autohtone cu aspect frumos, proaspete, puternic colorate şi nevătămate, au şi un gust pe măsură.

  • Nu lăsaţi legumele proaspete prea multă vreme la frigider. Înainte de a le prepara: spălaţi-le cu apă caldă şi cu o perie moale şi mărunţiţi-le abia înainte de a le fierbe. Şi nu le ţineţi prea mult în apă clocotită.

  • Valabil pentru lunile de iarnă: nu vă temeţi de legumele congelate. Îngheţarea rapidă păstrează bine pecetluite majoritatea substanţelor componente, până în momentul încălzirii în oala pusă pe foc.