Tratamente naturiste (3)

Continuam seria de articole cu tratamente naturiste pentru afectiuni comune.


Giardia – timp de 10 zile se consuma, inaintea mesei de dimineata, 12 – 15 seminte de dovleac neprajite, iar de 2 ori/saptamana sa se consume usturoi.


Viermi – 1 Kg. seminte de dovleac, fara coaja, neprelucrate termic, se zdrobesc in mojar sau rasnita si se amesteca cu ½ Kg miere si ½ pahar de lapte. Amestecul se imparte în 3 parti egale. Care se consuma pe rand in urmatoarele 3 ore, apoi se iau 3 lingurite ulei de ricin. Tratamentul este pentru tenie si ascarizi.


Cura de lavanda pentru infectiile cu Giardia lambia, se combina in parti egale tinctura de lavanda, cu tinctura de pelin si cimbru (se fac la fel ca tinctura de lavanda), se ia 1 lingurita diluata in putina apa, de 4 ori/zi, inainte de masa, timp de 2 saptamani.


Se zdrobesc coaja pulpa si semintele unei lamai, se macereaza 2 ore in 300 ml apa clocotita, apoi se adauga 2 – 3 lingurite de miere, se strecoara si se bea inainte de culcare.


Oxiuri, cat mai mult morcov crud ras.


Tenie, pentru a o elimina se consuma morcov ras pe stomacul gol in fiecare dimineata si cu cateva minute inainte de mesele principale, dupa 8 zile se elimina.



Menstruatie dureroasa – 30 grame radacina de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 minute, se ia cate 100 ml. de 3 ori/zi.


Infuzie dintr-o linguriţă de seminte de morcov la o cana de apă clocotita.


Carcei – dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Inainte de fiecare masa se iau 2 lingurita de miere cu laptisor de matca si apilarnil. Dupa fiecare masa se ia 1 lingurita de miere cu 6 picaturi tinctura de propolis. Zilnic se bea 1 cana ceai de macese, una de pedicuta, una cu urzica, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie.


Bataturi – se ia o ceapa se taie in doua, de pune intr-un pahar cu otet, timp de 24 ore. Se pune pe batatură cate o felie de doua ori pe zi, dimineata si seara.


Jumatate de smochina, pusa pe batatura, in fiecare seara.


Durerile provocate de bataturi vor disparea daca se pun cateva prune uscate in lapte fierbinte, apoi se pune o pruna fara sambure pe locul dureros, se repeta pana dispare batatura.


Propolis solid, inmuiat in apa calda, pana se face ca o plastilina, apoi se aplica pe batatura si se fixeaza cu leucoplast. Se schimba destul de des, dar inainte de o noua aplicare se face o baie fierbinte, apoi se indeparteaza partea de piele moarta.


Osteoporoză – 200 grame faina de orez, 200 grame miere de padure, 50 grame polen, 100 ml lapte dulce nefiert, se omogenizeaza, se pastreaza in vase inchise la culoare si la frigider, se iau zilnic 3 linguri, cu 2 ore inainte de masa, panase termina.


Negi – se ung de 2 ori/zi cu zeama de papadie.


Coaja de la 2 lamai, se lasa la macerat 8 zile in 500 ml otet de fructe, se ung negii de 2 ori/zi, se repeta pana la disparitie.


Metionina, se ung negii, care se usuca si dispar, fara a lặsa urme. Aparitia negilor este favorizata de o proasta functionare a ficatului, tocmai din lipsa acestui acid metionina. Trebuie tratat ficatul.


Se spala portiunea afectata cu sapun si apa. Se sterge fara a freca, apoi se ia un melc cu cochilie din gradina si se lasa sa mearga cu talpa lui pe zona respectiva. Tratamentul se face dimineata si seara, pana la vindecare. Dupa ungere ramane un strat foarte subtire fainos, nu se sterge, acesta vindeca in 2 – 3 zile zona afectata.


Creta alba simpla, se freaca negul timp de 10 – 15 zile pana se usuca.


Scabia (raia) – boala iritanta, netratata la timp, poate capata forme grave ce pot provoca moartea. Pentru a scapa de mancarimile date de scabie, se foloseste uleiul de rozmarin, se freaca pielea din ora in ora, pana se observa o ameliorare, apoi se rareste progresiv tratamentul. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de mar decojite. Sau un amestec din 2/3 de otet cu 1/3 apa, sau o crema pe baza de bicarbonat de sodiu. Inainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicata o baie fierbinte, sa se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapida. Nu se mai face baie timp de 12 ore.


Se taie un mar in doua, se scot mijlocul si semintele, in golul ramas se pune putina floare de sulf. Cele 2 parti se leaga cu o sforicica, se pun la cuptor sa se coace. Se lasa la racit, se zdrobeste si se frectioneaza partile bolnave cu terciul obtinut.


Pentru rufarie se foloseste lesia, in loc de detergent, se pune intr-o galeata cenusa de cu seara, peste ea apa, a doua zi apa limpede se foloseste la spalat lucrurile contaminate si lenjeria. Pielea se freaca cu o pomada, din cenusa si gaz, pe locurile afectate.


Transpiratie excesiva – se bea ceai de salvie, cretisoara, coada calului, o cana dimineata pe stomacul gol o perioada cat mai lunga.


Vitiligo – nu se expune la soare, vara se poarta o palarie, tratament cu complexul de vitamine B, se consuma multe mere ionatane si telina, nu se consuma anticonceptionale. Tinctura de telina, 100 grame telina rasa sau tocata cu 250 grame alcool de 60, se macereaza timp de 2 saptamani, intr-o sticla inchisa la culoare in intuneric, se agita. Cand este gata se tamponeaza zona afectata.