Plantele recomandate pentru sanatatea ta (1)

Vom incepe de astazi o serie de articole in care vom enumera 100 de legume si fructe cu numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Este important sa stiti ca acestea nu au calorii, deci pot fi consumate chiar si de cei aflati la dieta.


ARDEI IUTE – intensifica metabolismul, rata arderilor creste cu 25%. Scade apetitul. Contine capsaicina care ajuta la reducerea durerilor si a inflamatiilor. Contine o mare cantitate de vitamina C si beta caroten, este un bun stimulent al digestiei si de asemenea, este antiseptic. Intareste inima, arterele si nervii, stimuleaza circulatia sangvina.


CARDAMON – condiment arabesc. Consumat inainte de masa, stimuleaza digestia si o usureaza. Medicina ayurvedica il recomanda ca tratament pentru afectiunile renale, pentru vindecarea bolilor de piele si pentru inlaturarea obezitatii.


CICOARE Рscade colesterolul si glicemia, are efect laxativ, inhiba pofta de mancare. De asemenea stimuleaza digestia, functia hepatica si ajuta la absorbtia calciului si a altor minerale in organism si detoxifica organismul. Recomandat in diete. Stimuleaza si sistemul nervos, poate inlocui cu succes cafeaua.


GRAPEFRUIT – dizolva grasimile si contribuie la reducerea nivelului de colesterol. Scade riscul aparitiei bolilor de inima.


MENTA – prezinta proprietati digestive, descongestionate, diuretice. Are actiune antifermentativa si dezinfectanta, calmeaza durerile de burta.


NECTARINE – inhiba pofta de mancare si prezinta proprietati digestive. Sunt bogate in vitamina C, vitamina A, niacina, potasiu si fibre alimentare.


MUSETEL – usureaza digestia, are efect tonic, analgezic, antispasmodic. Prezinta un slab efect sedativ atunci cand este consumat sub forma de ceai. Relaxeaza muschii incordati ai intestinelor.


CIRESE – prezinta actiune detoxifianta, elimina resturile alimentare si toxinele din organism. Contin antocianine, antioxidanti puternici care reduc riscul aparitiei bolilor de inima.


DAFIN Рbun stimulent digestiv, dizolva si elimina grasimile. Are proprietati cexpectorante, antispasmodice in colici, detoxifiante. Recomandat pentru vindecarea indigestiilor sau balonarilor. Frunzele de dafin sunt utile in reumatism, febra, sinuzita.


GINSENG – elimina toxinele si reduce colesterolul cu 20%. In cultura occidentala este un tonic digestiv si un stimulant digestiv.