Ocean 21 – echilibru si sanatate cu ajutorul vegetatiei marine

Ocean 21 are o compozitie exclusiv vegetala cu rol important in revitalizarea organismului si mentinerea echilibrului sau biochimic. Contine mai mult de 200 de substante biologic-active benefice pentru organism (8 tipuri de alge marine, plante, vitamine, antioxidanti, 60 de substante minerale, 24 de aminoacizi si enzime). Este recomandat pentru mentinerea starii de sanatate a aparatului digestiv, cardiovascular, respirator, nervos, reno-urinar, endocrin, imunitar si altele.


Cum poate Ocean21 sa va imbunatateasca sanatatea?



  • Intareste sistemul imunitar si ofera rezistenta la bolile specifice sezonului rece.

  • Imbunatateste digestia, ajuta la formarea sucurilor digestive.

  • Prezinta proprietati antibacteriene. Una dintre cele mai importante substante chimice din frunze de Aloe vera, antrachinone, are rol antibacterian si antiviral. Un alt ingredient, Fucus vesiculosus,  prezinta aceleasi proprietati.

  • Prezinta proprietati antifungice datorita ingredientului din supliment numit Pau D’Arco. Acesta lupta impotriva Candidei albicans, impotriva parazitilor precum Schisostoma Mansoni, este eficient in infectii cauzate de salmonella typhy, shigella dysenteriae, bacilul subtilis, stafilococ auriu, malarie, Escherichia coli.

  • Poate preveni cancerul. Sfecla rosie, morcovul si merisorul din compozitia suplimentului nutritiv Ocean 21 sunt benefice in lupta contra cancerului. Sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange, oprind dezvoltarea tumorilor. Beta carotenul din morcovi sustine cresterea celulara sanatoasa.

  • Are efect anticolesterol – Algele marine din compozitie, Laminaria digitata si Porphyra yezoensis, ajuta la scaderea nivelului colesterolemiei.

  • Regleaza tensiunea arteriala.

  • Creeaza o stare generala de bine, oferind energie si putere.


De ce Ocean21 aduce atat de multe beneficii pentru sanatatea noastra?


Ocean 21 prezinta o compozitie exclusiv vegetala, care are un rol important in revitalizarea organismului si mentinerea echilibrului sau biochimic.



  • Aloe vera este una din principalele sale componente, binecunoscuta pentru proprietatile sale benefice, fiind numita si “planta nemuririi”. Este alcatuita din apa in proportie de 99-99,5 % si material solid 0,5-1%. Are insa doua sute de substante chimice, dintre care 75 cu actiune sinergica, substante active care sunt obtinute din frunze. Cele mai importante substante chimice ale frunzei de aloe vera sunt : acidul salicilic cu efect similar aspirinei (antiinflamator puternic), aminoacizi de baza ai proteinelor, antrachinone care in cantitati mici au efect analgezic, antibacterian si antiviral, enzime care prin descompunerea zaharurilor faciliteaza digestia, hormoni care participa la procesele de vindecare, minerale (calciu, crom, cupru, magneziu, mangan, zinc, sodiu), taponeine cu efect antiseptic, steroli cu efecte antiseptice analgezice si antiinflamatoare, mono si polizaharide cu efecte antivirale si anti inflamatoare, vitamine cu efect antioxidant (A, C, E, B). Aloe Vera accelereaza si normalizeaza metabolismul, detoxifica organismul, stimuleaza regenerarea celulara. Asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate, vindeca si trateaza diverse boli si anomalii.

  • Ascophyllum nodosum este o alga care creste pe tarmurile stancoase si adapostite ale oceanului Pacific, utilizata ca si mancare obisnuita, datorita faptului ca este foarte hranitoare. Contine cantitati semnificante de iod, potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamina B si vitamina C. Este foarte eficient in cresterea nivelului de iod si astfel este recomandat celor care sufera de probleme cu tiroida, in special de gusa.

  • Chaondrus crispus este raspandit pe coastele Angliei, Scotiei, Irlandei si pe tarmurile Atlanticului in America. Contine polizaharide, mucilagii, iod, proteine, fier, brom, Vitamina A si B1 si oligoelemente. Este eficient in tratarea bolilor respiratorii cu tuse iritanta, bronsita, in afectiuni digestive sau pentru recuperarea unor boli debilitante precum tuberculoza si pneumonie. Are o actiune calmanta in inflamatiile sistemului urinar.

  • Fucus vesiculosus contine vitamina (C, B1, B2, B6, B12), uleiuri volatile, mucilagii, celuloza, fier, calciu, magneziu, substante amare, sodiu, iod. Populatia tarilor din Asia, nordul si estul Europei folosesc efectele sale tamaduitoare de milenii. In literatura de specialitate sunt amintite efectele antidiabetice, anticoagulante, antibacteriene, antivirale, de neutralizarea radicalilor liberi, reducand astfel lezarea celulei. Este un excelent remediu pentru obezitatea de cauza endocrina. Actioneaza asupra metabolismului glucozei, optimizand valorile glicemiei. Poate fi un ajutor pretios in curele de slabire.

  • Laminaria digitata este o planta marina care se hraneste prin toata suprafata sa. In limba japoneza denumirea ei, kombu, inseamna fericire iar in traditia nipona aceasta alga este oferita cu ocazia unor evenimente mai deosebite cum ar fi : anul nou, aniversari, casatorii. Are un continut de calciu de 14-20 de ori mai mult decat in branza, fier, magneziu si vitaminele A, B si E. Este alga cu cea mai mare cantitate de iod. Ca si efecte pozitive enumeram: scaderea colesterolemiei, reglarea tensinuni arteriale, incetinirea evolutiei sclerozei in placi, favorizarea motilitatii intestinale, prevenirea unor artrite si decalcifieri. Ajuta in metabolismul celular la functiile de eliminare si stocarea energetica in celule.

  • Porphyra yezoensis se gaseste pe coastele Marii Nordului, Baltice, Oceanul Pacific, si este cunoscuta si sub denumirea de nori. In Coreea si Japonia se cultiva industrial, este o alga rosie utilizata ca si aliment. Are un continut bogat in acid aspartic, glicina, taurina, acid glutamic, utila pentru sanatatea sistemului circulator, scaderea nivelului colesterolemiei. Are rol in recircularea enterohepatica a acidului biliar. Ajuta organismul sa asimileze calciu si fier.

  • Palmaria palmate este o alga prinsa pe pietre sau de alte alge, de culoare rosie, gasita in America de Nord si Europa (Islanda, Irlanda, Anglia). Frunzele se pot consuma crude ca subtitut de legume sau pot fi uscate si utilizate ca si condiment. Este utilizata ca si nutret pentru animale in foarte multe tari. Are un continut aproximativ de 25% proteine, 45% carbohidrati, 4% grasimi si 26% saruri minerale.

  • Pau D’Arco cunoascuta sub denumirea Tabebuia impetiginoasa. In padurile din America de Sud, indigenii foloseau aceasta planta pentru tratarea anemiei, malariei, colitelor, afectiunilor respiratorii, reumatismului, sifilisului, artritelor etc. Continutul in minerale (calciu, fier, mangan, seleniu, potasiu, zinc), vitamine (C, A, B1, B2 s.a.), fibre, substante biologic active, ii confera efecte antioxidante, imunostimulente, laxative, analgezice, antibacteriene, antifungice, antioxidante, antiparazitice, antiinflamatoare, antimutagenice, antireumatice, anticarcinogene si antivirale. Sustine functionarea optima a sistemului imunitar, lupta impotriva Candidei albicans, impotriva parazitilor precum Schisostoma Mansoni, este eficient in infectii cauzate de salmonella typhy, shigella dysenteriae, bacilul subtilis, stafilococ auriu, malarie, Escherichia coli.

  • Sfecla rosie este planta nutritiva cu continut de minerale (potasiu, sodiu, potasiu, calciu, fier), vitamine (A, C, B3, B1, B2, B6) si fibre. Are un efect stimulent general, imbunatatind rezistenta organismului. Fiind usor de digerat poate fi utilizata pentru combatera constipatiei, in afectiuni ale ficatului, pielii in anemie, in tulburari ale menstruatiei, in obezitate si nervozitate. Sfecla rosie poate ajuta la tratarea cancerului – in urma cercetarilor, s-a demonstrat ca sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange, oprind dezvoltarea tumorilor. Este benefic si in cazul bolilor hepatice, a leucemiei sau in caz de convalescenta.

  • Merisorul are un continut de vitamina C, bioflavonoide, antocianide, acid citric, acid benzoic, acid elagic. Are efect anticancerigen, antiscorbutic, bronhodilatator, antiseptic urinar, vasodilatator, creand un mediu nefavorabil bacteriilor din tractul urinar. Previne bolile cardiovasculare. Este benefic in cazul unor boli precum diabet, pietre la rinichi, ateroscleroza, infectii urinare, viroze respiratorii, boli canceroase. Este folosit si ca tratament extern in cazul gingivitelor, stomatitelor sau in caz de placa bacteriana bucala.

  • Morcovul are proprietati antioxidante, neutralizeaza radicali liberi, previne cancerul, unele boli degenerative s.a. datorita continutului in caroteni, vitamine (A, B1, B2, C si E) minerale (Calciu, Potasiu, Magneziu, Mangan Cupru, Fier si Sulf), uleiuri esentiale si pigmenti. In urma cercetarilor s-a demonstrat faptul ca prin consumul de morcovi, se poate preveni cancerul. Beta carotenul continut de morcovi este transformat in vitamina A, o vitamina esentiala pentru fortifierea sistemului imunitar si pentru cresterea celulara sanatoasa.


Comanda acum Ocean21 de la Calivita, pentru a putea beneficia de efectele deosebite ale compozitiei sale!