Despre plantele depurative

Plante depurative au rolul de a  face curatenie generala in organism, determinand eliminarea reziduurilor pe toate caile principale, transpiratie, urina, fecale. Purificarea este atat de intensa, incat pot aparea fenomene neplacute ca transpiratie abundenta, urat mirositoare, urinare abundenta, eruptii, cu timpul dispar.


Trei frati patrati; pentru persoanele sensibile la bolile sezonului rece, mai ales la guturai si bronsita, astm, reumatism. Se prepara un ceai din 2 – 3 linguri de planta maruntita intr-o jumatate de litru de apa plata. Planta se lasa la macerat la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se lasa, iar  planta ramasa se opareste timp de ½ ora cu ½  litru de apa clocotita, apoi se filtreaza si se lasa la rece. Se combina maceratul cu extractul, iar preparatul va fi baut pe parcursul unei zile.


Boabele de ienupar; eficient pentru persoanele care acumuleaza foarte multa apa in tesuturi, care au probleme cu rinichii si caile urinare. Se ia sub forma de tinctura, 1 lingurita diluata in ½ pahar de apa, de 3 ori /zi. Intr-un borcan  cu apa 15 lingurite de boabe de ienupar macinate cu rasnita de cafea, după care se adauga un pahar de alcool alimentar de 70, se inchide borcanul ermetic si se  lasa la macerat timp de 10 zile, se filtreaza.


Fructele de soc; cele mai puternice si depurative. Se foloseste tinctura obtinuta din fructe proaspete. Tinctura deblocheaza tranzitul intestinal, fiind de un ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare lenesa. Mobilizeaza toxinele din organism si intensifica eliminarea lichidelor din corp prin diureza si transpiratie. Cel mai spectaculos efect al acestui remediu este reglarea rapida a greutatii corporale. Mai ales in sezonul rece, cand Kilogramele se depun cu usurinta. Se administreaza 1 – 2 linguri de tinctura pe zi, dimineata pe nemancate. Pentru persoanele obeze se recomanda o schema; in prima zi se ia 1 lingurita la ora 18; a 2-a zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora ş,a.m.d., pana in ziua a 7-a, cand se ajunge la 7 lingurite luate toate o data. Se mentine această doza 30 zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un soc tranzitului intestinal, care va fi foarte accelerat, la fel ca si diureza.


O cura este determinata de gravitatea problemelor. Pentru o persoana cu o viata echilibrata 2 saptamani. Persoanele foarte sensibile la raceli 1 luna.


Aceasta cura ne face sa ne simtim mai usori, proaspeti, capacitate de munca sporita, somn odihnitor, o piele mai curata, mai stralucitoare, o rezistenta fizica si psihica mai buna.


Cura cu trei frati patati, ajuta la eliminarea bolilor respiratorii cronice (bronsita si astmul) si bolilor alergice.


Cura cu tinctura de ienupar, mareste imunitatea la nivelul rinichilor si a vezicii, ceea ce duce la vindecarea cistitelor, nefritelor.


Cura cu tinctura de fructe de soc, elimina constipatia si ajuta la scaderea in greutate.