Despre clorofile si clorofiline si rolul lor de detoxifiere al organismului

Practic, orice substanta care exercia un efect iritant si/sau daunator asupra organismului poate fi considerata toxina. Toxinele ingreuneaza procesele biochimice si au un efect negativ asupra functionarii organismului. Toxinele pot aparea ca rezultat al unei alimentatii improprii, ca efect secundar al medicamentelor, poluarii mediului sau drept consecinta a unor procese metabolice. Clorofila ofera o protectie naturala impotriva tuturor acestor pericole!


Omul a consumat plante verzi, inca dininainte de a invata sa vanze sau sa descopere focul. “Verdele” din plante este clorofila, care a fost dintodeauna un simbol al vietii. Clorofila este o substanta care absoarbe lumina soarelui, o transforma in energie chimica pentru ca apoi sa o foloseasca pentru sinteza aminoacizilor, glucidelor, etc. Procesul se numeste fotosinteza.


In ciuda faptului ca crcetatorii au separat pigmentul de planta cu cateva decenii inainte, abia in anii 1913, chimistul german, Dr. Richard Willstatter a descoperit functiile clorofilei. Tot el face primele observatii si mentionari privind asemanarea moleculei de clorofila cu cea a hemoglobinei, pigmentul rosu din organismul uman. Descoperirea facuta a orientat spre intrebuintarea clorofilei pentru organismul uman ca si suport nutritiv.


In zilele noastre, suntem supusi unui numar foarte mare de poluanti, care intra in organism prin ingestie, inhalare, absorbtie, iradiere, injectare. Astfel, la nivel intern, organismul dezvolta diverse substante reziduale prin intermediul proceselor metabolice si fiziologice zilnice. Aceste substante mai mult sau mai putin nocive in cazul in care nu pot fi mobilizate in organism pot bloca buna functionare a celulelor, tesuturilor, organelor, si pana la urma a intregului organism.


Totalitatea proceselor care neutralizeaza, transforma si elimina substantele reziduale nocive din organism reprezinta detoxifierea interna. Detoxifierea se face prin unul sau mai multe dintre urmatoarele sisteme: Respirator (plamani, bronhii, trahee, sinusuri si nas), gastrointestinal (ficat, vezica biliara, intreg tract intestinal), urinar (rinichi, vezica urinara, uretra), tegument si glande (glande sudorpiare, sebacee si lacrimale), limfatic prin canalele limfatice si nodulii limfatici.


Datorita asemanarii care exista intre structurile chimice ale hemoglobinei si clorofilei a aparut si o expresie care spune ca sangele rosu se curtata cel mai bine cu sangele “verde”.


Chimistul german mentionat mai sus, in anul 1915 primeste premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a clorofilei, (o retea de atomi de carbon, hidrogen, azot si oxigen, inconjurand un singur atom de magneziu). In anul 1930, cu 15 ani mai tarziu, Dr. Hans Fisher primeste si el premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a hemoglobinei, surprins fiind sa constate ca aceasta este aproape aceeasi cu a clorofilei. Hemoglobina, pigmentul care confera culoarea rosie celulelor rosii din sange este alcatuita din hem si globina. In acelasi fel clorofila este pigmentul care confera culoarea verde plantelor. Separand hemul de molecula de proteina de care este atasat, rezulta ca singura diferenta dintre aceasta si clorofila este un singur atom de fier in centrul acesteia, in loc de atomul de magneziu cum este in molecula de clorofila.


In urma cercetarilor s-a constatat ca, clorofilina (in care centrul de magneziu este inlocuit de cupru sau sodiu) este capabila sa patrunda in fluxul sanguin, cuprul avand actiune la fel ca si fierul, adica fiind un transportor al oxigenului. Clorofilina nu este totuna cu clorofila, prima fiind un amestec semisintetic de saruri de sodiu si cupru derivate din clorofila.


Clorofilinele joaca rol deosebit in detoxifierea interna a organismului, mentinand astfel sanatatea si viata. Pot fi folosite si ca deodorant intern. Administrarea orala a clorofilinei scade mirosul fecalelor si urinei in cazul pacientilor care sufera de incontinenta. Clorofilinele sunt capabile sa formeze compusi moleculari compacti cu anumite substante chimice cunoascute sau raspunzatoare de a cauza cancer, care sunt prezente in fumul de tigara sau in carnea gatita. Exista o legatura stransa intre clorofila sau clorofilina si aceste substante cu potential cancerigen, in sensul ca aceasta legatura chimica stransa poate influenta absorbtia acestora din tractul gastrointestinal, reducand astfel cantitatea care ajunge in tesuturile susceptibile.


Din acest motiv clorofilinile sunt unele din cele mai puternice substante antioxidante care au fost studiate vreodata. Este demonstrat ca suplimentarea dietei cu clorofila poate scadea efectele oxidative negative induse de radiatii sau de cancerigenii de natura chimica.


Pentru a beneficia de efectele pozitive ale clorofilinei, comandati acum Liquid Chlorophyll.


Mai multe detalii si posibilitate comanda Liquid Chlorophyll