Beta-Carotenul previne deficienta de Vitamina A

Beta-carotenul este un puternic antioxidant natural, un pigment care se gaseste in legumele si fructele colorate in galben sau rosu si pe care corpul le transforma in vitamina A, utila pentru a crea celule noi.


Poate preveni deficienta de vitamina A si de asemenea aparitia cancerului, insa luat in doze prea mari, poate avea efecte toxice asupra organismului.


Alimentele cu cea mai mare concentratie de beta-caroten, conform departamentului american de Agricultura, sunt:



  • sucul de morcovi, in cutie

  • dovleac, in cutie, fara sare

  • cartof dulce, gatit, fiert in coaja, fara sare

  • cartof dulce, gatit, fiert, fara coaja

  • spanac, congelat, taiat sau frunza, gatit sau fiert, fara sare

  • morcovi, gatiti sau fierti, fara sare

  • spanac, in cutie

  • cartof dulce, in cutie

  • morcovi, congelati, gatiti, fierti, fara sare


Se intalneste si in fructe precum caise, piersici, nectarine, mango, papaya.


Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului deoarece transforma metabolitii cancerigeni formati in organism sau alte substante canceroase provenite din mediul extern ajunse in organism in substante mai putin nocive, mai solubile mai usor de eliminat de organism. De asemenea joaca un rol important in combaterea aterosclerozei (ingustarea arterelor ca urmare a depunerii placilor atero-matoase pe peretii arterelor), deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic.


De asemenea, in urma cercetarilor, s-a demonstrat ca beta carotenul are efect antiimbatranire, protejeaza pielea împotriva radiatiilor ultraviolete si ajuta la prevenirea numeroaselor boli datorate inaintarii in varsta.


Asigura-ti doza necesara cu ajutorul suplimentului alimentar Beta Carotene.


Mai multe informatii si posibilitate comanda: Beta-Carotene