Alimentatia pentru cele 4 grupe de sange

GRUPA SANGUINA 0


Acum 40 de mii de ani alimentatia stramosilor nostri era bazata aproape exclusiv pe carne. Organismul era adaptat la consumul de carne si continea glucida cea mai simpla pe suprafata hematiilor, caracteristica grupei sanguine O. De aceea si astazi trebuie sa consumam o cantitate relativ mare de carne pentru mentinerea sanatatii asigurand organismului cantitati adecvate de vitamine liposolubile, vitamina C si fier. Pentru acoperirea necesarului de vitamine din complexul B, este nevoie de suplimentare. Consumului de carne preponderent poate avea si efecte negative ,de exemplu boli ale articulatiilor, ce pot fi rezolvate prin consumul de plante cu efecte diuretice si antiinflamatoare patrunjelul sau yucca, de asemenea, curcuma, hreanul si radacina de lemn dulce ofera ajutor in mentinerea sanatatii.


GRUPA SANGUINA A


Aceasta grupa sanguina a luat nastere acum aproximativ 15-20 de mii de ani deoarece stramosii nostri cu grupa sanguina O devenisera tot mai numerosi iar cantitatea de vanat a scazut fiind nevoiti sa-si gaseasca noi surse de hrana respectiv sa cultive si sa consume mai multe legume. Ca urmare a acestui fapt s-a format grupa sanguina A. Pentru o sanatate optima persoanele cu aceasta grupa sanguina trebuie sa consume in primul rand legume si fructe, prin aceasta asigurand organismului vitaminele si mineralele necesare . Persoanele cu aceasta grupa sanguina au o predispozitie catre afectiuni cardiovasculare si organismul are nevoie de un aport suplimentar de vitamina B12, vitamina C, acid folic, acid pantotenic, bioflavonoide (quercitina), vitamina E si sa consume paducel, ceai verde, ghimbir, patrunjel, afine, prune si oregano care au efecte benefice.


GRUPA SANGUINA B


A luat nastere datorita migratiei stramosilor nostrii si faptului ca organismul acestora a trebuit sa se adapteze diferitelor conditii climaterice. Acestei grupe sanguine i se potriveste o alimentatie mixta, dar cu un consum mai mare de carne decat grupa sanguina A. Suplimentele destinate acestei grupe sanguine contin vitamine, minerale si diverse extracte de plante (radacina de lemn dulce, patrunjel, broccoli, soc etc) care acopera nevoile organismului si actioneaza benefic asupra functiilor cerebrale, digestive si a capacitatii de aparare.


GRUPA SANGUINA AB


A aparut relativ recent cu aproximativ 1500 de ani in urma, prin combinatia grupelor A si B de aceea si alimentatia potrivita ei este una mixta, corespunzatoare atat grupei sanguine A, cat si celei B . Vitaminele si mineralele ajunse in organism trebuie sa acopere necesarul pentru mentinerea sanatatii si sa tina cont de predispozitia la diferite boli cardiovasculare si tumorale recomandandu-se un consum ridicat de vitamina C la fel ca in cazul persoanelor cu grupa sanguina A , de antioxidanti cat si anumite plante struguri rosii, ceai verde, ghimbir, frunze de telina, broccoli, usturoi pentru mentinerea unui sistem de aparare eficient.