White Whillow

Poza White Whillow

White Whillow

Nota 100 din 5 bazata pe 2 recenzii
(2 recenzii)

Supliment alimentar 100% natural obtinut din salcie alba (salix alba) cu efect de aspirina, i se mai spune si aspirina naturala.

83.00 lei
Pretul include TVA

 

White Whillow este un produs naturist Calivita pe baza de extract de salcie alba, eficient in calmarea durerilor, reducerea febrei, intarirea organismului si purificarea sangelui.

Principalul produs chimic care ofera scoartei de salcie efectele terapeutice este salicina. Expertii sunt de parere ca atunci cand organismul proceseaza salicina, ea se transforma in acid salicilic, care este precursorul chimic al aspirinei.

In 1928, chimistii europenii au descoperit cum sa extraga salicina si sa o transforme in acid salicilic. Acest compus a devenit popular ca un calmant pentru durere si febra, iar apoi a fost transformat in  acidul acetilsalicilic sau aspirina.

 

Prospect White Whillow

 

Scoarta de salcie alba este utilizata in medicina traditionala de sute de ani. Salcia alba (Salix alba) este o specie originara din Europa centrala si de sud, dar creste si in America de Nord. Salicin glicozidele, extrase din scoarta acestui copac, se descompun in acid salicilic in organism.

 

Efectele tamaduitoare ale salciei albe din cele mai vechi timpuri si pana azi

 

Salix alba sau salcia alba este o planta care poate fi intalnita in toate locurile umede si racoroase. Este cunoscuta si sub denumirea de salcie plangatoare, din cele mai vechi timpuri in medicina populara fiind folosita coaja ei. Printre cele mai cunoscute efecte ale sale se numara: efectul de calmare al durerilor, scaderea febrei, intaritor, purificare a sangelui. Infuzia din salcie alba se adminsitreaza pentru combaterea hemoragiilor interne, colitelor, reumatismului, etc.

  • Se foloseste si pentru ameliorarea afectiunilor de ficat, rinichi si inima. Preintampina infarctul si este recomandat tuturor barbatilor de peste 50 de ani. Este cunoscuta si datorita proprietatilor vermifuge si antimalarice iar compresele cu infuzie pot fi folosite pentru ameliorarea degeraturilor si tratamentul hemoroizilor.
  • In China este folosita de mii de ani pentru calmarea durerilor, in ocident fiind descoperite mai tarziu calitatile acesteia. Primul care a descoperit efectele benefice ale salciei a fost grecul Discorides in sec. I, iar mai tarziu medicul roman Galenus a studiat proprietatile terapeutice ale salciei.
  • Sunt recunoscute si proprietatile astringente ale salciei de stiinta moderna. In coaja salciei se gasesc in cantitati mari salicin, salicortin si alte glicozide, rasini, oxalati si enzime. Salicinul existent in constituentii plantei se transforma in organism in acidul salicilic care are foarte putine efecte secundare, motiv pentru care o putem denumi aspirina naturala. Nu are insa efectele secundare ale aspirinei care luata in doze mari poate iritra mucoasa digestiva cauzand stari de voma, diaree, hemoragi, ulcere gastrice sau poate da reactii alergice si chiar zgomot in urechi, surzenie si chiar paralizia cailor respiratorii (Lombardino, 1985).
  • Din cercetarile efectuate s-a demosntrat ca substantele antiinflamatorii nesteroidiene de tipul aspirinei, diminueaza activitatea unor prostaglandine (PG). Se stie ca prostaglandinele au rol important in buna functionare a sistemului imunitar, astfel incat substantele care ingreuneaza sinteza si activitatea unor PG vor avea efect antiimflamator. Salicilatul continut in coaja de salcie alba actioneaza in mod selectiv, blocand doar intr-o mica masura prostaglandinele din peretii stomacului si ai intestinului, astfel efectele secundare asupra acestor organe sunt minime. Salicilatul, dupa ce traverseaza stomacul si intestinul, ajunge la ficat unde va fi transformat in acid salicilic care are efect terapeutic.
 
Chiar functioneaza aceasta scoarta de salcie?
 
Studiile arata ca scoarta de salcie poate ajuta la tratarea durerilor de spate mai mici si, eventual, la calmarea durerilor cauzate de osteoartrita. Un studiu a constatat ca persoanele cu dureri de spate care au luat o doza mare, 240 mg pe zi, au experimentat o calmare semnificativa a durerii. Un alt studiu a aratat ca scoarta de salcie ar putea oferi ameliorarea durerii usoare pana la mederata la persoanele cu osteoartrita. 
Efectul sau antipiretic ( de reducere a febrei) este cunosc inca de la primele utilizari ale acestui extract.  
 
Efecte secundare mai putine decat aspirina
 
Unul dintre motivele pentru care oamenii folosesc scoarta de salcie ca o alternativa la aspirina se datoreaza faptului ca nu produce aceleasi efecte secundare ca aspirina. Aspirina si alte medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) pot provoca iritarea stomacului sau alte daune, in timp ce scoarta de salcie luate in cantitati normale, nu produce aceste neplaceri.
 
Oamenii de stiinta cred ca lipsa de efecte secundare la nivel gastro-intestinal se datoreaza faptului ca acidul salicilic din scoarta de salcie este creat atunci cand organismul descompune salicina (in loc de a intra direct in corpul nostru).
 
 
De asemenea, scoarta de salcie este un antioxidant
 
 
Scoarta de salcie nu este benefica doar pentru ameliorarea durerii. Acesta contine, de asemenea, taninuri si flavonoide, care au propriile lor beneficii pentru sanatate.
 
Taninurile sunt substante chimice gasite in plante, care au rolul sa opreasca dezvoltarea anumitor bacterii, virusuri si fungi. Ele pot imbunatati, de asemenea, capacitatea de coagulare a sangelui si pot stimula sanatatea inimii, ajutand la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.
 
Flavonoizii sunt compusi din plante care le ofera culoarea rosie, portocalie si galbena. De asemenea, actioneaza ca antioxidanti in organism, ajutand celulele sa se repare si sa se protejeze de daune.
 
 
In ce probleme de sanatate ne poate ajuta extractul de scoarta de salcie?
 
 
Studiile sugereaza ca scoarta de salcie poate fi utila pentru urmatoarele conditii:
 
  • Durere de cap - Scoarta de salcie a demonstrat ca poate calma durerile de cap, fara a provoaca efecte gastrointestinale neplacute, precum alte analgezice, cum ar fi ibuprofenul si alte medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene. 
  • Dureri lombare - Scoarta de salcie pare a fi eficace pentru dureri de spate. Intr-un studiu bine conceput, realizat pe aproape 200 de persoane cu dureri de spate, cei care au primit scoarta de salcie au inregistrat o imbunatatire semnificativa a durerii, comparativ cu cei care au primit placebo. Persoanele care au primit doze mai mari de scoarta de salcie (240 mg salicina) au avut o ameliorare mai semnificativa a durerii decat cei care au primit doze mici (120 mg) de salicina.
  • Osteoartrita - Mai multe tipuri de studii arata ca salcia este mai eficienta in reducerea durerii de osteoartrita decat placebo. Intr-un mic studiu efectuat pe oameni cu osteoartrita a gatului sau partea inferioara a spatelui, cei care au primit scoarta de salcie au experimentat o imbunatatire semnificativa a simptomelor, comparativ cu cei care au primit placebo. Un studiu similar efectuat pe 78 de persoane internate cu osteoartrita la nivelul articulatiei genunchiului sau soldului au constatat ca persoanele care au primit scoarta de salcie au ameliorat semnificativ durerea, comparativ cu cei care au primit placebo.

 

Alte utilizari- Fitoterapeutii pot recomanda scoarta de salcie pentru urmatoarele conditii:

  • Crampe menstruale
  • Febra
  • Gripa
  • Tendinita
  • Bursita
  • Cancer
 
Contraindicatii
 
Pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la aspirina ar trebui sa evite orice produs care contine salcie. Aceasta precautie se aplica, de asemenea, la pacientii cu astm bronsic, tulburari de coagulare, diabet, guta, probleme renale sau hepatice, ulcer peptic, precum si in orice alte afectiuni medicale in care este contraindicata aspirina.

Atentionare ! Trebuie respectata doza recomandata, excesele (20-25 de capsule pe zi) cauzand probleme digestive.

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

100 capsule = 53 g

Compozitie

NutrientCantitate
Scoarta de salcie alba400 mg

Timp de multe secole oamenii care aveau febra, dureri de cap, sau inflamatii mestecau scoarta de salcie alba pentru a reduce durerea si inflamatia. Scoarta de salcie alba contine salicin, care este un produs chimic similar cu aspirina. Salicinul din scoarta de salcie are un efect de mai mare durata decat aspirina, desi initial actioneaza mai greu.

Cum functioneaza aspirina?

Prostaglandinele constituie o categorie de acizi grasi nesaturati produsi de celule in multe parti ale corpului. In organism exista multe tipuri de prostaglandine pentru a servi unei multitudini de functii fiziologice, dintre care unele sunt iritabile, iar altele benefice. Prostaglandinele fac parte din categoria substantelor chimice secretate de sistemul imunitar al organismului atunci cand lupta impotriva bacteriilor si a altor invadatori din zonele afectate. Situate in jurul ranilor, aceste produse chimice provoaca dureri si inflamatii. Ca urmare a unei infectii bacteriene, prostaglandinele sunt produse de hipotalamus, centrul creierului care controleaza temperatura corpului, rezultand intr-o crestere a temperaturii. Atunci cand provoaca durere, inflamatie si febra, prostaglandinele sunt daunatoare. Inhibarea productiei lor reduce in consecinta durerea, inflamatia si febra; este principala valoare terapeutica a aspirinei. Pe de alta parte, prostaglandinele secretate de stomac reglementeaza productia de acid si mentin garnitura mucoasa care protejeaza stomacul in timpul digestiei.

Prostaglandinele mentin trombocitele impreuna pentru a initia coagularea sangelui in rani. In astfel de actiuni, acestea sunt cruciale pentru un corp sanatos. Inhibarea productiei lor duce la reactii adverse nedorite, inclusiv stomac deranjat si sangerari excesive. Cum reduce aspirina productia de prostaglandine? Multe tipuri de prostaglandine sunt sintetizate printr-o serie de reactii biochimice complicate care parcurg o etapa comuna facilitata de catre o enzima numita COX, a carei actiune este suprimata de aspirina. Enzimele sunt catalizatori de proteine care accelereaza reactiile chimice, fara ca ele sa fie utilizate in reactii. O enzima este o molecula mare, cu o suprafata activa care functioneaza ca un mucegai care accepta anumite elemente prime, iar la final le elimina. Aspirina este un inhibitor al enzimei. Aceasta suprima actiunea enzimei COX, opreste productia de prostaglandine, perturband astfel protectia antiinflamatoare, temperatura si protectia stomacului. Salicilatul continut in coaja de salcie alba actioneaza diferit fata de acidul salicilic sintetic. Acesta blocheaza prostaglandinele din peretii stomacului si ai intestinului doar intr-o mica masura, iar efectele secundare sunt minime.

White Whillow cu extract de salcie alba este o alternativa naturala la aspirina

Aspirina s-a dovedit a fi benefica in controlul coagularii sangelui in vasele de sange, reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral si este recomandata persoanelor cu boli cardiovasculare. Cu toate acestea, aspirina este sintetizata chimic in acid acetilsalicilic, o forma care, daca este consumata pe termen lung, poate avea efecte secundare nocive. Studiile au aratat ca utilizarea excesiva a aspirinei poate provoca iritarea stomacului prin durere, greata, sau arsuri la stomac. In plus, poate sa apara hemoragie in tractul gastro-intestinal si urinar. Alte efecte adverse minore includ urticarie, transpiratie excesiva, sete, dureri de cap si zgomote in urechi. Comprimatele White Whillow contin salicin, pe care organismul il transforma in acid salicilic si are acelasi efect asupra organismului ca si aspirina, fara vreuna dintre reactiile adverse dure ale acesteia. Este mai mai lent convertita in organism in comparatie cu acidul acetilsalicilic din aspirina sintetica, astfel incat efectele pot dura mai mult, in doze mai mici, dar la fel de eficace.

Printre cele mai cunoscute efecte ale aspirinei putem enumera purificare a sangelui, calmarea durerilor, intaritor, scaderea febrei. Are proprietati vermifuge si antimalarice iar compresele cu infuzie pot fi folosite pentru a ameliora degeraturile si pentru a trata hemoroizii. Infuzia din salcie alba este eficienta in combaterea reumatismului, hemoragiilor interne, colitelor etc. Este folosita si pentru ameliorarea afectiunilor la fricat, inima si rinichi. Previne infarctul si este recomnadata personelor peste 50 de ani.

Atentionari si Contraindicatii

  •     Inainte de a lua orice supliment este indicat sa se consulte un medic. Acest produs este destinat doar adultilor, si nu ar trebui sa fie luat in timpul sarcinii sau alaptarii.
  •     Nu se ia acest supliment in caz de sensibilitate sau reactii alergice la orice forma de acid salicilic.
  •     Este indicat sa nu se depaseasca doza zilnica recomandata pentru a evita problemele digestive.

2 recenzii pentru White Whillow

  1. Nota :5 din 5

    Administrator 07.05.2013

    Buna ziua, inteleg foarte bine ingrijorarea dumneavoastra mai ales ca si eu sunt parinte. Vreau sa va dau un raspuns pe inteles insa, tot odata nu vreau sa pun intr-o umbra mai nefavorabila medicamentele de sinteza, pentru ca si acestea isi au locul bine stabilit in diferite tratamente unde de cele mai multe ori nu pot fi inlocuite. Acest supliment pe baza de salcie alba are un efect asemanator cu cel al aspirinei doar din punct de vedre al tratamentului nu si al "efectelor secundare" vorbim totusi de un supliment care vine si intareste organismul sa lupte singur cu boala. Va doresc multa sanatate !

  2. Nota :5 din 5

    cretu cosmin 30.04.2013

    acest medicament din salcie alba ,,poate provoca sindromul reye??

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 4 + 2

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.