Zona Zoster

Descriere Remediu Naturist

Zona zoster sau herpesul zoster,este o erupţie pe piele cauzatadeinflamareaunuinerv şiapieliidatoritaaceluiasivirus care a provocat anterior varicela. Acest virus este numit virusul varicelo-zosterian (VVZ), şi face parte din familia virusuluiherpes. Dupa ce o persoana a avut varicela, acest virus traieste in stare latenta in sistemul nervos şi nu este niciodată complet eliminat din organism. În anumite circumstanţe, cum ar fi stresul emotional, deficitulimunitar (de la SIDA sau chimioterapie), sauin caz decancer, virusul se reactiveaza si provoaca zona zoster.Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri de zona zoster,nu este gasitao cauza de reactivare a virusului. Oricine a avut vreodată varicela estesupusrisculuide adezvolta zona zoster, deşi apare cel mai frecvent la persoanele de peste 60 de ani.

 

Virusul herpes care provoaca zona zoster şi varicelă, nu este acelaşi casivirusulherpetic care produce herpesul genital (care poatefi cu transmitere sexuala) sau herpesul bucal.Zonazoster este numitamedical herpes zoster.

 

Semne si simptome  -Cât timpdureaza acestea?

 

Chiar şi atunci când nu există nicio erupţiecutanata, durerile provocatede herpesul zoster potfi aparente. Înaintecao erupţie cutanatăsa fievizibilă, pacientul poate observa mai multe zile, panala o săptămână,aparitiade durere, senzatiede arsură şi piele sensibila.Când erupţiacaracteristică nu este încă evidentă, poate fi dificil de determinatcauza durerii, adesea, severe.Eruptiile cutanate aleherpesuluizosteraparca mici veziculede culoare roşie, cuformarea de noiveziculeîn continuare,timp de trei până la cinci zile. Blistereleurmeazacalea nervilorindividualicare ies din maduva spinariiintr-o distributie specificaşi aparsub formade bandă pe oanumitasuprafaţă de piele. Întreaga cale a nervului afectat poate fi implicata, sau pot exista zone în distribuţia nervului cu vezicule şi zone fără blistere. În general, doar un singur nivel de nervieste implicat. Într-un caz rar, mai multinervivor fi implicati. În cele din urmă, în blisterese sparg, iar zona incepe sasupureze. Zonele afectate vorformaapoi o crustacare sevindeca. Durata de focar poatefi detrei-patru săptămâni,de la început până la sfârşit.Ocazional, durerea vafi prezenta, dar blisterere nu vorapărea. Acestcazpoate fi o cauza foarte confuzade durere locală.

 

Cât timpzona zostereste contagioasa?

 

Herpesul zoster este contagiossi se poate raspandi de la o persoana afectată la sugari, copii sau adulţi, care nu au avut varicela. Dar, în loc de a dezvolta zona zoster, aceste persoane dezvolta varicela. Odata ce au avut varicela, oamenii nu potluazona zoster (sau contractavirusul) de la altcineva.Cu toate acestea, odată infectate, exista posibilitatea ca aceste persoane sadezvoltezona zoster mai tarziu in viata.

 

Herpesul zoster este contagios pentruoameniicare nu au avut varicela anterior,in perioada de formare de noiblistere şi de vindecareablisterelor vechi. Similar cu varicela,perioadaînainte de vindecarea sauperioada de formare acrusteloresteetapacontagioasaazoneizoster. Odata ce toate blisterele formeazacrusta, virusul nu mai poate fi răspânditiarperioadacontagioasă este depasita.

 

Cum este diagnosticata zona zoster?

 

Aspectul clinic dezona zoster, cu vezicule caracteristice dureroase localizate la o regiune a unui nerv specific, este de obicei suficientpentru a stabili diagnosticul.De obiceinu sunt necesare teste de diagnostic. Cu toate acestea, în special la persoanele cuofuncţieimunitaradeficitara, zona zoster nu poate afişa uneori modelul cliniccaracteristic. În aceste cazuri, probele din zona afectată potfi testateîntr-un laborator, fie prin cultura tesutului de creştere a virusului sau prin identificarea materialului genetic al virusului.

 

Care este tratamentul pentruzonazoster?

 

Există mai multe tratamente eficiente pentru zona zoster.Medicamentele care lupta cu virusurile(medicamente antivirale), cum ar fi aciclovir, valaciclovir sau famciclovir, potreduce severitatea si durata erupţiilorcutanate în cazul în caretratamentul este inceputdevreme (în termen de 72 de ore de la apariţia erupţiilorcutanate). În plus faţă de medicamenteleantivirale,pot fi necesare medicamente pentru durere,pentru controlul simptomelor.

 

Zona afectată trebuie să fie păstratacurata. Scăldatul este permis, iar zona poate fi curăţatacu apă şi săpun. Compreselereci şilotiunile anti-prurit, cum ar fi lotiunile calmante, pot oferi, de asemenea,amelioare. Osoluţie de acetat de aluminiupoate fi folositapentru a ajuta la uscareablisterelorşisupurare.

 

Care sunt complicatiile zoneizoster?

 

În general, zona zoster se vindecă bine şi problemelecare pot apareasunt puţine. Cu toate acestea,ocazional, blistere se pot infecta cu bacterii, cauzând celulită, o infectie bacteriana a pielii.Dacă se întâmplă acest lucru, zona va deveni inrosita, ferma,caldaşisensibila.S-ar putea observa dungi roşii formateîn jurulranii. Antibioticele pot fi folosite pentru a trata aceste complicatii.

 

O complicatie mai ingrijoratoare se produce atunci cand herpesul zoster afecteaza fata, în special fruntea şi nasul. Înaceastă situaţie, este posibil cazona zostersaafectezeochiul (cunoscut sub numele de herpes zoster oftalmic), ceea ce duce la pierderea vederii. Dacă aveţizona zoster pe frunte sau nas, ochii trebuie să fie evaluatide către unmedic.

 

O complicatie rara de zona zoster este cunoscut sub numele de sindromul Ramsay Hunt. În acest caz, nervii cranieni (nervii cranieni V, IX şi X) sunt implicati. Simptomele pot include slăbiciuneanervului facialperifericsi surditate. Erupţiilecutanate tipicesuntadesea observate in jurul urechii si canaluluiurechii.

 

Ce este nevralgia postherpetica?

 

Cea mai frecventa complicatie a zonei zoster este nevralgia postherpetica. Acest lucru se întâmplă atunci când durerea nervoasaasociatacu herpesul zoster persista dincolo de o lună, chiar şi dupăceerupţiaa disparut. Acesta este un rezultat deiritare a nervilor de senzatie, datorita virusului. Durerea poate fi severa si debilitanta. Nevralgia postherpetica apare în primul rând la persoanele de peste 50 de ani şi afectează 10% -15% dintre persoanele cu zona zoster. Există dovezi că tratarea herpesului zoster cu medicamente antivirale poate reduce durata şi apariţia de nevralgie postherpetica.

 

Zona zosterestepericuloasala femeile gravide?

 

Femeile insarcinate sunt predispuse la zona zoster, dar, din fericire, zona zoster in timpul sarcinii este foarte rarintalnita.Vaccinulpentruzona zoster nu trebuie administrat la femeile gravide. Este recomandat ca o femeie saaşteptetrei luni înainte de a încerca să rămânagravidă după ce a primit vaccinulpentru zonazoster.

 

Varicelain timpul sarcinii are potentialul de a provoca malformaţii congenitale, în funcţie de momentuldin timpul sarciniiîn carese produce infectia. Riscul de malformatii congenitale este considerat a fi mai mic in caz de zona zoster decat in caz deinfectie primaracuvaricela.Untest de sânge poate determina dacăopersoana areanticorpi (protectie imunologica) impotriva virusului. Cei care au primit vaccinul varicelei, precum si cei care au avut anterior varicela voravea anticorpi in sange, care sunt îndreptati împotriva virusului VVZ.

 

Remediu naturist pentru zona zoster cu produse Calivita

 

- Prinimbunatirea functiei sistemului imunitar al organismului ne putem proteja impotriva declansarii multor afectiuni. Continutul de extracte naturale imunostimulatoareal suplimentului nutritionalVirAgo ne ajuta sa ne protejam impotriva atacurilor virusilor si bacteriilor, si de asemenea ne ajuta sa trecem mai usor peste boala deja prezenta.

 

- Aspirina naturala obtinuta din extractul de salcie alba sub formaWhite Whillowajuta la calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor, fara efectele secundare ale aspirinei chimice.

 

- In caz de stres emotional si anxietate virusulvaricelo-zosterianpoate declansa zona zoster. Aceste stari care ne pun sanatatea in pericol pot fi gestionate cu ajutorul suplimentului nutritionalStress Management B Complex, cu o actiune complexa asupra sistemului nervos.

 

-Mega Protect 4Lifeprotejeaza organismul imptriva factorilor nocivi, fortifica sistemul imunitar si confera rezistenta,atat fizica cat si psihica.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Zona Zoster

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VirAgo152.00 Ron1-1-1 inainte de masa90 tablete = 63 gDetalii Produs
2. White Whillow83.00 Ron1-1-1 dupa masa100 capsule = 53 gDetalii Produs
3. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-1 dupa masa100 tablete = 127 gDetalii Produs
4. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-0 dupa masa90 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Zona Zoster

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.