Varsat de vant

Descriere Remediu Naturist

Varicelasau varsatul de vant este o boală de piele comunăin copilarie provocatade o infectie virala. Virusul implicat este numit virusul varicelo-zosterian. Astazi, varicela este mai puţin frecventatarile dezvoltatedatoritavaccinariiuniversale, deşi încă mai apare în populaţiilecare nu sunt vaccinatepreventiv. Virusul varicelo-zosterian este adesea clasificatcu alteafectiuni comune, aşa-numitele "exantemevirale" (erupţii cutanate virale), cum ar fi rubeola (pojarul), boala a cincea (parvovirusul B19),oreionul sirujeola (herpesvirusului uman 6), dar aceste virusuri sunt independente, cu excepţia tendinţeilor de a provoca eruptii cutanate.

 

În cele mai multe populaţiineimunizate, oamenii contracteazavaricelapana lavârsta de 15ani, majoritatea varstelor fiindcuprinse intre 5 si 9,insa poate fi contractata latoate vârstele. Varicela este de obicei mult mai severala adulţi şi copii foarte mici decâtlacopii. Iarna şi primăvara sunt momentele cele mai comune ale anului pentruaparitiavaricelei.

 

Cum se raspandestevaricela?

 

Varicela este foarte contagioasa. Este uşor detransmisîntre membrii familiilor şi colegii de şcoală, prin particulele din aer, picaturi in aerul expirat sau prinlichidul din vezicule sau rani.De asemenea, poate fi transmisaprin contact indirect cu articole de îmbrăcăminte şi alte obiecte expuse drenajuluiproaspatde la rani deschise. Pacientii sunt contagiosipână la cinci ziledupa ce au aparut eruptiile(mai frecvent, una,panala două zile) şicucinci zileînaintede la data la careacestea apar. Când toate rănileformeazacrusta, persoanarespectiva de obiceinu mai este contagioasa. Perioada de incubatiede lainfectareacu varicelasipana cand boala izbucneşte şi simptome apar este de 10panala20 de zile.

 

Care sunt simptomele şi semnelede varicela?

 

Simptomele tind sa aparacel mai fecventla 14-16 zile de la expunere iniţiala, dar potaparea oricand de la 10 zile, până la 20de zile de la contactul cu virusul. Varicela este caracterizată prin una-două zile de febra usoara pana la 39 grade C, slăbiciune generală, şi o erupţie cutanată, adeseafiindprimul semn al bolii. Rareori, o persoana poate avea boalafără erupţii cutanate. Erupţiilecutanate de varicela se dezvoltă în culturicu pete roşii ridicate care progreseazăinvezicule care se sparg, formând răni deschise, dupa care se formeaza crustele. Acest proces incepe de obicei pepielea capului, apoi pe trunchi(zonacu cea mai mare concentrare), şiînfinal pe braţe şi picioare. Orice zona a pielii care este iritata (de erupţii cutanate, eczeme, arsuri solare, etc), este probabil să fie greu lovitade eruptii cutanate. Eruptia este de obicei foarte râioasa(prurit).

 

Care sunt optiunile de tratament pentru varicela?

 

Cele mai multe tratamentepentru varicela sunt menitesareducasimptomele, cum ar fi mâncărimeaseveră.Paracetamolulpoate fi folosit pentru a reduce febra si durerilede multe ori asociate cu prezentarea iniţială a infecţiei virale. Copiilornu ar trebui sălefie administrat acid acetilsalicilic (aspirina)saumedicamentepentru racealacare continaspirina, din cauza riscurilor de aparitie a sindromului Reye (o boală metabolicădobânditaseverăasociatacu disfuncţie hepatică,disfunctie cerebralasi moarte).

 

Bailefrecventecufulgi de ovăz potreduce mancarimea asociata cu varicela. În plus, loţiunile calmante si hidratantepotfi aplicate peeruptiilecutanate.Antihistaminicelepot fi de ajutor în controlul mâncărimii. Intotdeauna aceste opţiuni de tratamenttrebuie discutatecumedicul.

 

În afară de medicamente, există, de asemenea, măsuri de prevenire care sunt necesare. Pentru copiii mici, este important săli setaieunghiile, în scopul de a reduce la minimum prejudiciiledatoratezgarieturilorsi de a controla riscurile de infecţii bacteriene secundare.

 

Care sunt complicatiile posibile ale varicelei?

 

Infecţiavariolei deschise inflamatade bacterii poate afecta pielea, uneori provocând cicatrici, mai ales în cazul în care pacientul zgarie zonainflamata. Infecţiilecutanate bacterienesunt, de fapt, cea mai frecventa complicatie a varicelei la copii.Urmatoarele cele mai frecvente complicaţii la copii afectează sistemul nervos central şi includ o tulburareinpartea cerebeloasa a creierului (ataxia cerebeloasa cuameţeli, tremorşialterarea vorbirii), encefalita (inflamarea creierului cu dureri de cap, convulsiişinivel deconştiinţă scăzut),deterioare nervoasa(paralizie nervoasa)şi sindromul Reye, o combinatie potential fatala abolilorficatului si a bolilor creierului, care poate fi asociata cu aspirina (copiii cufebrănu ar trebui să ia aspirina). Complicatii grave pot aparea, in special,la pacientii cu SIDA, lupus, leucemiesi cancer. Complicatiile apar de asemenea la persoanele care iaumedicamenteimunosupresoare, cum ar fi cortizonul. Nou-născuţii ai căror mame au varicelaîn ultimul trimestru de sarcina se aflalaunrisc crescut de boala. Dacă mama dezvolta boala de la cinci la două zileinaintedenastere, rata de fatalitate pentru copil este de până la 30%.

 

Varicelapoatefi prevenitaprinvaccinare

 

Cei mai multi oameni dezvolta imunitate la varicela după prima apariţiea bolii. Dar virusul poate reapareauneori, mai târziu în viaţă ca zona zoster (herpes zoster).O persoană care are zona zoster activapoateinfecta alte persoane cu varicela, dar nu poatetransmitezona zosteraltcuiva.

 

Scopul actual este de a realizaun vaccinuniversal (sau aproape universal) pentruimunizarea copiilor. Vaccinare necesită doar douăfaze.Prima vaccinare se administrează lavarsta de aproximativ 1 an, iaradouala varstade4 ani. Dacă o persoană mai în vârstă nu a avut varicela,vaccinulpoate fi administrat în orice moment. Au existat puţine reacţii adverse semnificative la vaccinul anti-varicela. Toţi copiii, cu excepţia celor cu un sistem imunitar compromis, ar trebui săfievaccinati. Vaccinarea a fost asociată cu o scădere de 90% a incidentei de varicela sicurate semnificativ mai mici de complicatii la cei caredezvolta simptome.

 

Remediu naturist pentru varicela cu produse Calivita

 

-Beta Carotene intareste sistemul imunitarsi este eficient in reducerea simptomelorin afectiuni dermice, precumacnea, scabia, Zona Zoster, psoriazisul, vitiligo, lupusul eritematos, micoze ale pielii siboli eruptive (rujeola, varsat de vant).

 

- Latisorul de marca Bee Power are calitatea deaimbunatii functia sistemului imunitar datorita continutul complex de nutrienti si efectului bactericid. Creste capacitatea organismului de aparare impotriva bolilor microbiene si infectioase.

 

Full Spectrum este un complex de vitamine si minerale care fortifica sistemul imunitar, intareste rezistenta fizica si psihica si previne aparitia bolilor infectioase.

 

- C Plus continevitamina C in combinatie cu bioflavonide, pentru un efect mai bun. Este benefica in reducerea febrei si simptomelor date de varsatul de vant.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Varsat de vant

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
2. Bee Power56.00 Ron1-0-150 capsule = 29 gDetalii Produs
3. Full Spectrum74.00 Ron1-0-090 tablete = 117 gDetalii Produs
4. C Plus47.00 Ron1-0-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Varsat de vant

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 3

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.