Descriere Remediu Naturist

O tumora, de asemenea cunoscuta ca un neoplasm, este o creștere anormală a țesuturilor organismului. Tumorile pot fi canceroase (maligne) sau necanceroase (benigne).

 

Termenii tumora și cancer sunt uneori folositi ca sinonime, insa asocierea poate fi înșelătoare. O tumora nu este neapărat un cancer. Cuvântul tumora pur și simplu se referă la o masă. De exemplu, o colecție de puroi este, prin definiție, o tumora. Un cancer este un tip de tumori deosebit de amenințător. Este util să se tina cont de aceste distincții clare atunci când se discută un posibil diagnostic de cancer.

 

Neoplasmul este o crestere anormala de tesut nou, care creste mai rapid decat celulele normale și va continua să crească dacă nu este tratat. Aceste creșteri vor concura cu celulele normale pentru nutrienți. Acesta este un termen non-specific, care se poate referi la excrescente benigne sau maligne. Este un sinonim pentru tumora.

 

Tumora benigna - O tumora non-maligna/non-canceroasa. O tumora benigna este de obicei localizata, rareori se raspandeste in alte parti ale corpului si raspunde bine la tratament. Cu toate acestea, daca este lasata netratata, poate duce la boli grave.

 

Tumora maligna - cancer. O tumora maligna este rezistenta la tratament, se poate raspandi in alte parti ale corpului si de multe ori reapare după îndepărtare.

 

Cancerul - o tumora maligna.

 

Există multe tipuri diferite de tumori și o varietate de nume pentru acestea - numele lor reflectă, de obicei, forma acestora și tipul de tesut in care apar. Pur și simplu, o tumora este un fel de forfetare sau umflare, aceasta nu reprezintă neapărat o amenințare pentru sănătate.

 

Atunci când medicii folosesc termenul de tumora vorbesc generic și nu despre marimea leziunii. O masă, de obicei, se referă  la un nod, care este de cel puțin 20 mm  în diametru, la punctul său cel mai larg, în timp ce un nodul este mai mic de 20 mm în punctul său cel mai larg.

 

Cauze pentru tumori

 

În general, tumorile apar atunci cand celulele se divid si cresc excesiv în organism. În mod normal, cresterea si diviziunea celulelor este strict controlata. Sunt create noi celule pentru a le înlocui pe cele mai vechi sau pentru a efectua funcții noi. Celule care sunt deteriorate sau de care nu mai este nevoie mor pentru a face loc pentru altele sanatoase.

 

În cazul în care echilibrul intre creșterea si moartea celulelor este perturbat, se poate forma o tumoare.

 

Problemele cu sistemul imunitar al organismului pot duce la tumori. Tutun provoacă mai multe decese din cauza cancerului decat orice substanță de mediu. Alte cauze includ:

 

• Benzen, substanțe chimice de altă natură și toxine

• Consumul de alcool prea mult

• Toxine de mediu, cum ar fi ciuperci otrăvitoare și anumite tipuri de otravă, care pot creste pe plante

• Expunerea excesivă la lumina soarelui

• Probleme genetice

• Obezitate

• Radiații

• Viruși

 

Semne și simptome de tumori

 

Atunci cand o tumora creste, ea poate începe să împingă pe organele, vasele de sange si nervii din apropiere. Această presiune provoacă unele din semnele si simptomele de tumori. În cazul în care tumora este într-o zonă critică, cum ar fi anumite părți ale creierului, chiar și cea mai mică formatiune poate provoca simptome.

 

Dar, uneori, cancerul începe în locuri în care nu provoaca semne sau simptome pana cand nu crescte destul de mare. Cazurile de cancer de pancreas, de exemplu, de obicei nu determina simptome pana cand acestea nu cresc suficient de mari pentru a apăsa pe nervii din apropiere sau organe (acest lucru duce la dureri de spate sau burtă). Altele ar putea crește în zona ductului biliar si blocheaza fluxul de bila. Acest lucru face ca ochii și pielea sa arate galbene (icter). Un cancer de pancreas produce semne sau simptome, cum ar fi acestea, cand este de obicei într-un stadiu avansat. Acest lucru înseamnă că a crescut și s-a răspândit dincolo de locul in care s-a format.

 

O tumora poate provoca, de asemenea, simptome cum ar fi febră, oboseală extremă (epuizare), sau pierderea în greutate. Acest lucru se poate intampla deoarece celulele canceroase utilizează o mare parte din aprovizionarea cu energie a organismului, sau pot elibera substanțe care modifică modul în care organismul produce energia din alimente. Sau cancerul poate provoca sistemul imunitar sa reactioneze in moduri care produc aceste semne și simptome.

 

Uneori, celulele canceroase elibereaza substanțe în fluxul sanguin, determinand simptome care nu sunt, de obicei, legate de cancer. De exemplu, unele tipuri de cancer de pancreas pot elibera substante care provoaca cheaguri de sânge în venele de la picioare. Unele tipuri de cancer pulmonar produc substante asemanatoare hormonilor, care ridica nivelul de calciu din sange. Acest lucru afectează nervii și mușchii, făcând persoana sa se simta slabita și amețita.

 

Ce este o tumora benigna?

 

O tumora benigna nu se poate metastaza - nu se poate răspândi. Exemplele includ fibrom uterin si alunitele. "Benign" inseamna ca este non-progresiva, aceasta rămâne așa cum este.

 

Cele mai multe tumori benigne nu sunt dăunătoare pentru sănătatea umană. Chiar dacă acestea nu sunt canceroase, unele pot apăsa împotriva nervilor sau a vaselor de sânge și pot provoca durere sau alte efecte negative. Tumorile benigne ale țesuturilor endocrine pot duce la producerea excesiva a unor hormoni.

 

Exemple de tumori benigne includ:

 

• Adenoamele - tumori care apar din tesutul glandular epitelial - tesutul epitelial este membrana subtire care acopera glandele, organele si alte structuri din organism. Un polip la nivelul colonului este un tip de adenom. Alte exemple includ adenom hipofizar, adenom adrenocortical, adenom bazocelular, adenom folicular, adenom hepatocelular și adenomul mamelonului (există mult mai multe).

 

Deși adenoamelor nu sunt canceroase, ele se pot schimba; atunci sunt numite adenocarcinoame.

 

• Fibroamele - tumori benigne care cresc pe țesut fibros sau conjunctiv in orice organ din corp. Fibromul uterin este foarte frecvent. Fibromul uterin poate provoca sangerari vaginale, dureri pelviene sau disconfort și incontinență urinară.

 

Unele fibroame pot provoca simptome și pot necesita indepartarea chirurgicala. Rar, fibromul se poate schimba și în cele din urmă devin canceros; atunci este numit apoi fibrosarcom.

 

• Hemangioamele - tumori benigne care constau dintr-o colecție de prea multe celule sanguine. Ele pot fi uneori văzute și pe suprafața pielii. Majoritatea hemangioamelor apar la naștere și, treptat, dispar după câteva luni sau ani.

 

Hemangioamele nu necesită, de obicei, nici un tratament. În cazul în care acestea afectează capacitatea pacientului de a mânca, auzi sau vedea, medicul poate recomanda un tratament cu corticosteroizi. Dacă pacientul este de peste 10 de ani, ele sunt mult mai frecvent îndepărtate folosind chirurgie cu laser.

 

• Lipoamele - cea mai comuna forma de țesut tumoral. Lipoamele constau din tesut adipos (celule grase). Cele mai multe dintre ele sunt foarte mici, nedureroase, moi la atingere, și, în general mobile. Ele sunt mai frecvente in randul persoanelor cu varsta de 40 + ani.

 

Ce este o tumora premaligna?

 

O tumora premaligna sau precanceroasa este una care nu este încă maligna, dar este pe cale de a deveni astfel.

 

Exemple de creșteri precanceroase includ:

 

• Cheratoza actinică - de asemenea, cunoscuta sub numele de keratoza senila sau keratoza solara este o creștere premaligna format din pete de cruste, scuame si groase pe piele. Oamenii cu pielea alba sunt mult mai sensibili la aceste tipuri de creșteri, în special cei care sunt expusie la lumina soarelui (aceasta este legată de deteriorarea solara).

 

Keratoza actinicaeste considerata ca fiind potențial premaligne, deoarece un număr dintre ele evolueaza spre carcinom cu celule scuamoase. Medicii recomanda de obicei tratarea lor din aceasta cauza. Există un risc de 20% ca leziunile netratate sa devina canceroase. Continuarea expunerii la soare creste riscul de malignitate.

 

• Displazia de col uterin– modificarea celulelor normale care captusesc colul uterin. Creșterea poate fi premaligna, un preludiu la cancerul de col uterin. Dispalzia de col uterin este diagnosticata cu un test Papanicolau. Potrivit Institutului National de Sanatate din Statele Unite ale Americii, aproximativ 5% din frotiurile PAP detecteaza prezența de displazie de col uterin. Ele sunt mai frecvente la femei cu varsta de 25 pana la 35. Acestea pot fi îndepărtate prin crioterapie (înghețare), sau conizație (conul de tesut din cervix este eliminat).

 

Metaplazia plămânilor - creșterile au loc în bronhii, tuburile care transporta aerul de la trahee în plămâni. Bronhiile sunt căptușite cu celule glandulare, care se pot schimba si devin celule scuamoase. Metaplazia pulmonara este cel mai frecvent cauzata de fumat.

 

• Leucoplazia – formarea de pete albe, groase pe gingii, in partea de jos a gurii, in interiorul obrajilor, și mai puțin frecvent pe limba. Expertii cred ca tutunul este cauza principala. Deși leucoplazia este rareori periculoasa, un procent mic de cazuri sunt premaligne si pot deveni in cele din urma canceroase. Multe tipuri de cancer de gura apar in apropierea zonelor de leucoplazie.

 

În cazul în care fumatorii renunta, condiția, de obicei, dispare. Renuntarea la tutun cat si la alcool, împreună are rezultate mai bune. Petele pot fi eliminate cu ajutorul laserului sau bisturiului.

 

Ce este o tumora maligna?

 

Tumorile maligne sunt tumori canceroase, ele tind să  se inrautateasca, si pot duce la deces. Spre deosebire de tumorile benigne, cele maligne cresc rapid, cauta un teritoriu nou și se răspândesc (metastaza).

 

Celulele anormale care formeaza o tumora malignase multiplică intr-un ritm mai rapid. Experții spun că nu există nici o linie clară de demarcație între tumorile canceroase, precanceroase și non-canceroase - uneori determinarea tipului de tumora poate fi arbitrară, mai ales dacă tumora se afla în mijlocul spectrului. Unele tumori benigne în cele din urmă devin premaligne, si apoi maligne.

 

Metastaza - tumori maligne care invadeaza celulele din apropiere, si se raspandesc in continuare. Unele celule se pot desprinde de la tumora și se răspândesc în diferite părți ale corpului, prin sange sau sistemul limfatic, și pot să se stabilească oriunde în organism, formand tumori maligne noi. Metastaza este procesul prin care celulele canceroase se raspandesc catre locuri indepartate din corpul uman. De exemplu, un pacient poate avea initial un melanom (cancer de piele), care metastazeaza în creier apoi.

 

Celulele canceroase care metastazeaza sunt aceleași ca și cele originale. În cazul în care un cancer pulmonar se extinde la ficat, aceste celule canceroase care se dezvolta la nivelul ficatului sunt celulele cancerului pulmonar, care au dobândit capacitatea de a invada alte organe.

 

Există diferite tipuri de tumori, care sunt alcătuite din anumite tipuri de celule canceroase:

 

• Carcinomul - aceste tumori sunt derivate din piele sau tesuturi careinconjoara organele corpului (celule epiteliale). Carcinoame pot fi, de exemplu, la stomac, prostata, pancreas, plamani, ficat, colon sau san. Multe dintre cele mai comune tumori sunt de acest tip, in special in randul pacientilor in varsta.

 

• Sarcomul - acesta este o tumora care începe în țesutul conjunctiv, cum ar fi cartilajul, oasele, grăsimile și nervii. Acest tip de tumora provine din celulele mezenchimale din afara măduvei osoase. Majoritatea tumorilor maligne sunt sarcom. Ele sunt numite după celulă, țesut sau structura in care acestea apar, de exemplu fibrosarcom, liposarcom, angiosarcom, condrosarcom și osteosarcom.

 

Mai sunt si alte tipuri de tumori maligne, care se intalnesc atat in randul tinerilor, cat si varstnicilor.

 

Tumorile - Tratament

 

Tratamentul variază în funcție de:

• tipul de tumori

• daca este benigna sau canceroasa

• locația tumorii

 

În cazul în care tumora este benigna (ceea ce înseamnă că nu are potențial să se răspândească) și este situat într-o zonă "sigura" în care acesta nu va provoca simptome sau nu va afects funcția organelor, uneori, nu este nevoie de tratament.

 

Uneori, tumorile benigne pot fi eliminate din motive cosmetice. Tumorile benigne ale creierului ar putea fi eliminate din cauza poziției lor sau a efectului nociv asupra tesutului inconjurator normal al creierului.

 

În cazul în care o tumora este canceroasa, tratamentele posibile includ:

 

• Chimioterapia

• Radiațiile

• Chirurgia

• O combinație a acestor metode

 

În cazul în care cancerul este într-o singură locație, scopul tratamentului este de obicei de a elimina tumora cu interventii chirurgicale. În cazul în care tumora s-a extins doar la ganglionii limfatici locali, uneori, acestia pot fi, de asemenea, eliminati. Dacă cancerul nu poate fi îndepărtat printr-o intervenție chirurgicală, opțiunile de tratament includ radiatii si chimioterapie, sau ambele. Unii pacienți au nevoie de o combinatie de chirurgie, radioterapie și chimioterapie.

 

Limfomul (cancer al ganglionilor limfatici) este rareori tratat cu interventii chirurgicale. Chimioterapia și radioterapia sunt cel mai des folosite pentru tratarea acet timp de tumora.

 

Suplimente nutritive Calivita de ajutor in tumori

 

-Suplimentul alimentar pe baza de cartilaj de rechin, Shark Aid, este de ajutor atat in inhibarea dezvoltarii de tumori benigne cat si de tumori maligne. Are proprietati antiinflamatorii si imunomodulatoare. Este foarte bun in profilaxia tuturor tipurilor de formatiuni tumorale.

 

- Suplimentul alimentar pe baza de oxigen lichid stabilizat, OxiMax, este foarte util in cresterea imunitatii, in oxigenarea celulara, precum si in absorbtia vitaminelelor si mineralelor in organism. De asemenea, imbunatateste circulatia sangelui si metabolismul.

 

- Filtrul cu osmoza inversa Aquarion, produce apa ioniza, bogata in oxigen, care ajuta la alcalinizarea organismului si protectia impotriva multor boli si conditii. Oxigeneaza bine corpul, nepermitand bolilor, sau cancerului sa se formeze sau sa se raspandeasca.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Tumori

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron3-3-390 tablete = 90 gDetalii Produs
2. OxyMax257.00 Ron15-15-1560 ml solutieDetalii Produs
3. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina ionizata1Detalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Tumori

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.