Descriere Remediu Naturist

Glanda tiroida functioneaza ca o mica fabrica care utilizează iod (cea mai mare parte obtinutadin dieta in alimentecum ar fi fructelede mare şi sarea), pentru a produce hormoni tiroidieni.Ceimai importantihormoni tiroidieni sunt tiroxina (T4) şi triiodotironina (T3), reprezentând 99,9% şi respectiv 0,1%, dinhormoniitiroidieni. Hormonulcu cea mai mare putere biologiceste de fapt T3. Odată eliberatde glanda tiroida in sange, o cantitate mare de T4 este transformat în T3 - hormon activ, careafecteaza metabolismul celulelor dintot corpul.

 

Rolul principal al hormonului tiroidian este de a controla metabolismul (producţia de energie) în interiorul celulei. Celulele noastre continmicifabrici, numite mitocondrii, care produc energie din grasimi, zahar si proteine. Hormoniitiroidieni controlează funcţia mitocondriilor, care determină cât de multaenergieseproduce. Simptomeleuneifunctiitiroidiene mici sunt legate de o scădere a producţiei de energie, inclusiv:

 

• Oboseala

• Cresterea in greutate / incapacitatea de a pierde în greutate

• Constipaţie

Pieleuscată /cumâncărime

• Păr uscat şiunghii fragile

• Depresie

• Dureri de cap

Extrasensibilitate lafrig

• Mâinile si picioarelereci / amortite

• Crampe musculare

• Sistemului imunitardeprimat-nu se poaterecupera de la infecţii

Vindecarea lentăaplăgilor

• Somnneodihnitor

• Probleme digestive cauzate de acidul din stomac

Caderea parului

• Retenţie de apă

• Subtierea partii laterale a sprâncenelor

 

Hipo sau hiper?

 

Cele două mai frecvente forme de boli tiroidiene sunt hipotiroidismulsi hipertiroidismul, şi cum le sugerează şi numele, ele sunt la capătul opus al scalei.

 

Atunci când funcţionează cum ar trebui, tiroida va produce T3 şi T4intr-un raport de 10 pana la20% - 80panala 90%, in fucntier de anumit factori precum varsta, activitatea fizica, temperatura, balanta hormonalasau alimentatie.Osub-producţie a acestor hormoni va încetini metabolismul organismului, cauzand hipotiroidism.Simptomele comuneale acestei afectiuni suntcastigul in greutate, în ciuda consumulmic de alimente, senzaţie de frig, oboseala,depresie, şi, eventual, creşterea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol.

 

Hipertiroidismulapare atunci când un exces de T3 şi T4accelereaza metabolismulorganismului, iarîn cazul în care condiţia uşoară este lăsată netratată poate duce la complicatiisevere, cum ar fi pierderea in greutate in ciuda unui apetit sănătos, nervozitate, ochiiholbati, ritm cardiac accelerat şi insomnie.

 

Cauzele de hipotiroidism

 

- Tiroidita autoimuna, în care propriul sistem imunitaral organismuluiataca glanda tiroida, esteocauza majora de hipotiroidism.

 

- Lipsa de iod în organism. Iodul este necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, şi deficitulde iod din cauza aportul inadecvat poate duce la probleme.

 

- Acest lucru este valabil şi pentru un deficit de proteine ​​în organism şi un deficit de magneziu si zinc.

 

- Intoxicatiilecu metale grele (mercur, plumb, arsenic si cadmiu) aleglandei tiroide poate duce, de asemenea, la hipotiroidism; produselechimice şi pesticidelepot fi, de asemenea, un factor.

 

-Canalulradicularal dintilorpoate scurge toxine în organism, care pot ajunge laglandatiroida, producanddefecţiuni.

 

- Copiii pot fi nascutifara o glanda tiroida,sau cu unacare nu funcţioneazaîn mod corespunzător.

 

- Indepartarea chirurgicala a glandei tiroide sautratamentulcu iod radioactiv, de multe ori pentru hipertiroidism, poate duce, de asemenea, la hipotiroidism.

 

Cauzele de hipertiroidism

 

- În 70% din persoanele cu hipertiroidism, cauza este o tulburare genetica numita boala Graves. Boala Graves poate fi secundară la infecţii dentare la nivelulcanalelor radiculare sauplombe cumercur.

 

- Nodulii din tiroida potcreste treptatin dimensiunesiîn activitatesi, de asemenea,potduce la o supraproducţie de hormoni tiroidieni.

 

- Tiroidita (inflamarea glandei tiroide), în careglanda tiroida scurge hormoni tiroidieni in sange.

 

- Medicaţiacu triiodotironina (T3) şi / sau levotiroxina (T4), poate provoca, de asemenea, hipertiroidism.

 

De ce aceasta epidemie?

 

Bolile tiroidiene suntunadintre epidemiiletăcute ale timpului nostru. Faptul şocant este că aproape jumătate din toate femeile şi un sfert din toţibarbatiivor muri din cauza uneitiroideinflamate.

 

Ca şi în multe din bolile de astăzi, incidenţa crescută a bolilor tiroidiene poatefi legatade osupra-sarcinătoxicacauzatade poluarea prin aer, apă şi alimente. Dacă aveţi un motiv de îngrijorare cu privire la tiroidadvs,este necesar sareţineţi următoarele cauze potenţialeale acestorprobleme:

 

Deficitul de iodeste o cauza de hipotiroidism. Cu toate acestea, studiile arată că, în caz de tiroidita autoimuna cronica, cea mai mare prevalenţă se produce în ţările cu cel mai mare aport de iod, cum ar fi SUA şi Japonia. Deci, cu toate că suplimentareacuiod ar trebui să fie pusaîn aplicare pentru a preveni şi a tratatulburarile datorate unui deficit de iod, suplimentarea ar trebui să fie menţinutala un nivel de siguranţă.

 

Soia - mariiconsumatori de soia şi de suplimente isoflavone potfi la risc de tulburari tiroidiene, deoarece isoflavoneledin soia pot deteriora functia tiroidiana. Aceasta este de fapt un eveniment rar.

 

Fumatul - are un impact negativ asupra functiei glandei tiroide si poate provoca o creştere 3 - 5 ori a riscului de toate tipurile de boli tiroidiene.

 

Apa de la robinetTratamentele standard aleapei nu potelimina percloratul chimicdinalimentareacu apă. Conformunuicercetător, "Există o asociere statistică între nivelul scăzut de contaminare cu perclorat de amoniu şio funcţietiroidianacrescutasau anormala." De asemenea, conţinutul de clor în apa poateeliminaiodul mult-dorit.

 

Fluoruleste o enzima otravitoarecare se acumulează în organism. Din moment ce organismul poate elimina doar 50% din aportulsau total de fluor, aceastaacumulare in pluspoate provoca daune lanivelultiroideiprin blocarea utilizării de iod.

 

Pesticidele - cum ar fi sumitrina(Anvil) şi resmetrina(Scourge),se aflasub criticileconsiderabile pentru efectele lor adverse cronice asupra tiroidei.

 

Istoria familiei - de boli tiroidiene este un semnal de avertizare. De asemenea, un istoric familial de depresie, boli autoimune, oboseala cronica sau probleme de greutate pot semnifica probleme cu glanda tiroida.

 

Radiaţiileşi razeleX -potprovoca daune lanivelultiroidei, iartehnicienii ar trebui să acopere întotdeauna gatul pacientului.

 

Stresul - este un factor în aproape orice fel de boala si poateafecta tiroida.

 

Sarcina - Se estimează că între 5-10% din toate sarcinile vorduce laTPP(tiroidita postpartum).

 

Menopauza - modificărilehormonale în timpul acestei perioade din viata unei femei poate face ravagiila nivelul tiroidei acesteia.

 

Nutrienţi alimentari pentru tiroida

 

Lucernaeste consideratade unii botanistica o planta cu"efect benefic asupra glandei pituitare", "ajutăindezechilibrelechimice", "neutralizeaza acidul uricinartrita", şi "este utilaca un produs alimentar pentru a preveni acumularea de colesterol in vene", aceastultim aspectfiind susţinutde mai multe studii pe animale.

 

Morcovii contin o varietate de carotenoizi,precursori aivitamineiA. Nivelurile scazute de vitamina A sunt asociate cuun risc crescut de guşa tiroidă, iardeficienţele afecteazămetabolismul glandei tiroide.Un deceniudestudiu la Harvard a indicatfaptulcă, prin obtinereaa50 de miligrame de carotenoide în fiecarezi, s-a redussemnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare si cataracta.

 

Cuprul este un mineral care, în dozecorespunzătoare, este esenţial pentru corpul uman. Cupru lucrează cu zincul in organism ; fara suficientzinc şi cupruse producdezechilibrein organism. Cupru alimentar nu esteacelasi lucru cu formelenon-alimentare, cum ar fi clorura de cupru.

 

Iodulpoate fi numit în mod corespunzător mineralulTIROIDIAN întrucât utilizareaunica a iodului de catre organsimeste pentruglanda tiroida,pentru aproduce hormoni tiroidieni (T1, T2, T3 si T4). Hormonultiroidian primar (T1) este numitmonoiodotirozina, ceea ce înseamnă că are nevoie de iod şi tirozină.Acesta setransformă în T2, cu adăugarea de mai multiod, apoiinT3 cu iod maimult, siapoiinT4 cu iodsi maimult.

 

L-tirozinaesteun aminoacid necesar pentru producerea dehormoni tiroidieni, T1, T2, T3 si T4. Tirozinapoate reduce rata netă de defalcare de proteine ​​în organism şiajuta la rezistenta. Are efectul de transport al impulsului nervosşi poate "imbunatati vigilenta si reduce anxietatea". Femeilecare folosesccontraceptivele orale au mai puţintirozina inplasmă şiincreier, care duce la o reducereîn catecolamine, carela randul lorafectează starea de spirit. Consumul oral de tirozină ademostrat, în unele cazuri,ca poateatenua complet depresiaîn timp ceduce lacreşterea nivelurilor plasmatice de tirozină.

 

Seleniul sprijinaproductia de hormoni tiroidieni, funcţionează ca parteamai multorenzime, are efecte antioxidanteşi susţine sănătatea cardiovasculară.

 

Deficitul de zinc la ompoate cauza probleme cu glanda tiroida, alopecie, impotenta, probleme ale pielii, deficiente imunitare, susceptibilitate crescuta la infectii / gat inflamat, orbire de noapte, tulburări de gust, vindecarea ranilor intarziata, apetit diminuat, fotofobie (hipersensibilitate la lumină), dificultate de adaptareîn întuneric, retard de creştere, infertilitatemasculina(scăderea numărului de spermatozoizi), marirea ficatului,si extindereasplinei.

 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Tiroida

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 3

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.