Descriere Remediu Naturist

Sifilisul este oboala cu transmitere sexuala (BTS) sau o infectie cu transmitere sexuala (ITS). Când sifilisul este lasat netratat, acesta se poate dezvolta într-un stadiu avansat, care poate aduce mai multe complicaţii şi probleme de sănătate. Există două tipuri de infectie cu sifilis, care ar putea apărea. Una dintre ele este activă, în cazul în care simptomele se manifestă, şi inactiva, în cazul în care nu exista simptome vizibile.

 

Sifilisul poate fi contractat de către oricine care are contact fizic cu cineva care sufera de sifilis. O persoana nu trebuie să aiba un contac neaprat sexual cu o persoana infectata, deoarece expunerea se poate intampla chiar si cu contact apropiat sau chiar direct cu gura unei persoane infectate, organele genitale, sau rect.

 

Care sunt cauzele de sifilis?

 

Un tip de bacterie numita Treponema pallidum este principala cauza de sifilis. Acesta bacterie intră în corpul uman prin intermediul membranelor mucoase. Sifilisul este contagios si poate fi transmis la alte persoane atunci când exista o erupţie sau o inflamatie.

 

Transmiterea de la o persoana la alta este o alta cauza de sifilis. Multi oameni dezvolta sifilis prin contractarea infecţiei in urma unui contact direct cu alte persoane care sufera de sifilis. Aceasta apare de obicei în timpul actului sexual, fie vaginal, oral sau anal. Atunci când o persoană vine în contact direct cu un sancru sau o rană deschisă, bacteriile pot fi trecute in organismul persoanei respective. De obicei, se manifestă pe organele genitale externe, rect, sau anus, insa aceste leziuni pot apărea, de asemenea, în jurul sau în gură sau pe buze.

 

O altă cauză de sifilis este folosirea unui ac care a fost utilizat anterior la o persoana infectata. În plus, se poate raspandi prin intermediul unei transfuzii de sânge. De aceea, bancile de sange din intreaga lume trebuie sa se asigure ca tot sângele donat este verificat pentru boli cu transmitere sexuala.

 

Femeile insarcinate care au sifilis pot transmite, de asemenea, starea lor prin intermediul placentei şi pot contamina copilul. Aceasta se numeste sifilis congenital. Contrar a ceea ce unii oameni cred, sifilisul nu se pot răspândi prin contact ocazional cu căzi de baie, bazine de înot, consumul de ustensile, scaune de toaletă, sau schimbul de haine.

 

Una din problemele clasice cu sifilis este că o persoană infectată poate sa nu manifeste nici un simptom timp de mulţi ani, dar este supusa riscului de daune oricum. Sifilisul este o boala pe termen lung, care progreseaza in etape. Simptomele sifilisului variază în funcţie de etapa ciclului de viaţă al bacteriei.

 

Etapele de sifilis

 

Simptomele de sifilis din etapa primara sunt, de obicei, marcate de dezvoltare uneia sau mai multor răni. Acestea pot să aparăcel mai devreme la 10 zile de la infectie, sau cel mai tarziu la 90 de zile, dar apariţia de leziuni la aproximativ 3 saptamani de la infectie este tipica. Aceste răni sunt mici, rotunde, solide, şi fără dureri, şi apar la punctul de infectie. Acestea dureaza 3 până la 6 săptămâni, şi apoi se vindeca de la sine. Cu toate acestea, răni cicatrizate nu înseamnă eliminarea bacteriei sifilis.

 

Etapa secundara de simptome de sifilis este de remarcat pentru erupţii sale cutanate şi leziunile membranei mucoase. Erupţiile cutanate va apărea ca pete pete rosiatice sau maronii, care nu produc neaprat mancarime. Aceste erupţii pot apărea uneori diferit, iar acest lucru duce la o diagnosticare greşită. Alte simptome includ oboseala, febra, pierderea parului, dureri de cap, dureri musculare, umflarea ganglionilor limfatici, dureri in gat si pierderea in greutate. Ca si cele din etapa primara, aceste simptome se vor clarifica pe cont propriu, dar acest lucru nu înseamnă că sifilisul a fost eliminat.

 

Fara tratament, o persoana cu sifilis va continua să aibă  boala, chiar daca nu exista simptome suplimentare. Sifilisul se poate intinde pe mai mulţi ani înainte de a aparea stadiu avansat. Boala poate merge apoi la nivelul in care provoaca daune la nivelul oaselor, creierului, ochilor, inimii, sistemului nervos, vaselor de sange si ficatului. Simptomele acestei degenerari includ pierderea coordonării musculare, senzaţie de amorţeală, orbire progresivă, dementa şi paralizie. Sifilisul avansat poate fi fatal.

 

Bebelusii infectati cu sifilis de la mamele lor, pot dezvolta convulsii sau probleme de dezvoltare în termen de cateva săptămâni de la naştere.

 

Sifilisul congenital

 

Sifilisul poate infecta un copil în pântece, dacă infectia mamei nu este tratata. În cazul în care un copil devine infectat, atunci există un risc ridicat de nastere a unui copil mort sau a unui avort spontan.

 

Un copil nou-născut poate sa nu afişeze simptome evidente de sifilis, dar poate dezvolta complicatii grave în câteva săptămâni dacă boala nu este tratată.

 

În multe ţări,se efectueaza teste de sange pentru sifilis pentru toate femeile gravide, atunci când vizitează clinicile prenatale, precum si alte teste pentru boli cu transmitere sexuala, cum ar fi HIV.

 

Daca o femeie se dovedeste a fi infectata cu sifilis, tratamentul poate fi administrat în condiţii de siguranţă în timpul sarcinii, cu nici un risc pentru copilul nenăscut.

 

Diagnosticul de sifilis

 

Pentru a afla dacă cineva are sifilis, un medic va efectua, de obicei, în examinările şi încercările următoarele:

O probă de sânge este luată şi trimisa la un laborator de testare BTS.

• Un model de lichid este luat din toate leziunile folosind un tampon de bumbac şi este examinat sub microscop.

• Zona genitala este examinata pentru orice semne primare ale sifilisului. Restul corpului este, de asemenea, verificat.

• Femeilor li se efectueaza o examinare interna pentru a verifica leziunile.

Un eşantion de urină este luat.

 

Nici unul dintre examenenu ar trebui să fie dureros, dar ele pot fi uşor inconfortabile. Probele de sange luate de către medic sunt examinate într-un laborator sub un microscop pentru a confirma un diagnostic. Diferite teste pot fi folosite pe proba de sange. Cele mai frecvente şi mai puţin costisitoare cauta anticorpi.

 

Examinările şi încercările se poate face imediat ce o persoană crede că ar fi putut fiinfectata cu sifilis. Dacă rezultatul este negativ, atunci este recomandat ca, de obicei, persoana sa refaca testul intr-o dată ulterioară, deoarece poate dura până la 3 luni pentru ca sistemul imunitar sa produca anticorpi care sa fie detectati prin test.

 

Tratamentul pentru sifilis

 

Tratamentul pentru sifilis de obicei, constă intr-un curs de două săptămâni de injecţii intramusculare cu penicilina sau, în unele cazuri, tablete sau capsule de antibiotic. În cazul în care pacientul a avut sifilis, pentru mai puţin de un an, vor fi necesare doze mai putine. În cazul în care pacientul este alergic la orice antibiotice, sau dacă există vreo posibilitate ca o femeie sa fie gravidă, atunci medicul trebuie să fie informat, astfel încât sa fie prescrise medicamente alternative. Este important ca ciclu complet de tratament sa fie finalizat. Dacă tratamentul este întrerupt, atunci poate fi necesar să se înceapă din nou tot tratamentul.

 

Pacientul va fi întrebat despre partenerii sai sexuali, deoarece este important ca acestia sa fie informati şi testati cât mai curând posibil. Se recomandă să se evite orice sex oral, vaginal sau anal în timpul unui tratament, mai ales dacă pacientul este în stadiile timpurii infecţioase ale sifilisului. Legatura cu orice leziuni sau erupţii cutanate prezintă un risc de transmitere a sifilisului.

 

După terminarea tratamentului, pacientului i se va cere să se prezinte la clinica la intervale regulate, pentru teste de sânge pentru a verifica daca sifilisul a fost eliminat.

Odată ce o persoană a fost tratată şi i s-a confirmat eliminarea sifilisului, orice teste de sânge viitoare (de exemplu, din motive de imigraţie), vor fi în continuare pozitive, deoarece organismul îşi păstrează anticorpi împotriva bacteriilor. Medicii pot da persoanei respective un certificat, explicând faptul că aceasta a fost tratata şi nu mai are sifilis.

 

Tratamentul este capabil doar de a ucide bacteriile de sifilis şi de a preveni deteriorarea in continuare, dar nu poate repara daunele deja facute la nivel de organe, sau preveni re-infecţia în cazul în care persoana este expus la bacterii din nou.

 

Prevenirea sifilisului

 

Deşi utilizarea prezervativului reduce şansele de a deveni infectat cu sifilis, aceasta metoda nu este pe deplin eficace. Un prezervativ nu poate acoperi toate leziunile sau erupţii cutanate, în zonele afectate, iar contactul direct cu pielea poate duce la transmisie.

O persoană poate deveni re-infectata cu sifilis, chiar dacă aceasta a urmat un tratament eficient pentru o infectie anterioara: o infecţie trecuta cu sifilis nu face ca o persoană sa devina imuna.

 

Produse naturiste Calivita recomandate in sifilis

 

- Siropul de Aloe Vera si alge marine sub forma Ocean 21 este eficient in mentinerea dar si imbunatirea sanatatii endocrine, imunitare, nervoase, digestive si cardiovasculare. Intareste sistemul imunitar si ofera rezistenta impotriva multor paraziti, printre care Candida albicans, salmonella typhy, shigella dysenteriae, bacilul subtilis, stafilococ auriu, malarie, Escherichia coli.

 

- Noni Lichid are proprietati de intarire a imunitatii si de protectie impotriva infectiilor cu bacterii si virusi.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Sifilis

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Ocean 21261.00 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
2. Noni Lichid236.00 Ron1-0-1946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Sifilis

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.