Parazitoza intestinala

Descriere Remediu Naturist

Ce sunt paraziti intestinali?

La om, trei tipuri de paraziti intestinali pot trăi în intestine mici si mari:viermii plati, viermiinematozi(rotunzi)siprotozoarele. Anumite tipuri rămân în intestine, iarceilalte călătorescîn afara intestinelorsiinvadeazaalte organe. Unele sunt atat de mici incat pot fi văzute numai sub un microscop, altele pot fifoarte lungi. Cei mai multiviermi platişi rotunzi se dezvolta in corpul uman şi îşi depun ouăle acolo. Ouăle trec apoi din corp prin fecale (sau miscarile intestinului), si potinfestasi alte persoane.

Paraziti intestinali există în întreaga lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimeaza ca 3,5 miliarde de oameni din intreaga lume sunt infestaticu un anumit tip de parazit intestinal, şi 450 de milioane dintre ei sunt bolnavi ca un rezultat. Copiii sunt cel mai frecvent infectateicu acestiparaziti.

Paraziti intestinalisunt mairăspânditiîn zonele cu salubritate saraca si suntmai frecventiîn ţările tropicale în curs dedezvoltarede pe continentele Africa, Asiaşi America de Sud.

 

Cum se raspandesc parazitii intestinali?

 

Paraziţii intestinali pot fi achiziţionatiîn mai multe moduri. Unii paraziti pot trăi în sol pentru perioade lungi de timp. Eile pot pătrunde în organism prin piele sau în cazul în care solul contaminat este ingerat accidental. Parazitiitraiescsiin alte animale, cum ar fi porciişi vacile. Oamenii pot deveni infestaticu acestiaprin consumul de carne insuficientgatitasauconsumul de lapte nepasteurizat (lapte care nu a fost prelucrat lacaldura pentru a ucide parazitii si bacteriile).

Ouăle unor paraziti intestinali trec prin tractul gastro-intestinal şi în fecaleunei persoane infestate. Paraziti se potapoi raspandi la alte persoane prin contact neintentionat cu fecalele. În funcţie de tipul de parazit, o persoană poate deveni infestataprinatingereaguriidupă contactul cu materiile fecale care conţin organismul (atunci când schimbă un scutec sauspalarufele, de exemplu) saucuo zonă contaminată. Paraziţii se pot răspândi atunci cand o persoana consuma alimente contaminate (cum arfi fructe sau legume nespalate,care pot transporta paraziti de la sol sau de la oamenii care le-au manipulat) sau apa contaminatacu fecale. Înotul în apă contaminată, de asemenea, poate duce la infestarea cuanumitiparaziti.

Infestărileparazitare intestinale  de multe ori apar în focare, atunci când mai multe persoane au simptome în acelaşi timp. Acest lucruse intamplaîn special în cazul în care mulţi oameni vin în contact cu aceeaşi hrană sau apa contaminate.

 

Bolile parazitare intestinalecomune

 

Prevalenţa înaltă a infestării intestinale la copii şi adolescenţi în ţările în curs de dezvoltare reprezintă o provocare serioasă pentrupersonalul medical. Infestareacu mai multi paraziti,aşa-numitaparasitizmsmultiplu,estedes întâlnita. Diferitelegrade de malnutriţie de proteine ​​de energie este o componentă importantă a tabloului clinic.

Paraziti intestinali cauzeazamorbiditate si mortalitate semnificative. Bolilecauzate de Enterobius vermicularis, giardia lamblia, Ancylostoma duodenale, Necator americanus siEntamoeba histolyticasunt printre cele mai des intalnite.

Oxiuroza -E. vermicularis, sau oxiurii, provoacă iritaţii şi tulburări de somn. Diagnosticul se poate face folosind "testul cubandadecelofan." Tratamentul include mebendazol şiigienade uz casnic.

• Giardiozaprovoaca greata, varsaturi,sindrom de malabsorbtie, diareesi pierderea in greutate. Ovulele inscaun şi studiile parazitaresuntmetodelede diagnostic. Tratamentul include metronidazol. Tratarea apelorfolosite,spalarea pe maini corespunzătoareşi consumul de apă îmbuteliată potpreveni infestirea.

• A. duodenale şi N. americanus suntviermi cu carligcare cauzeaza pierderea de sange, anemie, pica, sidisconfort. Găsireadeouă în fecale estemetodade diagnostic. Tratamentele includ albendazol, mebendazol, pyrantel pamoate, suplimente de fierşi transfuziede sânge. Măsurile preventive includpurtarea de incaltaminteşitratarea canalizarii.

• E. histolytica poate provoca ulceraţii intestinale, diaree cu sânge, scădere în greutate, febră, obstrucţie gastro-intestinalăşi peritonită.

• Amoebapoate provoca abcese in ficat, care poateduce laruptura în spaţiul pleural, peritoneu saupericard. Testele serologice si de scaun,biopsia, studiile de bariusi imagistica ficatului au meritul de diagnostic. Terapia include amebicid luminal şi ţisularpentru a atacaambeleetape de ciclude viaţă. Metronidazolul, clorochinasi aspiratiasunt tratamente pentru abces hepatic. Salubritateaatentă şi utilizarea de produse alimentare curăţate şi apa îmbuteliată suntmasuri preventive.

Amoebiaza(dizenterie amoebiana) este o infectie parazitara care provoaca boala intestinala. Transmiterea are loc prin consumul de alimente, care este contaminat cu fecale de la o persoană infectată sau apă potabilă care conţinechisturi amoebice. Transmiterea are loc, de asemenea, sexual prin contactfecal / oral. Ratele de infectare sunt mai ridicate în zonele în care salubritateaeste slabă.

Angiostrongiloza(limbricii) este o infectie parazitara constatatamai ales in randul persoanelor care mananca melci, creveti, crabi, legumecontaminate de mucoasa de melci, melci de terenuri infectate sau melci acvatici.

• Ascaridiaza (viermi rotunzi, Ascaris lumbricoides), este o boala intestinala cu viermi intestinali. Calea principală de infectare estepriningestia de ouă de la sol contaminat sau legume.

• Trichiuriaza(viermi bici,Trichuris trichuria, Trichuris vulpis) esteaparazitozaintestinalalaoameni,careafectează în primul rând copiii. Acestiase pot infecta în cazul în care ingera sol contaminat cu ouale acestorviermibici. Unele focare au fost marcate de legume contaminate (din cauza contaminării solului). Cel mai frecventsuntîntâlnite în ţările cu climat cald, umed.

 

Cum sunt diagnosticate bolile parazitare intestinale?

 

Medicii folosesc mostre de fecalepentru a diagnostica boli parazitare intestinale. Materiile fecale sunt examinate pentru probe deparaziţi, cum ar fi ouă, larve sau adulţi. Probele de sângepot fi luate pentru a verifica  prezentaanticorpilor la paraziţi specifici,iarmedicii pot utiliza un instrument medical numit endoscop  pentru a examinainfectiaintestinelor.

Pentru a detecta oxiurii, de multe ori medicii solicita ca pacienţii săfoloseasca un"test de banda." Pentru acest test, pacienţiiaplicao bucata de banda transparentă pe pielea din jurul anusului, dimineaţa devreme, după ce viermele a pus ouale. Banda este îndepărtataşi examinatala cabinetul medicului pentrua indetificata prezenta deorice ouă care ar putea fi lipitede ea.

 

Cum sunt tratate bolile parazitare intestinale?

 

Unele cazuri necesita un tratament puţin sau deloc, precum şi paraziţii în cele din urmă dispar de la sine. Persoanele cu diaree şi alte semne de boli parazitare intestinale ar trebui să discutecu un medic dacă simptomele lor dureaza mai mult de câteva zile.

Medicamenteleutilizatepentru a trata bolile variază în funcţie de tipul de infecţie. Medicii pot folosi antibiotice sau medicamente antiparazitare. În majoritatea cazurilor, pacientii pot rămâne la domiciliu şi săisimenţină un program normal. Copiii trebuie să rămânăsub ingrijirepânăcandsunttratatiîn mod adecvat şi nu mai pot răspândi infecţia. În timp ce se recupereaza, pacientii sunt sfatuiti sa bea multe lichide pentru a evita deshidratarea.Medicamentele antidiareenusuntrecomandate, deoarece aceasta potţine paraziţiiîn organism mai multtimp. Mai multe cazuri severe pot necesita tratament în spital.

În majoritatea cazurilor, pacienţii care au simptome ar trebui să se simtă mai bine în decurs de 1 până la 2 săptămâni, deşiarputea dura incacâteva săptămâni înaintecamişcările intestinalesa revinacomplet la normal.

 

Complicatii medicale

 

Deshidratarea este cea mai frecventa complicatie generala ainfectiilor parazitare intestinale. Sugarii si copiii mici sunt deosebit de vulnerabilila probleme de deshidratare şi de nutriţie atunci când devin infectati. La persoanele cu sistem imunitar slab (cum ar fi persoanele încurs de chimioterapie), sugarişi vârstnici, aceste infectii pot fi fatale.

Simptomele din stadiu  tarziu de infestare cu viermi cu carlig sunt un abdomen mărit şi diaree.Viermii pot trăi până la 15 aniîn corpul uman, iar femelele pot sădepuna10.000panala 25.000 de ouă în fiecare zi. În cazurile severe, numarul de paraziti poate creşte atât de multîncât intestinele devin blocate.

Unele infectii cauzeazacomplicatii specifice: amoebiazapoate afecta ficatul, plamanii si creierul, paraziti care migrează prin plamani potprovoca dificultăţi de respiraţie,iarinfestărilecuviermi cu carligpot provoca anemie si malnutritie, care pot afecta creşterea şi dezvoltarea copiilor.

 

Masuri preventive

 

O buna igiena este cea mai bună apărare împotriva paraziţilor intestinali. Aceasta include spalarea frecventa şi aprofundatăa mainilor, mai ales după schimbarea scutecelor, după cese merge la baieşi înainte de manipularea alimentelor.

Medicii recomanda ca persoanele care călătoresc în ţările nedezvoltatesabea şisase spele pe dinti cu apa imbuteliata, sisa eviteconsumul de fructe si legume crude, produse alimentare de la vânzătorii ambulanţi, şi produse lactate nepasteurizate. În plus, toate produsele alimentaretrebuiegatitepână când paraziţii sunt ucisideaburulfierbinte. Întotdeaunatrebuie sa se poarte incaltaminteşisa seevite inotulîn corpuri de apă proaspătă, cum ar fi iazurile, râurile silacurile, pentru areduce riscul de contact cu solul şi apa contaminate.

 

Produse naturiste Calivitautile in parazitoza intestinala

 

-Extractul de usturoi din Garlic Caps are efect de antibiotic natural, eficient in combatereaunor microorganisme precum Stafilococul, E.Coli, Proteus Pseudomonas, Candida albicans, virusul herpetic. De asemenea contribuie laimbunatatirea digestiei, creste apetitul si combate durerile gastrice.

- Enzimele digestive Meal Time sunt benefice in procesul de digestie si eliminarea simptomlor neplacute la nivelul intestinelor din diferite motive.

- Oregano Oil are efect de antibiotic natural cu proprietati antimicotice, antifungice, antimicrobiene si antiparazitare, careofera protectie impotrivaunor bacteriiprecumSalmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae.De asemenea, are un efect puternic de deblocare al parazitilor intestinali giardia.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Parazitoza intestinala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps73.10 Ron0-1-1 dupa masa, 15 zile/luna; minim trei luni100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
2. Meal Time130.90 Ron0-1-1 dupa masa, 15 zile/luna; minim trei luni100 tablete masticabile = 67 gDetalii Produs
3. Oregano Oil120.00 Ron0-10 picaturi - 10 picaturi dupa masa, 15 zile/luna; minim 3 luni30 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Parazitoza intestinala

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.