Nervozitate

Descriere Remediu Naturist

Nervozitatea este o stare mentala incomodă, destul de similara cu anxietatea, insa cu mai multe simptome externe evidente.Nervozitatea poate fi normala sau grava, in functie de cauza si situatie. Persoanele care se confrunta cu aceasta tulburare se simt în pericol, chiar dacă nu există nicio problemă. Nervozitatea, de obicei, apare din cauza stresului care pune presiune pe minţile noastre.

 

Dacă nu este vindecata la timp, aceasta tulburare poate crea un prejudiciu mare în viaţa persoanei afectate, precum si modificari în modul de interactionare cu cei din jur. O persoană devine anxioasa în principal datorita motivelor cauzate de nervozitate. Dacă o persoană se simte nervoasa, chiar si dintr-un motiv foarte mic, putem presupune că aceasta este predispusa la anxietate şi nervozitate de foarte mult timp sau a trecut prin aceste tulburari de la o vârstă foarte mică. Aceste tipuri de oameni sau de tulburari pot fi ameliorate in mare parte de membrii familiilor lor sau de prieteni, discutand cu acestia despre teama sau anxietatea lor. Atunci când aceasta practica nu ajuta la reducerea simptomelor de anxietate şi nervozitate este nevoie de ajutorul unui psiholog bun.

 

Cauzele nervozitatii

 

Nervozitatea este o reacţie normală  a situaţiei de stres, de necunoscut sau de intimidare. Condiţiile psihiatrice, cum ar fi anxietatea socială sau atacurile de panica sunt cauze comune de nervozitate. Retragerea de la orice abuz de substanţe cum ar fi alcoolul sau drogurile, poate declanşa, de asemenea, nervozitate. De asemenea, condiţiile medicale, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale şi atacuri de aplopexie, precum şi unele medicamente cu efecte secundare care tind să cauzeze nervozitate, pot fi vinovate. Cauzele cele mai frecvent observate sunt situaţiile de presiune profesională, precum şi personală. Presiunea la locul de muncă, presiunea de grup, intabilitatea si nesiguranta în relaţii, problemele de educaţie parentală, etc, au tendinta de a face o persoana sa se simta nervoasa. De asemenea, o persoana poate sa devina nervoasa atunci când se confruntă cu necunoscutul sau cu teama de necunoscut.

 

O mare varietate de situaţii şi condiţii poate provoca nervozitate. Stomacul si tractul intestinal sunt foarte strâns legate de sistemul nervos. Toxinele din sistemul digestiv care ajung în sânge afectează sistemul nervos, mai ales nervii din creier, cauzand iritabilitate si dureri de cap. Nu trebuie să uităm că alimentele pe care le consumam afectează tot sistemul nervos, deoarece ceea ce noi mâncam şi bem, este ceea ce alimentează şi hrăneşte nervii.

 

Simptomele de nervozitate

 

În mod normal, atunci când o persoană  se ingrijoreza cu privire la consecinţele unei anumite acţiuni, aceasta tinde să fie nervoasa. Această condiţie la rândul său, duce la unele schimbari fizice datorita eliberarii de hormoni de stres in sange de catre glandele suprarenale. Simptomele de nervozitate pot include :

 

• Confuzie

• Dureri în piept

• Ameţeli

• Uscăciunea gurii

• Batai ale inimii foarte rapide

• Oboseala

• Frica de a pierde controlul

• Senzaţia de reţinere

• Insecuritate

• Insomnie

• Iritare

• Lipsa de concentrare

• Palpitaţii

• Batai de inima neregulate

• Senzaţiade sufocare

• Scurtarea respiraţiei

• Stresul

• Mâini transpirate

• Tremor

 

De asemenea , o persona nervoasa se poate confrunta cu stomac deranjat, greaţă, dureri abdominale, precum si incapacitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi şi sentimentul de a fi deconectata de realitate. Cunoasterea acestor simptome pot ajuta la diagnosticarea corectă a nervozitatii şi, astfel, la iniţierea vindecarii cat mai devreme.

 

Modul in care stresul afecteaza sistemul nervos

 

Sistemul nervos cuprinde creierului, coloana vertebrala şi multitudinea de nervi din tot corpul. Sistemul nervos este cel care pune in functiune organismul. Este responsabil pentru reactia organismului la stimulii externi si pentru o actiune corespuzatoare a organelor în organism. Programeaza, monitorizează şi ia deciziile care stau la baza funcţionării organismului şi conştientului. Acest fnnomen este denumit homeostazie si este o sarcină extrem de complexă. Dacă sistemul nervos este afectat sau deteriorat persoana respectiva si-ar putea pierde capacitatea de a merge, vorbi, simt durerea si o serie intreaga de alte lucruri.

 

Sistemul nervos este diferit de cele mai multe alte sisteme din corpul uman, deoarece acesta se comporta ca un monitorizator de stres pentru organism. În cazul în care sistemul nervos simte că o situaţie este stresanta provoacă aparitia anumitor modificari fiziologice în organism. Unele dintre aceste modificări fiziologice includ bataile rapide ale inimii, eliberarea de adrenalina si cortizol in sange, atragerea sangelui departe de stomac şi extremităţile corpului şi dilatarea pupilelor. Acest lucru este cunoscut sub numele de raspunsul de «  lupta sau fugi ».

 

Toate aceste modificări sunt necesare pentru organism in situatii bruste de stres, dar sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate atunci când nu mai reprezinta o excepţie şi tind sa devină normalitate. Acestea apar de obicei atunci când organismul se confrunta cu un stres cronic sau persistent sau în cazul în care sistemul nervos trasmite organismului acest semnal.

 

Acest punct final este important, deoarece sistemul nervos controleaza modul in care organismul reactioneaza dupa o situaţie stresantă. Printre altele, sistemul nervos, reduce cantitatea de hormoni de energie în fluxul sanguin, reduce rata inimii si redirecţionează sangele la nivelul stomacului si extremitatilor. Este un fel de a spune ca « totul este OK din nou ».

 

În cazul în care sistemul nervos transmite in mod constant organismului o stare de alerta maxima, atunci acesta nu poate sau nu va spune organismului să se calmeze şi să se relaxeze, devenind periculos pentru sănătate. Acesta este motivul pentru care tehnicile de relaxare, cum ar fi meditatia, yoga si de respiratie profunda sunt metode populare pentru a convinge sistemul nervos că totul este ok si ca organismul poate începe să se relaxeze.

 

Tratament pentru nervozitate

 

Tratamentul pentru nervozitate devine mai uşor atunci când motivul acestei tulburari este identificat. Psihoterapia este o metodă eficientă pentru a identifica cauza reala de anxietate si nervozitate. Odata ce cauza este determinata, medicul poate initia un tratament adecvat pentru nervozitate, care poate consta in consiliere psihologică sau in terapie cu medicamente şi ierburi antianxietate. Dacă nervozitate este cauzata de o condiţie medicală care prevalează, tratarea afecţiune poate ajuta la depasirea starii de nervozitate, de asemenea.

 

Remedii naturiste pentru nervozitate

 

• Într-o cadă de baie plină cu apă călduţă se adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu şi o jumatate de ceasca de ghimbir şi se face baie.

 

• Intr-o oala de apă fierbinte se adăuga o portocala si se inspira aburul.

 

• Se bea suc de portocale cu 2 linguri de miere şi o linguriţă de nucşoară.

 

• Pentru persoanele care prezintă frisoane si maini reci din cauza nervozitatii, doua cani de ceai cu o lingura de miere în fiecare sunt de ajutor in vindecarea nervozitatii.

 

• Consumul de ceai de musetel, nalba mare sau menta, de asemenea, ajută considerabil în tratamentul nervozitatii.

 

Intr-o masura echilibrata, nervozitatea nu este nociva. De fapt, aceasta poate ajuta la îmbunătăţirea performanţelor datorita starii de alerta in situatiile in care este nevoie. Insa, atunci cand acest fenomen devine plicticos, tinde să afecteze in mod negativ performanţa. Sa nu uitam ca increderea în sine este cheia echilibrului interior şi, prin urmare, motivaţia de sine pentru a creste nivelul de încredere este cel mai bun tratament pentru nervozitate.

 

Tratament naturist pentru nervozitate cu produse Calivita

 

Stresul si depresia sunt doua stari care merg mana in mana cu nervozitatea. Situatiile de stres sunt raspunzatoarea pentru instalarea nervozitatii, iar primul in pas in aces sens este cobaterea lor. Rhodiolin poate fi foarte eficient in combaterea si tratamentul nervozitatii deoarece regleaza echilibrul hormonal si reduce nivelul de stres asupra inimii si organismului.

 

Extractul din fructul Noni, prezent in compozitia Noni Caps si Noni Lichid, este rescunoscut pentru rezultatele sale deosebite in imbunatatirea starii de sanatate prin  faptul ca ofera o stare generala de bine, energie si putere, ajuta la tratarea tulburarilor nervoase, inlatura starile de stres si nervozitatea,  trateaza depresia, anxietatea si tulburarile de somn.

 

Coenzima Q10 are o actiune benefica asupra creierului si stemului nervos, suplimentul natural Coenzime Q10 fiind un remediu naturist in prevenirea bolilor de inima si ameliorarea starilor de stres si anxietate, care adesea duc la nervozitate.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Nervozitate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
2. Noni Caps145.13 Ron1-0-190 capsule = 45 gDetalii Produs
3. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri de cap
vertij
tensiuni musculare
senzatie de "nod in gat"
tulburari de respiratie

0 recenzii pentru Nervozitate

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 0 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.