Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Miros (pierdere)

Despre afectiune


Reteta naturista recomandata in remedii pentru Miros (pierdere)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Chelated Zinc 31.90 Ron 0-0-1 100 tablete = 30 g Detalii Produs
2. ImmunAid 127.93 Ron 1-0-1 180 capsule = 93.24 g Detalii Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Ce este pierderea mirosului?

 

Pierderea de mirosrezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.

 

Fără simțul mirosului, alimentele au un gust diferit, nu putem mirosi parfumul unei flori, și ne-am putea afla într-o situație periculoasă, fara sa ne dam seama. De exemplu, fără capacitatea de a detecta mirosuri, nu am  putea detecta o scurgere de gaz, fumul de la un incendiu, sau laptele acru.

 

Tulburările de gust și miros sunt foarte frecvente. Din fericire, pentru majoritatea oamenilor, anosmia este temporara, cauzata de un nas infundat grav de o răceală. Odată ce raceala isi face cursul, mirosul va reveni treptat.

 

Dar, pentru unele persoane, printre care mulți vârstnici, pierderea mirosului poate persista. În plus, anosmia poate fi un semn de o condiție medicală mai gravă. Orice probleme legate de miros care persista ar trebui să fie verificate de către un medic.

 

Informatii de baza despre simtul mirosului

 

Simtul mirosului al unei persoane este determinat de anumite procese. În primul rând, o molecula eliberat de o substanță (cum ar fi parfumul de la o floare) trebuie să stimuleze celulele nervoase speciale (numite celule olfactive) găsit sus în nas. Aceste celule nervoase trimit informații către creier, unde mirosul specific este identificat. Orice lucru care interfereaza cu aceste procese, cum ar fi congestia nazala, blocajele nazale, sau deteriorarea celulelor nervoase în sine, pot duce la pierderea mirosului.

 

Capacitatea de a mirosi, de asemenea, afectează abilitatea de a gusta. Fără simțul mirosului, papilele noastre gustative pot detecta doar cateva arome, iar acest lucru poate afecta calitatea vieții.

 

Cauze pentru anosmie

 

Congestie nazală de la o alergie, raceala, infectie a sinusurilor, sau o calitate slabă a aerului este cea mai frecventa cauza de anosmie. Alte cauze includ:

 

• Polipi nazali - mici excrescente benigne la nivelul nasului și sinusurilor care blochează pasajul nazal.

• Leziuni la nivelul nervilor nazali de la interventii chirurgicale sau traumatisme la cap.

• Expunerea la substante chimice toxice, cum ar fi pesticidele sau solvenții.

• Anumite medicamente, inclusiv antibiotice, antidepresive, medicamente anti-inflamatorii, medicamente pentru inima, si altele.

• Abuzului de cocaină.

• Bătrânețe. Ca si vederea si auzul, simțul mirosului poate deveni mai slab odata cu inaintarea in varsta. De fapt, sentimentul de mirosul este cel mai puternic între vârstele de 30 și 60 de ani și începe să scadă după vârsta de 60 de ani.

• Anumite conditii medicale, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă, deficiențele nutriționale, condițiile congenitale si tulburările hormonale.

• Tratamentul radiologic in cazurile de cancer la cap si gat.

• Apariția bruscă de pierdere a mirosului asociata cu slăbiciune sau amorțeală la nivelul brațelor sau a degetelor, mai ales în cazul în care se produce doar pe o parte a corpului, poate fi un semn de accident vascular cerebral.

 

Simptomele anosmiei

 

Semnul evident de anosmie este o pierdere de miros. Unele persoane cu anosmie observa o schimbare în modul în care lucrurile miros. De exemplu, lucrurile si obiectele familiare începe să nu mai miroase. Pierderea mirosului ar putea fi însoțita de o iritație temporară sau permanentă sau distrugerea membranelor mucoase care captusesc interiorul nasului. Simptomele includ:

 

• Tuse

• Febră

• Dureri de cap

• Roșeață, căldură sau umflarea mucoasei nazale

• Nas înfundat (congestie nazală)

• Stranut

 

Simptomele de obstrucție care pot apărea, împreună cu pierderea mirosului

Pierderea mirosului ar putea însoți simptome legate de o obstructie in pasajul nazal, inclusiv:

 

• Deformarea nasului sau a căilor respiratorii

• Dificultăți de respirație

• Durere

• Umflare

 

Simptome ale sistemului nervos si simptome cerebrale, care pot să apară odată cu pierderea mirosului

 

Pierderea mirosului ar putea însoți simptome legate de deteriorarea sistemului nervos central sau a creierului, inclusiv:

 

• Dureri de cap

• Debutul sau modificarea configurației durerilor de cap

• Amorțeală pe o parte a corpului

Modificari de personalitate sau comportament

Dificultăți de vorbire

• Probleme de vedere, cum ar fi vedere încețoșată, vedere dublă, sau pierderea vederii periferice

• Slăbiciune pe o parte a corpului

 

Simptome grave care ar putea indica o condiție care pune viața în pericol

 

Pierderea mirosului, cu senzatie de amorteala sau slabiciune brusca a brațului sau degetelor, mai ales atunci când se produce doar pe o parte a corpului, poate fi un semn de accident vascular cerebral. Se solicite asistență medicală imediată dacă apar simptome grave, inclusiv:

 

• Schimbare în nivelul de constiinta sau de vigilență, cum ar fi lesinul sau lipsa de reacție

• Schimbarea în starea mentală sau o schimbare bruscă de comportament, cum ar fi confuzie, delir, letargie, halucinații și iluzii

Vorbire deformata, tulburări de vorbire sau incapacitatea de a vorbi

• Paralizia sau incapacitatea de a misca o parte a corpului

• Dureri de cap severe

• Schimbarea bruscă a vederii, pierderea vederii, sau dureri de ochi

 

Diagnosticul de anosmie

 

Dacă vă confruntați cu o pierdere de miros care nu se poate atribui unei raceli sau alergii sau care nu se amelioreaza dupa o saptamana sau doua, contactati medicul. Acesta poate să arunce o privire în interiorul nasului cu un instrument special pentru a vedea dacă un polip sau o alta creștere afecteaza capacitatea de a mirosul sau daca este prezenta o infectie.

 

Pot fi necesare teste suplimentare efectuare de medicul ORL pentru a determina cauza anosmiei. O scanare CT poate fi necesara pentru a obtine un vedere mai detaliata a zonei.

 

Tratamente anosmie

 

Dacă congestia nazală de la o raceala sau alergie este cauza anosmiei, tratamentul nu este de obicei necesar, iar problema se va ameliora pe cont propriu. Utilizarea pe termen scurt a menticamentelor decongestionante poate deschide pasajele nazale, astfel încât să se poata respira mai usor. Cu toate acestea, în cazul în care congestia se înrăutățește sau nu dispare după câteva zile, este nevoie de consultul unui medic. Este posibil să existe o infecție caare are nevoie de antibiotice.

 

În cazul în care este prezent un polip sau o alta crestere, poate fi necesara chirurgia pentru a elimina obstrucția și a recapata simtul mirosului.

 

Dacă bănuiți că un medicament va afectează simțul olfactiv, discutați cu medicul dumneavoastră și vedeti dacă există alte opțiuni de tratament disponibile, care sa nu afecteze capacitatea de a mirosi. Niciodată nu încetați să luați un medicament fără să discutați mai întâi cu medicul.

 

Uneori, o persoană isi va redobândi spontan sentimentul de miros. Din păcate, anosmia nu este întotdeauna tratabila, mai ales dacă vârsta este cauza. Dar există măsuri pe care le puteți lua pentru a imbunati viata in conditii de capacitate de a mirosi. De exemplu, se pot instala detectoare de incendiu și alarme de fum în casa și la birou. Dacă apar orice îndoieli legate de siguranța unui aliment, acesta nu se mănânca.

 

Dacă fumati, renuntati la acest obicei. Fumatul poate afecta toate simturile, inclusiv simtul mirosului.

 

Suplimente naturiste Calivita pentru imbunatirea mirosului

 

- Combinarea de zinc cu vitamina C accelereaza vindecarea afectiunilor de la nivelul cailor respiratorii. Chelated Zinc este un supliment alimentar natural pe baza de zinc sub forma chelatata care asigura o eliberare prelungita si o absorbtie maxima.

 

- Intarirea sistemului imunitar este foarte importanta pentru prevenirea infectiilor, virozelor si racelilor care de cele mai multe ori duc la lipsa de miros, datorita congestiei nazale. ImmunAid este un supliment alimentar natural, care va protejeaza de toate aceste conditii.