Calivita Romania Calivita Germania
Acest Magazin online este autorizat de CaliVita® International Romania
Afectiune: Menopauza

Produse naturale recomandate Mod de administrare
1 Menopausal Formula 1-1-1
2 Rhodiolin 1-0-1
3 Strong Bones Plus 1-0-0
4 Evening Primrose Oil 1-1-0

Aspecte Generale si Tratament Naturist Menopauza


Menopauza este etapa din viata unei femei când ciclul menstrual se opreşte. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viaţa unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasă şi debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.

 

Menopauza poate apărea la femei după  vârsta de 45 de ani, deşi această scară variază  larg de la o femeie la alta. Vârsta medie de menopauză ar putea fi cea de 51 de ani. Trebuie să se inteleaga clar faptul că menopauza nu este un sfarsit abrupt al menstruaţiei. Declinul fluxului menstrual are loc treptat, pe măsura progresului lunilor. În general, o femeie poate spune ca a ajuns la menopauza dacă nu a avut niciun flux menstrual pentru cel puţin un an.

 

Caracteristicile clinice şi climaterice ale menopuazei

 

Simptomele menstruale. Acestea se manifesta prin mai multe forme : pierderea progresivă a fluxurilor menstruale, menstruatie la intervale prelungite si în cele din urmă încetarea acesteia, încetarea bruscă a menstruaţiei. Înainte de menopauza ciclurile menstruale devin anovulatorii. Orice pierdere mentruala excesiva, menstruatie neregulata sau hemoragie nu este menopauza, de obicei în astfel de situatii pot fi cauze ale unei patologii pelvine.

 

Cele mai multe femei rămân asimptomatice si se adaptează frumos modificărilor fiziologice ale menopauzei. Unele pot avea simptome uşoare de luare in greutate, dureri articulare, creşterea dorinţei sexuale, urmată de scăderea treptată.

 

Semne care apar treptat la o femeie normală în perioada de menopauză  şi ulterior.

 

1. Semne generale. Creşterea în greutate, depunerea de grăsime pe şolduri, fese si în jurul sanilor.

 

2. Semne genitale.

 

• Vulva - Atrofie progresivă cu părul rar si cu îngustarea deschiderii vaginale.

 

• Vagin - Acesta devine îngust cu "tenta" de bolta vaginala si subtierea mucoasei.

 

•Colul uterin – Tesutul vaginal se atrofiaza şi devine roşu si iritat.

 

Uterul - Organismul se simte mic şi greu.

 

Ovarele - devin greu de identificat.

 

Simptomele complexe ale menopauzei

 

În general, profesioniştii din domeniul medical sunt de acord că există cel puţin 37 de indicatori si simptome ale menopauzei, variind de la uşoare şi medii, pana la cele mai dramatice şi potenţial perturbatoare pentru stilul individual de viaţă. Vârsta medie de debut pentru menopauza este între 50 şi 52, insa trebuie să se aibă în vedere faptul că majoritatea femeilor incep sa experimenteze simptomele cu mai mulţi ani în prealabil. Mai jos vor fi prezentate informaţii succinte despre simptomele cele mai frecvente, urmate de o listă a celor rămase. Atunci când citiţi aceasta lista, nu va îngrijorati. Fiecare este doar un semn ca organismul functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze in cazul unei femei normale.

 

1. Bufeuri de cald sau rece:

 

Multe femei raporteaza ca se confrunta cu bufeuri de cald si rece, precum şi sentimente asociate de umezeală sau transpiraţie. Într-adevăr, bufeurile au devenit unul dintre cele mai "stereotipe" semne de menopauza. Atât bufeurile de cald cat si cele de rece reflecta o schimbare în termostatul intern al corpului, un factor care este reglementat de către hipotalamus. În timpul menopauzei, mai putin estrogen este produs de ovare. Hipotalamusul detectează această scădere a nivelului de estrogen, şi răspunde prin modificarea temperaturii corpului care provoacă, prin urmare, aceste sentimente inexplicabile de caldura sau frig.

 

2. Perioadele de ritm cardiac rapid sau neregulat:

 

Acesta este unul dintre simptomele mai puţin cunoscute şi mai înspăimântătoare ale menopauzei. De fapt, unele femei spun ca se simt ca şi cum ar avea insuficienţă cardiacă, palpitaţii, sau un atac de panica. În pofida unor cercetări în ceea ce priveste această problemă, comunitatea medicala nu a avut niciun răspuns clar de ce aritmia cardiacă apare la unele femei aflate la menopauza. De multe ori începe în cursul debutului simptomelor si până la menopauza propriu-zisa (în timpul fazei de"peri-menopauza") şi, bineînţeles, provoacă îngrijorare. Este important să se raporteze medicului acest simptom pentru a elimina alte cauze, potenţial mai grave.

 

3. Toane proaste, temperament bolnav şi sentimente de iritabilitate:

 

Anumite simptome pot face femeile aflate la menopauza sa se simta ca si cum ar fi intr-un montagne russe care nu poate fi controlat. Sindromul pre-menstrual, starile de iritabilitate sau schimbarile de dispozitie din timpul menopauzei sunt foarte frecvente şi uşor de explicat. Ele sunt cauzate de fluctuatiile hormonale naturale. Cele mai multe femei învata să facă faţă modificărilor de dispoziţie prin efectuarea de exercitii fizice regulate, sau efectuarea de tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia si  yoga.

 

4. Starea de nervozitate, suparate şi senzatia de plans din motive minore:

 

Deoarece hormonii lor se schimbă  atât de dramatic, femeile aflate la menopauză pot, de asemenea, sa se incarce de sentimente emotionale uneori chiar si fara motive. Confruntarea cu aceste modificari imprevizibile de dispoziţiei nu este uşoara, dar prin învăţarea mecanismelor de adaptare, cum ar fi exerciţiile de respiraţie şi tehnicile de relaxare, se poate diminua impactul.

 

5. Instalarea tulburarilor si intreruperilor de somn:

 

Din diverse motive, femeile aflate la menopauză pot dezvolta de multe ori deficiente de calciu. Deoarece calciul actioneaza ca un sedativ asupra organismului uman, aceasta deficienta poate duce la nelinişte, incapacitatea de a dormi, precum şi la tipare de somn tulburat pe parcursul intregii nopti. Bineînţeles, acest lucru poate fi extrem de frustrant si obositor pentru femei. Nu este surprinzător faptul ca lipsa de somn de calitate poate duce, de asemenea, la alte probleme, cum ar fi senzaţiile emoţionale intense sau indispozitie. Rezolvarea pentru multe femei consta intr-un supliment de calciu, precum şi in angajarea în exercitii blânde de relaxare pentru a le ajuta să doarma mai bine.

 

6. Cicluri menstruale neobisnuite sau neregulate, inclusiv sângerări uşoare sau mai abundente:

 

Deoarece menopauza este încetarea menstruatiei, este de la sine înţeles faptul ca femeile experimenteaza modificari ale ciclului menstrual, care în cele din urmă se încheie prin intreruperea completa a menstruatiei. Ceea ce femeile ar putea să nu ştie este că tulburările din perioadele lor mentruale pot apărea şi înainte ca menopauza sa înceapa. Unele femei raporteaza perioade neobişnuit de lungi sau scurte, diferite modele de sângerare, precum şi perioade fara menstruatie inainte ca menopauza sa se instaleze.

 

7. Diminuarea sau pierderea libidoului:

 

Odata cu menopauza apare si o scadere a nivelului hormonal, inclusiv o scădere a nivelului de estrogen. Acest lucru poate determina o reducere a libidoului sau a interesului pentru sex. Unele cercetări subliniază faptul că, deşi multe femei aflate la menopauza au un libido mai scazut, nivelul lor de activitate sexuala rămâne constant, sugerând ca relaţia dintre modificările hormonale obişnuite ale menopauzei si libido este una complexa.

 

8. Uscăciune vaginală:

 

Aşa cum am menţionat mai devreme, menopauza implică o reducere a nivelului de estrogen. Estrogenul este aşa-numitul hormon "feminin", care, printre altele, este responsabil pentru mentinerea tesutului sanatos, suplu si lubrifiere vaginala. Scaderea de estrogen, asa cum se intampla in timpul menopauzei, duce la uscaciune vaginala. O consecinţă nefericită poate fi un act sexual dureros.

 

9. Probleme gastro-intestinale, cum ar fi greaţă, indigestie, balonare şi gaze:

 

Multe femei nu sunt conştiente de faptul că echibrarea hormonala ajuta la mentinerea unei functionari normale a tractului gastro-intestinal. Estrogenul este un stimulent pentru tractul gastro-intestinal, şi, prin urmare, scăderea nivelului de estrogen poate provoca orice simptome, cum ar fi gaze, constipaţie, diaree si indigestie. De asemenea, modificările aduse nivelului de progesteron in timpul menopauzei pot cauza intreruperi in tiparele obisnuite ale intestinului.

 

Alte simptome ale menopauzei includ:

 

- Anxietate

 

- Ganduri morbide si sentimentele de groază şi reţinere

 

- Neclaritate mentală şi incapacitatea de concentrare

 

- Pierderea memoriei

 

- Incontinenta şi "frecvenţa" in urinare

 

-  Senzaţii neobişnuite pe piele, cum ar fi f mănâncărimi fantoma si furnicaturi

 

-  Articulaţii inflamate

 

-  Tensiune şi durere musculară

 

-  Sani sensibili şi sfarcuri hipersensibile

 

- Dureri de cap şi migrene

 

- Senzatie de balonare

 

- Depresie

 

-  Modificări ale starii de santate sau agravarea problemelor de sanatate deja existente

 

- Exacerbarea simptomelor alergice

 

- Creştere în greutate şi dezechilibre metabolice

 

- Subţierea sau pierderea părului de pe cap

 

- Creşterea părului facial

 

- Ameţeală, pierderea echilibrului şi dureri de cap la lumina

 

- Mirosuri ciudate sau neplăcute ale corpului

 

-  Intensificarea transpiraţiei

 

- Circulaţie slaba, senzaţie de furnicături la nivelul membrelor şi extremităţilor

 

- Sensibilitatea şi / sau sangerarea gingiilor

 

- Gingivita

 

- Osteoporoza

 

- Tinitus (zgomote ciudate în urechi)

 

- Letargie

 

Nu toate femeile vor experimenta toate simptomele din această listă sau vor trece printr-o combinaţie de mai multe. Secretul pentru a accepta mai usor menopauza este să ne amintim că fiecare simptom este normal şi va trece în cele din urmă.

 

Tratamente dietetice pentru menopauza

 

Complicaţiile din timpul menopauzei pot fi reduse prin aducerea unor schimbări în obiceiurile alimentare. Există unele puncte foarte benefice care pot fi urmate:

 

1. Alimentele amare sunt indicaţii dietetice bune. Legumele cu frunze de culoare verde inchis sunt în majoritate amare la gust. Acestea trebuie să fie încorporate în mod regulat in dieta unei femeie care se îndreaptă spre menopauza.

 

2. Alimentele astingente sunt, de asemenea, benefice. Aceste alimente includ fasole, soia, cartofi, varza şi alimentele din păsări de curte. Atât alimentele amare cat şi cele astringente ajuta la reducerea excesului de căldură din corpul femeii, care este produs în timpul menopauzei.

 

3. Alimentele acre, sarate si iuti sunt contraindicate in menopauza. Ceapa, usturoiul, muştarul şi ardeiul iute sunt alimente iuti. Tomatele, tamarinele, oţeturile şi cheagul sunt alimente acre. Acestea trebuie să fie evitate.

 

4. Consumul de alimente care pot oferi fito-estrogeni. Astfel de alimente sunt fructele de padure, pepenele verde, legumele, lemnul dulce şi rodiile.

 

In timpul menopauzei, nevoia de urmatoarele elemente nutritive creşte:

 

• Vitamina D - obţinuta din galbenus de ou, lapte şi ficat de animale

 

• Vitamina K - obţinut din legume verzi, cereale şi alimentele de origine animala

 

• Magneziul - obţinut din nuci, banane şi produse lactate

 

• Mangan - obţinut din cereale, tarate, nuci şi ceai

 

• Calciu - obţinut din lapte şi produse lactate.

 

Remediu naturist pentru diminuarea simptomelor de menopauza cu produse Calivita

 

-  Formulele naturiste pentru menopauza sunt create special pentru a ameliora simptomele si pentru a imbunatati calitatea vietii din aceasta etapa dificila din viata unei femei, iar Menopausal Formula, un complex, de vitamine, minerale si alti nutrienti, poate fi de mare ajutor.

 

- Stresul si depresia sunt stari aproape inevitabil prezente in viata unei femei aflata la menopauza. Gestionarea stresului si eliminarea depresiei sunt foarte importante pentru a putea accepta si trece mai usor peste aceasta etapa complexa, iar Rhodiolin va ajuta foarte mult in acest sens.

 

- Osteoporoza este o afectiune a oaselor caracterizata prin reducerea densitatii osoase, care se instaleaza in perioada de menopauza datorita deficientelor majore de calciu si datorita dezechilibrelor hormonale care se produc. Strong Bones Plus contine o proportie optima de calciu si vitamina D pentru a favoriza o absorbtie si o asimilare mai buna a calciului in oase.

 

- Uleiul de primula - Evening Primrose Oil – ajuta la inlaturarea simptomelor neplacute din timpul menstruatiei si menopauzei.


Legenda (la "Mod de administrare"):
1-1-1   reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.
calivita
Cosul de cumparaturi
Cumpara cu incredere!
La noi e simplu si sigur.
Newsletter
Aboneaza-te pentru noutati:
Comanda prin telefon
Livrare GRATUITA
Prin curier si posta romana pentru comenzi
mai mari de
400 lei
Oferte speciale site
La o comanda mai mare de 400 de lei primiti GRATUIT produsul Protect 4 Life
La o comanda mai mare de 600 de lei primiti Gratuit Zenthonic + Protect 4 Life
Promotie Aquarion
Promotie Noni CaliVita
Promotie Rhodiolin
Promotii si oferte Zenthonic
vezi Promotii CaliVita
Categorii produse Calivita
Vitamine / Multivitamine
Minerale / Oligoelemente
Slabit / Obezitate / Celulita
Tratament potenta / Fertilitate
Reumatism / Dureri articulare
Antistress / Stare depresie
Cosmetice
Imunitate
Digestie buna
Inima / Circulatie sange
Profilaxie / Combatere cancer
Produse naturiste destinate femeilor
Produse naturiste destinate copiilor
Detoxifiere
Putere concentrare / Memorare
vezi toate categoriie
Topuri
   Cele mai vandute produse Calivita
   Cele mai vizitate produse Calivita
Tratamente Afectiuni
Astm bronsic

Bronsita

Cancer de piele

Cistita

Depresie

Hemoroizi

Promotii CaliVita
Noni Sirop Calivita® pentru cresterea imunitatii | Comanda sucul Noni la promotie 185,90 lei
TVA inclus
NONI LICHID - Fortifiant al sistemului imunitar cu compozitie din fructul Noni, sirop (Morinda Citrifolia). Este recunoscut in efectul imunostimulator, tratarea depresiei, tulburarilor de somn etc.
        vezi toate promotiile
Cele mai noi produse Calivita
Liquid C + Bioflavonoide CaliVita® Vitamina C lichida cu bioflavonoide si calciu 85,69 lei
TVA inclus
LIQUID C PLUS BIOFLAVONOIDE - Sirop cu Vit C, bioflavonoide si calciu, pentru o absorbtie optima. Consumul regulat creste imunitatea organismului, ajuta la combatarea racelilor si gripelor, are efect antioxidant, anticancerigen, imbunatateste randamentul fizic.
vezi cele mai noi produse
Articole pe blog:
Remediu naturist pentru controlul alergiilor

Tratament naturist pentru cancer

Opiniile consumatorilor
Acidophilus with Psyllium
irimia vlad
pentru balonari [...]

Noni Lichid
Daniela
despre siropulnoni la copii [...]

VeinCare
dragan adriana
crema vein care in sarcina [...]

Meal Time
Gina Ion
Meal Time [...]

vezi toate opiniile
Termeni si conditii | Cumparaturi garantate | Politica de confidentialitate | ANPC

Retetanaturista.ro este un magazin online detinut de Centrul Medical Sanatatea, reprezentant autorizat de Calivita® International.
Produsele prezentate in acest magazin online contin TVA.
Metoda de livrare se face prin curier rapid sau prin posta, direct din depozitul central Calivita®. Plata se efectueaza la primirea coletului.
Centrul Medical Sanatatea depune eforturi pentru a crea continut unic si responsabil fata de cititorii site-ului retetanaturista.ro.
Acest continut, dar si responsabilitatea acestui magazine online, nu apartin de Calivita International si entitatile sale operatoare.
Continut inregistrat si protejat
Copyright 2009-2014   Reteta Naturista