Limfom non-Hodkin

Descriere Remediu Naturist

Limfomul non-Hodgkin (LNH) este un cancer al sistemului limfatic. Este al cincilea cel mai frecvent in Marea Britanie. In jur de 11.500 de oameni sunt diagnosticati cu LNH in fiecare an. Exista mai multe tipuri de NHL. Unele cresc foarte lent si ar putea sa nu aiba nevoie de tratament timp de luni sau ani. In unele cazuri, ar putea sa nu fie nevoie de tratament deloc, iar alte tipuri cresc rapid si au nevoie de tratament imediat dupa diagnostic.
 
 
Cum se dezvolta limfomul non-Hodgkin?
 
 
  • NHL, la fel ca si alte tipuri de cancer, este o boala a celulelor organismului. Corpul este format din celule care trebuie sa fie inlocuite pe masura ce imbatranesc sau sunt deteriorate. Acest lucru se intampla printr-un proces numit diviziune celulara - o celula se divide si isi face o noua copie.
 
  • In mod normal, diviziunea celulara este controlata cu atentie, astfel se produce o cantitate corecta de celule  pentru a satisface nevoile organismului. In cazul in care acest proces scapa de sub control dintr-un motiv oarecare, se produc prea multe celule si se poate dezvolta un cancer.
 
  • In LNH, celulele sanguine numite limfocite devin anormale. Aceste limfocite anormale (celule limfom) continua sa se divizeze si sa creasca, iar organismul scapa acest proces de sub control. De-a lungul timpului, numarul de celule de limfom creste si ele formeaza un nodul numit tumoare.
 
  • Locul cel mai comun pentru ca acest lucru sa se intample este in ganglionii limfatici. Dar LNH poate incepe in aproape oricare parte a corpului, inclusiv la nivelul stomacului, intestinului subtire, pielii, amigdalelor, tiroidei sau testiculelor. Limfomul care creste in afara ganglionilor limfatici este numit limfom extraganglionar.
 
  • Pentru ca limfocitele calatoresc in interiorul corpului, LNH se poate raspandi si in alta parte a corpului. Se poate raspandi prin intermediul sistemului limfatic de la ganglionii limfatici dintr-o parte a corpului la ganglionii limfatici din alta parte. Celulele de limfom se pot deplasa, de asemenea, in fluxul sanguin la organe, cum ar fi maduva osoasa, ficat sau plamani. In cazul in care celulele de limfom ajung la un nou domeniu, ele isi pot desfasura divizarea si formeaza o noua tumoare.

 

Tipuri de limfom non-Hodgkin
 
 
Exista mai multe tipuri diferite de LNH. Este foarte important ca medicul sa-l identifice pe cel corect, astfel incat sa poata prescrie cel mai bun tratament. Limfoamele sunt adesea descrise ca limfoame cu celule B sau limfoame cu celule T, in functie de originea lor celulara. Tipul de limfoame cu celule B sunt mai frecvente decat limfoamele cu celule T. Aproximativ 9 din 10 persoane diagnosticate cu LNH au un limfom cu celule B.
 
  • Cele mai frecvente tipuri de limfoame cu celule B sunt:
 
    -  limfom cu celule B difuz
    -  limfom folicular
 
Alte tipuri mai putin frecvente includ:
 
    - limfom Burkitt
    - limfom MALT 
    - limfom limfoplasmocitar (numit macroglobulinemia Waldenstrom).
    - limfom tiroidian.
 
  • Tipuri de limfoame cu celule T
 
Limfoamele cu celule T sunt mult mai putin frecvente. Exista o serie de tipuri diferite, inclusiv:
 
     - limfom cu celule T periferice
     - limfoame cutanate, inclusiv micoza fungoida si sindromul Sezary
     - limfom anaplazic cu celule mari
     - limfom cu celule T limfoblastice.
 
  • Limfoamele indolente si agresive
 
Limfoamele sunt, de asemenea, grupate ca indolente sau agresive. 
- Limfoamele indolente (numite uneori cu grad scazut) cresc foarte lent si ar putea avea nevoie de putin tratament, sau deloc, timp de luni sau ani, eventual. Unii oameni nu vor avea nevoie de tratament niciodata. Limfomul folicular este cel mai frecvent tip de LNH indolent.
 
- Limfoamele agresive (numite uneori de grad inalt) - Acestea cresc mai repede, provoaca, de obicei, simptome si au nevoie de tratament imediat. Limfomul difuz cu celule B este cel mai frecvent tip de limfom agresiv.
 
Un tip de limfom, numit limfom cu celule de manta, se afla intre limfomul indolent di agresiv, si este adesea tratat ca un limfom agresiv.
 
 
Semnele si simptomele de limfom non-Hodgkin
 
 
Cel mai frecvent simptom precoce a LNH este o umflatura nedureroasa in ganglionii limfatici intr-o singura zona a corpului, cum ar fi la nivelul gatului, axilei sau zonei inghinale. Unii oameni au si alte simptome legate de zona in care limfomul este localizat in corpul lor. Simptomele pot include: 
 
  • tuse, dificultati la inghitire sau respiratie dificila (in cazul in care limfomul este in zona pieptului).
  • indigestie, dureri de burta sau pierdere in greutate (in cazul in care limfomul este la nivelul stomacului sau intestinului).
 
In cazul In care NHL se extinde la maduva osoasa, se poate reduce numarul de celule sanguine. Acest lucru poate provoca:
 
  • oboseala (prea putine celule rosii in ssnge)
  • dificultate in lupta impotriva infectiilor (prea putine celule albe din sange)
  • invinetire sau sangerare (prea putine celule de sange pentru coagulare, numite trombocite).
 
LNH poate provoca, de asemenea, simptome generale, inclusiv:
 
  • transpiratii abundente pe timpul noptii
  • temperaturi ridicate, care vin si pleaca, fara nici o cauza evidenta
  • scadere in greutate inexplicabila
  • oboseala
  • mancarimi ale pielii care nu dispar.
 
Cauzele limfomului non-Hodgkin
 
 
Pentru cei mai multi oameni cu LNH, cauza nu este gasita. Dar, exista factori care pot creste riscul de a dezvolta LNH. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care dezvolta LNH nu au neaparat acesti factori de risc.
 
  • Un sistem imunitar slabit
In cazul in care sistemul imunitar nu functioneaza pe deplin, riscul de a dezvolta limfom este mai mare. Anumite conditii reduc imunitatea, cum ar fi HIV. Persoanele care iau medicamente pentru a slabi (suprima) sistemul imunitar dupa un transplant de organe, de asemenea, au un risc mai mare.
 
  • Boala autoimuna
 
Bolile autoimune se dezvolta atunci cand sistemul imunitar ataca tesuturile corpului sanatos din greseala. Mai multe tulburari autoimune pot creste riscul de a dezvolta LNH. Acestea includ artrita reumatoida, sindromul Sjogren (care provoaca ochi uscati si gura uscata) si tiroidita Hashimoto (care cauzeaza inflamatie a glandei tiroide).
 
Doctorii nu inteleg pe deplin de ce aceste tulburari cresc riscul de a dezvolta LNH. Se poate datora efectelor starii autoimune, faptului ca unele tratamente pentru boli autoimune suprima sistemul imunitar, sau datorita  unei combinatii a acestor lucruri.
 
  • Tratamentul cancerului precedent
 
LNH este mai frecvent la persoanele care au fost tratate pentru cancer inainte. Tratamentul cu radioterapie, sau cu unele medicamente de chimioterapie, poate creste riscul unei persoane de a dezvolta LNH multi ani mai tarziu. Cu toate acestea, riscul este foarte mic in comparatie cu beneficiul acestor tratamente, in primul rand.
 
 
  • Infectie
 
Unii virusi sau unele bacterii pot creste riscul de a dezvolta LNH. O infectie la stomac numita Helicobacter pylori poate provoca, uneori, un tip de LNH in stomac. Aceast tip se numeste limfom MALT. Virusul Epstein Barr (VEB), care provoaca febra glandulara, poate creste usor riscul de a dezvolta LNH. Riscul de a provoca LNH este cel mai mare la persoanele care au un tratament de suprimare a sistemului  imunitar pe termen lung, dupa un transplant de organe.
 
  • O ruda apropiata cu NHL
 
Persoanele care au o ruda apropiata (parinte, frate sau sora), cu NHL au un risc usor crescut (3%) de a-l dezvolta ei insisi. 
 
 
Cum este diagnosticat limfomul non-Hodgkin?
 
 
Cele mai multe persoane cu limfom non-Hodgkin ajung la medic deoarece au simtit un nod care nu a disparut,  dezvolta unele dintre celelalte simptome ale LNH, sau pur si simplu,  nu se simt bine si consulta medicul pentru un control.
 
Daca apar semne sau simptome care sugereaza ca o persoana ar putea avea limfom non-Hodgkin, vor fi efectuate examene si teste pentru a afla sigur daca acesta este diagnosticul, iar in caz afirmativ, pentru a determina exact tipul de limfom.
 
Multe dintre simptomele de limfom non-Hodgkin nu sunt suficient de specifice pentru a determina daca acestea sunt cauzate de cancer. Cele mai multe dintre ele pot fi, de asemenea, cauzate de probleme non-canceroase, cum ar fi infectii, sau  alte tipuri de cancer.
 
De exemplu, ganglionii limfatici sunt cel mai adesea cauzati de infectii decat de limfom non-Hodgkin. Din acest motiv, medicii prescriu de multe ori antibiotice si astepteapta cateva saptamani pentru a vedea daca nodurile dispar.
 
In cazul in care nodurile raman la fel sau continua sa creasca, medicul poate efectua apoi o biopsie.
 
O biopsie ar putea fi necesara imediat, daca marimea, textura, sau localizarea nodului, ori prezența altor simptome sugereaza puternic un cancer. Intarzierea diagnosticului pentru cateva saptamani nu este nociva, cu exceptia cazului in care este un limfom care creste foarte rapid.
 
 
Care sunt tratamentele pentru limfom non-Hodgkin?
 
 
Pentru limfomul non-Hodgkin, tratamentele se bazeaza pe tipul de limfom non-Hodgkin diagnosticat, stadiul acestuia si simptomele prezente, daca este cazul. Scopul tratamentului este de a eradica limfomul si de a cauza daune cat mai putin posibil pentru celulele normale, pentru a minimiza efectele secundare ale tratamentului. 
 
Cele mai frecvente tratamente pentru limfom non-Hodgkin includ:
 
  •   Chimioterapia (medicamente)
  •   Radioterapia
  •   Imunoterapia, inclusiv anticorpi monoclonali
  •   Inhibitorii tirozin kinazei
  •   Transplant de celule stem
  •  O interventie chirurgicala, in cazuri rare
 
Aceste tratamente pot fi utilizate in combinatie sau in monoterapie, in funciie de tip, etapa si simptomele limfomului non-Hodgkin.
 
 
Prevenirea limfomului non-Hodgkin
 
 
Deoarece cauzele limfomul non-Hodgkin sunt necunoscute in mare parte, exista cateva modalitati de prevenire. Cercetatorii spun ca este importanta prevenirea infectiilor, care au fost asociate cu limfom non-Hodgkin ( infectii cu HHV-8, HIV, HTLV-1, si H. pylori). Evitarea expunerii la anumite substante chimice, cum ar fi plumb, arsenic, pesticide, clorura de vinil si azbest, poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta limfom non-Hodgkin. Purtarea echipamentului de protectie adecvat la locul de munca si acasa casei este importanta in cazul in care exista posibilitatea de expunere la aceste substante chimice.
 
 
Tratament naturist pentru limfom non - Hodgkin cu produse Calivita
 
Noni Lichid este un foarte bun aliat natural al sistemului natural de apare al organismul. Damnacantalul are efect anticancerigen prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase si stimularea formarii celulelor T si B, macrofagelor si celulelor limfocitare, cu rol in cresterea imunitatii.
 
Liquid Chlorophyll - clorofila extrasa din lucerna cu efect regenerator asupra tesuturilor, anticangerigen, alcalinizant si inhibator al mirosurilor corporale neplacute. Clorofila obtinuta din lucerna este un agent de detoxifiere excelent, precum si un anticangericen si un remediu natural pentru diverse afectiuni.

 

Noni Lichid se administreaza inainte de masa cu o jumatate de ora cate o lingura de sirop

Liquid Chlorophyllse administreaza la o ora dupa masa cate o lingura de sirop


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Limfom non-Hodkin

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Sucul de noni sustine sistemul imunitar, contribuie la formarea anticorpilor si blocheaza inmultirea virusilor. Are efect analgezic, antibacterial, antifungic, antiviral si anticancerigen prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase.
2. Liquid Chlorophyll278.00 Ron1-0-1Lichid 473 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Neoplazie limfocitara clonala maligna cu originea in tesuturile limfatice (exceptie: plasmocitom cu manifestare medulara primara). Dupa evolutia clinica se face clasificarea in LNH cu malignitate inalta sau scazuta.

 

Tablou clinic –desi exista diferite manifestari clinice, multi pacienti se prezinta cu adenopatie periferica asimptomatica. Ganglionii limfatici mariti sunt elastici si delimitati, iar mai tarziu devin impastati. La unii pacienti se manifesta boala local, dar cei mai multi au arii multiple de interes. Inelul Waldeyer (in special amigdalele) este un sediu ocazional al bolii. Limfadenopatia mediastinala si retroperitoneala poate sa provoace simptome de compresie pe diferite organe. Tegumentele si oasele sunt interesate initial la 15% din pacientii cu limfom difuz cu celule mari si la 7% in forma difuza, cu limfocite mici. Aproximativ 33% din pacientii cu forme abdominale sau toracice extensive dezvolta ascita chiloasa sau revarsat pleural din cauza obstructiei limfatice. Pierderea in greutate, febra, transpiratiile nocturne si astenia indica boala diseminata. Anemia este prezenta la aproximativ 33% din pacienti si se instaleaza in cele din urma la cei mai multi pacienti. Poate fi provocata de sangerari prin afectare gastrointestinala sau prin niveluri scazute de plachete, de hemoliza prin hipersplenism sau anemie hemolitica. Hipogamaglobulinemia produsa de o scadere progresiva a productiei de imunoglobuline apare la 15% din pacienti si poate sa predispuna la infectii bacteriene severe.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere localizata in cadranul abdominal drept
febra ce apare in absenta unei probleme medicale evidente
astenie pronuntata
limfodenopatie nedureroasa
slabire ponderala inexplicata
HerpesDetalii Afectiune
Herpes simplex sunt virusuri omniprezente, agenti patogeni adaptati la gazda care cauzeaza o mare varietate de stari si conditii. Exista doua tipuri: virusul herpes simplex tip 1 (VHS-1) şi tip 2 (VHS-2). Ambele sunt strans legate intre ele, dar difera in epidemiologie. HSV-1 este in mod traditional asociat cu boli orofaciale, in timp ce HSV-2 este in mod traditional asociat cu boli genitale, cu toate acestea, localizarea leziunilor nu este indicata neaparat de tipul viral.
Imunitate scazutaDetalii Afectiune
Sistemul imunitar este o retea a corpului de celule si organe, care este special dezvoltata pentru a lupta impotriva infectiilor. Deficientele in sistemul imunitar pot fi congenitale, adica innascute, sau dobandite, cauzate de factori externi. O persoana cu imunitate scazuta este supusa unui risc crescut de infectii si boli.
InfectiiDetalii Afectiune
Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de organismep recum bacteriile, virusurile, fungii sau parazitii. Multe organisme traiesc in si pe corpurile noastre. Acestea sunt in mod normal, inofensive sau chiar utile, dar in anumite conditii, unele organisme pot provoca boli.
LeucemieDetalii Afectiune
Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Exista mai multe categorii largi de celule sanguine, inclusiv celulele rosii sanguine (CR), globulele albe (GA sau CA) si trombocitele. In general, leucemia se refera la cazurile de cancer ale celulelor albe.
Leucopenie (scaderea numarului de leucocuite)Detalii Afectiune
Leucopenia este o conditie medicala caracterizata prin scăderea numărului de celule albe din sânge (leucocite). Aceasta scadere poate fi provocata de anumite medicamente, precum chimioterapia si radioterapia pentru cancer, de chirurgie, transplant de celule stem, sau transplant de maduva osoasa. 
Lupus eritematosDetalii Afectiune
Boala cronica inflamatorie a tesutului conjunctiv de cauza necunoscuta, care poate interesa articulatiile, rinichii, suprafetele seroase si peretii vasculari si care apare predominant la femei tinere, dar si la copii. Tabloul clinic - este foarte polimorf. LES poate debuta brusc, cu febra simuland o infectie acuta, sau insidios, in luni sau ani, cu episoade de febra si stare generala alterata. Cefaleea vasculara, epilepsia sau psihozele pot fi manifestarile initiale. Acuzele bolnavului se pot datora interesarii oricarui organ sau sistem.

0 recenzii pentru Limfom non-Hodkin

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.