Insuficienta renala si rinichi polichistic

Descriere Remediu Naturist

Ce sunt rinichii?

 

Rinichii joaca un rol cheie în funcţia organismului, nu numai prin filtrarea sângelui şi eliminarea de deşeuri, ci şi prin echilibrarea nivelurilor de electroliti in organism, controlul tensiunii arteriale, precum şi stimularea producţiei de celule rosii din sange.

Rinichii au capacitatea de a monitoriza cantitatea de lichid din corp, concentraţiile de electroliti, cum ar fi de sodiu şi de potasiu, si echilibrul acido-bazic al organismului. Acestia filtreaza produsele reziduale ale metabolismului corpului, cum ar fi ureea din metabolismul proteinelor si acidul uric din defalcarea ADN-ului.

Când sangele ajunge la rinichi, senzorii din cadrul acestora decid cât de multă apă sa elimine ca urina, si concentratia de electroliţi. De exemplu, dacă o persoană este deshidratata de la efort fizic sau de la o boală, rinichii vor depozita pe cat mai multa apa posibil, iar urina devine foarte concentrata. Când in corp este prezenta o cantitate adecvata de apa, urina este mult mai diluata, si devine clara. Acest sistem este controlat de renina, un hormon produs în rinichi, care este o parte din fluide şi sistemele de reglare a presiunii de sange a organismului.

Rinichii sunt, de asemenea, sursa de eritropoietina in organism, un hormon care stimulează măduva osoasă pentru a produce celulele rosii din sange. Celulele speciale din rinichi monitorizeaza concentratia de oxigen din sange. În cazul în care nivelurile de oxigen scad, nivelurile de eritropoietina cresc şi organismul începe să producă mai multe celule rosii in sange. După ce sângele este filtrat de catre rinichi, urina este excretata prin ureter, un tub subţire, care se conecteaza la vezica urinara. Aceasta este apoi stocata in vezica urinara, în aşteptarea urinarii.

 

Care sunt cauzele insuficientei renale?

 

Insuficienta renala poate sa apara de la o situatie acuta sau de la probleme cronice.

In insuficienta renală acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism. Lista de cauze este de multe ori clasificata in functie de prejudiciul care a avut loc.

Cauzele prerenale sunt datorate alimentării scăzute cu sânge la rinichi. Exemple de cauze prerenale de insuficienta renala sunt:

 

  • Hipovolemia (volum mic de sange), din cauza pierderii de sange;
  • Deshidratarea de la pierderea de lichid din corp (de exemplu varsaturi, diaree, transpiratie, febra);
  • Consumul sarac de lichide;
  • Medicamentele, de exemplu diureticele, pot duce la pierderea excesiva a apei din organism ;
  • Fluxul de sange anormal la şi de la rinichi din cauza obstrucţiei arterei sau venei renale.

 

Cauzele renale de insuficienta renala (afectarea directa a rinichilor în sine) includ:

 

  • Septicemie renala: Sistemul imunitar este coplesit de la o infectie si cauzeaza inflamatia si oprirea rinichilor. Acest lucru, de obicei, nu se întâmplă cu infecţii ale tractului urinar.
  • Medicamente: Unele medicamente sunt toxice pentru rinichi, inclusiv medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul si naproxenul. Altele medicamente potenţial toxice includ antibioticele, cum ar fi aminoglicozidele, litiul, medicamentele care conţin iod, cum ar fi cele injectate la radiologie pentru studii de colorare.
  • Rabdomioliza: Aceasta este o situaţie în care există o defalcare musculara semnificativa în organism, iar fibrele musculare deteriorate blocheaza sistemul de filtrare al rinichilor. Acest lucru poate apărea din cauza unor traume, leziuni prin strivire şi arsuri. Unele medicamente folosite pentru tratarea colesterolului ridicat pot provoca rabdomioliza.
  • Mielom multiplu
  • Glomerulonefrita acuta sau inflamatia glomerulilor renali, sistemul de filtrare al rinichilor. Multe boli pot provoca aceasta inflamatie, inclusiv lupus eritematos sistemic, granulomatoza Wegener si sindromul Goodpasture.

 

Cauzele post renale de insuficienta renala se datorează unor factori care afectează fluxul de urină:

 

  • Obstructionarea vezicii urinare sau a ureterelor poate provoca presiune, deoarece rinichii continua sa produca urina, dar obstructia acţionează ca un baraj, iar urina revine inapoi la rinichi. Când presiunea creşte suficient de mare, rinichii sunt deteriorati şi se blocheaza.
  • Hipertrofia de prostata sau cancerul de prostata ar putea bloca uretra si preveni golirea vezicii urinare.
  • Tumorile in abdomen, care înconjoară si blocheaza uretere.
  • Pietre la rinichi. De obicei, pietrele la rinichi afecteaza doar un singur rinichi şi nu duc la insuficienta renala. Cu toate acestea, în cazul în care există doar un singur rinichi prezent, o piatra la rinichi poate provoca insuficienta renala.

 

Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de:

 

  • Diabet zaharat prost controlat
  • Tensiune arteriala prost controlata
  • Glomerulonefrita cronică

Cauzele mai putin comune de insuficienţă renală cronică sunt:

  • Boala de rinichi polichistic,
  • Nefropatie de reflux,
  • Pietre la rinichi,
  • Boli de prostata.

 

Ce este boala de rinichi polichistic?

 

Boala de rinichi polichistic este o afectiune genetica caracterizata prin cresterea de numeroase chisturi în rinichi.

Atunci când chisturi se formeaza in rinichi, acestea sunt umplute cu lichid si pot mari profund rinichii în timp ce înlocuieşte o mare parte din structura lor normala, rezultând într-o funcţie renală redusă, care duce la insuficienta renala. Aceste chisturi cauzeaza insuficienta renala de obicei după mulţi ani în care pacientul necesită dializă sau transplant renal. Aproximativ o jumătate din persoanele cu cel mai comun tip de progres al afectiunii progreseaza la insuficienta renala, de asemenea, numita stadiul final al bolii renale.

 

Care sunt simptomele de insuficienta renala?

 

  • La inceput, insuficienta renala poate fi asimptomatica (nu produce nici un simptom). Odată cu scăderea funcţiei renale, simptomele sunt legate de incapacitatea de a reglementa contitatea de apă şi electroliţi, pentru a elimina deşeurile din organism, şi pentru a promova productia de celule rosii din sange. Letargia, slabiciunea, dificultatile de respiratie, şi umflarea generalizată sunt simptome care pot să apară. Nedepistata sau netratata, insuficienta renala poate dezvolta conditii care pun viata în pericol.

 

  • Acidoza metabolica, sau aciditatea crescută a corpului din cauza incapacităţii de a produce bicarbonat va modifica metabolismul de enzime şi de oxigen, cauzand insuficienta de organ.

 

  • Incapacitatea de a elimina potasiu şi creşterea nivelului de potasiu din ser (hiperpotasemie), este asociata cu tulburari de ritm cardiac fatal (aritmii), inclusiv tahicardie ventriculară şi fibrilaţie ventriculară.

 

  • Creşterea nivelului de uree din sânge (uremie) poate afecta funcţia unei varietati de organe incepand cu  creierul (encefalopatie), cu modificarea de gândire, si continuind cu inflamatia mucoasei inimii (pericardită) si o functie musculara scăzuta din cauza unor niveluri scăzute de calciu (hipocalcemie).

 

  • Slabiciunea generalizata poate fi din cauza anemiei, o scădere a numărului de celule rosii din sange, deoarece nivelul de eritropoetină produsa de rinichii deteriorati nu stimulează în mod adecvat măduva osoasă. O scădere de celule rosii este egală cu o scădere în oxigen, capacitatea de suport a sangelui, ducand la o livrare de oxigen scăzuta. Cu mai putin oxigen, celulele folosesc mai usor metabolismul anaerob (fără oxigen), conducand la cantităţi crescute de acid, care nu poate fi abordat de către rinichii deja afectati.

 

  • Deoarece produsele de deşeuri se construiesc în sânge, pierderea poftei de mâncare, letargia si oboseala devin evidente. Se poate ajunge pana la punctul în care funcţia mentală va scădea şi poate sa apara coma.

 

  • Pentru ca rinichii nu pot aborda sarcina acidului care se afla în creştere în organism, respiraţia devine mai rapidă deoarece plamanii încearcă să separe aciditatea de dioxidul de carbon. Tensiunea arterială poate să crească din cauza excesului de lichid, iar acest lichid poate fi depus în plămâni, cauzând insuficienţă cardiacă congestivă.

 

Tratament pentru insuficienta renala

 

Prevenirea este întotdeauna obiectivul in insuficienţă renală. Bolile cronice, cum ar fi hipertensiunea şi diabetul sunt devastatoare din cauza daunelor pe care le pot face la rinichi si alte organe. De-a lungul vieţii este importanta menţinerea zahărului din sânge şi a tensiunii arteriale în limite normale. Tratamentele specifice sunt dependente de boli subiacente.

Odata ce insuficienta renala este prezenta, obiectivul este de a preveni deteriorarea în continuare a funcţiei renale. Dacă problemele renale sunt ignorate, rinichii vor finaliza printr-un eşec, insa dacă bolile subiacente sunt abordate şi tratate agresiv, funcţia renală poate fi conservata, deşi nu întotdeauna îmbunătăţita.

 

  • Dieta 

 

Dieta este un element important pentru cei cu insuficienţă renală. Consultarea cu un dietetician ar putea fi de ajutor pentru a înţelege care sunt alimentele addecvate in aceste conditii. Deoarece rinichii nu pot elimina cu uşurinţă excesul de apă, sare, sau de potasiu, acestea ar trebui să fie consumate în cantităţi limitate. Alimentele bogate in potasiu sunt bananele, caisele, şi substituenţii de sare.

Fosforul este un produs chimic care este asociat cu metabolismul calciului şi poate fi crescute în organism, în insuficienţă renală. Prea mult fosfor poate duce la pierderea de calciu din oase şi provoca osteoporoza si fracturi. Alimentele cu conţinut mare de fosfor includ lapte, brânză, nuci si bauturi tip cola.

 

  • Medicamente 

 

Medicamentele pot fi folosite pentru a ajuta la controlul unora dintre problemele asociate cu insuficienţă renală.

• Medicamente pentru reducerea nivelului de fosfor (carbonat de calciu, calcitriol)

• Medicamente pentru stimularea producţiei de celule roşii sanguine (eritropoietina, darbepoetina)

• Medicamente pentru producţia de celule roşii in sânge (suplimente de fier)

• Medicamente pentru controlul tensiunii arteriale

• Vitamine

Odată ce rinichii esueaza complet, optiunile de tratament sunt limitate la dializa sau transplant de rinichi.

 

Suplimente naturale Calivita de ajutor in insuficienta renala si rinichi polichistic

 

- Supliment alimentar cu efect de antibiotic natural ParaProteX este o solutie de tratament naturist pentru infectii urinare, bacteriene si fungice, care de obicei pot afecta functia renala.

- Extractul de usturoi si pantrunjel din compozitia Garlic Caps are fect de antibiotic natural, protejand astfel organismul de diferite forme de infectii, precum Stafilococul, E.Coli, Proteus Pseudomonas, Candida albicans, si altele. Usturoiu este benefic in reglarea tensiunii arteriale, si are de asemenea proprietati de detoxifiere pentru organism.

- Capacitatea de rezistenta si autovindecare a organismului poate fi imbunatita cu ajutorul suplimentului nutritional ImmunAid.

- Apa alcalina ionizata, imbgatita cu oxigen, obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion are proprietati terapeutice pentru organism. Ofera o mai buna hidratare si oxigenare, iar alcalinitatea sa impiedica dezvoltarea de boli. Detoxifiaza organismul, prin eliminarea de substante toxice si metale grele, si de asemenea intareste sistemul imunitar.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Insuficienta renala si rinichi polichistic

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ParaProteX174.00 Ron1-1-0100 tablete = 100 gDetalii Produs
Supliment alimentar natural, pe baza de extracte din plante atent selectate, foarte eficient in tratamentul si prevenirea infectiilor urinare, care de multe ori pot fi cauza unor complicatii si probleme renale.
2. Garlic Caps73.10 Ron0-1-1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Usturoiul este un antibiotic natural, ce ne protejeaza de infectii de tot, felul inclusiv urinare, are proprietati de detoxifiere pentru organism si este benefic in reglarea tensiunii arteriale.
3. ImmunAid200.00 Ron1-1-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
Supliment alimentar pe baza de plante, creat special pentru a sprijini sistemul natural de aparare al organismului impotriva imbolnavirii. Previne aparitia infectiilor si sustine autovindecarea.
4. Aquarion11500.00 Ron2l/zi apa alcalina ionizata1Detalii Produs
Apa alcalina ionizata este un foarte bun detoxifiant natural, ce mentine sanatatea renala in parametrii optimi. Elimina toxinele, ofera o hidratare foarte buna si oxigneaza tesuturile.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
hipertensiune arteriala
sange in urinaRinichi polichistici
scadere in greutate
dispnee
urinari frecventeRinichi polichistici
edeme ale ploapelor, membrelor inferioare si superioare
infectii ale tractului urinarRinichi polichistici
dureri lombare care pot fi unilaterale sau bilaterale si care pot iradia pana la etajul abdominal inferior
urina tulbure
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Insuficienta renala si rinichi polichistic

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.