Imbatranire tesuturi

Descriere Remediu Naturist

 
Cauzele imbatranirii normale, schimbarilor graduale ale organismului, organelor, tesuturilor si celulelor?
 
Modificarile cauzate de imbatranire afecteaza intregul organism. Aceste modificari sunt evidente cu usurinta in domenii precum frumusetea - aspectul parului si tenului. Schimbari nevazute apar si in organele interne, in tesuturi si in celule. Organele sunt formate din tesuturi, iar tesuturile sunt formate din celule. Imbatranirea este un proces care afecteaza fiecare celula din organism.
 
Varsta aduce modificari in cantitatea, tipul si localizarea tesutului in organism. De exemplu, de-a lungul timpului se acumuleaza mai multa grasime in zona centrala a trunchiului, iar cantitatea de muschi la nivelul picioarelor scade. Organele isi pierd toate celulele lent, precum si o parte din functia lor.
 
Pe masura ce corpul imbatraneste, celulele din toate tesuturile si organele aduc modificari ale corpului. Celulele isi pierd incet capacitatea de a se diviza si reproduce la fel de usor. Grasimea este depozitata in celule, tesuturi si organe. Acest lucru contribuie la o pierdere a functiei in timp. Țesuturi, precum oasele, muschii si pielea devin mai putin elastice (mai rigide). Membranele celulelor se modifica, iar celulele sunt mai putin echipate pentru a absorbi oxigen si elibera dioxid de carbon si deseuri.
 
Corpul are multe celule suplimentare. Rinichii, ficatul, inima si creierul nu au nevoie de toate celulele pentru a functiona bine. Acesta este motivul pentru care, la inceput, oamenii nu pot observa ca isi pierd din celule si si din functie. In cele din urma, cand se pierd destul de multe celule, organele sunt afectate. La unii oameni, acest lucru se poate intampla inca din anii '50.
 
Din cauza modificărilor fluxului sanguin la nivelul creierului si inimii, unii oameni pot observa schimbari in capacitatea lor de a gandi sau de a exercita, incepand in jurul varstei de 50. Altii nu observa aceste probleme pana la o varsta mult mai inaintata. Orice probleme grave de sanatate se pot agrava sau pot accelera acest declin.
 
 
Modificari cauzate de imbatranire
 
 
Celulele sunt blocurile de baza ale tesuturilor. Toate celulele prezinta modificari odata cu inaintarea in varsta. Ele devin mai mari si sunt mai putin capabile sa se divida si reproduce. Printre alte modificari, se inregistreaza o crestere in pigmenti si substante grase din interiorul celulei (lipide). Multe celule isi pierd capacitatea de a functiona, sau incep sa functioneze anormal.
 
Produsele de deseuri se acumuleaza in tesutul odata cu inaintarea in varsta. Un pigment cafeniu cu suport lipidic, numit lipofuscina,  se colecteaza in multe tesuturi, ca si alte substante grase.
 
Modificarile apar si la nivelul tesutului conjunctiv, care devine din ce in ce in ce mai rigid. Acest lucru face ca organele, vasele sanguine, si caile respiratorii sa devina mai rigide. membranele celulare se modifica iar tesuturile nu mai primesc o contitate la fel de mare de oxigen si substante nutritive, iar eliminarea de dioxid de carbon si deseuri devine mai anevoioasa.
 
Multe tesuturi isi pierd din masa. Acest proces se numeste atrofie. Anumite tesuturi devin cocoloase (nodulare), sau mai rigide.
 
Din cauza modificărilor la nivelul celulelor si tesuturilor, organele, de asemenea, se modifica pe masura ce imbatranesc. Organele imbatranite isi pierd treptat, in mod progresiv, functia si exista o scadere a capacitatii de functionare maxima. Cei mai multi oameni nu observa aceasta pierdere, pentru ca rareori este nevoie sa isi utilizeze organele la capacitatea lor maxim.
 
Organele au o capacitate de rezerva, pentru a functiona dincolo de nevoile obisnuite. De exemplu, inima unui copil de 20 de ani, este capabila de o pompare de aproximativ 10 ori mai mare decat este de fapt necesar pentru a-si mentine viata. Dupa 30 de ani, aproximativ 1% din aceasta rezerva se pierde in fiecare an.
 
Cele mai importante schimbari în rezerva de celulele apar la nivel de inima, plamani si rinichii. Cantitatea de rezerva pierduta variaza intre oameni, precum si intre organele unei persoane.
 
Aceste modificari apar incet si pe o perioada lunga de timp. Chiar si asa, atunci cand un organ este solicitat mai mult decat de obicei, nu poate fi în masura sa isi creasca functia. Se poate dezvolta insuficienta cardiaca subita sau si alte probleme, atunci cand corpul este solicitat mai mult decat de obicei. Factorii care produc un volum de munca suplimentar (factorii de stres din organism) includ urmatoarele:
  • Anumite medicamente
  • Boala
  • Modificari semnificative de viata
  • O crestere brusca a cerintelor fizice
  • O schimbare brusca a activitatii
  • Expunerea la o altitudine mai mare
Pierderea rezervei, de asemenea, face mai grea restabilirea echilibrului in organism. Medicamentele sunt eliminate din organism intr-un ritm mai lent. Pot fi necesare doze mai mici de medicamente, precum si efectele secundare devin mai frecvente.
 
Efectele secundare ale medicamentelor pot mima simptomele multor boli, deci este usor de confundat o reactie a unor medicamente cu o boala. Unele medicamente au efecte secundare complet diferite la varstnici, in comparatie cu persoanele mai tinere.
 
 
Alti factori care pot afecta modul in care organele functioneaza in corp includ:
 
  • Stresul emotional sau psihologic, cum ar fi depresia, sau modificari semnificative de viata
  • Factorii de mediu, inclusiv expunerea la toxine
  • Genetica
  • Nivelul de activitate fizica
  • Stresul fizic, cauzat de boli sau de poluarea mediului
  • Nutritia proasta
  • Fumatul sau consumul de alcool
  • Abuzul de droguri
 
Pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, ei sunt mai putin capabili sa indeparteze medicamentele din organism, din cauza scaderii functiei hepatice si renale. Medicamentele pot ramane in organism mai mult timp si pot provoca mai multe efecte secundare. Din cauza schimbărilor de la nivelul ficatului, descompunerea colesterolului in sange, de asemenea, scade. Acest lucru poate duce la acumularea de colesterol in sange si vasele de sange.
 
 
Putem reduce sau incetini efectele imbatranirii asupra organelor, tesuturilor si celulelor prin unele schimbari in stilul de viata:
 
  • Evitarea expunerii la materiale periculoase
  • Evitarea fumatului si a alcoolului
  • Evitarea epunerii la soare timp indelungat
  • O dieta corespunzatoare si mentinerea unei greutati normale
  • Exercitiul fizic in mod regulat, de 3 pana la 5 ori pe saptamana
  • Controlul afectiunilor cronice, cum ar fi diabetul zaharat
  • Odihna suficienta
  • Activitate sociala, mentala si emotionala pozitiva
 
 
 
Cum pot ajuta suplimente naturiste Calivita in prevenirea imbatranirii tesuturilor?
 
  • Senior Formula este un sumpliment alimentat creat special pentru a completa necesarul de vitamine, minerale si alti nutrienti valorosi la persoanele adulce si in varsta. Contine nutrientii si dozele necesare pentru a mentine o viata de calitate, de lunga durata, fara o vulnerabilitate crescuta la boli.
 
  • Coenzime Q10, Vitamina A, E si Seleniu sunt antioxindati de exceptie, vitali pentru organismul uman. Ne apara de invazia radicalilor liberi, raspunzatori pentru procesul oxidativ si bolile grele, precum cancerul, afectiunile cardiace si toate celelalte boli degenerative.
 
  • Acizii grasi Omega 3 sunt o grasime sanatoasa, necesara pentru mentinerea echilibrului de lipide in organism, controlul proceselor inflamatorii si protectia impotriva bolilor cardiace, osoase, afectiunilor de la nivelul creierului sau pielii. 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Imbatranire tesuturi

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Senior Formula105.00 Ron1-1-0 dupa masa90 tablete = 87 gDetalii Produs
Un produs creat special pentru persoanele adulte si varstnice, in scopul de a completa necesarul zilnic de nutrienti pentru mentinerea unei sanatatii optime, o viata lunga si o sansa redusa de imbolnavire.
2. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-0 dupa masa30 capsule = 14.4gDetalii Produs
Conezima Q 10, impreuna cu antioxidanti valorosi, precum seleniul, vitaminele A si E, asigura o buna functionare a celulelor si reduc semnificat imbatranirea prematura a celulelor si tesuturilor, mentinandu-ne trupurile tinere si sanatoase.
3. Omega 3104.80 Ron1-1-0 dupa masa100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 sunt grasimi esentiale pentru buna functionare a creierului, inimii, pentru sanatatea pielii si integritatea tesuturilor. Mentin echilibrul grasimilor in organism, previn bolile de inima, reduc inflamatia.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Modificarile cauzate de imbatranire afecteaza intregul organism. Aceste modificari sunt evidente cu usurinta in domenii precum frumusetea - aspectul parului si tenului. Schimbari nevazute apar si in organele interne, in tesuturi si in celule. Organele sunt formate din tesuturi, iar tesuturile sunt formate din celule. Imbatranireaeste un proces care afecteaza fiecare celula din organism.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
piele uscata
parul scalpului si axilar se rareste
pielea devine mai putin elastica si mai zbarcita
Ariboflavinoze (leziuni ale mucoasei)Detalii Afectiune
Ariboflavinoza este caracteriztata prin deficienta de vitamina B2, sau riboflavina. Aceasta vitamina este responsabila pentru stimularea cresterii la om.
Beri BeriDetalii Afectiune
  Deficitul primar de B1 este determinat de aportul inadecvat de tiamina (B1), in special la persoanele care consuma doar orez bine decorticat. Macinarea indeparteaza coaja, care contine cea mai multa tiamina, dar fierberea inaintea decorticarii disperseaza tiamina in interiorul boabelor, prevenind pierderea ei. Deficitul secundar de tiamina este determinat de cresterea necesarului, ca in hipertiroidism, sarcina, lactatie, febra; alterarea absorbtiei, ca in diareea prelungita; si alterarea utilizarii, ca in bolile hepatice severe. O combinatie a aportului scazut cu alterarea absorbtiei si a utilizarii, cat si cresterea necesarului la care se adauga si un posibil defect al apoenzimei apar in alcoolism. Semne si simptome Initial deficitul determina oboseala, iritatie, scaderea memoriei, tulburari de somn, dureri precordiale, anorexie, disconfort abdominal si constipatie. Sindromul modificarilor neurologice periferice datorate deficitului de tiamina este numit beriberi uscat. Aceste modificari sunt bilaterale si simetrice, interesand in special extremitatile inferioare si debutand cu parestezii ale degetelor , arsuri ale talpilor (severe mai ales noaptea), crampe musculare in pulpe si dureri la nivelul picioarelor. Semnele precoce sunt sensibilitatea gambelor, dificultatea la ridicarea din pozitia ghemuita, scaderea sensibilitatii vibratorii la nivelul degetelor si disestezia plantara. Diagnosticul de neuropatie periferica usoara poate fi pus cand reflexul plantar este absent. Continuarea deficitului determina pierderea reflexului rotulian, pierderea sensibilitatii vibratorii si de pozitie in degetele de la picioare, atrofia musculaturii gambei si coapsei, si in stadiile avansate, piciorul balant sau degetul balant. Bratele pot fi afectate dupa ce semnele la membrele inferioare sunt bine instalate. Beriberi cardiovascular apare in deficitele de tiamina in care boala miocardica este pe primul plan. Aceasta deteremina un debit cardiac crescut cu vasodilatatie si extremitati calde. Inaintea aparitiei decompensarii cardiace se constata tahicardie, o presiune largita a pulsului, hipersudoratie, tegumente calde si acidoza lactica. Dupa instalarea insuficientei cardiace, se constata ortopnee si staza pulmonara si periferica ; vasodilatatie continua uneori evoluand spre soc. Boala beriberi infantila apare la sugari (de obicei in lunile a 2-a si a 4-a de viata) care sunt hraniti la san de mame cu deficit de tiamina. Insuficienta cardiaca, afonia si absenta reflexelor osteotendinoase sunt elemente caracateristice.
Demineralizari prin deficit de Ca si MgDetalii Afectiune
Calciul si magneziu sunt doua minerale indispensabile organismului, care lucreaza in sinergie unul cu celalat. Deficienta acestor nutrienti produce probleme de sanatate si simpome neplacute, precum: demineralizare osoasa,dureri si crampe musculare, osteoporoza, probleme dentare, stres si depresie sau ritm cardiac arnomal.
Inteligenta (stimulare)Detalii Afectiune
Inteligenta este capacitatea creierului de intelege, descoperi si rezolva proprietatile obicetelor, fenomenelor inconjuratoare, probleme nefamiliare. Cuvantul inteligenta provine din latina de la INTELLIGERE care inseamna a organiza, a relationa, ager de minte. O fiinta denota inteligenta dupa modul in care se comporta, ia decizii, actioneaza si relationeaza cu mediul si cu persoanele, fiintele  cu care intra in contact.
Memorie (imbunatatire)Detalii Afectiune
Stilul nostru de viata modern joaca un rol important in declinul cognitiv, motiv pentru care expunerea la toxine, substante chimice, dieta saraca, lipsa de somn, stresul si multe altele pot impiedica de fapt functionarea creierului la orice varsta. Alimentele pe care le mancam - si nu le mancam - joaca un rol crucial in memoria noastra. Nu avem nevoie de un medicament scump sau o procedura medicala pentru a ne stimula creierul si memoria. Pur si simplu trebuie sa ne folosim de diverse trucuri alimentare si non-alimentare pentru a ne imbunatati memoria.

0 recenzii pentru Imbatranire tesuturi

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 0 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.