Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Hipotiroidie

Despre afectiune

 

Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult.

 

Hipotiroidismul primar – cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul postterapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.

 

Semne si simptome: - de hipotiroidism primar sunt in general intr-un contrast izbitor cu cele de hipertiroidism, putand fi discrete si insidioase la debut. Faciesul are o expresie obosita, vocea este ragusita, iar vorbirea este lenta, apare o impastare a fetei si tumefactie periorbitala ; intoleranta la frig poate fi marcata; pleoapele sunt cazute; parul este rar aspru si uscat ; pielea este aspra uscata, scuamoasa si ingrosata. Cresterea in greutate este modesta si este in mare parte datorata scaderii metabolismului alimentar si al retentiei de lichide. Pacientii au o diminuare a memoriei si alte semne de deteriorare intelectuala, cu o modificare progresiva a personalitatii. Unii sunt depresivi, poate sa apara si psihoza manifesta (dementa mixedematoasa).

 

Exista frecvent carotenemie notabila in special la nivelul palmelor si plantelor, produsa prin depunerea de caroten in straturile epiteliale bogate in lipide. Depunerea de substanta proteica fundamentala la nivelul limbii poate produce macroglosie. Scaderea hormonilor tiroidieni si a stimularii adrenergice produce bradicardie. Cordul poate fi marit, partial din cauza dilatatiei, dar mai ales datorita acumularii unui revarsat cu continut crescut de proteine in sacul pericardic. Pot fi observate si revarsatele pleurale sau abdominale. Pacientii prezinta in general constipatie care poate fi severa. Paresteziile (furnicaturile) la nivelul mainilor si al picioarelor sunt frecvente.Femeile cu hipotiroidism dezvolta adesea menoragie, spre deosebire de hipomenorea din hipertiroidism. Hipotermia este frecvent observata. Anemia este deseori prezenta de obicei normocitara-normocroma si are etiologie necunoscuta, dar poate fi si hipocroma datorita menoragiei.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Hipotiroidie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Spirulina Max 41.58 Ron 1-0-2 60 tablete = 36 g Detalii Produs
2. Evening Primrose Oil 65.56 Ron 1-0-1 100 capsule gelatinoasa = 78 g Detalii Produs
3. Noni Lichid 173.25 Ron 1-0-1 946 ml Detalii Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Hormonii tiroidieni sunt produsi de glanda tiroida. Această glandă este situata în partea de jos a gatului, sub marul lui Adam. Glanda se incadreaza in jurul traheei şi are o formă care este similara cu un fluture - format din două aripi (lobi) ataşate de o parte de mijloc (istm).

 

Glanda tiroida foloseste iod (in cea mai mare parte este disponibil în produsele alimentare, cum ar fi fructe de mare, pâine şi sare) pentru a produce hormoni tiroidieni. Cei mai importanti doi hormoni tiroidieni sunt tiroxina (T4) şi triiodotironina (T3), care reprezintă 99%, iar 1% din hormonii tiroidieni sunt prezenti în sânge. Cu toate acestea, hormonul cu activitatea cea mai biologica este T3. Odată eliberat de glanda tiroida in sange, o cantitate mare de T4 este transformata in T3 - hormon activ care afectează metabolismul celulelor.

 

Reglementarea nivelului de hormoni tiroidieni

 

Tiroida in sine este reglementată de o altă glandă care se află în creier, numita glanda pituitara. La rândul său, glanda pituitara este reglementată în parte, de tiroida (printr-un efect de "feedback" al hormonilor tiroidieni pe glanda pituitara), precum şi de către o altă glandă numită hipotalamus.

 

Hipotalamusul elibereaza un hormon numit hormonul eliberator de tireotropina (TRH), care trimite un semnal la glanda hipofiza pentru a elibera hormonul de stimulare tiroidiana (TSH). La rândul său, TSH trimite un semnal la tiroida pentru a elibera hormoni tiroidieni. Dacă o întrerupere are loc în oricare dintre aceste niveluri, un defect in productia de hormoni tiroidieni poate duce la un deficit de hormoni tiroidieni (hipotiroidism).

 

Rata de producţie a hormonilor tiroidieni este controlata de glanda pituitara. Dacă există o cantitate insuficienta de hormoni tiroidieni care circula in organism in incercarea de a permite o funcţionare normală, eliberarea de TSH este crescuta de glanda pituitară în încercarea de a stimula producţia de mai multi hormoni tiroidieni. În schimb, atunci când există o cantitate excesivă de hormoni tiroidieni, valorile TSH scad deoarece hipofiza reduce productia de hormoni tiroidieni. La persoanele cu hipotiroidism, există un nivel scăzut de persistentă a hormonilor tiroidieni in circulatie.

 

Care sunt cauzele hipotiroidismului?

 

Hipotiroidismul este o condiţie foarte frecventa. Se estimează că 3-5% din populatie are o anumita forma de hipotiroidism. Condiţia este mai frecventă la femei decât la bărbaţi, iar incidenţa ei creşte odată cu vârsta.

 

Mai jos este o listă a unora dintre cauzele frecvente de hipotiroidism la adulţi, urmată de o discuţie a acestor condiţii.

 

•  Tiroidita Hashimoto

 

•  Tiroidita limfocitara (care poate să apară după hipertiroidism)

 

•  Distrugerea tiroidei (de la iod radioactiv sau interventii chirurgicale)

 

•  Boli hipofizare sau hipotalamice

 

•  Medicamente

 

•  Deficit sever de iod

 

Tiroidita Hashimoto

 

Cea mai frecventa cauza de hipotiroidism in Statele Unite este o afectiune mostenita numita tiroidita lui Hashimoto. Această condiţie este numit dupa Dr. Hakaru Hashimoto, primul care a descris-o în 1912. În această condiţie, glanda tiroida este de obicei marita (gusa) şi are o capacitate scazuta de a face hormoni tiroidieni. Tiroidita lui Hashimoto este o boala autoimuna, in care sistemul imunitar al organismului atacă necorespunzător ţesutul tiroidian. În parte, această condiţie este considerata a avea o baza genetica. Acest lucru înseamnă că tendinţa spre dezvoltare se poate executa in familii. Tiroidita lui Hashimoto este de 5 până la 10 ori mai frecventa la femei decât la bărbaţi. Probele de sânge recoltate de la pacienti cu aceasta boala au evidenţiat un număr crescut de anticorpi anti-TPO (fosti anticorpi microzomali tiroidieni). Având în vedere că baza bolilor autoimune poate avea o origine comună, nu este neobişnuit ca la un pacient cu tiroidita lui Hashimoto sa se mai identifice si una sau mai multe alte boli autoimune, cum ar fi diabetul sau anemia pernicioasa (deficit de vitamina B12). Tiroidita lui Hashimoto poate fi identificata prin detectarea anticorpilor anti-TPO în sânge şi / sau prin efectuarea unei scanari a tiroidei.

 

Tiroidita limfocitara

 

Tiroidita se refera la inflamarea glandei tiroide. În cazul în care inflamaţia este cauzată de un anumit tip de globule albe cunoscut sub numele de limfocite, condiţia este menţionată ca tiroidita limfocitara. Această condiţie este deosebit de comună după sarcină şi poate afecta de fapt, până la 8% din femei. În aceste cazuri, există de obicei o fază de hipertiroidism (în care cantităţi excesive de hormoni tiroidieni se scure in afara glandei inflamate), care este urmată de o fază de hipotiroidie, care poate dura până la şase luni. Majoritatea femeilor afectate revin în cele din urmă la o stare normala a funcţiei tiroidiene.

 

Distrugerea tiroidei datorata iodului radioactiv sau interventiilor chirurgicale tiroidiene

 

Pacienţii care au fost trataţi pentru o condiţie de hipertiroidism (cum ar fi boala Graves), şi au primit iod radioactiv este posibil sa fi ramas cu cu ţesut puţin sau deloc pentru funcţionarea glandei tiroide după tratament. Probabilitatea ca acest lucru sa se intample depinde de o serie de factori, inclusiv de doza de iod administrata, împreună cu dimensiunea şi activitatea glandei tiroide. Dacă nu există nicio activitate semnificativă a glandei tiroide după şase luni de tratament cu iod radioactiv, de obicei se presupune că tiroida nu va mai funcţiona în mod corespunzător. Rezultatul este hipotiroidism. În mod similar, indepartarea glandei tiroide în timpul intervenţiei chirurgicale va fi urmata de hipotiroidism.

 

Boli hipofizare sau hipotalamice

 

Dacă din anumite motive glanda pituitara sau hipotalamusul sunt în imposibilitatea de a semnala tiroida si a o instrui pentru a produce hormoni tiroidieni, poate avea ca rezultat un nivel scăzut de T4 si T3, chiar dacă glanda tiroida în sine este normala. În cazul în care acest defect este cauzat de o boala hipofizara, boala se numeste "hipotiroidie secundara." În cazul în care defectul este cauzat de boli hipotalamice, este numit "hipotiroidie terţiara."

 

Prejudicii ale glandei pituitare

 

Un astfe de prejudiciu poate rezulta in urma unei operatii pe creier sau dacă a existat o scadere a alimentarii cu sange a zonei. În aceste cazuri de prejudiciu hipofizar, TSH-ul, care este produs de glanda pituitara este deficitar iar nivelurile sanguine de TSH sunt scazute. Rezultatul este hipotiroidismul, deoarece glanda tiroida nu mai este stimulată de TSH. Aceasta forma de hipotiroidism poate, prin urmare, sa fie distinsa de hipotiroidie, care este cauzata de boala glandei tiroide, în care nivelul de TSH devine crescut deoarece glanda pituitara incerca sa stimuleze productia de hormoni tiroidieni prin stimularea glandei tiroide, cu TSH mai mult. De obicei, hipotiroidismul datorat prejudiciului de la nivelul glandei pituitare are loc în colaborare cu celelalte deficite hormonale, deoarece glanda pituitara regleaza si alte procese, cum ar fi procesul de creştere, reproducere, şi funcţia suprarenală.

 

Medicamente care pot produce hipotiroidism

 

Medicamente care sunt folosite pentru a trata o tiroida supra-activa (hipertiroidie) pot provoca de fapt, hipotiroidism. Aceste medicamente includ metimazol (Tapazole) şi propylthiouracil (PTU). Medicaţia psihiatrica, litiul (Eskalith, Lithobid), poate fi, de asemenea vinovata pentru alterarea funcţiei tiroidiene şi implicit cauza hipotiroidismului. Interesant faptul ca, medicamente care conţin o cantitate mare de iod, cum ar fi amiodarona (Cordarone), iodură de potasiu (SSKI, Pima), şi soluţia Lugol poate provoca modificări ale funcţiei tiroidiene, care pot duce la niveluri sanguine scazute de hormoni tiroidieni.

 

Deficit sever de iod

 

În zonele din lume unde există un deficit de iod în alimentaţie, hipotiroidia severă poate fi observata la 5 -15% din populaţie. Exemple de astfel de zone includ Zair, Ecuador, India şi Chile. Deficitul de iod sever, de asemenea, este văzut în zonele montane îndepărtate, cum ar fi Anzi şi Himalaya. Având în vedere adăugarea de iod în sare de masă şi pâine, deficitul de iod este rar văzut în Statele Unite ale Americii.

 

Cum se trateaza hipotiroidismul?

 

Cu excepţia anumitor condiţii, tratamentul pentru hipotiroidism necesită o terapie pe temen lung. Înainte de aparitia levotiroxinei sintetice (T4), au fost utilizate comprimate de tiroida deshidratata obţinută de la glande tiroide animale. În prezent, este larg raspandit un T4 pur, sintetic. Prin urmare, nu există niciun motiv sa se mai foloseasca extract de tiroida deshidratata.

 

Remediu naturist pentru hipotiroidism cu produse Calivita

 

- Spirulina este o substanta ca poate sa corecteze unele insuficiente ale glandei tiroide deoarece are un continut bogat in iod, potasiu, saruri minerale, oligoelemente. De asemenea contine si numeroase vitamine si acizi nucleici (ARN si ADN) implicati in sinteza proteinelor si, prin urmare, in regenerarea celulelor organismului, de aceea Spirulina Max poate fi folosita cu rezultate pozitive in tratamentul hipotiroidiei.

 

- Uleiul de primula sub forma Evening Primrose Oil benefic in stimularea secretiei de hormoni tiroidieni.

 

- Extractul din fructul Noni are excelente proprietati imunomodulatoare si imunostimulatoare. In caz de hipotiroidie primara (de cauza autoimuna) Noni Lichid poate avea rezultate bune daca este administrat cu 1/2h inainte de fiecare masa.

 

Spirulina Max se administreaza inainte de masa. Corecteaza unele insuficiente tiroidiene datorita continutului bogat de iod, potasiu, saruri minerale si oligoelemente. De asemenea sunt foarte bogate in vitamine si acizi nucleici (ARN si ADN) cu rol esential in sinteza proteinelor si deci in regenerarea celulelor organismului.

 

Evening Primrose Oil se administreaza inainte de masa. Stimuleaza secretia de hormoni tiroidieni.

 

Noni Lichid este un sirop si se administreaza cate o lingura cu 1/2h inainte de masa, daca este vorba despre o hipotiroidie primara (cauza autoimuna). Noni este un foarte bun imunomodulator si un imunostimulator al organismului.