Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Hipertiroidie

Despre afectiune

O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.

Semne si simptome:

Majoritatea semnelor si simptomelor de hipertiroidism sunt aceleasi pentru toate tipurile, cu unele exceptii, cum ar fi oftalmopatia infiltrativa (frecventa) si dermatopatia (rara), care sunt manifestari autoimune ale bolii Graves si nu apar cand exista alte cauze de hipertiroidism.

Tabloul clinic de hipertiroidism poate fi impresionant sau discret. Semnele si simptomele obisnuite sunt gusa; tahicardia, pulsul cu amplitudine crescuta; pielea calda, fina si umeda; tremorul; semnele oculare; fibrilatia atriala; nervozitatea si hiperreactivitatea; transpiratia abundenta; hipersensibilitatea la caldura; palpitatiile, oboseala; apetitul crescut; scaderea in greutate; insomnia; slabiciunea si scaunele mai frecvente uneori diareea. Persoanele in varsta, in special cei cu gusa toxica nodulara, se pot prezenta cu un tablou clinic atipic, cu hipertiroidism apatic sau mascat.

Semnele oculare observate la pacientii cu hipertiroidism constau in fixitatea privirii, asinergism oculo-palpebral, retractie palpebrala si un grad usor de congestie conjunctivala.

Oftalmopatia infiltrativa este un fenomen mai grav si este specifica bolii Graves . Ea se caracterizeaza prin durere orbitala, lacrimare, iritatie, fotofobie, proliferarea tesutului retro-orbital, exoftalmie si infiltrat limfocitar la nivelul muschilor extraoculari, care poate produce slabirea muschilor, producand frecvent diplopie.

Dermatopatia infiltrativa, numitra si mixedem pretibial (un termen care produce confuzie, deoarece mixedemul sugereaza hipotiroidismul), este caracterizata prin infiltrat cu substanta proteica fundamentala, care nu lasa godeu, de obicei in zona pretibiala. Apare rar in absenta oftalmopatiei Graves. Leziunea este adesea pruriginoasa si eritematoasa in stadiile precoce, ulterior indurandu-se. ca si oftalmopatia si dermopatia infiltrativa poate sa apara la diferente de ani de zile inainte sau dupa hipertiroidism.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Hipertiroidie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Rhodiolin 113.74 Ron 1-1-1 120 capsule = 54 g Detalii Produs
2. Evening Primrose Oil 65.56 Ron 1-1-1 100 capsule gelatinoasa = 78 g Detalii Produs
3. Power Mins 51.48 Ron 0-1-1 100 tablete = 139 g Detalii Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Care este cauza hipertiroidismului?

 

La pacientii cu hipertiroidism glandele tiroide sunt in mod normal de două până la trei ori mai mari decât o glanda tiroida normala. Aceste glande hipertiroide sunt caracterizate prin cresterea proliferarii celulelor şi transformarea celulelor foliculare în foliculi, crescand populaţia de celule chiar mai mult. Aceste celule hipertiroide, de asemenea, secreta hormoni tiroidieni intr-un ritm mai rapid decât celulele tiroidiene normale.

 

Aceste modificari pot fi găsite, de asemenea, în cazurile în care există o cantitate mare de TSH (hormonul stimulant al tiroidei) în organism. Insa, în hipertiroidism, nivelurile de TSH sunt scazute datorita inhibarii secretiei lor de o cantitate deja crescuta de hormon tiroidian in corp. În condiţii normale, o creştere de hormon tiroidian este semnalul glandei pituitare pentru a opri secretia de TSH şi, în consecinţă, glanda tiroida nu mai secreta hormoni tiroidieni din cauza lipsei de stimulare datorata scăderii de TSH. Acest fenomen nu se intampla în hipertiroidism.

 

În hipertiroidism, o substanţă similară TSH-ului poate fi găsita în circulaţie – TSI ( imunoglobuline stimulatoare ale tiroidei). Acestea au un efect stimulator prelungit asupra glandei tiroide şi fac ca celulele tiroidiene sa-si continue secretia, în ciuda nivelului scazut de TSH.

 

Un alt motiv pentru hipertiroidism este prezenţa unui adenom tiroidian sau o tumora in tesutul tiroidian care secreta cantitati crescute necontrolat de hormon tiroidian. Celulele normale tiroidiene din jurul tumorii inceteaza sa mai secrete hormoni datorita nivelului scăzut de TSH, insa tumora isi păstrează hormonii tiroidieni secretati de ea insasi. Această cauză nu are nicio asociere cu autoimunitatea.

 

Hipertiroidia - Manifestari clinice

 

Consecinţele clinice ale excesului endocrin tiroidian sunt expresii exagerate, cu activitate fiziologica de T3 şi T4. Un plus de hormon tiroidian duce la o producţie de caldura suplimentara care rezulta intr-o uşoară creştere a temperaturii corpului şi o activare a mecanismelor de disipare a căldurii, cum ar fi vasodilataţia cutanată, scăderea rezistenţei vasculare periferice şi transpiraţii crescute. Aceasta crestere metabolica duce la pierderea de grăsime, în special în suferinzii mai in varsta, cu lipsa poftei de mancare. La pacienţii mai tineri, ingestia de alimente, de obicei, creşte, iar unii pacienţi au un apetit insatiabil.

 

Efectul catecolaminelor aparent crescut de hipertiroidism este probabil de origine multifactoriala. Hormonii tiroidieni îmbunătătesc  receptorii -adrenergici în multe ţesuturi, inclusiv muchii centrali, muşchii scheletici, tesutul adipos şi limfocite. Acestia, de asemenea, pot scadea receptorii -adrenergici din tesutul muscular central si pot amplifica acţiunea catecolaminelor la nivel de postreceptor.

 

Prin urmare, tireotoxicoza este caracterizata printr-o sensibilitatea metabolica şi hemodinamica crescuta a ţesuturilor la catecolamine. Cu toate acestea, nivelurile de catecolamine sunt normale. Medicamentele care blocheaza receptorii -adrenergici reduc sau elimina tahicardia, aritmiile, transpiraţiile si tremorul in hipertiroidism. Atunci când sunt utilizate beta-blocante în tratamentul hipertiroidiei, se pare că blocantele neselective (cum ar fi propranololul), care blocheaza fiecare receptori 1 şi 2 au un avantaj mai mare decat 1-blocantele selective (de exemplu, metoprololul) .

 

Agentii neselectivi par sa reduca considerabil rata metabolica , în timp ce 1-blocantele selective nu reduc consumul de oxigen şi oferă doar o ameliorare simptomatica asociata cu o normalizare a ratei. Excesul de hormoni tiroidieni determină nervozitate, iritabilitate, labilitate emoţională, agitaţie, şi chiar manie si psihoza. Cei care sufera de aceasta conditie se plâng de concentrare şi performanţă intelectuala redusă.

 

Tremorul este comun şi reflexele tendinoase profunde sunt vioaie, cu o faza de relaxare rapidă. O slăbiciune musculară şi atrofie (miopatie thyrotoxic) apar de obicei în hipertiroidism, mai ales dacă acesta este sever şi prelungit. Slăbiciunea ţesutului muscular poate interfera cu mersul pe jos, cataratul, sau cu eliminarea de grasime. Acest tip de slăbiciune a ţesutului muscular poate fi datorat catabolismului proteic crescut şi irosirii musculare, sau scăderii eficienţei musculare.

 

În ciuda unui număr sporit de receptori -adrenergici din tesutul muscular, proteoliza crescuta nu este aparent mediată de receptori, iar slabiciunea si irosirea tesutului muscular nu sunt afectate de -adrenergice. Miastenia gravis sau paralizia periodică poate însoţi hipertiroidismul.

 

Capacitate esenţială şi respiratorie a tesutului muscular sunt reduse. O slăbiciune extrema a tesutului muscular ar putea declanşa insuficienţă respiratorie.

 

În hipertiroidism, debitul cardiac este crescut, prin urmare, sarciniile şi contractilitatea cresc iar rezistenţa vasculara periferica este redusa . Stresul creste pulsul, iar timpul de circulaţie este scurtat. Tahicardia, în general supraventriculară, este frecventă şi se considera a fi asociata cu rezultatele directe ale hormonilor tiroidieni care influenteaza programul cardiac. Fibrilatia atriala poate să apară, în special la pacienţii vârstnici.

 

Cei care sufera de hipertiroidism pot manifesta insuficienta cardiaca acuta, ca o cinsecinta a disfuncţiei ventriculare stângi cu anomalii segmentare de miscare a peretelui; reversibilitatea sa rapida cu tratament sugerează că ar putea fi cauza unui infarct miocardic. Hipertiroidismul permanent poate conduce la cardiomegalie, împreună cu un risc crescut de insuficienţă cardiacă congestivă.

 

Cei care sufera de diabet zaharat au un necesar de insulină crescut, atunci cand se confrunta cu hipertiroidismul. Metabolic, colesterolul plasmatic total este în general mic, legat de o creştere a receptorilor de lipoproteine hepatice ​​cu densitate joasa (LDL). Lipoliza este crescuta, iar adipocitele arata o îmbunătăţire în ceea ce priveste densitatea receptorilor -adrenergici, şi o reacţie ridicată la catecolamine.

 

Creşterea ratei metabolice poate implica o nevoie crescută de vitamine, în cazul în care sursele alimentare sunt inadecvate, putand aparea sindroame de deficienta vitaminica. De obicei, tiroida endocrina stimuleaza productia osteoblastica de insulina -ca factor de crestere-I (IGF-I). La suferinzii de hipertiroidism nivelurile serice de IGF-I şi un număr de proteine ​​de legare (IGFBP-3 şi IGFBP-4) sunt crescute semnificativ înainte de tratament şi pot reveni la normale dupa tratament.

 

Din cauza imbunatatirii activităţii osteoblastice şi osteoclastice, pacientii cu hipertiroidism prezintă frecvent o dereglare osoasa accelerată şi un echilibru dăunător de calciu şi fosfor, care duc la o densitate mai mică de minerale osoase şi creşterea fragilităţii osoaselor. Hipercalcemia şi hipercalciuria pot aparea ocazional.

 

Există o creştere a frecvenţei de tranzit intestinal (hiperdefecatie) ca urmare a unei motilitati  gastro-intestinale crescute. Tranzitul accelerat al intestinului subtire poate fi declanşat de o frecvenţă crescută a contracţiilor intestinale şi a contracţiilor migratoare gigante. În tireotoxicoza severa, pot fi observate valori anormale ale testelor funcţiei hepatice, care reflecta o malnutriţie. Anorexia în hipertiroidie netratată este asociată cu vârsta înaintată, anxietate, şi o functie hepatica anormala, dar nu cu hipercalcemie.

 

La femei, hipertiroidismul ar putea duce la oligomenoree şi scăderea fertilităţii. La barbati, hipertiroidismul ar putea provoca reducerea fertilităţii şi impotenţă datorita unui metabolism deteriorat al hormonului steroid.

 

Teste de diagnostic pentru hipertiroidism

 

Hipertiroidia este de obicei diagnosticata in functie de nivelurile de tiroxina liberă care circula in plasma folosind proceduri radioimunologice. În unele cazuri, măsurarea triiodotironinei este, de asemenea, inclusa.

 

Alte teste sau semne care indica hipertiroidism includ:

 

• Creşterea ratei metabolice a pacientului cu 30 – 60%, în caz de hipertiroidie severă.

• Scăderea concentraţiei de TSH în plasmă. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul incearca sa controleze secretia excesiva de hormoni tiroidieni prin suprimarea stimulantului sau obisnuit.

• Măsurarea nivelului de STI. Nivelurile de STI sunt, de obicei crescute în cazurile de tireotoxicoza, dar mici în cazuri de adenom tiroidian.

 

Tratament pentru hipertiroidism

 

Indepartarea chirurgicala a unei parti din glanda tiroida este tratamentul cel mai direct pentru hipertiroidism. În unele cazuri de hipertiroidie, glanda tiroida hiperplastica poate fi tratata cu iod radioactiv. Deoarece iodul este radioactiv, acesta distruge aproape toate celulele secretoare ale glandei tiroide.

 

Remedii naturiste pentru hipertiroidism cu produse Calivita

 

- Tratamentul hipertiroidiei are la baza scaderea secretiei de hormoni tiroidien, iar produsul naturist Rhodiolin poate fi eficient in acest sens.

 

- Administrarea uleiului de Primula - Evening Primrose Oil - ajuta la impiedicarea aparitiei complicatiilor diabetului zaharat si are un rol benefic  in buna functionare a glandei tiroide.

 

- In hipertiroidism exista tendinta de demineralizare si devitaminizare datorita unui metabolism accelerat, iar  Power Mins poate sa satisfaca toate aceste cerinte nutritionale. Continutul de iod ajuta la reglarea functiilor glandei tiroide si proceselor metabolice.

 

Rhodiolin se administreaza dupa masa, regleaza hipersecretia (scade) de hormonii tiroidieni

 

Evening Primrose Oil se administreaza la 30 minute dupa masa

 

Power Mins se administreaza dupa masa, deoarece este necesar un aport suplimentar de minerale (pe langa cel din alimentatie) deoarece in hipertiroidii metabolismul fiind accelerat si consumul de minerale este mai mare si poate aparea tetania manifesta sau osteopenia