Descriere Remediu Naturist

 

Herpes simplexsunt virusuri omniprezente, agenţi patogeni adaptati la gazda care cauzează o mare varietate de stari si conditii. Există două tipuri: virusul herpes simplex tip 1 (VHS-1) şi tip 2 (VHS-2). Ambele sunt strâns legate intre ele, dar diferă în epidemiologie. HSV-1 este in mod traditional asociat cu boli orofaciale, în timp ce HSV-2 este in mod traditional asociat cu boli genitale, cu toate acestea, localizarea leziunilor nu este indicata neapărat de tipul viral.

Până la 80% din infectiile cu herpes simplex sunt asimptomatice. Infecţiile simptomatice pot fi caracterizate printr-o morbiditate şi reapariţie semnificativă. La gazdele imunocompromise infecţiile pot provoca complicatii care pun viaţa în pericol.

VHS (ambele tipuri, 1 şi 2), face parte din familia Herpesviridae şi subfamilia Alphaherpesvirinae. Acesta este un virus ADN dublu catenar caracterizat prin următoarele proprietăţi biologice unice:

  • Neurovirulenta (capacitatea de a invada şi a se reproduce în sistemul nervos)
  • Latenta (crearea şi menţinerea de infecţii latente în ganglionii celulelor nervoase din apropierea zonei de infectie): In infectiile orofaciale VHS, ganglionii trigeminali sunt cel mai frecvent implicati, în timp ce, în infecţiile genitale VHS, sunt implicati ganglionii rădăcinii nervoase sacrale (S2- S5).
  • Reactivare: reactivarea şi replicarea VHS latent, întotdeauna în zona ganglionilor in care latenţa a fost stabilita, poate fi indusă de stimuli diferiti (de exemplu, febră, traumatisme, stres emoţional, lumina soarelui, menstruatie), rezultate din infectii recurente ascunse de VHS. La persoanele imunocompetente, care sunt la un risc egal de a dobândi VHS-1 si VHS-2, atât oral cat si genital, VHS-1 se reactiveaza mai frecvent în calea orală, mai degrabă decât in regiunea genitală. În mod similar, VHS-2 se reactiveaza de 8-10 ori mai frecvent în regiunea genitală decât în ​​regiunile orolabiale. Reactivarea este mult mai frecventa si mai severa la persoanele imunocompromise.

 

Cauzele Herpesului

 

  • VHS se transmite prin contact personal apropiat.
  • Infectia VHS se produce prin inocularea virusului în suprafeţe mucoase sensibile (de exemplu, orofaringe, col uterin, zona conjunctiva), sau prin mici fisuri în piele.
  • Virusul este inactivat rapid la temperatura camerei şi prin uscare, prin urmare, răspândirea prin aerosoli este rara.
  • HSV-1 este transmis în principal prin contactul cu saliva infectata, în timp ce HSV-2 se transmite sexual sau de la o infecţie a tractului genital la mama la nou-nascutul ei. Cu toate acestea, localizarea leziunii nu indică întotdeauna tipul viral.

 

Semne si simptome herpes

 

Multe persoane care primesc virusul care produce herpesul nu vad sau nu simt nimic. Dacă semnele (ceea ce vezi) sau simptome (ceea ce simti) apar, o persoana poate experimenta:

  • Furnicaturi, senzatie de mancarime, sau ardere: Înainte ca blisterele sa apara, pe piele se pot simti furnicături, mâncărime, sau ardere pentru aproximativ o zi.
  • Rani: Pot aparea unul sau mai multe blistere dureroase, pline cu lichid. Veziculele se sparg şi supurează de multe ori lichid si formeaza o crusta, înainte de vindecare. Prima data cand rănile apar, ele se vor afişa între 2 şi 20 de zile dupa ce o persoana are contact cu o persoana infectata. Leziunile pot dura de la 7 la 10 zile. În cazul în care apar leziuni , acestea adesea variază în funcţie de tipul herpesului:
  • Herpesul oral (VHS-1): Cele mai adesea apar vezicule pe buze sau în jurul gurii. Uneori se pot forma blistere pe fata sau pe limba. Deşi acestea sunt locurile cele mai comune pentru herpesul oral, leziuni pot apărea oriunde pe piele.
  • Herpesul genital (VHS-2): rănile de obicei apar pe penis, vagin, fese sau anus. Femeile pot avea răni în interiorul vaginului. Ca si in cazul herpesului oral, aceste leziuni pot aparea oriunde pe piele.
  • Simptome asemănătoare gripei. Febră, dureri musculare, sau umflarea ganglionilor limfatici (glande) în gât (herpes oral) sau în zona inghinală (herpes genital).
  • Probleme la urinat. Oamenii (cel mai adesea femeile) cu herpes genital pot avea o senzaţie de arsură în timp ce urineaza.
  • O infectie la ochi(keratita herpetica). Uneori, virusul herpes simplex se poate raspandi la unul sau ambii ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, pot aparea dureri, sensibilitate la lumina, descărcare de gestiune, si un sentiment de nisip în ochi. Fara un tratament prompt, se pot produce cicatrici la ochi. Cicatrizarea poate duce la vedere noroasa şi chiar pierderea vederii.

Dacă apar semne şi simptome de herpes simplex, este posibil sa fie vorba despre una dintre cele doua forme de herpes : oral (la gura) care dureaza 2 pana la 3 saptamani si genital, care dureaza de la 2 pana la 6 saptamani (primul focar).

 

Cine ia mai usor herpes simplex?

 

Persoanele care contracteaza cel mai usor VHS-1 (herpes simplex de tip 1) sunt sugarii sau copiii. Acest virus se poate transmite prin constact cu pielea unui adult care poartă virusul. Un adult nu trebuie să aibă leziuni pentru a răspândi virusul. Un copil poate obţine acest virus de la un adult infectat. Un sarut, mâncatul din aceleaşi ustensile, sau folosirea aceluiasi prosop pot raspandi virusul. VHS -2 se transmite cel mai frecvent prin contact sexual sau de la mama la fat.

 

Ce se intampla odata ce ai HSV-1 sau HSV-2 ?

 

Odată ce o persoană devine infectata cu un virus herpes, virusul nu părăseşte corpul. După primul focar, virusul se mută de la celulele pielii la celulele nervoase. Virusul rămâne în celulele nervoase pentru totdeauna. Dar, de obicei, doar sta acolo. În această etapă, virusul este declarat a fi inactiv, sau adormit. Insa acesta poate deveni din nou activ in amunite situatii.

 

Unele lucruri care pot declansa (trezi) virusul sunt:

 

  • Stresul
  • In caz de boala
  • Febra
  • Expunerea la soare
  • Perioadele menstruale
  • Chirurgie

 

Diagnosticarea cu herpes simplex

 

In timpul unei epidemii, un dermatolog de multe ori poate diagnostica herpes simplex in functie de aspectul leziunilor. Pentru a confirma faptul că un pacient are herpes simplex, un dermatolog poate lua o  mostra de tesut pentru efectuarea unui test de laborator.

Atunci când rănile nu sunt prezente, alte teste medicale, cum ar fi testele de sange, pot detecta virusul herpes simplex.

 

Tratament pentru herpes

 

Nu exista niciun tratament definitiv pentru herpes simplex. Vestea bună este că rănile dispar de multe ori fără tratament. Multe persoane aleg sa trateze herpes simplex, deoarece tratamentul poate ameliora simptomele si scurta durata unui focar.

Cei mai multi oameni sunt tratati cu medicamente antivirale. Cremele sau unguentele antivirale pot elimina senzatiile de arsură, mâncărime sau furnicături. Medicamentele antivirale pe cale orală (pastilele) sau intravenoasă (injectiile) pot scurta un focar de herpes.

 

Rezultat

 

Primul focar de herpes simplex este adesea cel mai rău, desi nu toate focarele prime sunt severe. Unele sunt atat de usoare incat pot trece neobservate.

Unii oameni au un singur focar. Pentru alţii, virusul devine activ din nou. Atunci când au un alt focar, se numeste o reaparitie. Reaparitiile tind sa fie mai frecvente în timpul primului an de infectie. In timp, focarele tind să devină mai puţin frecvente şi mai usoare. Acest lucru se datorează faptului că organismul produce anticorpi (de apărare).

Complicaţii grave apar rar la persoanele sanatoase cu herpes simplex. Ele apar cel mai des la copiii nenăscuţi, nou-născuţi, şi persoane care au o boala pe termen lung sau un sistem imunitar slab. In caz de cancer sau HIV / SIDA, sau un transplant de organe, este nevoie de ajutor medical imediat dacă apar semne sau simptome de o infectie cu herpes.

 

Remediu natursit pentru herpes cu produse Calivita

 

  • Lizina este un aminoacid foarte important pentru organism deoarece ajuta la absorbtia de calciu, reduce colesterolul,  intareste sistemul imunitarsi previne aparitia herpesului. Adaosul de vitamina C din compozitia suplimentului nutritional L-Lysine PLUS contribuie la sporirea efectului lizinei in fortificarea sistemului imunitar si luptei impotriva virusului herpes.
  • Vitamina C imbogatita cu bioflavonide pentru o mai buna absorbtie si eficienta din compozitia suplimentului nutritional C Plus ajuta la fortifierea sistemului imunitar si la combaterea focarelor produse de virusuri.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Herpes

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. L-Lysine PLUS95.00 Ron1-1-160 capsuleDetalii Produs
Lizina, impreuna cu vitamina C, contribuie la intarirea imunitatii si ajuta la tratarea leziunilor herpetice. Accelereaza procesul de vindecare si reduce frecventa leziunilor herpetice.
2. C Plus47.00 Ron1-1-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
Vitamina C imbogatita cu bioflavonoide pentru o mai buna absorbtie, este un foarte bun antioxidant ce contribuie la fortifierea imunitatii si previne incidenta virozelor de tot felul, inclusiv cauzate de herpes simplex.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Herpes simplex sunt virusuri omniprezente, agenti patogeni adaptati la gazda care cauzeaza o mare varietate de stari si conditii. Exista doua tipuri: virusul herpes simplex tip 1 (VHS-1) şi tip 2 (VHS-2). Ambele sunt strans legate intre ele, dar difera in epidemiologie. HSV-1 este in mod traditional asociat cu boli orofaciale, in timp ce HSV-2 este in mod traditional asociat cu boli genitale, cu toate acestea, localizarea leziunilor nu este indicata neaparat de tipul viral.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
febra
prezenta veziculilor dureroase umplute cu lichid in jurul buzelor sau la marginea guriiHerpes oral
furnicaturi sau arsuri in jurul gurii sau a nasuluiHerpes oral
senzatia de furnicaturi la nivelul organelor genitale, feselor si coapselorHerpes Genital
aparitia unor vezicule mici de culoare rosieHerpes Genital
pot sa para si scurgeri vaginaleHerpes Genital
umflarea ganglionilor limfatici din zona inghinalaHerpes Genital
Imunitate scazutaDetalii Afectiune
Sistemul imunitar este o retea a corpului de celule si organe, care este special dezvoltata pentru a lupta impotriva infectiilor. Deficientele in sistemul imunitar pot fi congenitale, adica innascute, sau dobandite, cauzate de factori externi. O persoana cu imunitate scazuta este supusa unui risc crescut de infectii si boli.
InfectiiDetalii Afectiune
Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de organismep recum bacteriile, virusurile, fungii sau parazitii. Multe organisme traiesc in si pe corpurile noastre. Acestea sunt in mod normal, inofensive sau chiar utile, dar in anumite conditii, unele organisme pot provoca boli.
LeucemieDetalii Afectiune
Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Exista mai multe categorii largi de celule sanguine, inclusiv celulele rosii sanguine (CR), globulele albe (GA sau CA) si trombocitele. In general, leucemia se refera la cazurile de cancer ale celulelor albe.
Leucopenie (scaderea numarului de leucocuite)Detalii Afectiune
Leucopenia este o conditie medicala caracterizata prin scăderea numărului de celule albe din sânge (leucocite). Aceasta scadere poate fi provocata de anumite medicamente, precum chimioterapia si radioterapia pentru cancer, de chirurgie, transplant de celule stem, sau transplant de maduva osoasa. 
Lupus eritematosDetalii Afectiune
Boala cronica inflamatorie a tesutului conjunctiv de cauza necunoscuta, care poate interesa articulatiile, rinichii, suprafetele seroase si peretii vasculari si care apare predominant la femei tinere, dar si la copii. Tabloul clinic - este foarte polimorf. LES poate debuta brusc, cu febra simuland o infectie acuta, sau insidios, in luni sau ani, cu episoade de febra si stare generala alterata. Cefaleea vasculara, epilepsia sau psihozele pot fi manifestarile initiale. Acuzele bolnavului se pot datora interesarii oricarui organ sau sistem.
Limfom non-HodkinDetalii Afectiune
  Neoplazie limfocitara clonala maligna cu originea in tesuturile limfatice (exceptie: plasmocitom cu manifestare medulara primara). Dupa evolutia clinica se face clasificarea in LNH cu malignitate inalta sau scazuta.   Tablou clinic – desi exista diferite manifestari clinice, multi pacienti se prezinta cu adenopatie periferica asimptomatica. Ganglionii limfatici mariti sunt elastici si delimitati, iar mai tarziu devin impastati. La unii pacienti se manifesta boala local, dar cei mai multi au arii multiple de interes. Inelul Waldeyer (in special amigdalele) este un sediu ocazional al bolii. Limfadenopatia mediastinala si retroperitoneala poate sa provoace simptome de compresie pe diferite organe. Tegumentele si oasele sunt interesate initial la 15% din pacientii cu limfom difuz cu celule mari si la 7% in forma difuza, cu limfocite mici. Aproximativ 33% din pacientii cu forme abdominale sau toracice extensive dezvolta ascita chiloasa sau revarsat pleural din cauza obstructiei limfatice. Pierderea in greutate, febra, transpiratiile nocturne si astenia indica boala diseminata. Anemia este prezenta la aproximativ 33% din pacienti si se instaleaza in cele din urma la cei mai multi pacienti. Poate fi provocata de sangerari prin afectare gastrointestinala sau prin niveluri scazute de plachete, de hemoliza prin hipersplenism sau anemie hemolitica. Hipogamaglobulinemia produsa de o scadere progresiva a productiei de imunoglobuline apare la 15% din pacienti si poate sa predispuna la infectii bacteriene severe.

0 recenzii pentru Herpes

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.