Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Hemoragie digestiva (hematemeza, melena)

Despre afectiune


Reteta naturista recomandata in remedii pentru Hemoragie digestiva (hematemeza, melena)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Green Care 71.17 Ron 2-2-2 240 tablete = 178 g Detalii Produs
2. Liquid Chlorophyll 121.33 Ron 1-1-1 lngurite intr-un pahar cu apa Lichid 473 ml Detalii Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea".

 

Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenței de produse din sânge parțial digerate. Melena implică faptul că sângele a fost în tractul gastro-intestinal timp de cel puțin 14 ore, care indica, de obicei, o sursă de hemoragie in tractul gastrointestinal superior, dar sangele poate să apară, de asemenea si din intestinul subtire sau colon. Aceasta conditie poate fi asociata sau nu cu hematemeza.

 

Hematemeza si / sau melena sunt cauzate de o sângerare acută in tractul GI superior sau in gură sau faringe. Hematemeza abundenta este o urgenta medicala foarte comuna, care implica un procent de mortalitate in spital de 8 - 14%. În rândul adulților, hemoragia cauzata de ulcer gastric sau duodenal si varice esofagiene este cea mai frecventa.

 

Cum este recunoscuta o sângerare în tractul digestiv?

 

Semnele de sângerare la nivelul tractului digestiv depind de locul și severitatea hemoragiei.

Daca hemoragia se produce in rect sau in colonul inferior, atunci un sange de culoare rosu luminos va acoperi sau se va amesteca cu scaunul. Scaunul poate fi amestecat cu sânge mai inchis daca sangerarea este la nivelul colonului superior sau la capătul îndepărtat al intestinului subtire.

 

Atunci când există sângerări la esofag, stomac sau duoden, scaunul este de obicei negru și foarte urat mirositor. Voma poate fi de culoare rosu aprins sau de aspectul unei "cafele solide " atunci cand sangerarea este din esofag, stomac sau duoden.

 

Daca sangerarea este oculta, sau ascunsa, ar putea să nu fie observate modificări în culoarea scaunului.

 

Dacă sângerarea apare brusc si masiv, o persoana se poate simti slabita, amețita, poate simti senzatie de lesin, respirație scurta sau crampe ca cele provovate de dureri abdominale sau diaree. Poate apărea un șoc, cu un puls rapid și scăderea tensiunii arteriale. Persoana poate deveni foarte palida.

 

Daca sangerarea este lentă și are loc pe o perioada lunga de timp, va rezulta un debut treptat de oboseala, letargie, dificultăți de respirație, paloare și anemie. Anemia este o afecțiune în care substanta din sange bogata in fier, hemoglobina, este diminuata.

 

Rețineți că fierul si unele alimente, cum ar fi sfecla, pot da un aspect rosu sau negru scaunului, indicând în mod fals sânge în scaun. 

 

Sângerarea gastro-intestinală acută va apărea initial ca vărsături de sânge, scaune sângeroase sau scaune negre, lucioase. Sângele vărsat poate arata ca "zatul de cafea."

Simptomele asociate cu pierderea de sânge pot include:

 

• Oboseală

• Slăbiciune

• Scurtarea respirației

• Dureri abdominale

• Aspect pal

• Vărsături de sânge care, de obicei, provin din TGI superior.

• Scaunul de culoare rosu aprins sau maro poate fi datorat unei hemoragii intense in TGI inferior sau superior.

• Pe termen lung hemoragiile gastro-intestinale pot trece neobservate sau pot provoca anemie, oboseala, scaune negre, sau un test microscopic pozitiv pentru sânge.

 

Cauzele hemoragiilor digestive

 

Cauzele de hemoragie digestiva sau gastro-intestinala (GI) sunt clasificate în funcție de locația lor în tractul gastro-intestinal.

 

Sangerarea in TGI superior

 

• Ulcer peptic: ulcerele peptice sunt eroziuni localizate ale mucoasei tractului digestiv. Apar de obicei în stomac sau duoden. Defalcarea mucoasei duce la deteriorarea vaselor de sange, cauzand sangerari.

• Gastrita: inflamația generală a mucoasei gastrice, care poate duce la hemoragie. Gastrita, de asemenea, rezultă din incapacitatea mucoasei gastrice de a se proteja de acidul pe care il produce. AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), steroizii, alcoolul, arsurile si traumatismele pot provoca gastrita.

• Varice esofagiene: umflarea venelor din esofag sau stomac, de obicei, rezultata dintr-o boala de ficat. Varicele apar cel mai frecvent în ciroză hepatică alcoolică. Atunci când varicele sangereaza, hemoragia poate fi masiva, catastrofala și apare fără avertisment.

Sindromul Mallory-Weiss: O lezare in mucoasa esofagiana sau stomacala, de multe ori, ca urmare a vărsăturilor sau senzației de vomă. Lezarea mucoasei, de asemenea, poate să apară după convulsii, tuse puternica sau ras, ridicare, incordare, sau la nastere.

• Cancer: Unul dintre primele semne de cancer esofagian sau de stomac pot fi sânge în voma sau scaun.

• Inflamația: în cazul în care membranele mucoase se descompun, ele sunt în imposibilitatea de a contracara efectele dure ale acidului gastric. Medicamentele anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS), acidul acetilsalicilic, alcoolul, precum si fumatul promoveaza formarea ulcerului gastric. Helicobacter pylori este un tip de bacterie care promovează, de asemenea, formarea de ulcere.

 

Sangerarea in TGI inferior

 

• Diverticuloza: Una dintre cele mai comune cauze de sangerare in TGI inferior-. Mici buzunare, sau diverticuli, se formeaza în peretele colonului (intestinul gros), de obicei, într-o zona slabita a peretelui intestinal. Se pot dezvolta mai multe buzunare, care sunt mult mai frecvente la persoanele care au constipație și se forteaza in timpul miscarii intestinului.

• Cancerele: Unul din semnele timpurii ale cancerului de colon sau rectal pot fi sange in scaun.

• Boala inflamatorie intestinala (BII): Inflamația de la BII provoca adesea scaune mucoase amestecate cu sânge.

• Diaree infectioasa: Unele virusuri sau bacterii pot provoca daune la nivelul captuselii interioare a intestinului, care pot duce la sângerare.

• Angiodisplazia: Impreuna cu diverticuloza, aceasta este una dintre cele mai comune cauze de sangerare in TIG inferior. Angiodisplazia este o malformatie a vaselor de sange din peretele tractului gastro-intestinal. Cel mai frecvent se produce în intestinul gros și de multe ori produce sangerare. Persoanele în vârstă și persoanele cu insuficienta renala cronica dezvolta boala cel mai des.

• Polipii: polipi intestinali sunt tumori benigne ale tractului gastro-intestinal, care apar mai ales la persoanele cu vârsta peste 40 de ani. O mică parte dintre acesti polipi se pot transforma in cancer. Polipii de colon pot sângera rapid, sau pot sangera încet și pot merge nedetectati.

• Hemoroizi si fisuri: Hemoroizii sunt vene umflate în și în jurul anusului. Intinderea repetata din timpul tranzitului intestinal le face să sângereze. Sangerarea de la hemoroizi este de obicei ușoară, intermitentă, și de culoare roșu deschis. Fisurile anale, sau leziunile in peretele anal, de asemenea, pot declanșa cantități mici de sângerare de culoare roșu  deschis la anus. Incordarea puternica in timpul trecerii unui scaun tare, de obicei, provoacă leziunile in cauza, care pot fi foarte dureroase si pot necesita interventii chirurgicale.

 

Când să solicitam asistență medicală

 

Orice prezență de sânge în scaun sau in tractul gastro-intestinal superior este semnificativă și are nevoie de atenție medicală. Scaunele negre sau întunecate pot reprezenta sângerare lentă în tractul gastro-intestinal și ar trebui să fie tratata de catre un medic.

 

Orice sângerare semnificativă în tractul gastro-intestinal, fie ca sângele este vomitat sau eliminat prin rect, ar trebui să fie evaluata în departamentul de urgenta.

 

Hemoragii digestive -Tratament medical

 

• sângerarea gastro-intestinală gravă poate destabiliza semnele vitale. Tensiunea arterială poate scădea brusc iar frecvența cardiaca poate crește.

Ar putea fi nevoie de o resuscitare a pacientul cu fluide IV și, eventual, o transfuzie de sânge.

• În unele cazuri, pacientul poate avea nevoie de interventie chirurgicala.

• Odată ce cauza principala de sângerare în calea digestiva fost identificata, majoritatea oamenilor pot fi tratati eficient.

 

Utilizarea de endoscopie a crescut și acum permite medicilor sa vada nu numai locurile de sângerare, dar si să se aplice în mod direct terapia. O varietate de terapii endoscopice sunt utile pentru tratarea hemoragiilor tractului digestiv. Sângerare activă de la nivelul tractului digestiv superior poate fi deseori controlata de injectarea de substanțe chimice direct în locul sângerand, cu un ac introdus prin endoscop. Un medic poate, de asemenea, cauteriza, sau trata cu căldură o zona care sangereaza si tesutul inconjurator prin endoscop.

 

Tehnicile endoscopice nu controlează întotdeauna sângerarea ; uneori interventiile chirurgicale sunt necesare pentru a controla sângerare activă, severă sau recurentă.

 

Odata ce hemoragia este controlată, sunt adesea prescrise medicamente pentru a preveni reapariția de sângerare.

 

Prevenire hemoragii digestive

 

Oamenii pot preveni unele cauze de sangerare gastro-intestinale prin :

 

• Evitarea alimentelor și declanșatoarelor, cum ar fi alcoolul și fumatul, care cresc secrețiile gastrice.

consumarea unei diete bogate in fibre pentru usura digestia si eliminarea scaunelor, ajutand la prevenirea diverticulozei și hemoroizilor.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in hemoragie digestiva

 

- Tulburarile distige cronice si acute, precum  ulcerele, balonarea si anorexia, pot fi controlate si imbunatite cu ajutorul suplimentului Green Care, pe baza de extract natural din lucerna. Ajuta la functionarea sanatoasa a oganismului, neutralizeaza acidul gastric in exces si ofera organismului multe substante nutritive valoroase.

 

- Siropul natural cu clorofila extrasa din lucerna, Liquid Chlorophyll, are un bun efect in imbunatirea functiei organelor care sunt implicate in metabolism, adica ficatul, colonul si rinichii. Are de asemenea efect anticancerigen prin reducerea efectelor substantelor daunatoare pentru tractul digestiv, cum ar fi cele din tutun sau alcool. Are o actiune foarte puternica in combaterea celulelor canceroase de la nivelul colonului,  amelioreaza constipatia si favorizeaza cicatrizarea ulcerelor.