Giardioza (giardia, lambrii)

Descriere Remediu Naturist

 
GIARDIOZA– parazitoza intestinului subtire cu protozoarul flagelat Giardia lamblia , care poate fi asimptomatrica sau provoaca manifestari clinice variind intre flatulenta intermitenta intermitenta si malabsorbtie cronica.
 
 
Parazitoza este raspandita in intreaga lume, in special la copii si acolo unde infrastructura sanitara este inadecvata. Incidenta acestor parazitoze este maxima la cei care calatoresc mult, la homosexuali si la pacientii cu rezectie gastrica, pancreatita cronica sau hipogamaglobulinemie.
 
 
 
Filtrarea apei din sol inlatura chisturile de giardia, dar acestea raman viabile in apele de suprafata si sunt rezistente la nivelurile crescute de clorinare. In plus fata de oameni animalele salbatice pot sa serveasca drept rezervoare naturale. Astfel, apele de munte precum si sistemele urbane de apa curenta clorinata si insuficient filtrata, au fost implicate in majoritatea epidemiilor hidrice.
 

 

 
Semne si simptome giardioza 
 
 
Cele mai multe cazuri sunt asimptomatice, dar sunt purtatoare de chisturi infectioase si trebuie tratate. Simptomele de giardiaza acuta apar in general la 1-3 saptamani dupa infectie. Ele sunt in general usoare si includ diareea apoasa urat mirositoare, crampe si distensia abdominala, flatulenta si eructatii, greata intermitenta si durere epigastrica. Pot fi prezente subfebra, frisoanele, alterarea starii generale si cefaleea. Malabsorbtia lipidelor si glucidelor poate duce la pierderea semnificativa in greutate in cazurile severe. De regula scaunele nu prezinta striuri de sange si mucus. Faza cronica poate sa evolueze dupa, sau sa apara in absenta unei faze acute. Episoadele recurentede scaune fetide, distensie abdominala si flatulenta urat mirositoare predomina. La copii giardiaza cronica poate fi responsabila de hipotrofie staturoponderala.

 

Giardioza este foarte usor de contractat din apa contaminata. Multe animale au giardia in fecalele lor, astfel putand contamina cu acest parazit rezervele de apa din raurile, pâraiele şi izvoarele din zonele rurale. Giardia poate fi transmisă accidental prin atingerea mancarii de catre cineva contaminat sau prin introducerea in gura de obiecte contaminate cu fecale umane sau animale infectate cu giardia, prin înghiţirea de apă din bazinele de înot, jacuzzi, fantani, lacuri, râuri, izvoare, iazuri, sau alte fluxuri de apa care pot fi infectate prin reteaua de canalizare, prin materii fecale de la oameni sau animale infestate sau pur si simplu folosind alimente nepreparate contaminate cu giardia.

 

Giardia este o infecţie care apare ca urmare a infestari cu un parazit numit Giardia lamblia. Acest parazit apare în două tipuri :

 

  • Trofozoit: in forma activă.
  • Chist: in formă inactivă.

 

Chisturile sunt responsabile pentru semnele şi simptomele giardiozei. Acestea pot trăi pentru perioade mai lungi de timp în afara corpului şi pot supravietui mai multe luni in apa rece. Infecţia apare prin ingestia de chisturi din apa poluata, produse alimentare, sau pe cale fecal-orală. În acidul din stomac organismul activeaza chisturile care elibereaza trofozoizi (un singur chist produce 2 trofozoizi). Trofozoizii răman în cavitatea intestinului subtire proximal tubular unde se pot ataşa cu uşurinţă la nivelul mucoasei printr-un disc de supt ventral.

 

De ce acest chist de giardia este atât de greu de "depistat si eliminat"?

 

Chisturile de giardia sunt atât de mici încât sunt dificil de găsit chiar şi sub un microscop, în special în apă, în cazul în care sunt prezente intr-un numar relativ mic, dar suficient pentru a cauza o infectie.

 

Chistul este protejat de un invelis sub forma unei coji de ou care ii permite sa supravieţuiască în interiorul şi în afara organismelor pentru perioade lungi de timp. Este atât de rezistent incat chiar si tratament cu clor nu-l va ucide neapărat.

 

Giardia este un organism unicelular care provoacă toate aceste probleme mentinoate anterior. Acesta poate fi transmis de la o persoana la alta prin contact direct în cazul în care unul dintre indivizi il are pe maini. Chiar dacă auzim despre aceasta boala mai mult in tarile străine slab dezvoltate, adevarul este ca oricine de oriunde poate suferi de giardioza. Giardia poate fi răspândita într-o varietate de moduri diferite. Poate fi transmisa de la cineva care nu s-a spalat pe mâini după ce au intrat in contact cu materiile fecale, poate, de asemenea, fi contractata prin înot într-un râu sau lac infestat sau de către excursioniştii care beau apa din surse contaminate.

 

Există o serie de simptome diferite care pot aparea in cazul expunerii la boală. Este posibil si ca simptomele sa nu fie deloc prezente, dar persoana sa fie infestata si capabila de a-l transmite mai departe. După contractarea unei infecţii, este posibil ca simptomele sa dureze săptămâni, iar persoana in cauza poate fi contagioasa chiar cateva luni după ce simptomele au dispărut.

 

Din fericire, exista lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja de giardia. Principala măsură preventivă care se poate lua este să ne spălam mâinile des cu apă caldă si săpun. În acest fel, dacă am venit în contact cu acest parazit, avem posibilitatea de a-l spala înainte de a intra în corpul nostru şi a ne infecta. Alte lucruri care le putem face pentru a impiedica raspandirea acestui parazit este sa curatam bine zonele in care se schimba scutecul după fiecare utilizare, sa stam departe de piscine publice si lacuri dacă suferim de diaree, sa fierbem sau sa filtram  apa din gospadaria noastra dacă bănuim că ar putea fi contaminata şi să evitam produsele lactate nepasteurizate.

 

Alte masuri de prevenire pot fi urmatoarele:

 

  • Sa nu bem apa din fluxurile de apă dulce sau din lacuri fără fierberea sau filtrarea apei.

 

  • Sa nu folosim gheaţă sau băuturi făcute din apă de la robinet care poate fi contaminata.

 

  • Sa nu ne spalam pe dinţi cu apă de la robinet care poate fi contaminata.

 

  • Sa nu mancam fructe sau legume nepreparate sau necurăţate cultivate în condiţiile în care contaminarea cu giardia este posibila.

 

  • Evitarea sexului oral / anal.

 

Cine este supus riscului de a contracta giardioza?

 

Giardioza apare în cazul în care există o canalizare inadecvata sau o tratare necorespunzătoare a apei potabile. Giardioza este una dintre cauzele de "diareea calatorului", care apare în timpul călătoriei in ţările mai puţin dezvoltate, ca de exemplu, Uniunea Sovietică, Mexic, Asia de Sud, de Vest şi America de Sud. Giardioza este o cauza frecventa de focare de diaree în centrele de zi din cauza probabilitati mari de contaminare fecal-orala de la copii sau familiile lor, iar lucrătorii din centru de îngrijire au un risc crescut de infectie. De fapt, copiii au de trei ori mai multe sanse de a dezvolta giardioza decât adulţii. Excursioniştii care beau din zonele contaminate sau lacuri de apă dulce, de asemenea, au un risc crescut de a dezvolta giardioza. Persoanele care practică sexul anal / oral, de asemenea, se poate infecta.

 

Diagnostic si tratament pentru giardioza

 

Medicul poate diagnostica de obicei giardioza uitandu-se la probele de scaun sub un microscop, de multe ori fiind necesara verificarea mai multor probe inainte de a se face un diagnostic. Uneori, alte teste pot fi necesare.

 

Albenzazolul, metronidazolul sau furizolidonul sunt, în general, recomandate ca un antibiotic pentru a trata giardia. Un copil cu diaree de la giardioza poate pierde lichid in exces prin scaun şi poate fi deshidratat. Este recomandat să bea multe lichide - dar nu bauturi cofeinizate, deoarece acestea deshidrateaza organismul mai repede.

 

De obicei este indicat  ca întreaga familie sa fie tratată în acelaşi timp, deoarece giardioza se raspandeste foarte usor iar sansele ca membrii familie sa nu o aiba sunt destul de mici. În cele mai multe cazuri, medicul va dori să verifice o mostra de scaun după tratament pentru a fi sigur că medicamentul si-a facut efectul. Uneori poate fi necesar să se ia medicamentul pentru o perioadă mai lungă, sau sa se ia un alt medicament pentru o vindecare completa.

 

Remediu naturist pentru giardioza cu produse Calivita

 

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietatile sale de antibiotic natural, antimicotice, antimicrobiane si antiparazitare. Numeroase studii de specialitate au demosntrat efectul antiparazitar al uleiului de oregano cu un efect puternic de deblocare al parazitilor numiti giardia, astfel Oregano Oil fiind de mare ajutor in tratamentul giardiozei.

 

Uneori, anumite tipuri de bacterii si paraziti sunt mai greu de indepartat iar efectele lor asupra organismului sunt dintre cele mai neplacute. Giardia este unul dintre acesti paraziti mai greu de identificat si tratat, si de asemenea este foarte usor transmisibil. Mixtul complex de ingrediente naturale atiparazitare din compazitia suplimentului ParaProteX are un efect spectaculos asupra majoritatii parazitilor existenti in coprul uman, inclusiv giardia, candoda, holera, dizenteria si multe altele.

 

Oregano Oil se administreaza cu putina apa, 4-4-4 picaturi pentru adulti pe zi si 2-2-2 picaturi pentru copii pe zi

 

ParaProtex se administreaza dupa masa 1-1-1 capsule pe zi


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Giardioza (giardia, lambrii)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 picaturi30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano este un antibacterian, antiparazitar, antifungic si antibiotic natural foarte eficient in inlaturarea bacteriilor, ciupercilor, sau parazitilor intestinali ( giardia, limbrici). Oregano Oil la copii este un produs sigur.
2. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
Contine ingrediente naturale cu un efect antibiotic si antiparazitar foarte puternic. Elimina orice fel de paraziti intestinali: limbrici, giardia, ascarizi, etc. ParaProteX la copii: poate fi folosit cu incredere in infectiile parazitare la copii.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

GIARDIOZA –parazitoza intestinului subtire cu protozoarul flagelat Giardia lamblia , care poate fi asimptomatrica sau provoaca manifestari clinice variind intre flatulenta intermitenta intermitenta si malabsorbtie cronica.

 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
diaree
scadere in greutate
crampe si sensibilitate abdominala
greata si pierderea apetitului
AscaridiozaDetalii Afectiune
Ascaridioza sau in limbaj popular "limbrici" este o infectie parazitara, cauzata de viermele  Ascaris lumbricoides ce apartine clasei nematodelor. 

0 recenzii pentru Giardioza (giardia, lambrii)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 3

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.