Esofagita de reflux

Descriere Remediu Naturist

 

Aceasta conditie este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Prin urmare, atunci când aveți această condiție se experimenteaza toate aceste simptome, care nu sunt doar dureroase, ci lasă în urmă un prejudiciu grav. Esofagita de reflux provoacă multe efecte diferite in corp.

 

Semne si simptome ale esofagitei

 

Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsură si durere în piept (arsuri la stomac), care rezultă din vătămări ale mucoasei recurente, adesea mai rău pe timp de noapte, atunci când stam culcati pe spate, sau imediat după consumul de alimente sau medicamente care reduc tonul supapei esofagiene inferioare. Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta în expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului.

 

Primul lucru de la care mulți oameni isi dau seama despre această condiție este dificultatea la inghitire. In cotinuare simptomele devin putin mai intense. Există o senzație de durere la inghitire, împreună cu senzația că ceva este blocat în gât. După care vine o senzație de arsură intensă, și în cele din urmă vin valuri de arsuri la stomac. De asemenea, în plus, ar putea aparea, eventual, sângerări in voma sau in scaun. Acestea sunt semne de avertizare sau semne de indicare a esofagitei de reflux de acid. Dacă această descriere a simptomelor ti se potriveste, atunci consultul unui medic este întotdeauna cea mai bună alegere posibilă.

 

Cauzele esofagitei de reflux

 

Cauza esofagitei de reflux este slabirea supapei sfincterului esofagian care permite iesirea acidului si alimentelor din stomac, ajungand in gât, și, uneori, chiar si in sinusuri. Excesul de greutate, consumul frecvent de alimente grase, și mancatul in exces în mod frecvent pot provoca această condiție, pentru că toate aceste lucruri contribuie la întinderea stomacului și slăbirea supapei esofagiene. Evitarea acestor poate preveni starea de dezvoltare, în primul rând.

 

Ocazional, esofagita de reflux ar putea fi cauzata de un prejudiciu alcalin (de exemplu, un reflux de suc pancreatic printr-o valva pilorică incompetenta, împreună cu un sfincter esofagian inferior relaxat). Hernia hiatala, o tulburare prin care o parte din abdomenul proximal aluneca în cavitatea toracică, cu o deplasare în sus de la supapa esofagiana inferioara, poate duce la dezvoltarea de reflux.

 

În mod normal, sfincterul esofagian inferior contractat oferă o barieră eficientă împotriva refluxul acidului din stomac înapoi în esofag. Acesta este întărit de valvele peristaltice esofagiene secundare, ca răspuns la relaxarea tranzitorie redusă a sfincterului esofagian.

 

Eficacitatea acestei bariere ar putea fi modificata prin pierderea tonusului inferior al supapei esofagiene, creșterea frecvenței de relaxări tranzitorii, reducerea peristaltismului secundar imediat după o relaxare tranzitorie, cresterea volumului de stomac sau de stres, sau creșterea productiei de acid , toate acestea putand accentua actiunea refluxului de a declanșa durere sau eroziune.

 

Refluxul recurent poate deteriora mucoasa, rezultand in inflamatie, de unde si termenul de "esofagita de reflux." Refluxul recurent în sine predispune la urmatoare refluxuri in continuare, deoarece cicatrizarea care apare cu vindecarea epiteliului inflamat face ca valva esofagiana inferioara sa fie progresiv mai puțin competent să actioneze ca o barieră.

 

Chiar dacă de obicei este o consecință de reflux de acid, esofagita poate, de asemenea, fi rezultatul unui reflux de pepsină sau bila. În cele mai multe cazuri de boala de reflux esofagian, ar putea fi identificat un fir de executie tipic fiziopatologic. Daunele recurente ale mucoasei rezulta în infiltrarea de granulocite și eozinofile, hiperplazia celulelor bazale, iar la un moment dat la accentuarea friabilitatii, sângerarea ulcerelor și exudate peste suprafața mucoasei.

 

Aceste modificări patologice stabilesc scena pentru formarea de cicatrice și incompetența a supapei, care predispun la cicluri recurente de inflamatie. Frecvența crescută a relaxării tranzitorii reduse a valvei esofagiene ar putea fi parțial ca răspuns la distensie gastrică crescută. În mod normal, relaxarile tranzitorii ale sfincterului esofagian sunt însoțite de peristaltism esofagian crescut.

 

Spre deosebire de alte tipuri de acid care mediaza un prejudiciu, infecțiile H pylori nu par să conducă la accentuarea refluxului sau esofagitei. Arsurile la stomac sunt un simptom obișnuit al esofagitei de reflux, de obicei, înrăutățite la pozitia de intins.daca refluxurile sunt recurente, se pot produce o serie de probleme. Probabil complicația mai tipica poate fi dezvoltarea unei stricturi în esofagul distal.

 

Obstrucția progresivă, inițial la alimente solide și mai târziu la lichide, se prezintă ca disfagie. Alte probleme de reflux recurente includ hemoragie sau perforație; răgușeală, tuse, respirație șuierătoare sau, prin urmare, pneumonie de aspirație a conținutului gastric în plămâni, în special în timpul somnului.

 

Studiile epidemiologice evindetiaza ca fumatul și consumul excesiv de alcool asociate cu  refluxuri recurente rezulta într-o schimbare în epiteliul esofagian,conditie numita esofag Barrett. În 2-5% din cazuri, esofagul Barrett conduce spre dezvoltarea de adenocarcinom.

 

Uneori, herniile în zona esofagului pot precipita starea. Efectuarea de exerciții pentru a crește puterea mușchilo în acest domeniu poate ajuta la vindecarea si chiar la prevenirea bolilor.

 

Factorii de risc pentru esofagita de reflux includ:

 

  • Alcoolul
  • Mesele mari seara
  • Alimentele care irita esofagul
  • Hernia hiatala
  • Infecția cu Helicobacter pylori 
  • Obezitatea
  • Sarcina
  • Fumatul

 

Medicamente care cresc riscul de esofagita de reflux includ:

 

  • Aspirina
  • Pastile anticonceptionale
  • Blocante ale canalelor de calciu
  • Estrogenul: terapie de substitutie hormonala
  • Miorelaxante
  • Medicamente narcotice pentru durere
  • Medicamentele anti-inflamatorii

 

Tratamentul esofagitei de reflux

 

Se pot face multe lucruri pentru a preveni sau ameliora simptomele de "arsuri la stomac".

 

  • Evitati alimentele care au tendinta de a provoca probleme, in special alimente grase, cafea, ceai, cacao și băuturi cola.

 

  • Reduceti cantitatea de alimente si calorii pe care le consumati. Pacienții supraponderali par sa aiba simptome mai mult decât cei normali, astfel încât pierderea în greutate poate ajuta.

 

  • Nu mancati cu trei ore înainte de culcare.

 

  • Evitați culcatul dupa masa, în scopul de a reduce refluxul în esofag. De asemenea, evitati îndoirea înainte, ridicarea de obiecte grele, purtarea decenturi sau curele, și miscarile fortate ale intestinului.

 

  • Dacă fumați încercați să renuntati sau cel puțin sa reduceti cantitatea. Fumatul tinde să crească cantitatea de acid gastric.

 

  • Ridicati capul de pat cu șase - opt centimetri pentru a ajuta la menținerea acidul in stomac.

 

  • Antiacidele lichide pot ajuta la protejarea esofagului și scăderea acidității gastrice.

 

Complicațiile arsurilor la stomac

 

Dacă arsura la stomac nu este tratată, zona inflamata poate sangera încet. Pierderea de sange prea mult poate provoca nivel scazut de sange. Deteriorarea esofagului inferior poate provoca, de asemenea, formarea de cicatrici. Prea multa cicatrizare determină restrangerea capătului inferior al esofagului, ceea ce face ca inghitirea sa fie din ce in ce mai grea. Unii pacienți cu forme severe de cicatrici pot avea probleme de inghitire. Cicatricile pot fi adesea șterse prin metode de tratament endoscopice.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in tratamentul naturist al esofagitei de reflux

 

  • Siropul natural cu clorofila extrasa din lucerna are efecte benefice asupra organelor care sunt implicate in metabolism, si anume ficatul, rinichii si colonul. Liquid Chlorophyll aduce beneficii la nivelul sistemului digestiv datorita efectului puternic de alcalinizare, amelioreaza indigestia, favorizarea cicatrizarea ulcelelor peptice si peristaltismul intestinal.

 

  • Extractul de lucerna din suplimentul alimentar Green Care este recomadat si util in tuburari digestive, atat acute cat si cronice. Lucerna neutralizeaza acidul gastric datorita actiunii neutralizante, este  utila in tratamentul ulcerului peptic, ulcer la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire.

 

  • Calciul si magneziul sunt doua elemente minerale importante, esentiale pentru buna functionare la nivelul oaselor si dintilor, aparatului cardiovascular, a musculaturii si sitemului nervos. Strong Bones 100 este un supliment necesar pentru un nivel optim de calciu si magneziu, pentru a asigura un echilibru si de alte substante nutritive, precum vitamina C, fosfor, sodiu, potasiu, dar si pentru favorizarea proceselor de digestie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Esofagita de reflux

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Liquid Chlorophyll169.00 Ron0-0-1 lingurita intr-un pahar cu apaLichid 473 mlDetalii Produs
Clorofila lichida extrasa din lucerna este un puternic alcalinizator, are grija de sanatatea digestiva, previne si trateaza leziuni precum ulcerele si are grija de sanatatea organelor care participa la metabolism:colon, ficat, rinichi.
2. Green Care99.00 Ron1-0-1240 tablete = 178 gDetalii Produs
Clorofila extrasa din lucerna are un efect puternic de alcalinizare, amelioreaza indigestia, are grija de sanatatea colonului, neutralizeaza acidul gastric, imbunatateste absorbtia de nutrienti, este benefic in ulcere.
3. Strong Bones 10068.26 Ron1-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
Calciul si magneziul sunt doua minerale esentiale in mod deosebit pentru sanatatea oaselor, dintilor si a sistemului muscular si nervos, insa, deopotriva, au un rol important pentru sanatatea digestiva si absorbtia altor substante valoroase.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Esofagita de reflux este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsura si durere in piept (arsuri la stomac). Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta in expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
inghitire dificila (disfagie)
durere la inghitire (adinofagia)
arsuri gastrice
Aparat digestivDetalii Afectiune
Aparatul digestiv este compus dintr-o serie de organe care incep de la gura si parcurg tot traseul pana la anus. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv.
Boala CrohnDetalii Afectiune
Afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv.
Cancer de colonDetalii Afectiune
Bolile legate de colon şi obiceiurile alimentare incorecte cresc riscul de cancer de colon. Acest tip de cancer este, în general, găsit la persoanele în vârstă de peste 50 de ani. 
Colecistita (fara pietre) - inflamatie vezica biliaraDetalii Afectiune
Inflamatie acuta sau cronica a veziculei biliare asociata frecvent cu litiaza.
Digestie bunaDetalii Afectiune
Digestia ar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide).
Dischinezie biliaraDetalii Afectiune
Dischinezia biliara este o boala destul de comună a vezicii biliare. Vezica biliara stochează bila, care este eliberata de către ficat. Bila ajunge la intestinul subtire unde se digera grasimea din alimente. Pentru a ajunge la intestinul subtire, bila trebuie să treacă prin canalul biliar comun şi, dacă bila nu poate fi secretata de vezica biliara sau nu poate curge prin canalul biliar comun, atunci ea se va întoarce în vezica biliara, ceea ce duce la dischinezie biliara.
Hemoragie digestiva (hematemeza, melena)Detalii Afectiune
Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea". Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenței de produse din sânge parțial digerate. 
IndigestieDetalii Afectiune
Indigestia - numita, de asemenea, dispepsie sau stomac deranjat - este un termen general care descrie disconfortul de la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci mai degraba o colectie de simptome pe care le puteti experimenta, inclusiv balonare, eructatii si greata. 
LaxativDetalii Afectiune
Laxativele sunt alimente, compusi, sau medicamente care au efectul de slabire a unui scaun. Doze suficient de mari de laxative pot provoca diaree exploziva. Laxativele lucreaza pentru a creşte circulaţia de fecale de-a lungul colonului şi, în general, sunt luate in caz de constipatie.
Malabsorbtie intestinalaDetalii Afectiune
Malabsorbtia este asimilarea inadecvata a substantelor nutritive din cauza unor defecte de digestie, absorbtie, sau de transport. Malabsorbtia poate afecta macronutrientii (de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi), micronutrientii (de exemplu, vitamine, minerale), sau ambele, cauzand excretie excesiva de fecale, deficiente nutritionale si simptome gastro-intestinale. Malabsorbtia poate fi globala, cu absorbtie alterata pentru aproape toti nutrientii, sau partiala (izolata), cu o malabsorbtie de nutrienti specifici.
Aerofagii (eructatii)Detalii Afectiune
Aerofagia este definita ca o condiție in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive datorate aerului înghițit.
Boala de relux gastroesofagianDetalii Afectiune
Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul).
Abces hepaticDetalii Afectiune
Abcesul hepatic este o acumulare de puroi la nivelul ficatului, care determina o crestere a presiunii din aceasta zona si, in cele din urma, distrugerea tesutului hepatic sanatos. 
FlatulentaDetalii Afectiune
Cunoscuta si sub numele de gaze, flatulenta este un termen medical care denumeste eliminarea gazelor din sistemul digestiv prin anus si intervine atunci cand o cantitate semnificativa de gaze se aduna in interiorul intestinelor. 
AnismDetalii Afectiune
Anismul, cunoscut si sub numele de anismus este o boala caracterizata de contractarea sfincterului si muschilor puborectali in incercarea de a elimina fecalele.

0 recenzii pentru Esofagita de reflux

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.