Epilepsie

Descriere Remediu Naturist

 
Exista doua feluri de manifestari convulsive: acces izolat, nerepetitiv, asa cum apare intr-o boala febrila sau dupa un traumatism cranian, si epilepsie – o afectare a functiei cerebrale, paroxistica, recurenta, caracterizata prin crize subite, scurte de alterare a constientei, a activitatii motorii, prin fenomene senzoriale sau modificari comportamentale, produse de descarcarea excesiva a neuronilor cerebrali. Daca este suprastimulat (de ex. Cu medicamente convulsivante, hipoxie, hipoglicemie), chiar si creierul normal poate descarca excesiv, rezultand o convulsie. La epileptici, convulsiile sunt declansate rareori de factori exogeni, cum sunt zgomotul, lumina si atingerea.
 
 
Semne si simptome de epilepsie
 
 
Manifestarile depind tipul crizei, care poate fi partiala sau generalizata. In crizele partiale, descarcarea neuronala excesiva se produce in interiorul unei singure regiuni din cortexul cerebral. In crizele generalizate, descarcarile bilaterale si difuze intereseaza intregul cortex. Uneori , un focar lezional dintr-o emisfera activeaza intregul creier foarte rapid, incat convulsiile tonico-clonice generalizate apar inaintea semnelor de focar.
 
 
Aura este o manifestare senzoriala sau psihica, ce precede crizele epileptice partiale sau complexe sau convulsiile tonico-clonice si reprezinta debutul crizei. O stare postictala poate urma crizei (cel mai frecvent criza generalizata) si se caracterizeaza prin somn profund, cefalee,confuzie si hiperexcitabilitate musculara.

 

Cercetari medicale concludente indica faptul ca epilepsia nu este contagioasa. Aceasta nu este cauzata de boli psihice sau retard. Cei mai mulţi oameni care suferă de epilepsie au o inteligenta normala sau peste medie. Majoritatea pacientilor sunt capabili de a duce o viata normala. Epilepsia nu poate fi complet vindecata. Cu toate acestea, au existat cazuri în care, în cele din urmă, trece prin tratament prelungit.

 

Probabilitatea de a scapa definitiv de atacurile de apoplexie nu este foarte mare pentru adultii sau pentru copiii cu sindroame severe de epilepsie. Cu toate acestea, este posibil ca aceste crize sa se reduca sau chiar sa se opreasca în timp. Acest lucru este mult mai probabil în cazul în care epilepsia a fost controlată prin medicaţie, sau în cazul în care pacientul a avut o interventie chirurgicala pentru epilepsie.

 

Cauzele epilepsiei - perturbari la nivelul creierului

 

La mulţi pacienţi, în ciuda eforturilor si investigaţiilor minutioase, cauza epilepsiei nu poate fi localizata. Astfel de cazuri sunt numite cazuri de epilepsie idiopatică.

 

Cu toate acestea, eforturile intense sunt o necesitate pentru a detecta orice leziune în creier, care ar putea reprezenta o cauza pentru un atac de epilepsie. Odata ce cauza epilepsiei este detectata, acesta este de obicei tratabila, si, prin urmare, pacientul va fi vindecat pentru totdeauna, nemaifiind nevoie de un curs lung de medicamente antiepileptice.

 

Dacă, cumva, cauza ramane nediagnosticata / nedetectata, în special atunci când patologia este chiar in creier, boala va progresa în continuare, şi pe lângă manifestările de epilepsie, alte caracteristici clinice ale bolii de bază vor avea loc, tranformandu-se intr-un caz mai complicat. Aceste cazuri se pot dovedi chiar fatale, daca o leziune cum ar fi neoplasm / malignitate / cancer în creier rămâne ascunsa. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când nu au fost efectuate investigaţii detaliate, în special cele mai informative, cum ar fi scanarea CT, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) sau RMN.

 

Este nevoie de o cercetare amănunţită pentru detectarea tumorilor pe creier, în special in cazul unei persoane adulte / de vârstă mijlocie / în vârstă, cu atât mai mult atunci când epilepsia nu este controlată, în ciuda unor doze mari de medicamente antiepileptice diferite, şi atacurile sunt în creştere atât în ​​număr cat şi in intensitate. În astfel de cazuri este nevoie de un RMN, chiar dacă raportul scanarii CT este normal, deoarece RMN-ul este mai eficient în detectarea oricarei patologii in creier.

 

  • Este foarte important să se ţină cont de faptul că epilepsia ar putea fi doar primul simptom al unei tumori cerebrale, care poate continua, chiar şi pentru mai mulţi ani, înainte de alte manifestări. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când tumora are o creştere lentă / benigna în natură. Prin urmare, atunci cand epilepsia apare pentru prima dată la o persoană adultă / de vârstă mijlocie / în vârstă, ar trebui sa fie luata in considerare o tumoare a creierului, iar cazul ar trebui să fie investigat cu atenţie, astfel încât tratamentul sa nu fie întârziat. O tumoare pe creier precoce diagnosticata si tratata are un prognostic foarte mare.

 

  • O altă cauză de epilepsie ar putea fi o leziune recenta sau veche la cap, care are nevoie, de asemenea, de invetigatie temeinică.

 

  • De asemenea, traumele induse de o leziune la cap la un nou-născut în timpul nasterii reprezinta o cauza importanta de epilepsie. Chiar şi în astfel de cazuri de leziuni congenitale, epilepsia poate apărea după mai mulţi ani de la naştere.

 

  • Mai mult, epilepsia poate apărea atunci când funcţia creierului este perturbată ca urmare a diverselor leziuni ale creierului, precum un abces, tuberculoma ca urmare a tuberculozei, infarct (daune la nivelul unei zone a creierului, in urma unei ocluzii a uneia dintre vasele cerebrale responsabile pentru furnizarea de sange in zona implicata), cisticercoza (o leziune în creier care apare ca urmare a ingestiei de carne de porc insuficient gătita şi infectata), etc. Epilepsia focală ca urmare a tuberculomei în creier este, de asemenea, intalnita.

 

  • Ereditatea joaca de asemenea un rol semnificativ în unele cazuri de epilepsie.

 

  • Alte cauze importante de epilepsie sunt febra, retragerea de la droguri sau alcool, toxemia, etc, care sunt susceptibile de a precipita un atac de epilepsie. Epilepsia, uneori, apare si in caz de insuficienţă renală.

 

Indiferent de cauza, inclusiv in cazurile de epilepsie idiopatică, în cazul în care nu a fost detectat niciun motiv pentru un atac de epilepsie , manifestările clinice si natura atacurilor de epilepsie rămâne aceleaşi.

 

Ce tipuri de epilepsie sunt cunoscute? 

 

In caz de epilepsie există un anumit tip de activitate electrica sporadică bazata pe un anumit spatiu în creier. Aceasta activitata electrica are ca rezultat convulsia.

 

În cazul în care activitatea electrica se produce în creier, ea se manifestă sut formă de comportamente si miscari neobişnuite, care sunt considerate a fi involuntare. Fiecare tip unic de epilepsie are propria cauză, propriile seturi unice de simptome şi necesită chiar un tratament unic.

 

  • Epilepsie simptomatică parţială- acest tip este observat la persoanele de toate grupele de vârstă, insa este cel mai frecvent diagnosticata la adulti si afectează doar o mică parte a creierului.Există diverse motive pentru care s-ar putea produce aceasta conditie: o vatamare a creierului, cicatrici într-o regiune a creierului, infecţii, tumori şi alte creşteri anormale in regiunea creierului.

 

  • Epilepsie simptomatica generalizatăin acest tip de epilepsie prejudiciul de la nivelul creierului este larg răspândit. În cele mai multe cazuri prejudiciul a avut loc în timpul procesului de nastere. In cazul acestui tip de epilepsie este foarte posibil ca persona afectata sa aiba si ale tipuri de afectiuni neurologice cum ar fi: parazilie cerebrala sau retard mental, de la un stadiu usor pana la unul sever. In debutul acestui tip de epilepsie pot apare diverse conditii de sanatate, precum cele provocate de agentii infectiosi.

 

  • Epilepsie idiopatica parţială -  acest tip este intalnit de obicei la copiii cu o varsta de cinci pana la opt ani. Aceasta conditie  mai este denumita si "epilepsie focală benignă a copilăriei". Copiii care sunt diagnosticati cu aceasta conditie o vor putea depasi în anii de adolescenta timpurie. Adulţii nu sunt diagnosticati cu această condiţie specială. Crizele de epilepsie sunt de obicei întâlnite pe timp de noapte în timpul somnului şi de obicei nu includ multe condiţii nocive sau provocatoare.

 

  • Epilepsie generalizată idiopatică -multe persoane sunt diagnosticate cu o formă de epilepsie în care nu par a fi prezente niciun tip de daune în zona creierului sau in regiunea maduvei spinarii. În ciuda eforturilor depuse de către personalul medical, nu există manifestari vizibile sau cognitive de leziuni ale creierului, întârzieri mintale, sau complicatii de dezvoltare. Acest tip de epilepsie poate fi tratat cu succes cu medicamente si este intanit în toate grupele de vârstă. Există multe tipuri diferite de crize care pot fi experimentate cu acest tip de epilepsie.

 

Tratament epilepsie

 

Scopul tratamentului este de a reduce apariţia convulsiilor şi altor simptome disconfortante asociate cu epilepsia. Atunci când se stabileste tratamentul pentru epilepsie, există mulţi factori care trebuie luati în considerare. Acestia includ severitatea crizei de epilepsie, dacă pacientul sufera de alte afecţiuni medicale şi istoricul medical general.

 

Un tip de stimulare a nervului care este identificat de către specialişti ca nervul "vag", este utilizat ca un tratament comun pentru epilepsie. Există un nerv situat în partea din spate a gâtului, care este relativ mare, si care este numit nervul "vag". Stimularea consta in transmiterea de unde electrice scurte si rapide catre acest nerv, astfel încât să ajungă la creier. Deşi aceasta metoda nu a fost folosita pentru o lungă perioadă de timp, este un tratament care devine tot mai comun deoarece pare să ofere un tip de echilibru în circuitele electrice ale creierului.

 

Remediu naturist pentru epilepsie cu produse Calivita

 

  • Noni Lichid este un supliment alimentar eficient in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni precum dizabilitatile comportamentale sau dependente de anumite substante si ca tratatament adjuvant pentru tumori sau cancer.

 

  • Rhodiolin ajuta la restabilirea echilibrului imunitar si intareste organismul in fata anumitor boli, asigura imunotoleranta si asista in activitatea sistemului imunitar fata de procesele maligne.

 

  • Combinatia de Magneziu, vitamina B6 si zinc este necesara pentru o buna functionare a sistemului muscular si nervos. MagneZI B6 este eficient in conditii precum spasmele musculare, afectiuni renale, osteomalacie sau  tulburari de somn.

 

 

Noni Lichid este un sirop si se administreaza cu 1/2h inainte de masa

 

Rhodiolin se administreaza dupa masa

 

MagneZi B6 se administreaza dupa masa


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Epilepsie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Sucul de noni este bogat in nutrienti valorosi pentru sanatate, ce sprijina o buna functionare nervoasa si sanatatea creierului. Este eficient in dizabilitati comportamentale, epilepsie, dependente si diverse boli grave.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea are capacitatea de a elimina efectul stresului asupra organismului si de a oferi rezistenta in fata bolilor. Sprijina functia imunitara in diverse procese de boala, intareste psihicul, elimina anxietatea.
3. MagneZI B682.00 Ron1-0-090 tableteDetalii Produs
Pentru o buna functionare a sistemului nervos si muscular este necesara o doza optima de magneziu, zinc si B6. Aceste elemente nutritive sunt benefice pentru eliminarea tulburarilor de somn, a spasmelor musculare, dar si pentru sanatatea creierului.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Boala neuropsihica cronica in care apar disfunctii paroxistice ale creierului ca urmare a descarcarilor excesive ale neuronilor cerebrali de cauze diverse.

 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
contractii neregulate si spasme musculare
pierderea constientei
incontinenta(pierderea controlului sfincterian)

0 recenzii pentru Epilepsie

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.