Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatoze

Descriere Remediu Naturist

 

O serie de probleme ale pielii diferite pot fi caracterizate ca dermatita, dar exista un simptom major pe care sa-l aiba în comun. Dermatita cauzeaza inflamatia pieliiintr-o anumita zona a corpului. Pielea devine umflata, rosie si cu mancarimi. Uneori, se vor dezvolta leziuni. Dermatita nu este nici terminala nici dezactivnta în condiţii normale, dar poate produce cu siguranta un disconfort atat fizic cat si emotional.

 

Cauze pentru dermatita

 

Există mulţi factori care pot cauza această tulburare de piele, cum ar fi factorii interni sau contacte identificabile exogene. Aceşti factori sunt încă greu de înţeles şi sunt încă în curs de cercetare activă. Prin cercetare, se arată că dermatita se dezvolta ca urmare a sistemului nostru imunitar, geneticii si factorilor de mediu. Cei mai multi oameni care au aceasta tulburare de piele au un sistem imunitar foarte sensibil si sunt predispusi la a reacţiona la o serie de alergeni si iritanti. Un istoric familial de afecţiuni alergice poate provoca, de asemenea, aceasta afectiune a pielii.

Dermatita poate fi influenţată si de alti factori, cum ar fi alergiile alimentare, produsele chimice iritante, , infecţii, umiditate si de stres. Aceasta tulburare a pielii tinde să se agraveze în conformitate cu niveluri extreme de temperatură şi umiditate. Transpiraţia şi stresul psihologic sunt, de asemenea, factori care determina dermatita sa izbucneasca.

Dermatita poate fi, de asemenea, cauzata de iritatii, deoarece acestea par a fi capabile de a schimba structura epidermei, permiţând cresterea activitatii imunoglobulinei E. Iritarea pielii tinde să continue chiar şi după expunerea la alergen a fost încheiata sau după ce a fost sistematic controlată.

Deoarece cauzele de dermatita sunt încă în curs de cercetare activă, există unele teorii pentru a-i explica patogeneza. Una dintre teorii este că boala de piele indusă este legata de cresterea nivelului seric de imunoglobulina E. Alte teorii afirma ca dermatita este cauzată de defecte ale funcţiilor celulelor T.

Substanţe diferite pot declanşa, de asemenea, dezvoltarea dermatitei la diferite persoane iar reacţiile alergice pot fi determinate genetic. Persoanele cu arsuri sau arsuri solare prezinta un risc mai mare de a avea aceasta afectiune a pielii. De asemenea, contactul direct cu unul dintre iritanti sau alergeni poate duce la dermatita de contact.

Dermatita poate fi contagiosa? Nu, nu este contagioasa. Nu aveţi nevoie să vă faceţi griji referitor la obţinerea de dermatita de la o altă persoană.

 

Care sunt diferitele tipuri şi tratamente de dermatita?

 

  • Dermatita atopica. Acest tip de dermatita este adesea numit eczema. Este o eruptie persistenta însoţita de mâncărime intermitenta. Unele dintre cele mai severe cazuri de eczeme apar in timpul copilariei, dar condiţia se poate îmbunătăţi odata cu vârsta. Se crede ca stresul nu cauzeaza acest tip de dermatita, insa medicii sunt de acord, în general, ca stresul poate agrava starea. Cauza exactă nu este cunoscută. O predispozitie genetica de a avea pielea uscata si iritabila combinata cu o defecţiune în sistemul imunitar pot fi factori care contribuie.

Cel mai frecvent tratament pentru dermatita atopica este, în general, o lotiune care conţine hidrocortizon.

  • Dermatita de contact sau alergica. Dermatita de contact este cauzata, cum sugerează şi numele, prin contact cu un iritant de mediu, care cauzeaza o eruptie pe piele. Cel mai bun tratament pentru acest timp de dermatita este efitarea contactului cu elementele alergice.
  • Dermatita seboreica. Acesta este unul dintre tipurile de dermatita care apare sub forma unei erupţii de culoare roşie, cu solzi galbui uleiosi, care tind să se dezvolte pe scalp. La sugari, acest tip de dermatita este cunoscut sub numele de « cruste de lapte ». Adulţii care au Parkinson par a fi expusi unui risc mai mare de dermatita seboreica, precum si cei care se afla sub un stres fizic intens. Persoanele cu păr gras, de asemenea, sunt mult mai predispuse la acest tip de dermatită. De obicei, medicii recomanda ca tratament folosirea unui sampon ce contine gudron, zinc pirition, acid salicilic sau ketoconazol ca ingredient activ. Pot fi, de asemenea, benefice si cremele sau lotiunile cu hidrocortizon.
  • Dermatita periorala. Acest tip este considerat a fi o forma de acnee rozacee, dermatita seboreica sau acnee la adulţi. Ar trebui să se consulte un medic în cazul în care apare acest tip de eruptie. Nu încercaţi să auto-tratati cu alte produse comune de îngrijire a pielii, deoarece anumite tipuri de machiaj, creme hidratante si corticosteroizi topici fac doar rău.

Poate dura mult timp înainte ca dermatita periorala sa fie vindecata, dar se pare cel mai rapid răspunde la antibioticul oral tetraciclină. Recidivele sunt posibile după ce erupţiile cutanate se vindeca, astfel încât medicul dumneavoastră vă poate recomanda administrarea tetraciclinei pentru mai multe luni pentru a impiedica reaparitia.

  • Neurodermatita. Psoriazisul, eczemele si piele uscata sunt adesea asociate cu acest tip de dermatită. Acest tip de dermatita se manifesta prin senzaţia de mâncărime, în general, într-o anumită parte a corpului, în special în zona gâtului sau a extremităţilor. Lotiunile si cremele cu hidrocortizon pot ajuta la calmarea pielii, împreună cu comprese umede. Medicii vor prescrie antidepresive si medicamente anti-anxietate pentru unii pacienti. Cel mai important lucru este evitarea zgârierii, care agravează starea pielii si mai mult.
  • Dermatita de staza. Uneori, lichidul se va construi sub piele dintr-un motiv oarecare. Când se întâmplă acest lucru, poate rezulta dermatita de staza. Picioarele sunt cel mai des afectate de acest tip de dermatita, care se produce datorita lichidului de sub piele blocheaza anumite procese care mentin pielea sanatoasa. Tratamentul dermatitei de stază începe cu diagnosticarea si corectarea cauzei acumularii de fluid. Acest lucru poate fi realizat, uneori, cu ciorapi de sprijin elastici. În cazuri extreme, chirurgia venelor varicoase, poate fi necesara. Compresele umede sunt de ajutor, deoarece sînmoaie pielea fragilă şi, de asemenea, previn riscul de infecţie.

 

Remedii naturale pentru dermatita

 

Există cateva modalităţi naturale care ajuta ajuta la vindecarea pielii. Acestea sunt câteva sugestii :

1. Persoana care suferă de dermatită ar trebui sa evite produsele lactate. Dacă există o inflamaţie în piele, atunci schimbarile in dieta pot ajuta în mare măsură. Trebuie să se elimine laptele şi produsele lactate, pentru ca pielea sa refaca.

2. Pielea poate fi tratata cu goldenseal şi vitamina E. Se face o pasta din pulbere de radacina de goldenseal cu vitamina E, ulei şi puţină miere, si se aplică această pastă în zona afectată. Aceasta aplicatie ajută foarte mult la vindecarea pielii, de asemenea, calmeaza pielea uscata si mancarimile.

3. Ceaiul din păpădie este sugerat în mod invariabil. Este o modalitate uşoară de a reduce simptomele de dermatita. Deci, încercaţi să consumati o ceaşcă de ceai zilnic pentru a scăpa de această problemă. Aceasta va va alimenta, de asemenea, pielea cu mineralele şi vitaminele de care are nevoie.

4. O dieta fara gluten poate fi benefică în controlarea dermatitei. S-a observat că problema pielii este redusă atunci când o dieta fara gluten este respectata timp de 6 săptămâni.

5. Evitaţi consumul de oua crude.

 

Remediu naturist pentru dermatite cu produse Calivita

 

  • Zincul este un mineral foarte important pentru organism si piele deoarece mentine integritatea celulelor, regleaza metobolismul, dezvolta capacitatea sistemului imunitar de a raspunde la infectii si este foarte util pentru sanatatea pielii si vindecarea ranilor. Chelated Zinc este o forma de zinc chelatata care ofera o mai buna absorbtie si eficienta. 
  • Vitamina A este unul dintre nutrientii de valoare ai pielii. Beta Carotene este un supliment alimentar natural pe baza de beta caroten, care in organism se transforma in vitamina A, cu rolul de proctectie a pielii, de mentinere a integritatii celulelor, cu proprietati antiimbatranire si de îmbunătăţire a funcţiilor sistemului imunitar.
  • Acizii grasi Omega 3 impreuna cu vitamina E ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, in tratamentul psoriazisului, fortifica sistemul imunitar si au un efect benefic asupra protejarii pielii.
  • Liquid Chlorophyll ajuta la detoxifierea organismului, deblocarea si fluidizarea circulatiei limfatice si sanguine. Ajuta de asemenea la imbunatirea functiei sistemului imunitar print-o puternica actiune antibacteriana si antiinflamatoare.Creste rezistenta la bacterii si promoveaza vindecarea ranilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatoze

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
Zincul chelatat este mai eficient absorbit in organism si ofera o eficienta sporita. Acest mineral este foarte important pentru integritatea celulelor, sanatatea pielii, eficienta sistemului imunitar impotriva infectiilor si vindecarea ranilor.
2. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Vitamina A in forma naturala( betacarotenul) ofera protectie pielii impotriva radiatiilor si factorilor externi, previne imbatranirea prematura, este importanta pentru integritatea celulelor si este un element necesar pentru o functie imunitara buna.
3. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 si vitamina E ofera o protectie antioxidanta puternica, au efect antiimbatranire, actioneaza ca un antiinflamator natural, protejeaza pielea de factorii externi, fortifica imunitatea si sunt eficienti in tratamanetul psoriazisului.
4. Liquid Chlorophyll169.00 Ron1-1-1 (lingurita intr-un pahar cu apa)Lichid 473 mlDetalii Produs
Clorofila lichida din lucerna are o valoare nutritiva foarte mare, care asigura sanatatea tesuturilor, este un foarte bun antibacterian, antiinflamator, detoxifiant si purificator al circulatiei sanguine si limfatice, contribuie la vindecarea ranilor.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
roseata la nivelul pielii
umflaturi si mancarimi
aparitia leziunilor pe piele
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatoze

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.