Degeraturi

Descriere Remediu Naturist

 

Degeraturilesunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii și, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de îngheț al pielii. Degerăturile, în general, apar la nivelul unor părți ale corpului care sunt mai departe de inima si sunt mult mai expuse la aer.

 

Există patru etape pentru degeraturi, fiecare cu grade mai mari de deteriorare

 

Degraturile usoare, sau de gradul I, afectează, în general, numai suprafata pielii. Pot provoca mâncărime ușoară și dureri în zona afectată a pielii și pot dezvolta pete de culoare alb, galben sau rosu care devin amortite la atingere. De obicei, nu se produce nici o deteriorare permanenta iar tratamentul se face cel mai bine prin expunerea zonei afectate la caldura. Zonele afectate nu trebuie frecate sau atinse de apa fierbinte.

 

A doua etapă a degeraturilorapare dacă înghețarea continua dincolo de stadiul I,atunci când pielea poate ingheta si deveni dura. Acest lucru poate duce la blistere in câteva zile. Pielea care a fost degerata este mult mai sensibila la noi degeraturi în viitor; din acest motiv este foarte important să se evite primele degerăturile.

 

Etapele a treia și a patra de degeraturi sunt cele mai grave și mai dăunătoare. In acest punct de degerare înghețarea a avut loc nu doar în piele, dar si in muschi, vasele de sange, tendoane și nervi. Pielea devine ceroasa, dura si alba. este amortita si va ramane afectata timp de câteva secunde, dacă este stransa. Se va instala o pierdere generală de sentimente iar aceasta este etapa care poate duce la amputare, dacă zona devine infectata.

 

Simptome de degeraturi

 

Degerăturile apar atunci cand temperaturile scazute determina tesutul pielii să înghețe. Atunci când temperatura scade, vasele de sânge apropiate de piele se contracta. Acesta este un mecanism de apărare pentru a menține miezul corpului cald prin conservarea energiei si caldurii. Temperaturile scăzute și fluxul de sange afectat, provoacă deteriorarea tesuturilor pielii.

 

Primele semne ale degeraturilor includ decolorarea pielii, o culoare albă, ceroasa, iar pielea care se simte coplesita sau grea, urmat în curând de o senzație de furnicături sau arsură. Următorul pas ar fi durerea, urmată de cangrena (în cazul în care nervii si vasele de sange sunt deteriorate grav) iar pielea devine neagra la culoare, deoarece este distrusa de degerături.

 

Cartilajele articulatiilor dintre oasele care se conecteaza unul cu altul sunt, de asemenea, compromise. Atunci când se întâmplă acest lucru, chiar și mișcarea este limitată, deoarece nu se permite o miscare libera a partilor afectate ale corpului. Tensiunea din zona afectata poate duce chiar la pierderea acelor parti ale corpului.

 

Deteriorarea permanentă a organismului ar putea duce la amputare. Oamenii cu probleme de circulatie si persoane care nu sunt imbracate corespunzator pentru temperaturi reci extreme sunt cele mai expuse riscului. Verificați simptome de hipotermie; aceasta conditie ar putea fi o urgență medicală.

 

Hipotermia - ucigasul cu sange rece

 

O temperatura a corpului sub 35,5 grade Celsius se numeste hipotermie, si nu necesita temperaturi arctice pentru a vă pune în pericol. Chiar și o temperatură moderata de 15 grade este suficient de scăzuta pentru a declanșa hipotermie, dacă nu sunteti corect îmbrăcați.

 

Institutul Naţional pentru Îmbătrânire estimează că din 28.000 de persoane sunt ucise de hipotermie în fiecare an, cel mai mare procent fiind oamenii în vârstă. Unele medicamente, probleme cu circulația, și anumite maladii par a reduce capacitatea persoanelor mai în vârstă de a rezista hipotermiei.

 

De asemenea, cu cat inaintam in varsta, cu atat mai sensibilili suntem la frig. Deci, temperatura corpului ar putea scadea pana la un nivel periculos, fără a fi într-adevăr conștienți de acest lucru. În plus, persoanele în vârstă nu par să tremure foarte eficient, care este una dintre modalitățile organismului de a se încălzi.

 

Hipotermia se poate instala foarte lent, ceea ce face greu de observat. Atunci cand corpul este rece, acesta încearca să se protejeze prin frisoane. Atunci când se stabilește hipotermia, frisoanele se opresc, ca o metada aorganismul de a încearca să conserve energia. Acesta este unul din primele semne de avertizare pentru hipotermie. S-ar putea, de asemenea, sa să se simtă sentimentul de stîngacie și dezorientare datorita scaderii temperaturii corpului. Alte semne includ uitare, somnolență, vorbire neclară, bătăi lente ale inimii sau neregulate, și respirație superficială.

 

O complicatiea hipotermiei este faptul că inima devine foarte sensibila și poate fi ușor zdruncinată într-un ritm neregulat. Dacă încercați să salvati pe cineva cu hipotermie, trebuie să fiti cât mai blând posibil, pentru a preveni orice mișcări bruște. De asemenea, personalul de urgență va monitoriza inima în timpul procesului de re-încălzire pentru a observa orice nereguli.

 

Simptome evidente pentru degeraturi

 

  • Roșeață sau durere în orice zonă  a pielii.

 

  • Un sentiment de înțepături, urmate de amorteala.

 

  • O culoare albă sau gri galbuie a pielii.

 

  • Pielea ar putea fi grea, palida, rece, sau lipsita de sentiment.

 

  • Degerăturile severe ar putea apărea foarte albe și amorțite, acest lucru ar putea indica faptul că țesutul a început să înghețe. Solicitați imediat asistență medicală!

 

  • Degerăturile foarte severe pot provoca bășici, pielea înnegrită sau tesut mort (gangrena). Solicitați imediat asistență medicală!

 

Majoritatea victimelor nu-și dau seama că au degerături din cauza amorțelii și lipsei de sentiment.

 

Tratament pentru degeraturi:

 

  • Dacă este posibil mutati victima într-un loc cald.

 

  • Victima ar trebui să evite mersul pe jos în cazul în careare picioarele sau degetele de la picioare degerate.

 

  • Îndepărtați orice haine ude sau bijuterii constrictive.

 

  • Infasurati zona afectată cu pansament steril, care separă degetele afectate de la maini si picioare și solicitati imediat asistență medicală.

 

  • Dacă nu se poate obține asistență medicală imediată, atuncizona afectată trebuie să fie cufundata in apa calda (nu fierbinte). Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40 de grade sau ar trebui să fie confortabila la atingere.

 

  • În cazul în care zona afectata este ureche, nas sau obraji, folosiți materiale calde pe care le aplicati timp de 20 - 30 de minute.

 

  • În cazul în care apa caldanu este disponibila, zona afectata poate fi încălzita cu ajutorul caldurii corpului. Degetele degerate pot fi încălzite prin plasarea în axilă.

 

  • În timpul procesului de încălzire,pot sa apara umflături severe, dureri de arsură și modificări de culoare a pielii. Atunci când pielea este moale și reapar senzatiile, procesul de încălzire este finalizat.

 

  • Zona degeratw nu ar trebui să fie frecata cu zăpadă sau prin masaj. Acest lucru poate provoca daune mai mari.

 

  • Nu folositi caldura direct de la o sobă, lampa de căldură, șemineu sau altă sursă de căldură similară. Acest lucru poate crește șansele de ardere a victimelor afectate.

 

  • Blisterele nu trebuie să fie perturbate.

 

  • Victima nu ar trebui să fumeze sau să bea băuturi alcoolice. Acest lucru ar putea interfera cu circulatia sangelui.

 

  • Zona degerata nu ar trebui să fie dezghetata în cazul în care ar putea deveni din nou inghetata. Prejudiciul ar putea fi mai rău dacă țesutul re-îngheață.

 

Metode de prevenire a degeraturilor

 

  • Fiți conștienți deanumit factori, cum ar fi temperaturile extreme, vânturile reci de mare, hainele umede si circulatia proasta.

 

  • Îmbrăcămintea  ar trebui să fie adecvata pentru temperaturi scăzute, si ar trebui sa includa mănuși cu un deget, rezistente la apa, rezistente la vant, îmbrăcăminte stratificata. Două perechi de sosete de bumbac, palarie sau esarfa care sa acopere capul si urechile.

 

  • Găsiți adăpost devreme, dacă sunteti prinsi într-o furtună de zăpadă severă.

 

  • Pentru a menține căldura corpului creșteti activitățiile fizice.

 

Cânde nevoie de un tratament profesional pentru degerături:

 

  • În caz de degerături grave sau foarte grave.

 

  • În cazul în care culoarea normala sau sentimentuleste afectat si nu se întoarce.

 

  • În cazul în carese dezvolta simptome precum febra, modificări de culoare sau de drenaj in zona afectată.

 

Suplimente  Calivita de ajutor in tratamentul naturist pentru degeraturi

 

  • Aspirina naturala extrasa din scoarta de salcie alba, sub forma White Whillow Calivita, poate fi folosita pentru meliorarea degeraturilor s calmarea durerilor provocate de degeraturi.

 

  • Extractul de Ginkgo biloba si antiozidantii din compozitia Protect 4Life este foarte util in imbunatirea circulatiei sanguine, fiind util in prevenirea degeraturilor.

 

  • Suplimentul natural cu hespiridina, Vein Protex,  protejeaza sistemul venos, reface venele superficiale, si imbunateste circulatia sanguina la nivelul extremitatilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Degeraturi

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. White Whillow83.00 Ron1-1-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
Aspirina naturala, extrasa din scoarta de salcie alba, poate fi utila in reducerea inflamatiilor si calmarea durerii produse de degeraturi. White Whillow contraindicatii: este un produs natural sigur, lipsit de efectele sencudare ale aspirinei sintetice.
2. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Antioxindantii si ginkgo biloba sunt eficiente in imbunatatirea circulatiei la nivelul membrelor si previne astfel degeraturile. De asemenea, ajuta la repunerea in functiune a sistemului circulator dupa ce degeratura s-a produs.
3. Vein Protex165.00 Ron1-0-060 tabsDetalii Produs
Hepiridina si extractele din plante reactiveaza circulatia la nivelul membrelor in caz de degeraturi, reface structura venelor superficiale si protejeaza sistemul venos. De asemenea, impiedica instalarea degeraturii prin mentinerea unei circulatii optime.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Degeraturilesunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
somnolenta
pupilele dilatate
senzatie de durere sau mancarime
pe piele apar pete albe sau galbene
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Degeraturi

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.