Convulsii epileptice

Descriere Remediu Naturist

 
 
Epilepsiaeste o tulburare neurologica in care un grup de celule nervoase, sau neuroni, emit semnale anormale, determinand astfel aparitia unor senzatii, emotii sau comportamente ciudate sau, uneori, a unor convulsii, spasme musculare si lipsa constiintei. 
 
Epilepsia nu este o boala contagioasa si nu este cauzata de o boala mintala sau de un retard mental. In unele cazuri, crizele grave de epilepsie pot provoca daune ireversibile la nivel cerebral, insa majoritatea convulsiilor epileptice nu au efecte nocive asupra activitatii cerebrale.
 

Epilepsia si convulsiile epileptice 

 
O convulsie epileptica apare atunci cand impulsurile electrice de la nivelul creierului nu se mai incadreaza in limitele normale. Aceste se raspandesc in zonele invecinate si produc o activitate electrica haotica. Impulsurile electrice sunt transmise spre muschi, ducand astfel la tresariri sau convulsii.
 

Tipuri de convulsii 

 
Exista mai multe tipuri de convulsii epileptice, insa toate au un punct comun: pornesc de la creier. Exista si alte tipuri de convulsii ce pot parea asemanatoare cu cele epileptice, insa nu pornesc de la creier.
 
Unele convulsii pot fi rezultatul unui nivel scazut al glicemiei (hipoglicemie) sau a unei schimbari a modului de functionare al inimii. La copii, sunt des intalnite convulsiile febrile, aparute ca urmare a unei temperaturi corporale mari. Insa toate acestea sunt complet diferite fata de convulsiile epileptice.
 

Creierul si convulsiile epileptice 

 
Creierul este compus din milioane de celule nervoase (sau neuroni) care controleaza modul in care gandim, ne miscam sau simtim. Celulele nervoase reusesc sa faca acest lucru prin transmiterea semnalelor electrice de la unele la altele. Daca aceste semnale sunt intrerupte sau daca se trimit mai multe in acelasi timp apar convulsiile.
 
Creierul indeplineste mai mult functii in corpul uman. Capacitatea de memomare, starile emotionale, miscarile sau simturile sunt controlate de catre creier, convulsiile afectand modul in care creierul functioneaza. O persoana care sufera de convulsii epiletice poate trece prin stari ciudate sau poate experimenta un comportament neobisnuit, uneori ajungandu-se chiar la pierderea memoriei. 
 

Formele si cauzele epilepsiei

 
Pentru a explica mai bine epilepsia, trebuie sa tinem cont de doua aspecte: tipul epilepsiei si tipul convulsiilor.
 
Tipurile de epilepsie depind de cauza acesteia. Se disting astfel:
 
  • epilepsia simptomatica (atunci cand cauza acesteia este cunoscuta, precum o trauma cerebrala)
 
  • epilepsia idiopatica (cand este genetica sau transmisa pe cale ereditara)
 
Pe de alta parte, clasificarea convulsiilor epileptice depind de manifestarile clinice ale pacientului.
 
 

Tipuri de convulsii epileptice

 
Convulsiile epileptice se impart in doua categorii:
 
  • convulsii epileptice focale (sau partiale)

 

  • convulsii epileptice generalizate
 

Convulsiile epileptice partiale

 
Atunci cand o persoana are o convulsie epileptica partiala, inseamna ca aceasta are ca punct de pornire o anumita arte a creierului, cea care este si afectata in timpul convulsiei, numita punct de focalizare al convulsiei. In acest caz, doar o parte a unei emisfere este afectata, sau o mica suprafata din unul din lobi.
Manifestarile convulsiilor epileptice partiale depind de zona in care acestea apar si de functiile indeplinite de acea parte a creierului. Astfel, la randul lor, convulsiile epileptice partiale se impart in:
 
Convulsiile epileptice partiale simple
 
In timpul unei convulsii epileptice partiale simple, este afectata doar o zona a lobului. Persoana in cauza este constienta, isi da seama ca ceva este in neregula cu ea si isi va aminti cu exactitate ce s-a intamplat in timpul convulsiei.
Cei care au trecut printr-o astfel de convulsie nu pot descrie in cuvinte sentimentul trait in acest timp, ceea ce poate fi destul de suparator sau chiar frustrant. Uneori, convulsiile epileptice partiale simple pot fi doar o avertizare a faptului ca urmeaza un alt tip de convulsie. 
 
Simptomele convulsiilor epileptice partiale simple sunt urmatoarele:
 
  • senzatie de "gol in stomac"
  • sentiment de deja vu
  • senzatie de gust sau miros neobisnuit
  • sentiment intens de bucurie sau de frica
  • intepenirea sau zvacnirea unei maini sau a unui picior
  • senzatie de amorteala
  • senzatia ca o mana sau un picior este mai mare sau mai mic decat este in realitate
  • tulburari ale vederii 
  • halucinatii
 
Convulsii epileptice partiale complexe
 
Convulsiile epileptice partiale complexe afecteaza o zona mai extinsa a unei emisfere cerebrale. Constiinta pacientului este afectata si poate aparea sentimentul de confuzie. In timpul acestor convulsii, persoana in cauza poate efectua miscari repetitive fara niciun scop (numite automatiste), fara a sti ce face. 
De asemenea, este posibil ca acestea sa nu mai acorde atentie la ceea ce se intampla in jurul lor si sa nu mai aiba nicio reactie. 
De obicei, convulsiile epileptice partiale complexe au loc in lobul temporal, insa pot aparea si in alte parti ale creierului. 
 
Manifestarile clinice includ:
 
  • ridicarea unor obiecte fara nicio intentie de ale folosi
  • mestecarea in gol 
  • inganarea sau repetarea unor cuvinte fara sens
  • miscari aleatorii si ciudate
  • plansete si tipete
 
O convulsie epileptica partiala complexa incepe cu o convulsie partiala simpla si poate dura de la doua pana la trei minute.
O convulsie epileptica partiala complexa incepe cu o convulsie partiala simpla si poate dura de doua pana la trei minute. Dupa o astfel de convulsie, pacientul poate fi confuz, fiind destul de greu de stabilit daca aceasta convulsie a luat sfarsit. De asemenea, poate resimti o stare de oboseala si nevoia de a se odihni. De cele mai multe ori, acesta nu isi aminteste ce s-a intamplat. 
 

Convulsii epileptice generalizate secundare

 

Convulsiile epileptice generalizate apar atunci cand convulsiile partiale se extind de la o emisfera la ambele. In aceasta situatie, pacientul isi pierde constiinta si poate avea o criza tonico-clonica (tremurat si lipsa respiratiei). 
 

Convulsii epileptice generalizate

 
Convulsii epileptice generalizate afecteaza ambele emisfere ale creierului si pot aparea fara a fi introduse de o convulsie partiala. Persoana in cauza isi pierde constiinta si trece printr-o criza mioclonica (contractii rapide ale muschilor), timp de cateva secunde.
 

Convulsiile epileptice de tip petit mal 

 
Convulsiile epileptice petit mal se intalanesc cel mai adesea la copii, si pot aparea destul de frecvent. In timpul unei astfel de convulsii, persoana respectiva isi pierde constiinta pentru putin timp. De asemenea, va privi in gol si nu va fi constienta de propriile miscari.
Episoadele de "absenta" pot fi usor confundate cu starile de visare cu ochii deschisi. Totusi, spre deosebire de acestea din urma, o persoana care trece printr-o convulsie petit mal nu raspunde la stimulii externi. 
 

Convulsii epileptice tonice

 
Convulsii epileptice tonice se caracterizeaza prin intepenirea muschilor si pot fi foarte periculoase atunci cand persoana in cauza este surprinsa de un astfel de episod atunci cand sta in picioare, aceasta riscand sa se loveasca la ceafa atunci cand se prabuseste la pamant. 
 
 

Convulsii epileptice atonice

 
In cazul unei convulsii epileptice atonice, muschii intra brusc intr-o stare de relaxare, ceea ce determina o cadere ce se poate fatala.
 
 

Convulsii epileptice mioclonice

 
Mioclonia inseamna zvacniri ale muschilor. Aceste miscari involuntare ale muschilor nu sunt tot timpul provocate de epilepsie ci pot aparea si atunci cand adormim. 
In timpul unei crize epileptice mioclonice persoana este constienta, iar acest tip de convulsii se incadreaza in convulsiile generalizate din cauza faptului ca persoana in cauza va mai suferi si alte convulsii dupa aceasta.
 

Convulsiile grand mal

 
Convulsiile grand mal sunt cele la care majoritatea oamenilor se gandesc atunci cand discuta despre subiectul epilepsiei. 
La inceputul convulsiei grand mal, pacientul isi pierde constiinta, corpul ii devine rigid si daca se intampla sa stea in picioare, va cadea pe spate. De asemenea, convulsia poate fi insotita de tipete sau de muscari ale limbii sau ale obrajilor, de dificultati in respiratie sau chiar de urina involuntara. 
 

Status epilepticus

 
De obicei, convulsiile epileptice au aceeasi durata si inceteaza de la sine. Totusi, unele convulsii nu se termina sau incep unele dupa celelalte, fara ca pacientul sa isi revina intre ele. Daca acest lucru dureaza mai mult de 30 de minute, atunci vorbim de "status epilepticus".
 
Aceste cazuri sunt rar intalnite, insa atunci cand au loc, pacientul trebuie sa fie prezentat de urgenta la spital.
 
 

Factori declansatori ai convulsiilor epileptice:

 
  • lipsa somnului
  • stresul
  • consumul de alcool
  • fotosensibilitatea
 

Tratamentul convulsiilor epileptice

 
Majoritatea convulsiilor epileptice pot fi tinute sub control cu ajutorul medicamentelor, in special al celor anticonvulsivante. Tipul tratamentului prescris unui epileptic depinde de mai multi factori, printre care se numara frecventa si gravitatea convulsiilor, varsta pacientului, starea generala de sanatate si trecutul medical. 
 

Produse CaliVita recomandate in tratamentul naturist al convulsiilor epileptice

 
Noni Lichid cu extract de fructul Noni este un antioxidant puternic a carui principala substanta activa este xeronina. Administrat cu 30 de minute inainte de masa, Noni Lichid ajuta la imbunatatirea conexiunilor neuronale si normalizeaza activitatea impulsurilor celulelor nervoase.
 
OxyMax contine oxigen stabilizat lichid, dovedindu-se a fi extrem de eficient in ameliorarea convulsiilor epileptice. Diluat intr-un pahar cu apa la 30 minute dupa masa, imbunatateste oxigenarea celulara si actioneaza ca anticonvulsiv la nivel cerebral.
 
Rhodiolin este un produs 100% natural ce oglindeste perfect standardele de calitate CaliVita. Rhodiolin contine extract de Rhodiola Rosea, o planta recunoscuta pentru efectele benefice asupra starilor afective. Rhodiolin actioneaza ca un antistres, eliminand starile de agitatie si nervozitate. 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Convulsii epileptice

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid236.00 Ron946 mlDetalii Produs
Xeronina prezenta in sucul de noni ajuta la imbunatatirea transmisiilor nevoase de la nivelul creierului si a conexiunilor neuronale, prevenind astfel transmisia de semnale anormale si aparitia comportamentelor ciudate si a convulsiilor.
2. OxyMax257.00 Ron60 ml solutieDetalii Produs
Oxigenul stabilizat in forma lichida imbunatateste oxigenarea celulelor de la nivelul creierului si reduce sau amelioreaza crizele de epilepsie. OxyMax la copiii cu epilepsie poate fi utilizat in siguranta, fara efecte adverse.
3. Rhodiolin161.00 Ron120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea este un antidepresiv natural ce elimina starile de stres, anxietate, nervozitate si agitatie, fiind o planta benefica pentru persoanele cu crize de epilepsie. Rhodiolin la copiii cu epilepsie nu prezinta riscuri pentru sanatate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O convulsie epilepticaapare atunci cand impulsurile electrice de la nivelul creierului nu se mai incadreaza in limitele normale. Aceste se raspandesc in zonele invecinate si produc o activitate electrica haotica. Impulsurile electrice sunt transmise spre muschi, ducand astfel la tresariri sau convulsii.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
pierderi ale constiintei
spasme musculare, tremuraturi
halucinatii

0 recenzii pentru Convulsii epileptice

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.