Descriere Remediu Naturist

 

Ciroza este un tip de boli hepatice cronice în care ţesutul hepatic este înlocuit cu fibroză, leziuni, cicatrici şi noduli de regenerare care au ca rezultat pierderea unei bune funcţionari a acestui organ vital. Alcoolismul, ficatul gras, hepatita B şi C sunt factori majori responsabili pentru aceasta boala cronica de ficat, dar şi alţi factori pot juca, de asemenea, un rol minor, de exemplu, infecţiile virale, acumularea de metale toxice, cum ar fi de fier şi cupru din cauza bolilor genetice si autoimune . Unii factori idiopatici, de asemenea, contribuie la ciroza hepatică. Calitatea proasta a vietii, cu risc crescut de infecţie este de fapt responsabila pentru apariţia unuia dintre cele mai frecvente complicatii a acestei boli identificate ca ascita. Encefalopatia hepatică şi varicele esofagiene sunt alte complicaţii asociate cu ciroza. Aceasta afectiune cronica este, în general, ireversibila, iar in cazurile avansate transplantul de ficat este singura soluţie.

Ficatul este un organ important al corpului. Acesta îndeplineşte mai multe funcţii importante în menţinerea sănătăţii optime. Acestea includ producerea de proteine, detoxifierea organismului, precum şi stocarea de vitamina A. Pe langa toate acestea, ficatul reglementează furnizarea de glucoză şi lipide pentru a fi utilizate de către organism. Pentru buna funcţionare, celulele hepatice şi cele de sânge trebuie să lucreze îndeaproape. Insa, în ciroză, relaţia dintre celulele hepatice şi cele de sânge se pierde, iar ficatul este în imposibilitatea de a adăuga sau elimina substanţe in/din sânge. In ciroza, celulele hepatice sanatoase sunt inlocuite de tesut cicatricial si impiedica fluxul normal de sange in ficat. Ca urmare, sângele începe sa se acumuleze in venele portal care produc boala numita hipertensiune portala. Relaţia dintre ficat si bila, de asemenea, devine deranjata iar ficatul se afla în imposibilitatea de a îndeplini funcţia de eliminare a substanţelor toxice din organism. Acesta este mecanismul care duce la simptome de ciroză hepatică.

 

Simptomele cirozei hepatice

 

Aceste simptome de ciroza se dezvolta fie ca urmare a bolii hepatice cronice sau ca un rezultat al unor complicatii ale cirozei. Multe dintre simptomele care apar nu au nici o legătură cu ciroza. Aceste simptome includ :

  • Angioamele-paianjen în care se dezvolta leziuni vasculare care pot fi identificate printr-o arteriola centrala care incadreaza multe vase de sange mai mici. Această condiţie se dezvolta din pricina secretiei mai mare de estradiol.
  • Eritemul palmar este un alt simptom in care modificarea metabolismului hormonilor sexuali rezulta în patarea clorotica a palmelor. Apar, de asemenea, modificări în structura unghiei de exemplu, liniile Muehrcke, identificate ca perechi de linii orizontale, care sunt separate de o culoare normală, datorita hipoalbuminemiei.
  • Alta conditie este cunoscută ca unghiile lui Terrysi apare tot ca urmare a hipoalbuminemiei.
  • Periostita cronica proliferativă a oaselor lungi care se manifesta prin durere severă
  • Contractura Dupuytren poate fi caracterizată prin îngroşarea şi scurtarea faciei palmare rezultand în deformari ale degetelor. Acest simptom este frecvente la 33% din pacienţii cu ciroză hepatică.
  • Proliferarea benignă a tesutului sanilor la sexul masculin poate apărea, de asemenea, ca urmare a secretiei excesive de estradiol, cunoscuta sub numele de ginecomastie si este comuna în 66% cazuri.
  • Hipogonadismul caracterizat prin impotenţă, infertilitate, pierderea apetitului sexual şi atrofie testiculară pot apărea, de asemenea, din cauza supresiei functiei hipofizare. Ficatul poate fi extins, normal sau retractat. 
  • Hipertensiunea portala rezulta in splenomegalie, în care mărimea splinei devine foarte mare.
  • Acumularea de lichid în cavitatea peritoneală rezulta în formarea de ascita. În hipertensiunea portală vena ombilicala poate fi deschisa iar aceasta anomalie poate duce la o stare cunoscută sub numele de « cap de meduză. »
  • Fetor hepaticus poate apărea, de asemenea, în care un miros de mucegai se observă în respiratie datorită concentraţiei crescute de sulfură de dimetil.
  • Icterul poate apărea, de asemenea, în cazurile ulterioare.
  • Oboseala, slăbiciunea, pierderea poftei de mâncare, mâncărimea şi vânătaile sunt alte simptome asociate cu ciroza.

Odata ce boala avanseaza, incep sa apara si complicatii, iar la unele persoane pot primele semne ale bolii. Odata cu progresia bolii sunt transmise semnale catre rinichi pentru a reţine sare şi apă în organism. Excesul de sare şi de apă încep initial să se acumuleze doar în ţesutul gleznelor şi picioarelor din cauza efectului gravitaţiei. Această acumulare de lichid este cunoscuta sub numele de edem. Starea pacientului se agravează în timpul zilei si scade în timpul nopţii. Aceste modificări sunt orientate de efectul gravitaţiei. Atunci când ciroza se agravează lichidul începe să se acumuleze în cavitatea abdominală chiar sub peretele abdominal şi organele abdominale. Acest lucru duce la disconfort abdominal, dureri abdominale, marirea ficatului, care poate fi simţita în partea din dreapta sus a abdomenului, greata si varsaturi, scadereai apetitului alimentar şi creşterea excesivă în greutate.

 

Posibilele cauzeale cirozei

 

Ciroza hepatica poate avea multe cauze. Cel mai bun mod de a diagnostica şi de a descoperi cauzele consta in observarea simptomelor. Practic, ciroza apare atunci cand celulele hepatice mor si se acumuleaza tesut cicatricial , ingreunand efectuarea activităţilor necesare în organism.

Ciroza este este de obicei cauzată de abuzul de alcool pe termen lung sau hepatita C. Alte cauze includ inflamarea autoimuna a ficatului, tulburări care implică sistemul de drenare a ficatului, cum ar fi ciroza biliară primară şi colangita sclerozantă primară, hepatita B, anumite medicamente, tulburari metabolice de fier şi de cupru (de exemplu, hemocromatoza si boala Wilson), ficatul gras sau expunerea la substanţe chimice.

 

Diagnosticul si tratamentul cirozei

 

Diagnosticul poate fi iniţiat de observarea simptomelor menţionate mai sus. Dacă simptomele sunt observate, este necesar un consult medical pentru a se efectua un diagnostic corect pe baza unei examinari fizice, care poate include analize de sânge pentru detectarea anemiei, problemelor de coagulare sau a unei albumine serice scăzute.

Teste suplimentare pot fi : testele de urina sau testele imagistice, cum ar fi razele X, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), tomografie computerizata (CT), sau cu ultrasunete. O biopsie de ficat poate confirma prezenţa cirozei.

Tratamentul include modificări ale stilului de viata, inclusiv evitarea alcoolului, dacă acesta a fost un factor cauzal în boala si o dieta hranitoare, scăzuta în sare. Pot fi prescrise suplimente de fier pentru a contracara creşterea sângerarii, diuretice pentru a reduce umflarea, şi antibiotice în cazul în care este prezenta o infectie.

Prejudiciul suferit deja de către ficat nu poate fi inversat, insa depistarea precoce poate opri progresia bolii. Dacă ciroza progreseaza pana in stadiu terminal, un transplant de ficat poate fi necesar.

Dieta pentru persoanele cu ciroză hepatică ar trebui să contina o multime de substante nutritive si plante cu efecte de vindecare, care pot ajuta la inversarea prejudiciului. Aminoacizii, silimarina şi mineralele sunt unii dintre nutrientii de care organismul are nevoie pentru a se recupera.

  • Aminoacizii sunt blocurile de proteine ​​şi componentele vitale ale pielii, tesutului muscular, si altor organe ale corpului, ale celulelor sanguine, diferitelor enzime şi hormoni.
  • Vitamina A este un stimulent important al sistemului imunitar. Deficitul de vitamina A poate creşte riscul de cancer de plămâni, laringe, vezica urinara, esofag, stomac, colon, rect si prostata. Vitamina A este stocată în celulele hepatice şi de grăsime ale corpului uman şi poate atinge niveluri toxice. Nu luaţi mai mult decât doza recomandată de vitamina A.
  • Vitamina B efectueaza procesele vitale biologice, inclusiv contribuie la procesul de vindecare in insuficienţă cardiacă congestivă şi reduce retenţia de lichide. Este necesara, de asemenea, pentru dezvoltarea de celule rosii din sange.
  • Vitamina C este esenţială pentru apărarea organismului împotriva poluării şi a infecţiei. Aceasta îmbunătăţeşte sistemul imunitar, ajuta la cresterea si repararea tesutului osos, ajutând organismul in producerea de colagen.
  • Vitamina E furnizeaza oxigen la inima si alti muschi din corp. Accelerează vindecarea rănilor şi si contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar.
  • Zincul este necesar pentru vindecarea şi menţinerea ţesuturilor sănătoase. Zincul are, de asemenea, o influenţă profundă asupra capacităţii organismului de a rezista bolii.
  • Magneziuleste necesar pentru a menţine nivelul pH-ului în sânge şi ajută în metabolismul de calciu şi vitamina C.
  • L-Carnitina ajuta la conversia nutrientilor in energie.

 

Produse Calivita pentru tratamentul naturist al cirozei

 

- Compozitia de aminoacizi, si in special metionina a suplimentului nutritiv LiverAid are un efect de neutralizare a metabolitilor toxici din organism, asigurand o functionare optima a celulelor hepatice.

- Enzimele digestive din compozitia Digest Ease ajuta la tratarea tulburarilor digestive, eliminarea senzatiei de balonare, flatulatii si discomfort abdominal.

- Acizii Grasi Omega 3 sunt reconscuti pentru prorietatile lor de reducere a colesterolului si trigliceridelor, astfel reducand consdireabil depunerea de grasimi la nivelul ficatului. De asemenea au efect anticangerigen si de protectie a sistemului cardiovascular.

- Extractul de usturoi si patrunjel din copozitia Garlic Caps are efect de antibiotic natural,  participa la procesul de digestie, ofera protectie impotriva agentilor cancerigeni si are un rol benefic in protectia sistemului cardiovascular.

- Vital 0, Vital AB, Vital A si Vital B sunt suplimente alimentare pe baza de minerale, vitamine si plante medicinale specifice fiecarei grupe sanguine in parte. Gama de produse Vital contine mai mult de 40 de substante active pentru o sanatate optima.

 

Produsul Vital se administreaza in functie de grupa sangvina (5;6;7;8)

Reteta: 1+2+3+4+(5;6;7;8)


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ciroza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. LiverAid215.00 Ron1-0-1 (6 luni, apoi 0-0-1)100 capsule = 90 gDetalii Produs
LiverAid contine minerale si aminoacizi hepatoprotectori, care asigura o functionare optima a ficatului. Este recomandat in prevenirea problemelor hepatice, dar si ca adjuvant in tratamentul bolilor cronice ce afecteaza ficatul.
2. Digest Ease76.62 Ron0-2-1 in timpul mesei100 tablete = 35 gDetalii Produs
Enzimele digestive au rolul de a imbunatatii digestia si de a elimina simptomele abdominale neplacute, precum balonare, gaze intestinale, problemele create de consumul excesiv de alcool, etc. Digest Ease contraindicatii: este un produs sigur.
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1 in timpul mesei100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 au un rol protector atat pentru sistemul cardiovascular cat si pentru functia hepatica, datorita proprietatii de a reduce nivelul de grasimi nesanatoase (colesterol si trigliceride) si de a impiedica depunerea acestora la ficat.
4. Garlic Caps73.10 Ron1-0-1 dupa masa100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Extractele de usturoi si pantrunjel sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara, au efect de antibiotic natural, reduc riscul de ficat gras, ajuta digestia alimentelor si actioneaza ca agenti anticancerigeni, prevenind astfel tumorile hepatice.
5. Vital 0118.79 Ron1-1-0 inainte de masa90 tableteDetalii Produs
Vitaminele, mineralele si plantele medicinale au fost alese atent, in urma unor investigatii amanuntite, pentru a indeplini nevoile specifice fiecarei grupe de sange. Vital 0 a fost creat special pentru a mentine sanatatea persoanelor cu grupa 0.
6. Vital A118.79 Ron1-1-0 inainte de masa90 tableteDetalii Produs
Vitaminele, mineralele si plantele medicinale au fost alese atent, in urma unor investigatii amanuntite, pentru a indeplini nevoile specifice fiecarei grupe de sange. Vital A a fost creat special pentru a mentine sanatatea persoanelor cu grupa A.
7. Vital AB118.79 Ron1-1-0 inainte de masa90 tableteDetalii Produs
Vitaminele, mineralele si plantele medicinale au fost alese atent, in urma unor investigatii amanuntite, pentru a indeplini nevoile specifice fiecarei grupe de sange. Vital AB a fost creat special pentru a mentine sanatatea persoanelor cu grupa AB.
8. Vital B118.79 Ron1-1-0 inaininte de masa90 tableteDetalii Produs
Vitaminele, mineralele si plantele medicinale au fost alese atent, in urma unor investigatii amanuntite, pentru a indeplini nevoile specifice fiecarei grupe de sange. Vital B a fost creat special pentru a mentine sanatatea persoanelor cu grupa B.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Boala cronica a ficatului caracterizata prin sceroza parenchinului hepatic cu formarea de tesut conjuctiv, noduli parenchimatosi si necroze celulare.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
scadere in greutate
durere abdominala
icterColorarea in galben a tegumentelor
slabiciune musculara
edeme ale membrelor inferioare
lichid asciticLichid acumulat in abdomen
palme marmorateDe culoare rosie marmorat

0 recenzii pentru Ciroza

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.