Cancer (prevenire)

Descriere Remediu Naturist

 

Antioxidantii si prevenirea cancerului

 

Antioxidantii sunt substante care pot proteja celulele de daunele cauzate de molecule instabile cunoscute ca radicali liberi. Actiunea radicalilor liberi poate duce la cancer. Antioxidantii interacţioneaza cu şi stabilizeaza radicalii liberi si pot preveni unele dintre daunele pe care acestia le-ar putea provoca. Exemple de antioxidanti includ beta-caroten, licopen, vitaminele C, E, şi A, şi alte substanţe.

Probe de laborator considerabile de la studii chimice, culturi de celule, şi animale indică faptul că antioxidanţii ar putea încetini sau, eventual, preveni dezvoltarea cancerului.

 

Ce au prezentat studiile clinice publicate în prealabil pe scara larga?

 

Cinci studii clinice publicate pe scara larga în 1990 au ajuns la concluzii diferite cu privire la efectul antioxidantilor asupra cancerului. Studiile au examinat efectul beta-carotenului si al altor antioxidanti asupra cancerului în diferite grupe de pacienţi. In urma rezultatelor beta-carotenul pare să aibă efecte diferite, în funcţie de pacienţi. Concluziile de la fiecare studiu sunt prezentate mai jos.

• Primul studiu amplu, randomizat, axat pe antioxidanţi şi riscul de cancer a fost un studiu chinez de prevenire a cancerului, publicat în 1993. Acesta a investigat efectul unei combinaţii de beta-caroten, vitamina E si seleniu asupra cancerului la barbatii chinezi sanatosi si femeile cu risc crescut pentru cancerul gastric. Studiul a aratat ca o combinaţie de beta-caroten, vitamina E si seleniu a redus semnificativ incidenţa atât a cancerului gastric cat şi a cancerului de ansamblu.

• Studiul din 1999 (OMS) a testat efectele vitaminei E şi beta-carotenului în prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare in randul femeilor de varsta de 45 de ani sau mai mari. Printre femeile aparent sanatoase, nu exista nici un beneficiu in suplimentarea cu beta-caroten. Investigarea efectului vitaminei E este în curs de desfăşurare.

 

Cum ar putea antioxidantii preveni cancerul?

 

Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi ca un produs natural al proceselor celulare normale. Radicalii liberi sunt molecule cu cochilii incomplete de electroni, care sunt mult mai reactive chimic decat cele cu cochiliile de electroni complete. Expunerea la diversi factori de mediu, inclusiv fumul de tutun şi radiatii, poate duce, de asemenea, la formarea radicalilor liberi. La om, cea mai comuna forma de radicali liberi este oxigenul. Atunci când o moleculă de oxigen (O2) devine incarcata electric sau "radicalizata", încearcă să fure electroni de la alte molecule, cauzand pagube de ADN si alte molecule. De-a lungul timpului, astfel de daune pot deveni ireversibile şi pot duce la boli, inclusiv cancer. Antioxidantii sunt adesea descrisi ca "neutralizatori" de radicali liberi, ceea ce înseamnă că le neutralizeaza sarcina electrică pentru a preveni actiunea radicalilor liber de la a lua electroni de la alte molecule.

 

Care alimente sunt bogate in antioxidanti?

 

Antioxidantii sunt abundenti in fructe si legume, precum şi în alte produse alimentare, inclusiv nuci, cereale, carne de pasăre, peşte. Lista de mai jos descrie surse de alimente comunune care contin antioxidanti.

  • Beta-carotenul se gaseste in multe alimente care sunt de culoare portocalie, inclusiv cartofi dulci, morcovi, pepene galben, dovleac, caise, dovleac şi mango. Unele legume cu frunze verzi, inclusiv varza si spanacul sunt, de asemenea, bogate in beta-caroten.
  • Luteina, cel mai bine cunoscuta pentru asocierea sa cu ochii sanatosi, este bogată în legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza, conopida si spanacul.
  • Licopenuleste un antioxidant puternic care se gaseste in rosii, pepene verde, guava, papaya, caise, portocale, grapefruit roz, şi alte alimente. Estimările sugerează ca 85 la suta din aportul alimentar american de licopen provine din rosii si produsele din rosii.
  • Seleniuleste un mineral, nu un nutrient antioxidant. Cu toate acestea, este o componenta a enzimelor antioxidante. Alimente vegetale, cum ar fi orezul şi grâul sunt surse majore de alimentare cu seleniu în majoritatea ţărilor. Cantitatea de seleniu din sol, care variază în funcţie de regiune, determină cantitatea de seleniu din alimentele cultivate în sol. Animalele care mananca cereale sau plante cultivate în sol bogat in seleniu au niveluri mai ridicate de seleniu în muşchii lor. În Statele Unite, carnea şi pâinea sunt surse dietetice comune de seleniu. Nucile de Brazilia, de asemenea, contin cantitati mari de seleniu.
  • Vitamina Ase găseşte în trei forme principale: retinol (vitamina A1), 3,4 - dehidroretinol (vitamina A2), şi 3-hidroxi-retinol (vitamina A3). Alimentele bogate în vitamina A sunt ficatul, cartofii dulci, morcovii, branza din lapte, galbenusul de ou şi mozzarella.
  • Vitamina C este, de asemenea, numita acid ascorbic şi poate fi găsita în abundenţă în multe fructe şi legumedar si in cereale, carne de vită, de pasăre şi peşte.
  • Vitamina E, de asemenea, cunoscuta sub numele de alfa-tocoferol, se gaseste in migdale, în multe uleiuri, inclusiv din germeni de grau, floarea soarelui, porumb si soia, dar este, de asemenea, găsita si în mango, nuci, broccoli şi alte alimente.

 

 

Poate fi prevenite cancerul? Dacă da, care sunt modalităţile de prevenire? Acestea sunt ...

 

1. Renunţati la fumat

Fumatul este cauza numărul unu de cancer pulmonar, iar cancerul pulmonar este cauza numărul unu de deces din cauza cancerului. Tutunul este un cunoscut ca agent cancerigen la om. Fumatul include ţigările, trabucurile şi chiar si tutunul care se mesteca. Si fumatul nu duce numai la cancer pulmonar. Tutunul are si alte efecte negative asupra sănătăţii şi aspectului dumneavoastră.

2. Renuntati la alcool

Stati că alcoolul, indiferent de tipul de băutură, este atât un carcinogen cat şi un co-agent cancerigen la tutun? Da, consumul de alcool şi fumatul, în acelaşi timp, sunt teribile pentru sanatate. Alcoolul nu produce doar un singur tip de cancer. Aceasta duce la mai multe tipuri de cancer.

3. Evitaţi fumul de mâna a doua

Fumatul pasiv este mult mai periculos decât cel activ. Fluxul de fum pe care il inhalaţi este mult mai toxic decât fumul fumatorului care il inhaleaza cu fiecare pufaitura.

4. Mancati alimente sanatoase

Institutul National al Cancerului recomandă ca fructele şi legumele trebuie să fie o mare parte din dieta noastra

5. Nu mai fiti un cartof de canapea şi faceti mişcare

Mersul pe jos timp de 30 minute de 3 ori pe săptămână poate ajuta la evitarea cancerului. Orice formă de activitate fizica este una dintre strategiile eficiente de prevenire a cancerului, care va ajuta sa va mentineti o greutate sanatoasa. De ce ar trebui menţinuta o greutate sanatoasa? O greutate sanatoasa este importanta, deoarece a fi supraponderal sau obez poate creste riscul de cancer.

6. Aflaţi metode de gestionare a stresului

Stresul este parte din viaţa noastră de zi cu zi. Este ceva ce nu se poate evita. Stresul poate duce la cancer deoarece suprima activitatea sistemului imunitar. Este extrem de important să ştiţi cum să fcati fata stresului. Invatati cum sa nu va agitati pentru lucrurile mici şi renuntati la evenimente, oameni sau ceva ce nu se poate schimba.

7. Protejaţi-vă de virusii si bacteriile cauzatoare de cancer

HPV este unul dintre virusurile cauzatoare de cancer. Este un virus care cauzeaza cancerul de col uterin, dar cu un vaccin vă puteti proteja de acest virus. Alte strategii de prevenire a cancerului : evitarea schimbului de obiecte personale, cum ar fi aparate de ras si taiat de unghii.

8. Protejaţi-vă împotriva radiaţiilor UV

 

Suplimentele alimentare pentru cancer

 

Suplimentele sunt de ajutor pentru corpul uman pentru a-l face si mentine mai sănătos şi astfel putandu-se proteja de cancer. Suplimentele pot fi o aprovizionare constantă a compuşilor esenţiali pentru organism. Prevenirea cancerului nu trebuie să fie o sarcină grea. Prevenirea cancerului este un plan de-a lungul vieţii, inclusiv de alegeri inteligente în viata noastra. Prin prevenirea cancerului intelegem importanta de a avea o viaţă lungă şi sănătoasă, iar acest lucru nu se obtine usor. Prevenirea cancerului si depistare precoce incepe cu cunoasterea riscurilor de cancer, si continua apoi cu alte informatii referiotate la aceasta boala. Prevenirea cancerului este un angajament pe viaţă, pentru o viaţă lungă si sănătoasa, şi niciodată nu e prea târziu pentru a începe.

 

Remediu naturist pentru prevenirea cancerului cu produse Calivita

 

-Aminoacizii si vitaminele din compozitia Culevit sunt substante nutritive eficiente in prevenirea proceselor tumorale. Culevit are efect preventiv pentru cancer, dar intervine si in apararea integritatii organismului si in contracararea atacurilor permanente ale celulelor tumorale, diminuand astfel riscul de aparitie a tumorilor.

- Shark Aid este un supliment natural pe baza de extract de cartilaj de rechin cu efecte benefice in inhibarea dezvoltarii de tumori.

- Apa alcalina si imbunatita cu oxigen, obtinuta cu filtrul Aquarion, are propietati terapeutice si de prevenire a multor boli,inclusiv cancere, deoarece un mediu alcalinizat si bine oxigenat nu permite dezvoltarea acestora.

 

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer (prevenire)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Culevit150.28 Ron0-0-1180 tableteDetalii Produs
Adenina, aminoacizii si vitaminele ce efect antitumoral reprezinta o varianta naturala eficienta in profilaxia si tratamentul cancerului. Impiedica formarea si proliferarea celulelor canceroase, reactiveaza sistemul imunitar, au efect hepatoprotector.
2. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este benefic in inhibarea formatiunilor tumorale maligne si benigne; este un puternic antiinflamator natural. Blocheaza dezvoltarea retelei vasculare a tumorii si impiedica raspinderea catre alte organe.
3. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina1Detalii Produs
Apa ionizata alcalina, imbogatita cu oxigen, elimina reziduurile acide din corp, oxigeneaza tesuturile si topeaza formarea cancerelor, bolilor renale, a diabetului, etc. Intr-un mediu alcalin nu se pot dezvolta celule canceroase.
4. Pure Inulin125.24 Ron0-1-1 lingurite in alimente198,5 gDetalii Produs
Inulina pura este un polizaharid vegetal, care scade nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul, favorizeaza absorbtia de Ca, Mg si Fe, reduce probleme gastrointestinale si riscul de aparitie a tumorilor la acest nivel.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Prevenirea cancerului este un plan de-a lungul vietii, inclusiv de alegeri inteligente in viata noastra. Prin prevenirea cancerului intelegem importanta de a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Bioritm (armonizare)Detalii Afectiune
Bioritmul poate descrie nivelurile de energie si capacitatile de performanta la nivel fizic, emotional si intelectual.
ConvalescentaDetalii Afectiune
Convalescenta este recuperarea treptată a sănătății și puterii după boală. Se referă la etapa ulterioară a unei boli infecțioase sau a unei altfel de boli atunci când pacientul își revine și revine la normal, dar poate continua să fie o sursă de infecție, chiar dacă se simte mai bine. 
Hormoni (reglare hormonala)Detalii Afectiune
Hormonii corpului sunt precum instrumentele muzicale într-o orchestra: Fiecare joaca un rol propriu in crearea unui concert perfect, pana intr-o zi in care un intrument iasa din ton si distruge intreaga melodie. Hormonii reglementeaza cat de bine dormim, cat de des mancam, apetitul si potenta sexuala, nivelul de energie si modul in care facem fata stresului.
Meridiane energetice (tratament echilibrare energetica)Detalii Afectiune
Corpul fizic este ultimul nivel al sistemului uman pe care o energie dezechilibrata il prezinta sub forma unei boli. Aceasta energie este o energie subtila, o forță de viață, care recreează și restabilește componentele celulare ale sistemelor vii.
DislaliaDetalii Afectiune
Dislalia este o boala care afecteaza in general copiii si se caracterizeaza print-un defect de articulare al cuvintelor si, implicit, a prelungirii limbajului "de bebelus". Aceasta tulburare de vorbire poate fi tratata prin intermediul reeducari ortofonice.
Decalaj de fus orarDetalii Afectiune
Setarea ceasului biologic intern în conformitate cu unul extern va ofera o gramada de sentimente "delicate", cum ar fi dureri de cap, creşterea presiunii, atentie risipita, somn tulburat si lipsa poftei de mancare. Acest lucru se intampla si atunci cand calatorim in zone cu un decalaj semnificativ de fus orar. 
ArteritaDetalii Afectiune
Arterita este o inflamatie a peretelui unei artere. Artera poate fi inflamata sau blocata complet. In arterita craniala sau temporala aceasta poate determina orbire, daca nu este tratata.
AdenopatiaDetalii Afectiune
Adenopatia consta in cresterea in dimensiune a ganglionilor limfatici, elementii principali ai sistemului nostru imunitar, locul in care celulele imune lupta impotriva infectiilor si a substante cu caracter antigenic.
AntraxDetalii Afectiune
Atraxul este o infectie cauzata de sporii bacilului Bacillus anthracis care se prezinta sub forma de bastonas cu un invelis dur. Acesti spori pot supravietui la sol chiar si cativa ani.
Anevrism cerebralDetalii Afectiune
Anevrismul cerebral sau intracranian porneste de la o dilatatie locala dintr-un vas de sange, care cu timpul se mareste si in cele din urma se rupe.
Blefaroptoza (ptoza palpebrala)Detalii Afectiune
Blefaroptoza (ptoza palpebrala sau sindromul pleoapelor cazute) este un termen medical care desemneaza caderea (totala sau partiala) a pleoapei superioare, ceea ce conduce la aparitia dificultatilor de vedere si a unui aspect fizic inestetic. 
AcatisiaDetalii Afectiune
Acatisia este un sindrom neuropsihiatric caracterizat prin neliniste psihomotorie. Persoanele care sufera de acatisie acuza sentimente de neliniste, indeosebi la nivelul picioarelor si tendinta permanenta de a se misca. 
Anhidroza (hipohidroza)Detalii Afectiune
Anhidroza este imposibilitatea unei persoane de a transpira normal. Daca organismul nu este capabil sa transpire, acesta nu mai are posibilitatea de a-si mentine temperatura la un nivel corect, ceea ce poate conduce la hipertermie sau chiar la cazuri mai grave, precum insolatia.
Ambliopia (ochiul lenes)Detalii Afectiune
Ambliopia este termenul medical folosit pentru a desemna acea tulburare in care capacitatea vizuala a unui ochi este redusa, din cauza faptului ca acesta nu mai poate comunica in mod normal cu creierul. Desi ochiul afectat nu prezinta niciun defect, creierul, dintr-un motiv sau altul, prefera sa comunice doar cu unul dintre ochi. De aceea aceasta boala se mai numeste si boala "ochiului lenes".
Anodontia (absenta dentara)Detalii Afectiune
Anodontia se caracterizeaza prin absenta congenitala a dintilor primari  (de lapte) sau a dintilor permanenti, din cauza absentei mugurilor dentari sau a disparitiei lor inca din etapele initiale de dezvoltare. 
Daltonism (cecitate cromatica)Detalii Afectiune
Daltonismul este o tulburare de vederea ce consta in scaderea capacitatii de a vedea sau de a distinge culorile, ceea ce poate afecta activitatile zilnice ale persoanei afectate. Cumpararea fructelor si legumelor, alegerea hainelor sau citirea semnelor de circulatie se transforma intr-o provocare. Totusi, desi intampina dificultati in viata de zi cu zi, daltonistii reusesc sa se adaptateze si sa duca o viata normala. 
ClamidiozaDetalii Afectiune
Clamidioza este cel mai des intalnita infectie transmisa pe cale sexuala cauzata de bacteria chlamydia trachomatis, afectand in mod special adolescentii sau tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.
FibromialgiaDetalii Afectiune
Fibromialgia este un sindrom caracterizat prin dureri difuze in tot corpul insotite de o stare de oboseala constanta si tulburari de somn. La persoanele care sufera de fibromiagie fibrele nervoase, prezente in tot organismul, sunt mai sensibile si mai active decat cele ale persoanelor normale. 
Sindromul GilbertDetalii Afectiune
Sindromul Gilbert este o afectiune minora caracterizata de nivelul ridicat al bilirubinei din sange (hiperbilirubinemie). Bilirubina este o substanta toxica de culoare galben-portocalie care este produsa atunci cand se descompun celulele rosii de sange.
Ascita (lichid in abdomen)Detalii Afectiune
Ascita este o afectiune ce presupune acumularea patologica de lichid in cavitatea abdominala. 
Acrofobia (frica de inaltime)Detalii Afectiune
Acrofobia este teama de inaltimi ce se prezinta sub forma unei stari de anxietate care poate afecta calitatea vietii suferindului.
PancreatitaDetalii Afectiune
Pancreatita reprezinta o inflamatie la nivelul pancreasului, o glanda situata in spatele stomacului, in apropierea ficatului, care produce enzime necesare digestiei si hormoni care ajuta la reglare zaharului din sange. Pancreatita poate afecta si tesuturile vecine.
Compresia nervoasaDetalii Afectiune
Compresia nervoasa desemneaza o senzatie inconfortabila caracterizata de durere sau amortire si care este cauzata iritarea sau deteriorarea unui nerv periferic in urma exercitarii unei presiuni mari asupra acestuia. Nervii periverici sunt cei situati in afara creierului sau maduvei spinarii. Desi aceasta afectiune este asociata deseori cu dureri de spate sau de gat, aproape orice nerv poate reprezenta subiectul unei compresii nervoase.

0 recenzii pentru Cancer (prevenire)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.