Calivita Romania Calivita Germania
Livrarea suplimentelor alimentare se face din depozitul central
CaliVita® INTERNATIONAL Romania
Afectiune: Boala de relux gastroesofagian

Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul).

 

Seme simptome si complicatii:

Cel mai important simptom este pirozisul, cu sau fara regurgitatia continutului gastric in gura. Complicatiile RGE cuprind: esofagita, stenoza esofagiana, ulcerul esofagian si metaplazia Barrett. Esofagita poate provoca odinofagie (dificultate la inghitit) si hemoragii, care pot sa fie masive. Stenozele peptice determina disfagie (durere la inghitit) progresiva pentru alimentele solide. Ulcerele esofagiene se manifesta prin acelasi tip de durere ca si ulcerul gastric sau duodenal, dar de obicei localizata la nivelul apendicelui xifoid sau retrosternal superior. Vindecarea este lenta si recidivele sunt frecvente; vindecarea se soldeaza frecvent su o stenoza.

 

Dupa o masa stomacul produce acid clorhidric pentru a ajuta la digestia alimentelor.Captuseala interioara a stomacului rezistă la coroziunea acestui acid. Celulele care delimiteaza stomacul secreta cantitati mari de mucus protector, insa mucoasa esofagului nu împărtăşeste aceste caracteristici rezistente iar acidul din stomac o poate deteriora.

 

În mod normal, un inel de muschi din partea de jos a esofagului, numit sfincterul esofagian inferior, previne refluxul de acid. Acest sfincter se relaxeaza in timpul deglutitiei, pentru a permite alimentelor sa treaca. Apoi se strange pentru a preveni fluxul în direcţia opusă. Cu toate acestea, in caz de GERD, sfincterul se relaxeaza intre inghitituri, permitind continutului gastric şi acidului coroziv sa izvorasca si sa deterioreze mucoasa esofagului.

 

Cauzele refluxului de acid (GERD)

 

Nu se stie exact care este cauza de reflux gastroesofagian. Următorii sunt factori care contribuie la slabirea sau relaxarea sfincterului esofagian inferior, care inrautateste refluxul:

 

• Stilul de viaţă: consumul de alcool sau ţigări, obezitate, postură proastă (sederile lungi)

 

• Medicamente: blocante ale canalelor de calciu, teofilina, nitraţi, antihistaminice

 

• Dieta: alimente grase si prajite, ciocolata, usturoi si ceapa, bauturi cu cofeina, alimente acide cum ar fi fructele citrice si rosiile, alimente condimentate, arome de menta

 

• Obiceiurile alimentare: - consumul de mese mari, consumul de alimente înainte de culcare

 

• Alte afecţiuni medicale: hernie hiatala, sarcina, diabet zaharat, creşterea rapidă în greutate

 

Hernie hiatala este o condiţie în care partea superioară a stomacului iese deasupra diafragmei (muşchiul puternic care separă organele din piept de cele de la nivelul abdomenului). În mod normal, diafragma acţionează ca o barieră suplimentară, ajutând sfincterul esofagian inferior sa impiedice acidul sa se intoarca in esofag.

 

• Hernia hiatala poate fi cauzată de tuse persistents, vărsături, incordare, sau efort fizic brusc. Obezitatea si sarcina pot inrautati condiţia.

 

• O hernie hiatala faciliteaza intoarcerea acidului.

 

• Hernia hiatala este foarte frecventa la persoanele mai in varsta de 50 de ani.

 

• Hernia hiatala, de obicei, nu necesita niciun tratament. În cazuri rare, atunci cand hernia devine răsucita sau inrautateste refluxul de acid, pot fi necesare interventii chirurgicale.

 

Obezitatea ca factor contribuitor

 

Unele studii au aratat ca GERD este extrem de raspandita la pacienţii care sunt obezi şi că un indice de masa corporala (IMC) mare este un factor de risc pentru dezvoltarea acestei condiţii. Ipoteza ca obezitatea creste expunerea de acid esofagian este susţinută de relaţia între un IMC crescut şi o prevalenta crescuta a GERD si a complicatiilor sale. Prin urmare, fiziopatologia de GERD la pacienţii care sunt obezi ar putea să difere de cea a pacienţilor care nu sunt obezi. Corecţia de reflux la pacienţii care sunt obezi ar putea fi mai bine realizata printr-o procedură care implica in primul rand controlul obezitatii.

 

Mecanismul prin care un IMC mare creste expunerea de acid esofagian nu este complet înţeles. Creşterea presiunii intragastrice şi variatia presiunii gastroesofagiane, incompetenţa sfincterului esofagian inferior, precum şi frecvenţa crescută a relaxări tranzitorii a acestuia pot juca un rol important în fiziopatologia de GERD la pacienţii care sufera de obezitate morbida.

 

Care sunt complicatiile GERD?

 

Ulcerul - Lichidul din stomac care refluxeaza în esofag afectează celulele mucoasei esofagului. Organismul răspunde în modul în care raspunde de obicei la deteriorare, si anume prin inflamatie (esofagita). Scopul inflamatiei este de a neutraliza agentul dăunător şi de a începe procesul de vindecare. În cazul în care prejudiciul se adanceste  in esofag, se formeaza ulcerul. Un ulcer este o pauză în mucoasa esofagului, care are loc într-o zonă de inflamatie. Ulcerele si inflamatiile suplimentare pe care le provoacă pot eroda în vasele de sange esofagiene şi dau naştere la sângerare în esofag.

 

Stricturile - Ulcerele esofagului se vindeca prin formarea de cicatrici (fibroza). In timp, cicatricile micsoreaza ţesuturile şi ingusteaza lumenul (cavitatea interioară) esofagului. Această îngustare provocata de cicatrice se numeste strictura. Mancarea înghiţita se poate bloca în esofag daca îngustarea devine destul de severa (de obicei, atunci când lumenul esofagian se limitează la un diametru de un centimetru). Această situaţie poate necesita îndepărtarea endoscopică a produselor alimentare blocate. Apoi, pentru a preveni lipirea mancarii, ingustarea trebuie să fie întinsă (lărgita). Mai mult decât atât, pentru a preveni o reaparitie a stricturii, refluxul de asemenea trebuie să fie prevenit.

 

Esofagul Barrett – La unii pacienti, GERD de lungă durată şi / sau severa cauzeaza modificări la nivelul celulelor care delimiteaza esofagul. Aceste celule sunt pre-canceroase şi, în final devin canceroase. Această condiţie este menţionată ca esofag Barrett si apare la aproximativ 10% din pacientii cu GERD. Tipul de cancer esofagian asociat cu esofagul Barrett (adenocarcinom), este în creştere. Nu este clar de ce unii pacienti cu GERD dezvolta esofag Barrett, dar majoritatea nu o fac.

 

Tuse şi astm – In esofagul inferior se afla mulţi nervi. Unii dintre acesti nervi sunt stimulati de acidul refluxat, iar aceasta stimulare duce la dureri (de obicei, arsuri la stomac). Alti nervi care sunt stimulati nu produc durere. În schimb, acestia stimuleaza nervii care provoacă tuse. În acest fel, lichidul refluxat poate provoca tuse, fără a ajunge vreodată în gât. În mod similar, refluxul  din esofagul inferior poate stimula nervii esofagieni, care la randul pot stimula nervii care merg la plamani. Acesti nervi care duc la plamani pot provoca ingustarea tuburilor de respiratie, rezultând într-un atac de astm.

 

Inflamaţia gâtului şi laringelui - Dacă lichidul refluxat trece de sfincterul esofagian superior, se poate intra in gat (faringe), şi chiar şi in caseta de voce (laringe). Inflamaţia rezultata poate duce la o durere in gat si raguseala. Ca şi în tuse şi astm bronsic, nu este clar cât de frecvent GERD este responsabila pentru inflamarea inexplicabila a gâtului şi laringelui.

 

Inflamatia si infectia plamanilor – Lichidul refluxat care trece de laringe poate intra în plămâni. Refluxul de lichid în plămâni (numit aspiraţie) de multe ori duce la tuse şi sufocare. Aspiraţia poate apărea, de asemenea, fără a produce aceste simptome. Cu sau fără aceste simptome, aspiratia poate duce la o infecţie a plămânilor şi pneumonie. Acest tip de pneumonie este o problemă gravă, care necesită tratament imediat. Atunci când aspiraţia este neînsoţita de simptome, aceasta poate duce la o cicatrizare lentă, progresivă a plămânilor (fibroza pulmonara), care poate fi vazuta cu ajutorul razelor X. Este mult mai probabil ca aspiratia să apară noaptea, deoarece atunci procesele (mecanismele) care protejeaza impotriva refluxului nu sunt active şi reflexul de tuse care protejeaza plamanii, de asemenea, nu este activ.

 

Tratamentul refluxului de acid (GERD)

 

Obiectivele tratamentului sunt reducerea refluxului, ameliorarea simptomelor, si prevenirea deteriorarii esofagului.

 

Auto-îngrijire la domiciliu

 

Mulţi oameni isi pot ameliora simptomele de GERD prin schimbarea obiceiurilor, dietei si stilului de viata. Următorii paşi, în cazul în care sunt urmati, pot reduce în mod semnificativ refluxul gastroesofagian.

 

• Nu mâncaţi în termen de 3 ore inainte de culcare. Acest lucru permite stomacul sa se goleasca pentru a reduce producţia de acid.

 

• Nu va intindeti in pat imediat dupa masa la orice ora din zi.

 

• Ridicati-va capul la cel putin 6 cm fata de nivelul patului. Gravitatea ajută la prevenirea refluxului.

 

• Nu mancati mese mari. Consumul de multe alimente la un moment dat creşte cantitatea de acid necesară pentru a se digera. Luati mese mai mici si mai frecvente pe tot parcursul zilei.

 

• Evitati alimentele grase, ciocolata, cofeina, menta sau aroma de menta din produsele alimentare, alimentele condimentate, citricele si alimentele pe baza de roşii. Aceste alimente reduc competenţa  sfincterului esofagian inferior (LES).

 

• Evitati consumul de alcool. Alcoolul creşte probabilitatea de reflux.

 

• Renuntati la fumat. Fumatul slabeste sfincterul esofagian inferior si creşte refluxul.

 

• Reduceti excesul de greutate. Persoanele supraponderale şi obeze sunt mult mai susceptibile de a avea reflux decât cele cu o greutate sanatoasa.

 

• Stati intr-o poztie verticala sau drepti, menţineti-va o poziţie bună. Acest lucru ajută ca alimentele şi acidul sa treaca prin stomac in loc sa se intoarca în esofag.

 

• Discutaţi cu medicul despre luarea de medicamente antialgice, cum ar fi aspirina, ibuprofenul sau medicamente pentru osteoporoza. Acestea pot agrava refluxul la unele persoane.

 

Tratament naturist pentru reflux gastroesofagian cu produse Calivita

 

- Clorofila extrasa din lucerna din compozitia Liquid Chlorophyll are efect anticancerigen, amelioreaza durerile de gat si actioneaza ca un puternic antiinflamator,  stimuleaza vindecarea ranilor si este de ajutor in diverse probleme ale sistemului digestiv.

 

- Extrasul din lucerna sub forma Green Care are proprietati asemanatoare cu cele ale produsului Liquid Chlorophyll si este recomandat in tulburari digestive precum balonare, anorexie, ulcer. Este un foarte bun detoxifiant si diuretic natural.

Produse naturale recomandate Mod de administrare
1 Liquid Chlorophyll 1-0-1
2 Green Care 1-1-1
3 Strong Bones 100 1-1-1

Aspecte Generale si Tratament Naturist Boala de relux gastroesofagian


 

Liquid Chlorophyll se administreza o lingura diluata in 50 de ml de apa, are rolul unui pansament gastric, antiinflamator pentru mucoasa gastrica si esofagiana, vindeca leziunile existente la acest nivel.

 

Green Care se administreaza la o ora dupa masa, rol similar cu al clorofilei. Se foloseste ori unul ori celalalt. Daca pirozisul (arsurile) sunt frecvente si suparatoare se pot asocia.

Atentie la pacientii care folosesc anticoagulante  plachetare pentru ca contine vitamina K si poate influenta INR –ul la acesti pacienti.

 

Strong Bones 100 sau Strong Bones 250, inhiba secretia acida a stomacului.

 


Legenda (la "Mod de administrare"):
1-1-1   reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.
calivita
Cosul de cumparaturi
Cumpara cu incredere!
La noi e simplu si sigur.
Newsletter
Aboneaza-te pentru noutati:
Comanda prin telefon
Livrare GRATUITA
Prin curier si posta romana pentru comenzi
mai mari de
400 lei
Oferte speciale site
La o comanda mai mare de 400 de lei primiti GRATUIT produsul Protect 4 Life
La o comanda mai mare de 600 de lei primiti Gratuit Zenthonic + Protect 4 Life
Promotie Aquarion
Promotie Noni CaliVita
Promotie Rhodiolin
Promotii si oferte Zenthonic
vezi Promotii CaliVita
Categorii produse Calivita
Vitamine / Multivitamine
Minerale / Oligoelemente
Slabit / Obezitate / Celulita
Tratament potenta / Fertilitate
Reumatism / Dureri articulare
Antistress / Stare depresie
Cosmetice
Imunitate
Digestie buna
Inima / Circulatie sange
Profilaxie / Combatere cancer
Produse naturiste destinate femeilor
Produse naturiste destinate copiilor
Detoxifiere
Putere concentrare / Memorare
vezi toate categoriie
Topuri
   Cele mai vandute produse Calivita
   Cele mai vizitate produse Calivita
Tratamente Afectiuni
Astm bronsic

Bronsita

Cancer de piele

Cistita

Depresie

Hemoroizi

Promotii CaliVita
Noni Sirop Calivita® pentru cresterea imunitatii | Comanda sucul Noni la promotie 185,90 lei
TVA inclus
NONI LICHID - Fortifiant al sistemului imunitar cu compozitie din fructul Noni, sirop (Morinda Citrifolia). Este recunoscut in efectul imunostimulator, tratarea depresiei, tulburarilor de somn etc.
        vezi toate promotiile
Cele mai noi produse Calivita
CaliClean CaliVita® - Produs de curatat cu utilizare generala - 100% natural 35,31 lei
TVA inclus
NATURAL ALL PURPOSE CLEANER - CaliClean - Produs de curatat 100% natural cu utilizare generala. Gata cu iritatiile si alergiile in timpul curateniei.
vezi cele mai noi produse
Articole pe blog:
Remediu naturist pentru controlul alergiilor

Tratament naturist pentru cancer

Opiniile consumatorilor
Acidophilus with Psyllium
irimia vlad
pentru balonari [...]

Noni Lichid
Daniela
despre siropulnoni la copii [...]

VeinCare
dragan adriana
crema vein care in sarcina [...]

Meal Time
Gina Ion
Meal Time [...]

vezi toate opiniile
Termeni si conditii | Cumparaturi garantate | Politica de confidentialitate | ANPC

Retetanaturista.ro este un magazin online detinut de Centrul Medical Sanatatea, reprezentant autorizat de Calivita® International.
Produsele prezentate in acest magazin online contin TVA.
Metoda de livrare se face prin curier rapid sau prin posta, direct din depozitul central Calivita®. Plata se efectueaza la primirea coletului.
Centrul Medical Sanatatea depune eforturi pentru a crea continut unic si responsabil fata de cititorii site-ului retetanaturista.ro.
Acest continut, dar si responsabilitatea acestui magazine online, nu apartin de Calivita International si entitatile sale operatoare.
Continut inregistrat si protejat
Copyright 2009-2014   Reteta Naturista