Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)

Descriere Remediu Naturist

 
Boala artrozica (BA), cea mai frecventa boala articulara, debuteaza asimptomatic in al 2-lea sau al 3-lea deceniu de viata si este extrem de frecventa la varsta de 70 de ani.
 
Aproape toate persoanele de 40 de ani au unele modificari patologice in articulatiile de sustinere a greutatii, desi relativ putine au simptome. Barbatii si femeile sunt afectati in egala masura dar debutul este mai precoce la barbati.
 
Simptome si semne
 
Debutul este gradat, afectand de obicei una sau doar cateva articulatii. Durerea este in general cel mai precoce simptom si este in general agravata de efort si calmata de repaus. Redoarea matinala urmeaza inactivitatii nocturne, dar dureaza ,< 15-30 min si diminueaza odata cu miscarea.
 
Cu cat BA progreseaza, mobilitatea articulara scade, apar durerile, crepitatiile sau cracmentele si in fazele avansate contracturi in flexie.
 
Proliferarea cartilajului, oaselor, ligamentelor, tendoanelor, capsulellor si sinovialei impreuna cu un revarsat articular variabil cantitativ, determina in final marirea de volum a articulatiei caracteristica BA.

 

Cauzele bolii degenerative articulare sunt de obicei uzura și leziunile care apar în timp. De fapt, vârsta avansată este un factor de risc major de boli articulare degenerative și este rar pentru orice persoana de peste 70 de ani să nu fie afectata în vreun fel de această tulburare progresiva. Cu toate acestea, sunt disponibile tratamente care pot ajuta la reducerea durerii si a rigiditatii asociate cu afecțiunea degenerativă articulară.

Deși boala degenerativa a articulatiilor, de asemenea, cunoscuta sub numele de osteoartrita, poate veni ca o consecință a vieții de zi cu zi, debutul său poate fi accelerat de anumiți factori.

  • traumele datorate sportului
  • traume de la locul de muncă legate de activități sau leziuni
  • mișcări repetitive ale unei articulatii pentru o lungă perioadă de timp
  • Infecție la nivelul articulatiei
  • Excesul de greutate, care pune presiune pe articulațiile care poartă greutatea.

Boala degenerativa a articulatiiloreste comună în articulațiile care poartă greutatea (coloana vertebrala, solduri, genunchi, glezne, picioare, mâini și picioare), dar poate apărea, de asemenea, si în articulații care nu poarta greutate(umeri, coate, încheieturi, mâini și degete).

Dacă va treziti dimineața cu rigiditate, care dispare după aproximativ 30 de minute, aveti probabil osteoartrita. Acesta este un semn clasic de tulburare, precum este si durerea la nivelul articulațiilor, care este agravată de efort fizic si ameliorata de repaus.

 

Tratamente la domiciliu pentru boala articulara

Boala degenerativa a articulatiilor nu se poate vindeca complet, dar se pot trata simptomele și reduce durerea si rigiditatea. Mai jos vom enumera câteva căi de atac utile in acest sens:

  • Medicamente calmante (fara prescriptie medicala), cum ar fi paracetamolul, sunt remediul încercat de către majoritatea persoanelor care sufera de osteoartrita. Aspirina va avea efecte similare de alinare a durerii, dar poate fi mai dura pentru stomac. In acest caz poate fi folosita aspirina naturala, extrasa din scoarta de salcie.
  • Medicamente AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), cum ar fi ibuprofenul si naproxenul pot oferi reducerea durerii și sunt de obicei gandite ca un pas în sus de la paracetamol sau aspirina. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă simțiți nevoia de o utilizare regulată a acestor antialgice.
  • Formulele de glucozamina si condroitin au rezultate mixte, dar utiliazea lor indelungata poate produce daune semnificative.
  • Există numeroase creme si unguente pentru alinarea durerii. Încercați unguentele pe baza de capsaicina, care s-a dovedit a fi de ajutor pentru ameliorarea temporară a bolii articulare degenerative.
  • Compresele calde sau recipot oferi o ameliorare temporara. Compresele fierbinti pot încălzi articulatiile și ofera o miscare de articulatii fara durere. Compresele reci ajuta la reducerea umflarii și durerii, care pot să apară dupa exercițiu.
  • Se lasă suficient timp pentru odihna articulatiilor afectate și, dacă mișcările repetitive agraveaza simptomele, se schimba rutina.
  • Nu trebuie sa se evite exercițiul fizic, deoarece ajuta la mentinerea mobilitatii articulatiilor. Cu toate acestea, ar putea fi necesara schimbarea exercițiului de rutină cu exerciții care nu streseaza articulatiile. Activitățile de înot și de apă sunt exercitii non-purtatoare de greutate. Puteți face o plimbare, de asemenea, în loc de alergare, pentru a pune mai putin stres pe genunchi.
  • Tratamentele alternative, cum ar fi acupunctura si masajul vă poate oferi ajutor.

Dacă durerea, umflarea și rigiditate se înrăutățesc sau interferează cu viața de zi cu zi, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

 

Nu asteptati ca articulatiile sa se deterioreze

Articulatiile sunt cruciale pentru bunăstarea noastra. Atunci când nu le ingrijim corect, acestea pot fi primul lucru care poate sa ne ingreuneze existenta. În afară de a fi dureroasa, boala articulara cauzeaza, de asemenea slăbiciune, pierderea independentei si scaderea calitatii vietii. Pentru a fi activi și fericiti târziu în viață, trebuie sa ne mentinem articulatiile sanatoase.

Unele condiții articulare sunt ereditare și nu pot fi prevenite. Poliartrita reumatoida este o boala auto-imuna, care poate lovi in ​​copilarie sau mai tarziu in viata. Osteoartrita poate fi genetica, dar este, de obicei, extrem de preventibila prin obiceiuri bune de sănătate și de gestionare a greutatii. În urma bolilor de inima, osteoartrita este a doua condiție de sănătate cel mai frecvent diagnosticata, care duce la invaliditate. Chiar și cei care sunt predispusi genetic la osteoartrita pot lua măsuri pentru a preveni condiția, sau pentru a impiedica agravarea până la punctul de invaliditate.

 

Prevenirea bolilor articulare

Având grijă in mod corect de articulațiile noastre în timp ce suntem tineri va fi un câștig mare în viitorul nostru. Este indicat sa urmati acesti pași pentru a preveni boala articulara:

  • Mentineti-va o greutate sanatoasa. Acesta este, probabil, cel mai important pas pe care il puteți face pentru a preveni boala articulara. Excesul de greutate pune o presiune pe articulații, care nu este necesara, si care cauzează un prejudiciu la os, cartilagii si tendoane.
  • Efectuati exerciții fizice regulate. Tonusul muscular bun va sprijini articulatiile, menținându-le in forma, fara a fi nevoie să facă toată munca, și va reduce presiunea pusa asupra lor în timpul activităților de zi cu zi. Orientati-va catre exercitii cu un impact redus, pentru a va proteja articulatiile chiar mai mult. Unele alegeri bune cu impact redus sunt aerobicul, mersul pe jos, înotul, ciclismul sau antrenamentul cu greutati. Yoga este, de asemenea, o alegere fantastica.
  • Stati drepti. Postura corectă va ajuta la menținerea articulațiilor în poziția corectă, astfel încât acestea sunt bine protejate. Statul in pozitie de sezut, în picioare, mersul pe jos ar trebui să fie făcute în mod corespunzător, pentru a evita rănirea articulatiilor.
  • Consumati alimente corespunzatoare. Alimentele care sunt bogate in calciu si vitamina D va vor menține oasele puternice și articulații bine-sprijinite. O nutritie sanatoasa este importanta pentru starea generala de sanatate, de asemenea. Când tot trupul este sănătos, acesta funcționează mai bine.
  • Luați în considerare suplimentele alimentare. Suplimentelele nutritive pot ajuta la prevenirea bolilor articulare sau impiedicarea agravarii.

 

Vitaminele sunt o necesitate, daca vrem să stam departe de boala articulara

Oasele sunt cele mai importante pentru mobilitatea noastra și este foarte important să ne sustinem bunăstarea articulatiilor prin utilizarea acestor vitamine bine-cunoscute. Tesuturile osoase si articulare necesită in continuu o cantitate mare de vitamine, minerale și multe elemente suplimentare pentru a fii sănătoase pe tot parcursul vietii.

Vitaminele C și D, precum si calciul si magneziul sunt cu siguranta cele mai frecvente suplimente care ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase, cu toate acestea glucozamina, condroitina si gelatina constituie, de asemenea, o mare parte. Chiar dacă consolidarea în tesutul osos este critică, tulburările în țesutul conjunctiv sunt în principal cele care se ocupă de durerile articulare. Ligamentele sprijina articulațiile și opresc frecarea crescuta în între ele.

Vitamina D poate fi o alta cauza pentru artrita si dureri articulare, în cazul în care aceasta lipseste. Insuficiența vitaminei D nu este rară, în special la persoanele care locuiesc în zonele nordice, unde acestea nu primesc lumină naturală foarte multa. Aceasta vitamina specifica ajută la construirea materialelor cartilajului si, de asemenea, la păstrarea grosimii si densitatii oaselor. Vitamina D poate fi găsită în fructe de mare și ouă, cu toate acestea majoritatea omaenilor experimenteaza o insuficiență, chiar daca de cele mai multe ori e minora.

Vitamina A poate fi dobândită prin mijloace naturale din fructe de mare, ouă și produse lactate grase, siar vitamina C poate fi obtinuta din fructe și legume, în special cele foarte colorate, care sunt pline de antioxidanti suplimentari cum ar fi antocianii și carotenoidele.

Un compus diferit, care este un element al ligamentelor și care ar putea fi utilizat pentru a sprijini repararea articulara este acidul hialuronic. Acest compus este situat de-a lungul intregului organism si este, de asemenea, activ în construcția de mai multe forme de țesut conjunctiv, cum ar fi cel de la nivelul articulațiilor, umorul vitros în ochi și valvele cardiace.

Glucozamina este furnizata de obicei împreună cu MSM (Metilsulfonilmetan), care este o formă de sulf organic nutritiv. Sulful este considerat a fi important pentru celulele conjunctive delicate, tendoane, etc, iar este, de asemenea, un compus util, pentru că ajută la restabilirea grosimii oaselor, in combinatie cu vitamina D, care este crucială în absorbția de calciu. Chiar dacă calciul in sine nu va asista la prevenirea bolilor articulare, aceasta ajuta la menținerea oaselor, care sunt mult mai capabile să reziste tensiunilor cu o grosime de cartilaj redusă.

Tratament natursit pentru boala articulara cu produse Calivita

O selecție semnificativ larga de suplimente de vitamine, minerale si alti compusi ne va ajuta sa ne sustinem funcția articulara sanatoasa, precum si la repararea prejudiciului articular; acesta este cea mai eficienta metoda de a ne psstra o viata sanatoasa.

Pentru mai multe informatii despre suplimentele naturiste Calivita eficiente in tratamentul si prevenirea bolilor articulare urmariti tabelul de mai sus, sectiunea "Reteta naturista recomandata in remedii pentru Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)."


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid cartilaj de rechin sprijina o buna functionare a articulatiilor, datorita efectului antiinflamator, antitumoral si imunomodulator. Este eficient in dureri articulare, boli reumatice, traumatisme articulare, artroza, artrita.
2. Joint Protex166.00 Ron1-1-190 tableteDetalii Produs
Joint Protect articulatii sanatoase - sprijina sanatatea articulatiilor cu ajutorul plantelor si mineralelor: Tumerincul si Boswellia au efect antiinflamator, managanul si zincul intra in compozitia articulatiilor, acidul hialuronic ofera flexibilitate.
3. Strong Bones 10068.26 Ron0-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
Strong Bones Calivita are grija de sanatatea oaselor si articulatiilor, cu ajutorul mineralelor obtinute din surse naturale. Asigura un aport optim de 2:1 intre calciu si magneziu; este un supliment important pentru copii.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri articulare
sensibilitate la atingere
inflamatie
utilizarea limitata a articulatiei
Arteriopatie obliterantaDetalii Afectiune
Arteriopatia obliterana este rezultatul dezvoltarii leziunilor aterosclerotice care obstructioneaza in mod progresiv lumenul arterelor si blocheaza vascularizarea distala.
Artrita de tip uric, gutaDetalii Afectiune
Artrita cronica sau acuta recurenta a articulatiilor periferice, datorata depozitarii in jurul articulatiilor si tendoanelor a cristalelor de urat monosodic, in conditiile hiperuricemiei plasmatice.
Hernie de discDetalii Afectiune
Fiecare disc al coloanei vertebrale arata ca o gogoasa cu jeleu. Atunci cand discul degenereaza datorita varstei sau unui prejudiciu, partea centrala mai moale se poate rupe (hernia), prin inelul exterior din jur (inelului fibros). Aceasta ruptura anormala a portiunii centrale a discului este mentionata ca o hernie de disc.
Lumbago - LombosciaticaDetalii Afectiune
Lumbago este o afectiune lombara cel mai adesea cauzata de supra solicitarea muschilor din partea de jos a spatelui datorita unei  indoiri sau rasuciri bruste sau datorita unei tehnici de ridicare necorespunzatoare atunci cand este vorba despre obiecte grele. Uneori, tensiunea musculara nu poate fi simtita imediat si poate sa apara treptat, pe masura ce zona se incordeaza.
Dureri de picioare (grele, obosite)Detalii Afectiune
Durerile la nivelul picioarelor sunt rezultatul uneia sau mai multora dintre cauzele traumatice si non-traumatice care duc la inflamarea tesutului, ce afectează oasele, muschii, tendoanele, ligamentele, articulatiile, vasele de sange, nervii si pielea. Unele boli de spate pot provoca, de asemenea, durere care poate radia la picioare. 
Artrita reumatoidaDetalii Afectiune
Artrita reumatoida este o boala imflamatorie cronica a invelisului sinovial (care produce lichidul articular lubrifiant) al articulatiilor si tecilor tendinoase. 
Artropatie psoriazicaDetalii Afectiune
Artropatia psoriazica este o forma de artrita (inflamatie articulara) dureroasa care apare la un mic procent de pacienti cu psoriazis.
ArtrozaDetalii Afectiune
Artroza este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.                                                                                             
CoxartrozaDetalii Afectiune
Coxartroza este o boala degenerativa care duce la distrugerea articulaţiilor şoldului, mai precis, la nivelul articulatiei coxofemurale; ea poate apărea in una sau in ambele parti.
Sindromul Reiter (artrita reactiva)Detalii Afectiune
Sindromul Reiter, cunoscut si ca artrita reactiva, este o forma cronica de artrita inflamatorie dezvoltata ca raspuns la o infectie si caracterizata de aparitia a trei afectiuni: artrita, inflamatia oculara (conjunctivita) si inflamatia aparatului reproducator, urinar sau gastrointestinal.
Platfus (picior plat)Detalii Afectiune
Platfusul, cunoscut si sub denumirea de "picior plat" reprezinta o deformatie dureroasa a boltii plantare a piciorului (concavitatea talpii) care apar ca urmare a deteriorarii tesuturilor moi din arcada talpii.  

0 recenzii pentru Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.