Balonari

Descriere Remediu Naturist

 

Balonareaeste umflarea abdomenului rezultand într-un diametru de talie mare datorita fluidelor reţinute sau gazelor.

Balonarea este o conditie complet diferita fata de acumularea de grăsime. Cand o persoana se confrunta cu grasime in exces, ţesuturile au un procent anormal de mare de celule adipoase care cresc dimensiunea. Insa, atunci când o persoana este balonata, ţesuturile au un procentaj normal de celule grase, aceasta conditie datorandu-se excesului de gaze şi lichide.

Simptomele balonarii

 

Acestea sunt cele mai comune simptome de balonare:

  • distensie abdominala
  • senzaţie de gaze la stomac
  • râgâială excesivă
  • senzaţie care seamănă cu cea de supraalimentare
  • disconfort general
  • plenitudine şi etanşeitate în abdomen
  • dureri abdominale
  • modificarea în dimensiune a intestinelor
  • sensibilitate la alimente
  • indigestie

Cele mai multe persoane balonate experimenteaza cel puţin două sau mai multe dintre aceste simptome.

Cauze care determina balonarea

Cauzele comune de gaze şi balonare includ:

  • Aerul inghitit. Daca aerul nu este înghiţit corespunzator, acesta trece prin tractul digestiv si este eliberat prin anus ca flatus. Aerul inghitit în exces poate provoca sughiţ.
  • Alimente şi băuturi. Cantitatea de gaze pe care diferite alimente o cauzeaza variază de la persoană la persoană.
  • Constipaţie. Acest lucru poate provoca balonare, dar, în general, nu creşte producerea de gaze.
  • Medicamente sau suplimente nutritive. Medicamentele eliberate fara reteta sau cu reteta, precum şi suplimente alimentare, pot provoca balonare şi gaze ca efecte adverse.
  • O condiţie medicală, cum ar fi o obstructie intestinala sau boala Crohn.
  • Modificări ale nivelurilor de hormoni. Aceasta conditie este comuna pentru femei, care se confrunta cu balonare chiar înainte de perioadele lor mentruale, deoarece corpurile lor reţin lichid.
  • Supraalimentarea
  • Intoleranţă la lactoză şi lipsa de toleranţă la alte produse alimentare
  • Supradezvoltarea de bacterii in intestinul mic
  • Obstrucţie intestinală parţială
  • Sindromul colonului iritabil

 

O altă cauză importantă, dar mai puţin frecventa de balonare abdominala este acumularea anormală de lichid seros (ser din sange), în cavitatea abdominală. De asemenea, tumorile, cum ar fi cele care decurg de la cancer ovarian pot provoca balonare.

Dispepsia este un termen medical care este folosit pentru a descrie un vag sentiment de plenitudine, roadere, sau de arsură în piept sau in abdomenul superior, mai ales dupa masa. O persoană poate descrie acest sentiment ca senzatie de" gaze." Alte simptome pot apărea în acelaşi timp, cum ar fi eructaţiile, zgomotele în abdomen, flatus crescut, apetit scazut şi o schimbare a tranzitului intestinal. Cauzele de dispepsie pot varia de la minore la grave.

Ocazional, o persoană poate demite simptome grave, cum ar fi simptomele unui atac de cord, iar altele simptome usoare sub forma de gaze sau indigestie.

Aici sunt unele dintre cele mai frecvente cauze de balonare, urmate de remediile lor:

1.Consumul excesiv de sare

Una dintre cauzele cele mai comune, dar putin cunoscute, de balonare este excesul de sare. Sare retine apa in organism iar aceasta greutate data de apă este un motiv pentru care oamenii se simt atât de plini şi balonati. Cel mai bun remediu pentru aceasta cauza de balonare consta pur şi simplu in reducerea excesului de sare din dieta. Cei care nu pot renunta la sare, pot folosi sarea de mare pura, care conţine sodiu mai puţin. Conţinutul de sodiu este cel care retine apa, astfel încât trecerea la sare de mare va oferi în continuare aroma, fără a retine atat de multă apă. Este foarte important însă sa se tina cont de nivelul ridicat de sare care se gaseste in multe alimente, cum ar fi conservele, cerealele, pastele aromate, orezul şi pizza.

2. Constipaţia

Constipatia poate provoca, de asemenea, unei persoane sentimentul de plenitudine şi de stomac plin si balonare. Consumul de multa apa poate păstra tot circuitul în mişcare prin intermediul sistemului, patrandu-l curatit astfel incat sa nu se produca constipatie. În cazul în care apa nu ajuta, un balsam de scaun poate fi folosit pentru a obţine din nou un circuit în mişcare.

3. Hormonii

Femeile care au menstruatie pot suferi, de asemenea, de balonare intensa şi inconfortabila. Hormoni în timpul unui ciclu potcprovoca tulburari intestinale, precum şi o creştere a acumularii de apă. Consumul de multa apă sau ceai verde poate ajuta la curatirea sistemului şi este cunoscut a fi unul dintre cele mai bune remedii pentru balonare.

4. Remedii pe bază de plante

Pentru cei care sufera de balonare cronica o ceasca de ceai verde in fiecare zi poate ajuta la reducerea efectelor de balonare. Ceaiul este un diuretic natural şi ajută sistemul digestiv prin eliminarea toxinelor care pot cauza balonare. Ceaiurile de menta si ghimbir sunt, de asemenea, de mare ajutor in reducerea senzatiei de balonare.

Alimente care produc balonare

Există diferite tipuri de balonare. Balonare care apare datorita perioadei menstruale, menopauzei sau sarcinii este diferită de balonarea care apare dupa consumul de produse alimentare. Cand balonarea este frecventa pot exista cateva lucruri diferite care se petrec în corpul respectiv. Poate fi un semn de o tulburare digestiva mult mai grava sau ar putea fi o dezvoltare excesiva a unei bacterii numite Candida. Poate fi vorbe, de asemenea, despre parazitii care traiesc in intestinele, care produc balonare. Este important să se consulte medicul pentru a afla daca balonarea este cauzata doar de alimentele care se consuma. Mai jos este o listă cu cei mai mari vinovaţi produsi alimentari pentru balonare :

  • Rafinoza este un zahăr găsit în varza, varza de Bruxelles, fasole, sparanghel şi alte legume si cereale integrale. Cand consumam aceste alimente crude ele provoaca balonare mai mult decât dacă le consumam gatite.
  • Lactoza este un zahar natural care se găseşte în principal în produse lactate. Putem observa de multe ori ca ne simtim balonati dupa o masa care contine produse lactate.
  • Fructoza este considerata a avea o contribuţie mare in sindromul de intestin iritabil şi este un zahar care poate fi găsit în fructe. Atunci când un produs alimentar apare în mod natural, există mai puţine şanse de a produce balonare, deoarece alte enzime necesare pentru a digera fructoza sunt conţinute în fructe. Problema poate apărea atunci când lactoză este adaugata in alimentele procesate, cum ar fi băuturile carbogazoase de fructe şi alte alimente procesate.
  • Malitolul si sorbitolul, sau orice aditiv care se încheie în itol, este un substitut de zahăr, care va provoca crampe de stomac, gaze si diaree daca sunt consumate in exces. Ce inseamna în exces? Nivelurile de toleranţă sunt diferite pentru fiecare om.
  • Alimente bogate in amidon, cum ar fi painea, porumbul, orezul şi tăiţei de cartofi, împreună cu alimentele făcute din făină. Aceste alimente creează gaze, deaorece sunt defalcate în intestinul gros.
  • Grâu cauzeaza balonare şi gaze la o multime de oameni. Mulţi oameni care elimina făina şi produsele de grâu din dieta lor observa îmbunătăţiri dramatice în problemele de balonare.
  • Legumele provoca balonare, din cauza structurii complexe de amidon şi proteine. Dacă înainte de a le mânca legumele sunt tinute in apa pentru a elimina din amidon, sansele de balonare se vor reduce.

Remediu naturist pentru balonare cu produse Calivita

- Enzimele digestive din papaya sub forma Meal  TimeCalivita reprezinta un remediu naturist benefic pentru procesul de digestie, tulburari digestive, balonare si gaze la stomac.

- Uleiul de oregano are efect de antibiotic natural cu prorietati antimicrobiene, antiparazitare si antimicotice. Reprezinta un tratament naturist eficient impotriva Candida.

- Extractul de lucerna din compozitia suplimentului nutritiv Green Care are un efect de detoxifiant si diuretic natural si este recomandat in tulburari digestive acute si cronice (anorexie, balonare, ulcer).


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Balonari

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Meal Time130.90 Ron1-1-1100 tablete masticabile = 67 gDetalii Produs
Meal Time contine enzime digestive din papaya, care sprijina o digestie sanatoasa, elimina balonarea si gazele la stomac, amelioreaza tulburarile digestive, fiind in acelasi timp o sursa de fibre si vitamine importante: C, A, E, K, acid folic.
2. Oregano Oil120.00 Ron4-0-4 picaturi cu putina apa30 mlDetalii Produs
Oregano Oil Calivita este un antiseptic natural eficient in inlaturarea patogenilor de tot felul de la nivelul tractului digestiv ( bacterii, paraziti intestinali), resposabili pentru tulburari digestive precum balonare, dureri si disconfort abdominal.
3. Green Care99.00 Ron1-1-1240 tablete = 178 gDetalii Produs
Green Care este un supliment pe baza de extract din lucerna, recomandat in tulburari digestive precum ulcer, anorexie, balonare. Este un bun diuretic, detoxifiant si o sursa extraordinara de nutrienti: calciu, potasiu, fier, zinc si vitamine.
4. Pure Inulin125.24 Ron1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare198,5 gDetalii Produs
Inulina naturala pura sub forma Pure Inulin Calivita este eficienta in reglarea tulburarilor digestive, precum balonarea, gazele abdominale, constipatia, colonul iritabil, senzatia de plenitudine sau indigestia.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Balonareaeste umflarea abdomenului rezultand într-un diametru de talie mare datorita fluidelor reţinute sau gazelor.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
pierderea apetitului
constipatieSau diaree, in unele cazuri.
durere abdominala
disconfort abdominal
flatulenta
stari de voma si greata
Colita, colon iritabilDetalii Afectiune
Inflamatie a colonului afectand mai multe segmente sau totalitatea acestuia.
Diaree (enterita, enterocolita)Detalii Afectiune
Diareea este o creştere a frecvenţei de tranzit intestinal, o creştere în scaune moi sau ambele. Este cauzata de secreţie crescută de lichid in intestin, absorbţia redusa de lichid din intestin sau de trecerea rapidă de scaun prin intestin.
Helicobacter PiloriDetalii Afectiune
Helicobacter pylori, sau H. pylori, este un tip de bacterie care provoaca ulcer peptic prin deteriorarea mucoasei stomacului si a intestinului subtire. Acesta bacterie poate fi transmisa de la o persoana la alta, prin expunerea la voma, materii fecale, alimente contaminate, o sursa de apa contaminata, sau prin contact direct. H. pylori se trateaza cu antibiotice. O dieta adecvata poate corecta deficientele cauzate de H. pylori.
Abdomenul cronic dureros la copilDetalii Afectiune
Abdomenul cronic dureros este o afectiune des intalnita la copii si desemneaza o durere a carei cauza nu poate fi stabilita cu exactitate. Aproape 30% din copii sufera de aceasta tulburare.
GastritaDetalii Afectiune
Gastrita este o boala des intalnita si reprezinta o inflamatie, o iritatie sau o eroziune a mucoasei gastrice. 
DuodenitaDetalii Afectiune
Duodenita reprezinta inflamatia aparuta la nivelul primei parti a intestinului subtire, denumita duoden. Duodenul are o forma asemanatoare unei potcoave si leaga stomacul de restul sistemului digestiv. Duodenita este caracterizata de aparitia unei dureri abdominale care poate dura o perioada scurta de timp, in cazul duodenitei acute sau timp de luni sau chiar ani daca este vorba despre forma cronica a acestei boli.

0 recenzii pentru Balonari

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 5

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.